چگونگی ثبت اظهارنامه مالیاتی عملکرد

در تعریف اظهارنامه مالیاتی، آمده است که: اظهارنامه مالیاتی چه به صورت خود اظهاری مالیات باشد و چه خود سازمان امور مالیاتی در اختیار مودیان قرار دهد، کارنامه مالی است که همه ساله، اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مالیات، به منظور محاسبه مالیات خود، به سازمان مالیاتی تقدیم می کنند و اکنون، با خود اظهاری الکترونیکی، فرآیند ها تحت سامانه متمرکز انجام می شود. اکنون به پاسخ کلی پرسش اظهار نامه مالیاتی چیست رسیدید، در این مقاله از سری مقالات با ما همراه شوید تا تمام نکات و همه چیز درباره اظهارنامه مالیاتی را بدانید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم پادکست‌های زیر را از دست ندهید:

قسمت 221: پرسش‌وپاسخ درباره اظهارنامه اشخاص حقوقی | بخش اول

قسمت 222: پرسش‌وپاسخ درباره اظهارنامه اشخاص حقوقی | بخش دوم

قسمت ۱۸۶: نکات مهم اظهارنامه اصلاحی

اظهارنامه مالیاتی چیست؟ نحوه تکمیل اظهارنامه مالیاتی 1402

اما اظهارنامه مالیاتی یعنی چه؟ همان‌طور که گفتیم یک نوع از مالیات، مالیات بر درآمد است. شرکت‌ها و تاجران حقیقی در پایان هرسال مالی باید میزان سود و زیان، هزینه‌ها، استهلاک و… را به اداره مالیاتی اعلام کنند تا میزان مالیات پرداختی ‌آن‌ها مشخص شود. تاجران این اطلاعات را باید در اظهارنامه مالیاتی اعلام کنند. در صورتی که افراد یا شرکت‌ها این مبالغ سود و زیان را اعلام نکنند، مبلغ مالیات توسط ممیزین اداره مالیات تعیین می‌شود و پرداخت این مبلغ توسط مودیان، ضروری است.

پیشنهاد ما به شما: قسمت ۱۷۹ | ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی

از آن‌جا که تاجران به هزینه‌ها و سود و زیان خود آگاه‌تر هستند، توصیه می‌شود حتما در زمان مقرر اظهارنامه مالیاتی را تکمیل و ارسال کنند. نکته مهم درخصوص اظهارنامه مالیاتی 1402 این‌جاست که اشخاص حقیقی تا پایان خردادماه 1402 فرصت دارند اظهارنامه مالیاتی مربوط به سال مالی 1401 را تکمیل کرده و ارسال نمایند. پس نتیجه می گیریم که اظهارنامه مالیاتی کارنامه مالی است که همه ساله، اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مالیات، به منظور محاسبه مالیات خود، به سازمان مالیاتی تقدیم می کنند و اکنون، با خود اظهاری الکترونیکی، فرآیند‌ها تحت سامانه متمرکز انجام می شود.

چه اشخاصی موظف به ارائه اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی هستند؟

در ادامه مقاله به این موضوع اشاره می‌کنیم که اظهارنامه مالیاتی شامل چه کسانی میشود؟

  1. کلیه شخصیت‌های حقیقی که در ایران مشغول به فعالیت بوده و معاف از مالیات نیستند.
  2. کلیه شخصیت‌های حقوقی که در ایران مشغول به فعالیت بوده و معاف از مالیات نیستند (مثل ناشران).
  3. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی که در خارج از کشور مشغول به کار هستند.
  4. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که خارج از کشور اقامت دارند اما درآمد ‌آن‌ها از داخل ایران است.
  5. کلیه اتباع غیر ایرانی (اعم از حقیقی یا حقوقی) که در ایران درآمد دارند، مشمول مالیات هستند.

چه اشخاصی ملزم به تسلیم اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی نیستند؟ (اظهارنامه مالیاتی برای چه کسانی نیست؟)

  • شهرداری‌ها و سازمان‌های زیر مجموعه در ۳۱ استان کشور
  • کلیه سازمان‌ها و نهادهایی که از بودجه عمومی دولت استفاده می کنند
  • کلیه موسسات و وزارت خانه‌ها
  • کارگران، صیادان، عشایر، شرکت‌های تعاونی دانش آموزی و دانشجویان

 پایانه های فروشگاهی عبارت است از هرگونه سخت افزار و نرم افزار از قبیل رایانه، دستگاه کارتخوان بانکی یا POS ، گوشی یا موبایل هوشمند یا هر ابزاری که امکان اتصال دارد

چند نوع اظهارنامه برای اعلام درآمد داریم؟

اظهارنامه‌های شش گانه مالیات بر درآمد به شرح زیر است:

  • اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی موضوع ماده صد و ده قانون مالیات‌های مستقیم
  • اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی گروه اول ماده ۹۵ قانون مالیات‌های مستقیم
  • اظهارنامه مالیات بردرآمد اشخاص حقیقی گروه دوم ماده ۹۵ قانون مالیات‌های مستقیم
  • اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی گروه سوم ماده ۹۵ قانون مالیات‌های مستقیم
  • اظهارنامه مالیات بر درآمد املاک ویژه اشخاص حقیقی که درآمد املاک دارند مستند بر ماده ۵۷ و ۸۰
  • اظهارنامه مالیاتی انحلال شرکت طبق مانده ۱۱۴ و ۱۱۶ قانون مالیات‌های مستقیم.

چگونه اظهارنامه مالیاتی تنظیم کنیم؟(چگونگی تنظیم اظهارنامه مالیاتی)

تا پیش از سال ۱۳۹۱، مودیان مالیاتی می بایست اظهارنامه‌های کاغذی را از مراجع مربوطه خریداری و نسبت به تکمیل اظهارنامه مالیاتی و ارسال آن اقدام می نمودند.

این کار، زمان گیر و هزینه بر بود. به منظور تکریم مودیان و تسهیل و تسریع فرآیند ارسال و دریافت و تحلیل اطلاعات مودیان مالیاتی، اظهارنامه الکترونیکی از سال ۱۳۹۱، در دستور کار قرار گرفت و شما می توانید با مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی، نسبت به تکمیل و تسلیم اظهارنامه های مالیاتی اینترنتی اقدام کنید و کد رهگیری دریافت کنید. اکنون برای اظهارنامه ارزش افزوده و دریافت پلمپ دفاتر  نیز، فرآیند‌ها در سامانه‌های مربوطه در بستر فضای مجازی انجام می شود.

