حق همسایگی را به جا آورید

اقلیم کردستان عراق نمی‌تواند از یک طرف به دنبال دوستی و همکاری با ایران باشد و از طرف دیگر اقلیم را به محل جولان قسم‌خورده‌ترین دشمنان مردم ایران، یعنی رژیم صهیونیستی و گروه‌های تروریست تبدیل کند.

به گزارش روابط عمومی، مهدی بختیاری در ادامه یادداشتی با این عنوان در وطن امروز نوشت: 
دست دوستی و همکاری جمهوری اسلامی ایران همیشــه به سمت همسایگان خود دراز است اما هرگز حاضر نیست از خطوط قرمز امنیتی و آنچه منافع کشور را تهدید می‌کند، بگذرد. این اصل را شاید بیش از همه همسایگان، مقامات اقلیم کردستان عراق بخوبی دریافته باشند. سفر «نچیروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق و دیدارش با مقامات عالی‌رتبه ایران و اظهارنظرهایی که به صورت رسمی و احتمالاً غیررسمی گفته شده، ناظر به همین اصل است. اقلیم کردستان از دیرباز محل حضور رژیم صهیونیستی و دستگاه‌های امنیتی آن بوده و این سابقه حتی به سال‌های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بازمی‌گردد.

حضور اسرائیل در نزدیکی مرزهای ایران یکی از برنامه‌های اصلی این رژیم است که آن را علاوه بر اقلیم کردستان عراق، از طریق جمهوری باکو و امارات هم دنبال می‌کند و منشأ برخی تهدیدات امنیتی در کشورمان در سال‌های گذشته نیز از همین مناطق بوده است. از طرف دیگر، اقلیم کردستان عراق از سال‌ها قبل به محل استقرار گروه‌های ضدانقلاب کُرد تبدیل شده که به شکل مسلحانه با نظام جمهوری اسلامی مبارزه می‌کنند و سابقه این خصومت و دشمنی به همان سال‌های پیروزی انقلاب اسلامی بازمی‌گردد.

جمهوری اسلامی در چند سال اخیر بارها به مقامات اقلیم کردستان عراق و نیز به مقامات کشور عراق هشدار داده است باید بساط این گروه‌ها در اقلیم جمع و این تهدید از مرزهای ایران دور شود. با این حال به نظر می‌رسد مقامات اقلیم به ‌رغم قول‌های متعدد برای همکاری و تامین نظر جمهوری اسلامی ایران، در عمل چندان به گفته‌های‌شان عمل نکرده‌اند و چندین بار حمله موشکی ایران به مقرهای گروه‌های تروریستی مستقر در این منطقه نیز به همین دلیل بوده است.

همه اینها در حالی است که خود مقامات فعلی و سابق اقلیم کردستان عراق بخوبی می‌دانند جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک همسایه قابل اتکا تا چه میزان در تامین امنیت آنها موثر بوده است. ماجرای حضور سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی با تعدادی از نیروهایش در اقلیم کردستان عراق در جریان حمله داعش و کمک به آنها – آن هم در حالی که همه متحدان‌شان از جمله آمریکا و کشورهای اروپایی حاضر نشدند وارد میدان شوند – و نجات مردم کُرد از دست داعش یک نمونه بسیار روشن و مورد تصدیق مقامات اقلیم کردستان عراق است.

قبل‌تر از آن، در سال‌های حضور دیکتاتور عراق در راس حکومت این کشور، باز این ایران بود که از کُردها در همان مقطع حکومت صدام – برای مثال در ماجرای قتل‌عام شیمیایی حلبچه – حمایت و ثابت کرد پشتوانه‌ای بزرگ و دوست روزهای سخت عراق و کردستان است.

نچیروان بارزانی در دیدارهای ۲ روز اخیرش با مقامات ایران بارها بر نقش ایران و انقلاب اسلامی در حمایت و پیشرفت کُردها و نوع نگاه آنها به رهبری نظام تاکید کرد و این اظهارات در تاریخ ثبت خواهد شد.

از طرف دیگر، همکاری‌های اقتصادی ایران و اقلیم کردستان عراق به عنوان ۲ همسایه می‌تواند تاثیر زیادی بر وضعیت اقلیم داشته باشد. ایران بزرگ با ظرفیت‌های بالای اقتصادی و تجاری نمی‌تواند مورد غفلت مقامات اقلیم قرار بگیرد ولی آنها باید این مساله را به روشنی بدانند که این همکاری‌ها – نه فقط در حوزه اقتصادی، بلکه اجتماعی، سیاسی و امنیتی – در گروی عمل کردن مقامات اقلیم کردستان عراق به تعهدات‌شان به ایران است.

اقلیم کردستان عراق نمی‌تواند از یک طرف به دنبال دوستی و همکاری با ایران باشد و از طرف دیگر اقلیم را به محل جولان قسم‌خورده‌ترین دشمنان مردم ایران، یعنی رژیم صهیونیستی و گروه‌های تروریست تبدیل کند.

ایران و اقلیم کردستان عراق از دیرباز دارای بیشترین اشتراکات دینی، فرهنگی، تاریخی و اجتماعی هستند و جمهوری اسلامی نیز بارها برادری خود را – نه فقط به اقلیم بلکه به همه همسایگانش – ثابت کرده است.

حال اگر مقامات اقلیم کردستان عراق خواهان دوستی با جمهوری اسلامی ایران هستند باید حق این برادری و همسایگی را به درستی به جا آورند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا