کاربرد لوله مکش پمپ برج خنک کننده

کاویتاسیون در پمپ برج خنک کننده هنگامی به وجود می‌آید که به دلیل لوله کشی غیر صحیح هوا وارد مسیر مکش پمپ برج خنک کن شده و به مرور باعث تخریب مکانیکی پمپ شود. در نتیجه کاویتاسیون، پره‌های رانش و یا شفت پمپ تخریب و شکسته خواهد شد. طراحی و نصب صحیح لوله کشی در جلوگیری از بروز کاویتاسیون و وارد شدن هوا به مسیر مکش پمپ دارای اهمیت می‌باشد. در ادامه مطلب از به بررسی دلایل بروز کاویتاسیون در پمپ برج خنک کننده می‌پردازیم و راه‌های جلوگیری از آن را بررسی خواهیم کرد.

کاویتاسیون در پمپ

اغلب به دلیل کاویتاسیون یا وجود هوا در لوله مکش به پره‌ها یا شفت پمپ شوک وارد می شود و از نظر مکانیکی آن را تخریب می‌کند که در نتیجه باعث کاهش جریان آب می‌شود. در صورت وجود مقدار زیاد هوا در لوله مکش، شفت پمپ به سرعت دچار شکستگی می‌شود.

دلیل این شکست هم این است که هنگامی که هوا وارد پروانه می‌شود بار وارد شده ناگهان صفر می‌شود، سپس آب با فشار بالا وارد می‌شود. مابین این تغییرات نیز، بار صفر و ماکسیمم مانند وارد آمدن ضربه، پروانه می‌شکند. سازندگان برج خنک کننده در سراسر دنیا همواره به صورت سالانه و ماهیانه در فصول مختلف گردهم آمده و با همفکری و مشارکت ذهنی سبب ایجاد ایده‌های نو و پویا در صنعت تولید برج خنک کننده فایبرگلاس شده‌اند

سه دلیل برای وارد شدن هوا به لوله مکش وجود دارد:

بای پس به لوله مکش پمپ

نصب غیر صحیح لوله بای پس به صورت مستقیم به لوله مکش موجب ورود هوای بسیار زیاد به پمپ خواهد شد. وقتی فشار زیر اتمسفر در بای پس و اتصالات لوله خروج وجود داشته باشد هوا به لوله مکش وارد می‌شود.

در شکل، وقتی برج خنک کننده در حال بای پس کردن است فشار در نقطه B به اندازه ارتفاع H1 بالاتر از فشار اتمسفر خواهد بود. فشار در نقطه C زیر اتمسفریک است که باعث مکش هوا می‌شود. فقط وقتی درست عمل می‌کند که کاهش فشار استاتیک به دلیل ارتفاع H2 معادل یا کوچکتر از افت فشار جریان در لوله بای پس باشد.

شیر کنترل بای پس و لوله کشی بای پس طراحی می‌شوند تا افت فشار کافی را در لوله بای پس بوجود آورده تا از فشار زیر اتمسفریک در نقطه C جلوگیری کنند. هنگامی که برج خنک کن در بای پس است، باعث به جریان افتادن آب در واتر لگ نیز شوند.

مسیر تخلیه مانند در ناحیه مکش پمپ

در خیلی از برج های خنک کننده آب به مقدار کافی درتشت آبسرد برای پر کردن لوله مکش وجود ندارد. هنگام استارت پمپ می‌تواند آب موجود در تشت را به صورت ناگهانی خالی و یا پایین تر از حد قرمز بوجود آمدن ورتکس نماید. در هر دو حالت هوا به مسیر مکش پمپ وارد شده و برای پمپ فاجعه آمیز خواهد بود.

به عنوان یک اصل عمومی، در طراحی لوله کشی برج خنک کننده باید لوله ای عمودی قبل از کندانسور و بعد از شیر یک طرفه در نظر گرفته شود که به آن لوله پر کننده می‌گویند. بالاترین کیفیت و بهترین خرید قطعات برج خنک کننده را از ما بخواهید.

این لوله دو نقش را ایفا می‌کند:

استفاده از شیر کاهنده فشار نیز از مشکلات نشت و برگشت تخلیه نیز محافظت می‌کند. با توجه به شکل مسیر یا بلو دان هم در مسیر افقی برگشت به برج خنک کننده قرار گرفته است که تنها در زمان روشن بودن پمپ می‌توان بلو دان را انجام داد که این مسیر صحیح است و پیشنهاد می‌گردد.

جریان گردابی در برج خنک کننده

جریان گردابی در برج خنک کننده هنگامی رخ می‌دهد که میزان سطح آب موجود در تشت برج خنک کننده با میزان جریان آب در گردش متناسب نباشد. بوجود آمدن جریان گردابی باعث ورود هوا و در نتیجه کاویتاسیون در پمپ برج خنک کننده می‌شود. جهت رفع این مشکل می‌توان از درپوش یا قطعه ای برای شکستن جریان گردابی در تشت و مسیر لوله استفاده نمود.