سازمان امور مالیاتی در حال حاضر تمایل به تنظیم اظهار نامه مالیاتی به شیوه الکترونیک (اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی) و بدون مراجعه حضوری مؤدی را دارد. ارسال اظهارنامه به این شیوه مشروط به تکمیل مراحل ثبت نام الکترونیک می باشد و کلیه مؤدیان اعم از حقیقی، حقوقی و تشکل‌های حقوقی می توانند با مراجعه به سایت از خدمات غیر حضوری این سامانه استفاده نمایند.

اما در نحوه انجام اظهارنامه مالیاتی اطلاعات شخص و یا شرکت باید به صورت دقیق وارد شود. از طریق پایگاه اینترنتی سازمان امور اقتصادی و دارایی، فرم الکترونیکی اظهارنامه تکمیل و ارسال می‌شود.

سپس شرکت‌ها یا تاجران حقیقی فرصت دارند در فاصله زمانی که به ‌آن‌ها داده می‌شود، دفاتر قانونی شرکت خود را نیز به اداره مالیاتی ارائه کنند. درصورتی که اطلاعات به صورت صوری وارد شده باشد و دفاتر با اظهارنامه مالیاتی مطابقت نداشته باشد، ممکن است جریمه‌هایی برای تاجر در نظر گرفته شود.

ما در دو ویدئو زیر، به صورت مرحله به مرحله نحوه تکمیل جداول اظهارنامه مالیاتی را آموزش داده ایم. برای مشاهده این آموزش ها بر روی ویدئوهای زیر کلیک کنید:

چه مدارکی برای تکمیل اظهارنامه مالیاتی مورد نیاز است؟

برای تهیه اسناد مالی همیشه نیاز به گردآوری مدارکی هست. ما در این قسمت برای شما از مدارکی صحبت می‌کنیم که در زمان تهیه اظهارنامه به آن‌ها نیاز خواهید داشت. مدارکی که برای تکمیل اظهارنامه نیاز دارید عبارتند از :

  • مجوزهای صادر شده از مراجع ذی صلاح برای شما
  • اساسنامه و شرکت نامه و آخرین تغییرات اساسنامه و موضوع فعالیت شرکت
  • اجاره نامه یا گواهی سند محل قانونی شرکت
  • رونوشت کارت ملی و شناسنامه اعضای هیات مدیره و صاحبان امضا اسناد تعهد آور
  • گواهی ترازنامه اشخاص حقیقی یا حقیقی
  • صورت سود و زبان کلیه اشخاصی که مکلف به تنظیم اظهارنامه عملکرد هستند
  • مبلغ درآمد و فروش داخل یا خارج از کشور
  • گواهی‌های گردش حساب ممهور به مهر شعبه شرکت یا موسسه
  • صورت بهای تمام شده کالاها یا خدماتی که ساخته شده و به فروش رفته
  • کلیه قراردادهای شرکت یا موسسه با اشخاص حقیقی یا حقوقی خصوصی یا دولتی
  • مانده سود و زیان دوره قبل و گردش حساب تعدیلات سنواتی
  • شماره ثبت دفاتر قانونی و کد رهگیری
  • سند مالیات‌های پرداخت شده که به تایید سازمان مالیاتی کشور برای کسر مالیات رسیده باشد
  • کارت بازرگانی (در صورت وجود)
  • کد کاربری، رمز عبور، کد رهگیری پیش ثبت نام برای ارسال اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی
  • گواهی حساب‌های سال‌های قبل مودی مالیاتی برای بررسی ممیز اداره مالیات
  • اسنادی مثل پرداختی‌های بیمه که به تشخیص اداره دارایی نیاز باشد

مراحل و فرایند اصلی تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی چیست؟

  1. پیش ثبت نام شماره اقتصادی و دریافت کد رهگیری
  2. تأیید اطلاعات پیش ثبت نام و دریافت پاکت نامه حاوی اطلاعات کاربری
  3. ثبت نام شماره اقتصادی
  4. تأیید اطلاعات ثبت نام
  5. دریافت و تکمیل اظهارنامه الکترونیک
  6. ارسال اظهارنامه و دریافت کد رهگیری
  7. دریافت و پرداخت قبوض پرداختی مالیات به صورت الکترونیک

نحوه پیش ثبت نام در سامانه اظهارنامه مالیاتی

ثبت نام در سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی از جمله، ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی، دارای چهار مرحله بوده که عبارتند از: پیش ثبت نام الکترونیکی ، ثبت نام الکترونیکی ، راستی آزمایی اطلاعات و مرحله نهایی . پیش ثبت نام و ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1402، مطابق راهنمای تصویری زیر است:

بعد از ورود به صفحه اصلی سایت سازمان امور مالیاتی کشور، برای ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1402، بر روی گزینه پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک کلیک کنید.

بعد از اینکه گزینه پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک را کلیک کردید ، در صفحه جدید، مقررات مربوط به ثبت نام در سامانه مالیاتی کشور را ملاحظه می‌کنید. این مقررات را مطالعه کرده و در پایین صفحه، دکمه ورود به ثبت نام را کلیک نمایید.

در این مرحله، نوع مودی را مشخص نمایید و پس از وارد کردن شماره ملی خود و عبارت امنیتی، در کادرهای تعیین شده، دکمه ورود به ثبت نام را بزنید.

در مرحله جدید، بر روی دکمه پیش ثبت نام جدید، کلیک نمایید.

بعد از ورود به صفحه پیش ثبت نام جدید ، کد پستی و شماره همراه خود را در کادرهای مربوطه وارد کرده و بعد از وارد کردن عبارت امنیتی، دکمه پیش ثبت نام جدید را کلیک نمایید.

پس از تکمیل مراحل ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1402، می‌توانید برای ثبت اظهار نامه مالیاتی و ارسال آن، به سازمان امور مالیاتی، اقدام نمایید. نحوه پر کردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی، در بخش بعد توضیح داده شده است.

مراحل ثبت نام الکترونیکی برای ارسال اظهارنامه مالیاتی؛ نحوه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1402

چند سالی است که تنظیم اظهارنامه مالیاتی به دستور سازمان امور مالیاتی به شیوه الکترونیک و بدون مراجعه حضوری انجام می پذیرد و در 5 مرحله انجام می شود :

مرحله اول: پیش ثبت نام الکترونیک اظهارنامه های مالیاتی

در این مرحله، شما باید کد اقتصادی داشته باشید. اطلاعات پایه ای شرکت دریافت شده و پس از تایید شماره تلفن همراه اعلامی در سیستم، تاییدیه پستی با کد پستی  ۱۰ رقمی را در سیستم بارگذاری کنید.

