پژوهشهای اسلامی باید دین را جامع و معطوف به زندگی معرفی کنند – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار آنلاین، حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم کلانتری صبح جمعه در نشست جهاد تبیین حرم مطهر شاهچراغ (ع) ضمن تبریک میلاد حضرت زینب کبری (س) این بانوی عالمه را بزرگترین جهادگر عرصه تبیین دانست و گفت: این بانوی بزرگوار تبیین باشکوهترین حادثه تاریخ، شهادت حضرت امام حسین (ع) و اصحاب باوفای ایشان را به زیباترین وجه ممکن انجام داد و نقش بزرگی در ماندگاری و اثرگذاری حادثه عاشورا در طول تاریخ داشت.
وی در ادامه با اشاره به این نکته که جامعه دینی آنچنان که باید با قرآن و تفاسیر راستین آن آشنا نیست، ادامه داد: همین ناآشنایی همواره موجب مهجور ماندن قرآن در میان مسلمانان از یک سو، و نفوذ و تخریب اعتقادات دینی بسیاری از مسلمانان توسط دشمنان اسلام راستین و مکتب نورانی اهلبیت عصمت (ع) از سوی دیگر شده است.
حجت الاسلام کلانتری افزود: بر هر مسلمانی واجب است که در برنامه زندگی خود، جایی را برای ارتباط با قرآن و معارف ناب آن قرار دهد و بدین وسیله خود و خانواده خود را از هجوم دشمنان ایمان و فتنههای تاریک زمان، در امان دارد.
تولیت حرم شاهچراغ (ع) با اشاره به نوع نگاه رهبر معظم انقلاب به قرآن و کیفیت تفسیر ایشان گفت: نگاه عمیق و همه جانبهای که مقام معظم رهبری به قرآن دارند نگاه یک طبیب دردآشنا به دردهای مسلمانان و جامعه اسلامی به قرآن به عنوان کتاب هدایت و شفابخش بیماریهای فرد و جامعه اسلامی است.
تفسیر قرآن باید دردهای جامعه امروز را عرضه کند
حجت الاسلام کلانتری افزود: قرآن شفا است؛ پس کسی که به سمت تفسیر قرآن میرود باید دردهای امروز جامعه را عرضه بکند و از قرآن هم برای فرد مسلمان و هم برای جامعه اسلامی، دارو بگیرد.
تولیت حرم حضرت شاهچراغ (ع) با بیان این موضوع که پژوهشهای اسلامی، باید اسلام را جامع، منسجم و معطوف به زندگی روز معرفی کند، ادامه داد: همه اینها در برگشت به قرآن شکل میگیرد، در آیات متعدد قرآن به ما دستور داده شده است که تدبر کنید، یعنی فقط به صرف خواندن و تفسیر سطحی قرآن بسنده نکنید، بلکه به عمق قرآن برسید.
رحمت خداوند زمانی نازل میشود که یک ملت به مسئولیتش در دین عمل کند
حجت الاسلام کلانتری در ادامه جلسه با بیان اینکه در کنار توجه به آیات قرآن کریم عمل به آن نیز واجب است، گفت: از گذشته به ما یاد داده شده است که هرکس که منزویتر باشد و در خیر و شر دیگران هیچ حرفی نزند و دخالتی نکند، آن را فرد بهتری میدانیم. اما تقوایی که قرآن بیان میکند این است که خودمان را به گونهای بسازیم و اصلاح کنیم که مقابل وسوسههای شیطان بتوانیم با همه وجود مثل کوه ایستادگی بکنیم و بتوانیم دست کسی را که در حال غرق شدن است را هم بگیریم.
وی ادامه با طرح این موضوع که رحمت خداوند زمانی نازل میشود که یک ملت به مسئولیتش در دین عمل کند، ادامه داد: امروز جامعه اسلام گرفتار همین مسئله و مشکل است، یک جریان باطل وارد جهان اسلام شد و یک فکر مسموم را به خورد مسلمانان داد که ما از خودمان هیچ اختیاری نداریم و همه چیز دست خدا است؛ جبریها یعنی همان کسانی که جبر را در اسلام توسعه دادند و امروز هم با این حکام فاسد، بر جهان اسلام حاکم میباشند و میگویند ما نمیتوانیم کار خاصی در برابر مستکبرین انجام بدهیم.
زمینه شفاعت اهل بیت (ع) اول باید توسط خود فرد فراهم شود
حجت الاسلام کلانتری در پایان تصریح کرد: در باب شفاعت هم اول باید زمینه شفاعت توسط خود ما فراهم بشود و تلاش کرده باشیم، آنجاست که شفاعت اهل بیت (ع) جبران میکند، نه اینکه ما هیچ کاری انجام ندهیم و مرتکب گناه کبیره هم بشویم، آنگاه بگوییم که خود اهلبیت (ع) شفاعت میکنند، این قطعاً خلاف آموزههای قرآن و اهلبیت (ع) است.