در برخی موارد مسیر لوله مکش پمپ از فلنج اتصال برج خنک کننده کوچکتر گرفته می‌شود که در این حالت به دلیل بوجود آمدن سرعت بالای آب ممکن است جریان گردابی درون لوله بوجود آبد.

بنابراین توصیه می‌شود که مسیر لوله از تشت برج خنک کننده به طول 10 برابر قطر لوله به اندازه همان اتصال تشت لوله کشی شود. سپس با قطر کوچکتر به پمپ متصل شود تا سرعت آب کنترل شود و درون لوله جریان گردابی بوجود نیاید.

وظیفه مهندس طراح و شرکت سازنده است که لوله کشی، پمپ و اتصالات متناسب باشد و آب بدون مشکل جریان یابد. حال در صورت طراحی اشتباه ممککاربرد لوله مکش پمپ برج خنک کننده برج خنک کننده یا کولینگ تاور یکی از مهمترین لوازمی است که در صنعت از آن استفاده می کنند؛ اما اینکه چه قطعاتی دارد و چگونه می توان از آن توقعِ بهترین عملکرد را داشت، بحث برانگیز است.

به خاطر همین در این مقاله تصمیم گرفتیم راجع به کاربرد لوله مکش پمپ برج خنک کننده با شما صحبت کنیم که یکی از مهمترین هاست. پس با ما همراه باشید تا با کاربرد این وسیله مهم بیشتر آشنا شوید.

لوله مکش پمپ برج خنک کننده به چه منظور ساخته می شود؟

لوله کشی پمپ برج خنک کننده برای ایجاد و ساخت مسیر انتقال آب است؛ آبی که بین سیستم و دستگاه برج خنک کننده انتقال پیدا می کند؛ یعنی این آب در این محل خنک می شود، سپس وارد شده و دوباره وارد سیستم می شود.

انتقال آب از طریق قدرت پمپ رخ می دهد و در مسیرش رفت و برگشت ایجاد می شود. در مورد کاربرد لوله مکش پمپ برج خنک کننده باید بگوییم که حتما اصول و قواعدی هست که باید رعایت شود کهدر غیر این صورت نمی توانید منتظر کاربرد مناسب از این لوله ها باشید.

چگونه باید لوله مکش پمپ برج خنک کننده مناسبی داشته باشیم؟

حال که با کاربرد لوله مکش پمپ باد خنک کننده آشنا شدید، باید بدانید که چگونه باید این برج ها را انتخاب کنید. برای انتخاب آنها شما به دو پارامتر نیاز دارید. یکی از این پارامترها دبی آب در گردش است و پارامتر دیگر حد مورد نیاز برای غلبه بر اصطحکاک در طول مسیر لوله کشی است؛ سپس باید مجموع هد و دبی را از روی چارت یا از طریق نرم افزار پمپ مورد نیاز محاسبه کنید تا ببینید که به چه نوعی از لوله مکش پمپ نیاز دارید.

برای نصب و کاربرد لوله مکش باید چه نکاتی را در نظر گرفت؟

اگر کاربرد لوله مکش پمپ برج خنک کننده را متوجه شدید، بدانید که در نصب آن نکاتی هستند که باید آنها را مد نظر قرار دهید و رعایت کنید که این نکات شامل موارد زیر می باشد:

کاربرد لوله مکش و اینکه چه مشکلاتی در لوله کشی برج خنک کننده وجود دارد؟

اگر شما کاربرد لوله مکش پمپ برج خنک کننده را بشناسید، قطعا می توانید از مشکلات آنها جلوگیری کنید؛ به شرطی که اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشید و بدانید مشکلاتی که می تواند به وجود بیاید شامل موارد زیر است:

کلام آخر

با اطلاعاتی که در اختیارتان قرار دادیم، متوجه شدید که کاربرد لوله مکش پمپ برج خنک کننده چیست. اکنون می توانید با اطلاعاتی که در دسترس دارید، متوجه شوید که این لوله ها را چگونه باید در دستگاه نصب کنید و چگونه باید از آنها به بهترین شکل ممکن استفاده بکنید. نازل برج خنک کننده را می توان در برجهای بسته جهت اسپری آب با فشار و برخورد آب با همه صفحات (مسی، گالوانیزه، استیل) استفاده کرد.

نیز در این زمینه به شما کمک می‌ کند و برج خنک کننده های با کیفیت را در اختیارتان قرار می‌ دهد که اگر لوله کشیِ در آن درست انجام شده باشد؛ قطعاً می‌ توانید بهترین تجربه را در استفاده از این دستگاه داشته باشید.

 

 

خروج از نسخه موبایل