مرحله دوم: صحت سنجی اطلاعات

در این مرحله پس از انجام پیش ثبت نام الکترونیک، می بایست بخشی از اطلاعات ثبت شده در مرحله  قبلی از منابع مختلف، استعلام و راستی آزمایی شده و پس از تایید صحت اطلاعات، وارد مرحله سوم شوید. اگر اطلاعات صحیح نبود، موضوع با پیامک به شماره تلفن وارد شده اطلاع داده خواهد شد.

مرحله سوم: تولید و ارسال اطلاعات کاربری برای اظهارنامه مالیاتی

در این مرحله، اگر اطلاعات پیش ثبت نام مورد تایید سازمان امور مالیاتی کشور قرار بگیرد، کد کاربری و رمز عبور برای شما ایجاد شده و به صورت پیامک ارسال می شود.

مرحله چهارم: ثبت نام الکترونیک

در این مرحله، بعد از دریافت اطلاعات کاربری، وارد سامانه شده و اطلاعات اقتصادی بنگاه خود را پر کنید.

مرحله پنجم: اعتبار سنجی

اعتبار سنی ستادی و میدانی اطلاعات وارد شده اتجام می شود و با پرونده‌های فزیکی تطبیق خواهد شد. اگر مغایرتی پیدا شود به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد. اگر اطلاعات شما مورد تایید سازمان باشد، وارد وضعیت ۴۵ می شوید که ارسال اظهارنامه الکترونیک است.

ورود به سامانه اظهارنامه مالیاتی با نام کاربری

تمامی مودیان مالی برای ثبت اظهارنامه‌های خود در سازمان امور مالیاتی کشور، می‌بایست به سامانه اظهارنامه مالیاتی مراجعه کنند و از طریق این سامانه اقدام به تنظیم اظهارنامه‌های خود کنند. لذا بسیار مهم است که افراد از نحوه ورود به سامانه اظهارنامه مالیاتی کشور آگاه باشند. برای ورود به سامانه اظهارنامه مالیاتی می‌توانید طبق مراحل زیر پیش بروید:

  1. باز کردن یک صفحه و تایپ کردن عبارت سازمان امور مالیاتی
  • باز شدن یک صفحه به نشانی اینترنتی tax.gov.ir و وارد شدن با نام کاربری

چه مواردی در اظهارنامه باید وارد شود؟

یکی از مهم ترین مواردی که در تهیه اظهارنامه و کلیه اسناد مالی از اهمیت بسیاری برخوردار است، اطلاعات بسیار مهمی است که شما در تکمیل آن نیاز دارید. صحت این اطلاعات از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و شما باید حساسیت بسیار زیادی در تکمیل آن‌ها به خرج دهید. اما چه مواردی در اظهارنامه باید وارد شود؟

  • کد کاربری و رمز عبور محرمانه ارسال شده از اداره دارایی محل شرکت
  • پاسخ به پرسش‌های اظهارنامه برای ورود اطلاعات هویتی صاحبان امضا بر اساس اساسنامه
  • وارد کردن اطلاعات حسابداری در اظهارنامه مالیاتی
  • وارد کردن اطلاعات سود و زیان در اظهارنامه
  • وارد کردن اطلاعات ترازنامه شرکت
  • رفع مغایرت اختلاف ترازنامه در صورت وجود
  • درج اقلام معاف از پرداخت مالیات
  • بررسی اظهارنامه و تطبیق مبلغ درامد مندرج با اظهارنامه ارزش افزوده و گزارش فصلی
  • ارسال اظهارنامه و دریافت کد رهگیری

توجه کنید که پس از تایید نهایی اطلاعات الکترونیکی وارد شده به منظور صدور اظهارنامه الکترونیکی در سال مالیاتی مزبور، بایستی کد رهگیری از سیستم دریافت کنید که ملاک دریافت اظهارنامه شما است. لیست قبوض الکترونیکی مرتبط با اظهارنامه را در این مشاهده کنید که نیاز به ورود با کد کاربری و رمز عبور است. سامانه پرداخت الکترونیک مالیات نیز امکان پرداخت قبوض را برای مودیان فراهم کرده است.

روش تهیه اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی چگونه است؟

شما باید وارد این سایت شوید و پس از ارسال مدارک و ثبت اطلاعات هویتی و تشکیل پرونده و در اختیار داشتن شناسه ملی و کد اقتصادی، به عنوان مودی مالیاتی شناخته شده و بعد از طی شدن تشریفات قانونی، کد کاربری و رمز عبور برای اعلام اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی برایتان به صورت محرمانه از طریق پست ، ارسال می‌شود. برای انجام تکالیف مالیاتی، داشتن کد کاربری و رمز عبور، الزامی‌ است.

در این قسمت ما مراحل تهیه اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی را به شکل مرحله به مرحله برای شما آموزش می‌دهیم:

1.ورود به سامانه با نام کاربری و کلمه عبور دریافت شده از سامانه ثبت نام الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور

2.ثبت اظهارنامه در سامانه و ورود به محتوای اظهارنامه از طریق عملیات مشاهده

3.تکمیل جداول مالی و ترازنامه توسط مودیان حقوقی

4.چاپ و بررسی نسخه پیش نویس و تایید نهایی اطلاعات

5.دریافت کد رهگیری

6.صدور الکترونیکی قبض مالیاتی و امکان پرداخت آن

آموزش ویدئویی نحوه پر کردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی 1402

ما روش تهیه اظهارنامه مالیاتی را به شکل گام به گام برای شما به شکل ویدئوی آموزشی تهیه کرده ایم. این ویدئوهای آموزشی را در قالب 4 قسمت برای آموزش کامل شما ارائه می‌شود که می‌تواند راهنمای بسیار جامعی برای شما باشد.

چه زمانی اظهارنامه‌های الکترونیکی مالیاتی بررسی می‌شود؟

اظهارنامه‌های الکترونیکی مالیاتی تا ۱۲ ماه پس از تسلیم آن به اداره دارایی، مشمول رسیدگی بوده و طبق ماده یک صد و پنجاه و ششم ، ادارات دارایی مکلف هستند در این بازه زمانی، نسبت به بررسی اظهارنامه ی مالیاتی منطبق به مدارک و مستندات اعتباردهی شده مودیان، اقدام کرده و برگه تشخیص صادر کنند.

برای ابلاغ پرونده مالیاتی، ابلاغ اکترونیک برگه تشخیص به مودیان، ۳ ماه فرصت قانونی وجود دارد. مودیان نیز می توانند در مهلت مقرر قانونی، نسبت به برگه تشخیص، اعتراض کنند تا در کمیسیون، بررسی شود.

آیا پس از تسلیم اظهارنامه مالیاتی به اداره دارایی، امکان اصلاح آن نیز وجود دارد؟

بله. شما می توانید تا یک ماه پس از تسلیم اظهارنامه عملکرد مالیاتی به سازمان امور مالیاتی کشور، نسبت به اقدام کنید. طبق ماده 200 و 26 قانون مالیات‌های مستقیم، می توانید در این بازه زمانی، نسبت به رفع نقص اقدام کنید. برای همین بهتر است مودیان قبل از تاریخ تعیین شده برای تسلیم اظهارنامه مالیاتی کارهای مربوط به آن را انجام داده تا در صورت نیاز به اصلاح وقت کافی برای اظهارنامه های مالیاتی داشته باشند.

عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی چه عواقبی برای مودیان دارد؟

همانطور که اشاره شد اظهارنامه مالیاتی باید در پایان سال مالیاتی یا چهار ماه بعد از پایان سال مالی مطابق با اساس نامه شرکتها ارسال گردد اگر مودیان در زمان‌های مقرر شده اقدام به تهیه و تنظیم و ارائه اظهارنامه مالیاتی ننمایند تا ۳۰ درصد مبلغ مالیات پرداخت نشده مشمول جریمه شده و این جریمه غیر قابل بخشش است .

اشخاص حقیقی و حقوقی باید توجه داشته باشند حتی اگر موسسه یا شرکت آن‌ها هیچگونه فعالیت مالی نداشته باید حتما باید تهیه اظهارنامه مالیاتی را انجام داده و آن را ارسال کنند و فقدان فعالیت مالی دلیل بر عدم ارسال نبوده و باید در این حالت اظهارنامه مالیاتی خود را به صورت سفید به همراه سایر مدارک ارائه کنند تا مشمول جریمه نگردند .

نقش دفاتر قانونی در تسلیم اظهارنامه مالیاتی چیست؟

همه مودیان و مشمولان پرداخت مالیات باید نحوه کار با دفاتر قانونی و تنظیم آن‌ها را بدانند چرا که مالیات این افراد مستقیما از طریق این دفاتر تعیین و محاسبه می شود . مهمترین دفاتر قانونی در فعالیت‌های مالی و حسابداری دفترکل ، دفتر روزنامه و دفتر دارایی هستند . دفتر روزنامه دفتری است که کلیه عملیات‌های مالی به ترتیب تاریخ وقوع و مبلغ و طرف معامله و سایر جزییات دیگر در آن ذکر می‌شود .

دفتر کل خلاصه دفتر روزنامه بوده و مودیان موظف هستند انتهای هر هفته کلیه اطلاعات موجود در دفتر روزنامه را به صورت خلاصه اعم از اطلاعات خرید یا فروش را به دفتر کل منتقل نمایند  و دفتر دارایی هم همانطور که از نامش پیداست دفتری است که صورت کل دارایی‌های شرکت یا شخص اعم از دارایی‌های منقول یا غیر منقول در آن ثبت شده و مودیان موظف هستند تا پایان فروردیدر گروه بندی مالیاتی اشخاص حقیقی، گروه سوم که گسترده‌ترین گروه مالیاتی محسوب می‌شود، مختص صاحبان مشاغل کوچک است. صاحبان این مشاغل نیز باید هرساله تا قبل از 31 خرداد، خود را تکمیل و به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. در این یادداشت به آموزش اشخاص حقیقی گروه سوم پرداخته‌ایم.

در این یادداشت می خوانید:

آموزش تمامی اظهارنامه های مالیاتی در صفحه اختصاصی در پرشین تکس

حتماً بخوانید:

انواع اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه سوم

گروه سوم مالیاتی همچون دو گروه دیگر دارای دو نوع اظهارنامه مالیاتی است؛ اظهارنامه انفرادی و اظهارنامه مشارکتی. اظهارنامه مالیاتی گروه سوم انفرادی ویژه کسانی است که تنها مالک کسب‌وکار خود بوده و آن را به‌صورت انفرادی اداره می‌کنند. اظهارنامه مالیاتی گروه سوم مشارکتی نیز مختص صاحبان مشاغلی است که مالکیت شراکتی داشته و به‌صورت شراکتی اداره می‌شوند.

در گام اول آموزش نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه سوم انفرادی را می‌خوانید.

تکمیل کردن اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه سوم – انفرادی

پیش از شروع آموزش نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه سوم انفرادی، باید یادآوری کنم که باید «کد رهگیری پیش ثبت نام» را در اختیار داشته باشید. برای راهنمایی در مورد چگونگی این کار به و برای دریافت آن باید به مراجعه کنید.

به‌محض اجرای نرم‌افزار «اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی»، همان‌طور که در تصویر زیر مشخص است، «اظهارنامه جدید» را انتخاب کرده و سپس اطلاعات خواسته‌شده را وارد کنید. توجه داشته باشید که با توجه به اینکه اظهارنامه شما انفرادی است، حتماً پاسخ سؤال «آیا شریک دارید؟» را خیر انتخاب کنید و در قسمت مؤدی مشمول، گروه سوم را انتخاب کنید. در انتها کلید تائید را فشار دهید.

حالا وارد صفحه جدیدی مانند تصویر زیر می‌شوید که در آن اطلاعات شما (مؤدی) نمایش داده‌شده است. در صورت صحت اطلاعات مندرج، کلید تائید را فشار دهید.

صفحه جدیدی مانند تصویر زیر در برابر شما قرار می‌گیرد که یک فرم با چند صفحه وجود دارد و از بالای فرم، صفحات آن قابل انتخاب و تغییر است. صفحه اول فرم به اطلاعات حقیقی مؤدی اختصاص دارد. همان‌طور که در تصویر زیر می‌بینید، برخی از قسمت‌های این صفحه به‌صورت خودکار و بر اساس اطلاعات موجود در سازمان امور مالیاتی نمایش داده می‌شود و برخی قسمت‌ها باید توسط خود مؤدی تکمیل گردد. توجه داشته باشید که قسمت‌های ستاره‌دار را حتماً تکمیل کنید.

صفحه دوم فرم همان‌طور که در تصویر زیر مشخص است، مربوط به اطلاعات اقامتگاه قانونی یا همان واحد کسبی و همچنین اطلاعات حساب‌های بانکی مربوط به فعالیت شغلی فرد است. بدیهی است که این اطلاعات بسیار حساس بوده و در درج آن‌ها باید دقت لازم را به خرج دهید.

صفحه سوم فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه سوم انفرادی، همانند تصویر زیر بوده و مربوط به وضعیت فعالیت در سال عملکرد، وضعیت محل کسب، اتحادیه، صنف و … است. توجه داشته باشید که نوع پاسخ شما به این اطلاعات باعث می‌شود تا در صفحات بعدی فرم مجبور به پر کردن برخی از جداول شوید.

همان‌طور که از تصویر زیر مشخص است صفحه چهارم فرم مربوط به مجوزهایی است که فرد داراست. در این صفحه باید مجوز اتحادیه صنفی خود را وارد کنید.

درصورتی‌که ملک در حال فعالیت مؤدی اجاری باشد، وی باید اطلاعات ملک اجاری خود را همانند تصویر زیر در صفحه پنجم فرم وارد کند. بدیهی است در صورت مالک بودن نیازی به تکمیل این صفحه نخواهید داشت.

صفحه ششم فرم اظهارنامه انفرادی اشخاص حقیقی گروه سوم، مربوط به هزینه‌های معاف از است. درصورتی‌که در عملکرد سالیانه خود چنین هزینه‌هایی داشته‌اید، می‌توانید با واردکردن آن از معافیت‌های لازم برخوردار شوید.

صفحه هفتم فرم نیز مربوط به درآمدهای مشمول معافیت‌های مالیاتی است. اگر کل فعالیت شما و یا بخشی از فعالیت شما شامل فعالیت‌هایی است که معاف از مالیات هستند، درآمد حاصله را در بخش مربوط به آن وارد کنید. تصویر زیر مربوط به همین صفحه است.

یکی از راه‌های دیگر از برخورداری از معافیت‌های مالیاتی، انجام کمک‌های مالی‌ای است که از سوی سازمان امور مالیاتی تائید و تعیین شده باشند. اگر چنین کمک‌هایی انجام داده باشید، در صفحه 8 فرم (همانند تصویر زیر) می‌توانید وارد کنید.

صفحه 9 فرم نیز اختصاص به بخشودگی‌های مالیاتی دارد. بدیهی است در صورت شمول موارد مندرج، باید مقادیر آن‌ها را تکمیل کنید. صفحه 9 فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه سوم انفرادی را در زیر می‌بینید.

در صفحه 10 فرم که در تصویر زیر می‌بینید، مؤدی می‌تواند اطلاعات اموال و دارایی‌های مربوط به شغل خود را وارد نماید.

تنظیم صفحه 11 فرم در ثبت اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه سوم، یکی از حیاتی‌ترین کارهای این فرایند است. در این صفحه باید اطلاعات هزینه و درآمد خود در طی سال مالی گذشته را وارد کنید. با واردکردن این مقادیر، قسمت «سود (زیان) ویژه» به‌صورت خودکار و با توجه به مقادیری که شما وارد کردید، محاسبه و نمایش داده می‌شود. تصویر زیر مربوط به صفحه 11 فرم است.

صفحه 12 فرم، مهم‌ترین صفحه آن و مربوط به محاسبه میزان مالیات مؤدی است. در این صفحه کادرهای رنگی به‌صورت خودکار یا از طریق مقادیر واردشده توسط مؤدی در جداول صفحات دیگر فرم آورده می‌شود و یا به‌صورت محاسباتی است؛ ازاین‌رو قابل‌تغییر توسط کاربر نیست. همان‌طور که در تصویر زیر هم می‌بینید، درنهایت میزان مالیات پرداختی توسط شما در انتهای این صفحه مشخص می‌شود.

صفحه 13 فرم اظهارنامه اشخاص حقیقی گروه سوم، آخرین صفحه آن است و همان‌طور که در تصویر زیر نیز مشخص است، در آن باید اطلاعات تکمیل‌کننده اظهارنامه وارد شود. بدیهی است اگر از خدمات حسابداری یک استفاده می کنید، حسابدار شما این قسمت را تکمیل خواهد کرد.

تا اینجای کار نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه سوم – اظهارنامه انفرادی را مشاهده کردید. در ادامه نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه سوم – اظهارنامه مشارکتی را فرا خواهید گرفت.

تکمیل کردن اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه سوم – مشارکتی

فرم اظهارنامه مالیاتی مشارکتی، ویژه مؤدیانی است که مالکیت کسب‌وکار آن‌ها به‌صورت شراکتی با فرد یا افرادی دیگر است. این فرم نیز کاملاً مشابه فرم اظهارنامه مالیاتی انفرادی است و تنها برخی صفحات آن با اظهارنامه انفرادی تفاوت دارد که آن‌ها را به شما خواهیم آموخت.

ابتدای کار و با باز کردن نرم‌افزار اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی، پس از واردکردن اطلاعات شخصی، سال مالی و گروه مالیاتی، همانند تصویر زیر باید جواب سؤال «آیا شریک دارید» را روی «بله» تنظیم کنید.

اولین تفاوت در فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه سوم – شراکتی، در صفحه ششم فرم است. همان‌طور که در تصویر زیر می‌بینید، در این صفحه اطلاعات شرکا (از جمله مؤدی) بر اساس اطلاعاتی که در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبت شده است نمایش داده می‌شود. همچنین می‌توانید برخی از این اطلاعات را نیز ویرایش کنید.

صفحه 12 فرم اظهارنامه مشارکتی همانند اظهارنامه انفرادی مربوط به محاسبه میزان مالیات است، با این تفاوت که به دلیل وجود صفحه 13، بندهای کمتری دارد. تصویر این صفحه را در زیر می‌بینید.

صفحه 13 فرم را شاید بتوان مهم‌ترین صفحه اظهارنامه مشارکتی قلم داد کرد. در این صفحه ابتدا باید پس از انتخاب هریک از شرکا از قسمت بالا، اطلاعات مربوط به آن را در زیر وارد و تکمیل ‌کنید. درنهایت سهم هریک از شرکا از مالیات به‌صورت خودکار محاسبه و نمایش داده می‌شود.

باقی صفحات فرم 14 صفحه‌ای اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه سوم – مشارکتی، همانند نسخه انفرادی آن است.

حالا بهتر است نحوه ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی گروه سوم را فرابگیرید.

آموزش نحوه ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه سوم

پس‌ازاینکه کار تکمیل اظهارنامه مالیاتی شما به پایان رسید و از صحت‌وسقم اطلاعات مندرج اطمینان حاصل کردید، نوبت به ارسال اظهارنامه شما می‌رسد. برای انجام این کار به صفحه اصلی نرم‌افزار اظهارنامه مالیاتی برگشته و مانند تصویر زیر اظهارنامه تکمیل‌شده را از لیست انتخاب کرده و بر روی گزینه «ارسال اطلاعات بدون امضای الکترونیکی به سازمان امور مالیاتی» را انتخاب کنید.

سپس صفحه‌ای مانند تصویر زیر در برابر شما باز می‌شود و از شما می‌پرسد که آیا از ارسال اظهارنامه اطمینان دارید؟ بدیهی است که باید از قبل اطمینان حاصل کرده باشید زیرا اصلاح اظهارنامه فرایند پیچیده و دردسرداری است.

با فشردن دکمه ارسال صفحه‌ای مثل تصویر زیر در برابر شما باز می‌شود و از شما می‌خواهد تا نوع پرداخت مالیات خود را مشخص کنید. درواقع باید مشخص کنید که چه میزان از مالیات ابرازی خود را نقدی پرداخت خواهید کرد. توجه داشته باشید که این میزان باید حداقل 40 درصد کل مالیات ابرازی باشد. پس از واردکردن مبلغ پرداختی، کلید تائید صدور قبض را فشار دهید تا قبض پرداخت مالیات برای شما صادر شود.

اگر میزان پرداختی شما کمتر از مالیات ابرازی باشد، پیامی مانند تصویر زیر برای شما به نمایش درمی‌آید و از شما می‌خواهد تعداد اقساط برای پرداخت باقی‌مانده مالیات خود را مشخص کنید. برای باقی‌مانده مالیات خود حداکثر می‌تواند 6 قسط تعیین کنید.

مانند تصویر زیر در کادر مشخص‌شده تعداد اقساط موردنظر خود را وارد کرده و کلید تائید صدور قبض را فشار دهید.

پس ‌از این کار سیستم کد رهگیری را برای شما ارسال می‌کند و با استفاده از آن کد رهگیری در هر زمان می‌توانید قبوض خود را مشاهده و در صورت نیاز چاپ کنید.

چگونه از نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی خود مطمئن شویم؟

همان‌طور که دیدید، اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی، همانند ، باوجود سادگی، دارای پیچیدگی‌ها و ظرافت‌هایی است که یک لغزش کوچک ممکن است باعث پرداخت مالیات‌های سنگین توسط مؤدی شود. واقعیت این است که تنها افراد باتجربه و خبره در امور مالیاتی به‌طور دقیق اشخاص حقیقی گروه سوم و یا سایر اظهارنامه‌های مالیاتی را می‌دانند و می‌توانند این کار را با اطمینان کامل انجام دهند.

پرشین تکس با به خدمت گرفتن مشاوران و وکلای مالیاتی کارکشته و باتجربه، مرکزی تخصصی برای تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی است. همین حالا با تماس با ، کلیه امور مالیاتی خود را به دست یک بسپارید و با تیرماه یکی از ماه هایی است که بیشترین فعالیت مالیاتی را از طرف شرکتها و موسسات و سازمان امور مالیاتی شاهد هستیم از اینرو شرکت کار آزمودگان گویا ارقام فعال در زمینه خدمات مالیاتی، خدمات حسابداری و حسابرسی و کارآموزی حسابداری در خدمت کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی می باشد.

۱. اظهارنامه مالیاتی عملکرد چیست؟

اظهارنامه مالیاتی فرمی است که به منظور اظهار درآمدها ، هزینه ها ، دارایی ها ، بدهی ها ، سرمایه، معافیت ها، درآمد مشمول مالیات، مالیات، بخشودگی مالیاتی و همچنین اطلاعات هویتی و مکانی حسب مورد که برای صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی موضوع قانون مالیات های مستقیم، بر حسب نوع و حجم فعالیت اشخاص مذکورمطابق نمونه هایی که توسط سازمان، تهیه و اعلام می شود.

۲.چه کسانی مکلف به تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد هستند؟

الف ـ بر اساس ماده ۹۵و ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم کلیه اشخاص حقیقی دارنده کسب وکار که بصورت فردی و یا مشارکتی فعالیت می کنند مکلفند برای هر سال مالی خود اظهارنامه مالیاتی تهیه و ارسال نمایند.

ب ـ طبق ماده ۱۱۰ ق م م کلیه اشخاص حقوقی که در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسیده اند و تشکل های قانونی که دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه های ذیربط می باشند و اتحادیه های صنفی بر اساس قانون مکلفند برای هرسال مالی ترازنامه و سود وزیان و سایراطلاعات مندرج درفرم اظهارنامه راتهیه وبه سازمان امورمالیاتی تحویل دهند.

۳.برای تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی به چه مدارک و اطلاعاتی نیاز داریم؟

برای تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی مدارک و اطلاعات زیر مورد نیاز است.

  • صورت ترارنامه اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی گروه اول بر حسب مورد
  • صورت سود وزیان برای کلیه اشخاص مکلف به تهیه و ارسال اظهارنامه عملکرد
  • مبلغ درآمد و فروش داخلی وخارجی
  • گردش حساب مواد اولیه وکالای ساخته شده وکالای بازرگانی(ریالی ) وسایر کالاها
  • صورت بهای تمام شده کالای ساخته شده و فروش رفته برای شرکت های تولیدی،بازرگانی
  • صورت قراردادها ودرآمد پیمانکاری و بهای تمام شده پروژه برای شرکت های پیمانکاری
  • مانده سود و زیان دوره قبل وگردش حساب تعدیلات سنواتی
  • شماره ثبت دفاتر قانونی وکد رهگیری برای اشخاص حقوقی واشخاص حقیقی گروه اول
  • مبلغ مالیات های پرداخت شده
  • نام کاربری ،رمز عبور وکد رهگیری پیش ثبت نام برای ارسال اینترنتی اظهارنامه و شماره کارت بازرگانی ومجوز فعالیت
  • اطلاعات ملک اجاری مورد استفاده مودی
  • اطلاعات فروش سال قبل ودرصد افزایش در سال جاری

۴.چند نوع اظهارنامه مالیات بر درآمد در حال حاضر وجود دارد؟

هم اکنون برای اشخاص مکلف به تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی ۶ نوع اظهارنامه مالیات بر درآمد تهیه و در دسترس قرارگرفته است.

۱.اظهارنامه مالیات بردرآمد اشخاص حقوقی (موضوع ماده ۱۱۰ ق م م )که نسبت به سایر اظهارنامه ها مفصل تر است.

۲.اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی گروه اول طبق ماده ۱۰۰ ق م م و آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ ق م م

۳.اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی گروه دوم طبق ماده ۱۰۰ق م م و آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ ق م م

۴.اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی گروه سوم طبق ماده ۱۰۰ ق م م و آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ ق م م

۵.اظهارنامه مالیات بر درآمد املاک ویژه اشخاص حقیقی دارنده درآمد املاک ماده ۵۷و۸۰ ق م م

۶.اظهارنامه انحلال طبق ماده ۱۱۴ و۱۱۶ق م م

۵ .مودیان،اظهارنامه مالیاتی عملکرد را از کجا باید تهیه کنند؟

مودیان مالیاتی بر درآمد برای تهیه اظهارنامه مالیاتی عملکرد می بایست به سایت طرح جامع مالیاتی به نشانی   مراجعه و از قسمت اظهارنامه های مالیاتی، اظهارنامه مالیاتی مورد نیاز خود را دانلود کنند.

۶.مراحل تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی چیست؟

ابتدا مودی بایددرنظام مالیاتی ایران از طریق سایت   ثبت نام کرده و پس از تایید اطلاعات ارایه شده و تشکیل پرونده در اداره امور مالیاتی مربوطه و اخذکد اقتصادی بعنوان مودی مالیاتی شناخته می شود.

بعد از طی تشریفات قانونی ثبت نام ،از طرف سازمان امور مالیاتی به مودی نام کاربری و رمز عبور برای انجام عملیات تکالیف مالیاتی اختصاص داده می شود.

نکته : هم اکنون اشخاصی امکان ارسال اظهارنامه از طریق اینترنت را دارند که در نظام مالیاتی ایران ثبت نام کرده  و دارای نام کاربری و رمز عبور و شماره وضعیت ۴۵ باشند.

۷. حداکثر تا چه زمانی باید اظهارنامه مالیاتی عملکرد را ارسال کنیم ؟

وفق ماده ۱۱۰ق.م.م اشخاص حقوقی می بایست حداکثر تا ۴ماه پس از پایان سال مالی اظهارنامه مالیاتی خود را تهیه وبه سازمان امور مالیاتی ارسال نماید واز آنجا که سال مالی عمده شرکت ها منطبق بر سال شمسی است بنابراین حداکثر مهلت قانونی ارسال اظهارنامه  این نوع شرکتها ۰۴/۳۱/** خواهد بود و اشخاص حقیقی وفق ماده ۱۰۰ ق.م.م حداکثر باید تا ۳۱ خرداد هر سال اظهارنامه مالیاتی عملکرد خود را ارسال و مالیات متعلق را پرداخت نمایند.

۸. عواقب عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد چیست؟

در صورتی که شرکتها و موسسات ،تشکل های قانونی و اشخاص حقیقی مکلف به تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی نسبت به تسلیم آن در موعد مقرر اقدام نکنند مشمول جرایم و تبعات قانونی زیر خواهند شد.

۱.طبق ماده ۱۹۲ ق م م جریمه عدم ارایه اظهارنامه برای شرکتها و اشخاص حقیقی ۳۰% نسبت به مالیات متعلقه و غیر قابل بخشش و طبق ماده ۲۰۱ هرگاه مؤدی به قصد فرار از مالیات از روی علم و عمد به ترازنامه و حساب سود و زیان یا به دفاتر و اسناد و مدارکی که برای تشخیص مالیات ملاک عمل می باشد و برخلاف حقیقت تهیه و تنظیم شده است استناد نماید یا برای سه سال متوالی از تسلیم اظهارنامه مالیاتی و ترازنامه و حساب سود و زیان خودداری کند علاوه بر جریمه ها و مجازاتهای مقرر در این قانون ازکلیه معافیتها و بخشودگی هایقانونی در مدت مذکور محروم خواهد شد.

۲.طبق بند ت ماده ۱۳۲ق م م شرط برخورداری از هرگونه معافیت مالیاتی برای اشخاص حقیقی وحقوقی فعال در مناطق آزاد و سایرمناطق کشور تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موقع مقرر قانونی است. اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی شامل ترازنامه و حساب سود و زیان طبق نمونه های است که توسط سازمان امور مالیاتی تهیه می شود.

۹.مزایای ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد چیست؟

علی رغم اینکه تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی برای مودیان مالیاتی کاری وقت گیر می باشد لیکن ارسال اظهارنامه مالیاتی برای مودیان می تواند مزایای خوبی را فراهم نماید.طبق ماده ۱۸۹ شرکتهایی که سه سال متوالی اظهارنامه ارسالی آنها مورد قبول اداره امورمالیاتی واقع شود و اعتراضی به برگ تشخیص صادره نداشته باشند مشمول استفاده از۵درصد جایزه خوش حسابی نسبت به مالیاتهای پرداخت شده۳ سال می شوند.

۱۰.اظهارنامه های مالیاتی عملکرد تا چه زمانی مورد رسیدگی قرار می گیرد؟

براساس ماده ۱۵۶ق.م.م ادارات امور مالیاتی مکلفند اظهارنامه های مالیاتی دریافتی را حد اکثر ظرف مدت یکسال از تاریخ انقضاء مهلت تسلیم اظهارنامه رسیدگی نمایندو برگه تشخیص رسیدگی را حداکثر تا سه ماه بعد به مودی ابلاغ نمایند.

۱۱.آیا بعد از ارسال اظهارنامه مالیاتی امکان اصلاح اظهارنامه وجود دارد؟

طبق تبصره ماده ۲۲۶ ق م م به مودیان مالیاتی اجازه دارنددر صورتیکه در اظهارنامه مالیاتی تسلیمی از نظر محاسبه و درج اطلاعات اشتباهی رخ داده باشد ظرف یک ماه از تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی نسبت به رفع اشتباه اقدام و اظهارنامه مالیاتی اصلاحی تسلیم نمایند.

۱۲.نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی چقدر است؟

مطابق ماده 131ق م م نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه‌ای می‌باشد به شرح زیر است:

۱-نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی پس از کسر معافیت سالانه

  • تا مبلغ ۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال درآمد به نرخ  ۱۵%
  • نسبت به مازاد ۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰ریال تا ۱،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ریال به نرخ ۲۰%
  • نسبت به مازاد بر ۱،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ریال به نرخ ۲۵%

۲-نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی به شرح زیر می باشد.

  • اشخاص حقوقی مشمول ماده  ۱۰۵ (۲۵% نسبت به سود مشمول مالیات)
  • شرکتهای بورسی ماده ۱۴۳ ( ۲۲.۵% نسبت به سود مشمول مالیات)
  • شرکتهای بورسی دارای بیش از۲۰%سهام شناورآزاد ماده ۱۴۳(۲۰%به سود مشمول مالیات)
  • شرکتهای فرابورس ماده ۱۴۳(۲۳.۷۵% به سود مشمول مالیات)
  • شرکتهای تعاونی متعارف و سهامی عام تبصره۶ ماده ۱۰۵(۱۸.۷۵% به سود مشمول مالیات)
  • سود حاصل از فروش کالا در بورس کالا (۲۲.۵% به سود مشمول مالیات)
  • شرکت های موضوع ماده ۱۳۲ ق م م نسبت به درآمد ابرازی نرخ صفر
  • شرکتهای تعاونی دانش آموزی ، کارمندی ، کشاورزی ، کارگری ، صیادی و عشایری معاف از مالیات

انواع مالیات |چرا کسب و کارهای گوناگون باید به دولت مالیات بدهند اقتصاد دهم انسانی

۱۳.همین امروز می‌خواهم اظهارنامه مالیاتی را تهیه کنم. چگونه این کار را انجام دهم؟

همین الان به سایت طرح جامع مالیاتی به نشانی   مراجعه کنید و نرم افزار اظهارنامه مالیاتی را دانلود و پس از آن مراحل زیر را اجرا کنید.

۱. نصب نرم افزار اظهارنامه مالیاتی عملکرد

۲.مطالعه راهنمای تکمیل اظهارنامه

۳.واردکردن نام کاربری و رمز عبور وکدرهگیری پیش ثبت نام برای عملیاتی شدن اظهارنامه مالیاتی

۴.پاسخ به سوالات صفحه ۳ اظهارنامه و درج اطلاعات مورد درخواست

۵.واردکردن اطلاعات حسابداری در اظهارنامه مالیاتی

۶.درج و تکمیل صفحه۱۲ ( ترازنامه) اظهارنامه مالیاتی

۷.درج و تکمیل صفحه۱۳ ( سود وزیان) اظهارنامه مالیاتی

۸.رفع مغایرت اختلاف ترازنامه در صورت وجود

۹.تکمیل صفحه ۲۶ اظهارنامه اشخاص حقوقی و درج اقلام معاف و تعیین مالیات ابرازی برای اشخاص حقوقی

۱۰.تکمیل صفحه ۲۷ اظهارنامه اشخاص حقوقی و بستن اظهارنامه

۱۱.بررسی اظهارنامه وتطبیق مبلغ درآمد مندرج بااظهارنامه ارزش افزوده وگزارش فصلی جهت ارسال به اداره امور مالیاتی

۱۲.اقدام برای ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی واخذکدرهگیری

۱۳.تهیه نسخه چاپی اظهارنامه پس از ارسال

نکته: پیش زمینه انجام موارد گفته شده در بالا به بهترین شکل آن، انجام کلیه امور حسابداری از بابت ثبت و صدورسند  رویدادهای صورت پذیرفته مالی طی سال و انجام تعدیلات لازم در پایان سال براساس اصول و استانداردهای حسابداری، حسابرسی و قوانین مالیاتی و سایر احکام مالیاتی می باشد که منجر به یک ترازمالی صحیح گردد و جهت تکمیل و ارسال و جلوگیری از اشتباه در اظهارنامه مالیاتی حتماً از حسابداران و  مشاور مالیاتی مشهد کمک و مشورت گرفته شود.

۱۴.بایگانی اسناد و مدارک و آماده شدن برای رسیدگی به اظهارنامه مالیاتی ارسالی

تیرماه یکی از ماه هایی است که بیشترین فعالیت مالیاتی را از طرف شرکتها و موسسات و سازمان امور مالیاتی شاهد هستیم از اینرو شرکت کار آزمودگان گویا ارقام فعال در زمینه خدمات مالیاتی، خدمات حسابداری و حسابرسی و کارآموزی حسابداری در خدمت کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی می باشد.

منبع:

خیالی آسوده به مدیریت کسب‌وکار خود بپردازید.

ن سال بعد این کار را انجام دهند .

زمان ارسال اظهارنامه مالیاتی در صورت عدم تطابق سال مالی با سال مالیاتی

یک بازه زمانی مشخص است که تاریخ شروع و پایان معینی دارد. بنابراین همه فعالیت های مالی شرکت در این بازه زمانی مورد بررسی قرار می گیرند و اطلاعات به دست آمده، یک گزارش مالی کامل را با کمک در انتهای سال مالی ارائه می کند.

نکته قابل توجه این‌جاست که در صورتی که سال مالی یک شرکت با سال مالیاتی تطابق نداشته باشد، درآمد سال مالی آن‌ها به جای سال مالیاتی مبنای تعیین مالیات قرار می‌گیرد. مهلت تسلیم، انجام اظهارنامه مالیاتی و تکمیل آن در پایگاه اینترنتی سازمان امور اقتصادی و دارایی حداکثر تا پایان چهارماه شمسی پس از پایان سال مالی است. (تا ۳۱ تیرماه)

معافیت سالانه در اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی

طبق بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی، تمامی صاحبان مشاغلی که مجموع فروش کالا و ارائه خدمات آنها در سال ۱۴۰۱ حداکثر مبلغ ۶۷,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال بوده و فرم مالیات مقطوع برای آنها در درگاه خدمات الکترونیک سازمان بارگذاری شده است، از نگهداری اسناد و مدارک موضوع قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۹۴ و ارائه اظهار نامه مالیاتی برای عملکرد مذکور معاف می‌باشند.

دکمه بازگشت به بالا