برنامه ملی آبادیران دومین نمایشگاه خود را از امروز سهشنبه ۲۲ خرداد برگزار میکند و در طی آن ۳۴۶ شرکت و نهاد حضور دارند که از این تعداد ۲۸۱ شرکت دانشبنیان، خلاق و فناور، ۲۰ گروه جهادی و مردمی و ۴۵ نهاد و دستگاه اجرایی هستند.
به گزارش روابط عمومی، برنامه ملی آبادیران با شعار «نوآوری برای آبادانی» با هدف پیشرفت و آبادانی کشور به دنبال رفع چالشهای مناطق محروم و روستایی، ایجاد اشتغال پایدار و توسعه زنجیره ارزش ظرفیتهای بومی مناطق کمتر برخوردار با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور و سایر ارکان زیست بوم نوآوری و فناوری است.
در قالب این برنامه ملی همه نهادهای دولتی و غیر دولتی فعال در آبادانی و پیشرفت ایران همچون بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، کمیته امداد امام خمینی(ره) به دنبال توانمندسازی و ارتقای مناطق محروم با استفاده از دانش، فناوری و نوآوری خواهند بود.
اتصال شرکتهای دانشبنیان به بازار پروژههای محرومیتزدایی از طریق خیریهها، سمنها و نهادهای دولتی و حاکمیتی مسؤول، کمک به توسعه مناطق محروم از طریق معرفی ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان برای پاسخ به چالشها و ایجاد اشتغال پایدار و توسعه بازار و تسهیل خرید کالا و خدمات شرکتهای دانشبنیان و فناور در راستای عمران، آبادانی و محرومیتزدایی از اهداف و کارکردهای این برنامه ملی اعلام شده است.
این برنامه پس از دو سال فعالیت طرحهای محرومیتزدایی در حوزههای مختلف اجرایی کرده است. بخشی از این طرحهای محرومیتزدایی شامل این موارد میشود:
طرح نمکزدایی و حذف پساب شور از آب چاه
با توجه به نیاز مبرم مناطق مختلف کشور به آب شرب، کاهش پساب تولیدی نسبت به روشهای موجود از بزرگترین نیازهای امروز کشور است. با توجه به پساب تولیدی در روشهای معمول که بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است، استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته جهت کاهش پساب و افزایش آب تولیدی از ابعاد مختلف مورد توجه خواهد بود.
استخراج آب آشامیدنی از اعماق زمین هزینههای بسیار بالاتری نسبت به روشهای معمول دارد؛ از این رو یکی از شرکتهای دانشبنیان با در دست داشتن فناوریهای تکمیلی میتواند علاوه بر استفاده از بخشی از آب به عنوان آب شرب، از پساب آن نیز برای کشت و پرورش میگو نیز بهره برد و این کار نه تنها استفاده حداکثری از آب استخراج شده بلکه اشتغالزایی و امنیت غذایی در منطقه را به همراه خواهد داشت.
این شرکت تکنولوژی نانوکویتاسیون را با ساخت دستگاههایی در تولید نانوامولسیونها و هموژانیزاسیون برای اولین بار در کشور بومی کرد. این دستگاه مورد توجه صنایع مختلف از جمله تصفیه آب و پساب، صنایع غذایی، دارویی و صنعت نفت و پتروشیمی قرار گرفته است.
این شرکت دانشبنیان امروز به عنوان یکی از بازیگران پیشرو در صنعت تولید تجهیزات و سیستمهای تصفیه آب و پساب، دستگاه تولید نانو مواد، صنایع نفت و گاز در کشور است.
این شرکت هماکنون طیفی از محصولات و خدمات را در حوزههای نمکزدایی از آب و پساب، حذف نیترات از آب آشامیدنی، حذف آرسنیک، حذف کروم و سایر فلزات سنگین، حذف کدورت، تصفیه پساب نساجی، تصفیه پساب نفتی داراست.
طرح خانههای پیش ساخته بتنی با فرآیند تولید اصلاح شده ویژه مناطق محروم
با توجه به فرسوده بودن بسیاری از سکونتگاههای روستایی و مناطق محروم کشور، آسیب پذیر بودن این خانهها در اثر بلایای طبیعی در طول تاریخ ایران همیشه به چشم خورده است و زلزله خیز بودن سرزمین ایران این خطر را دو چندان کرده است.
خانههای پیش ساخته بتنی ارائه شده توسط یکی از شرکتهای دانشبنیان با آسیبشناسی فرآیند ساخت خانههای بتنی و برطرف کردن موانع گسترش این گونه سازهها در سراسر کشور اقدام به طراحی و ساخت خانههای با معماری بهینه و سازگار با اقلیمهای مختلف در کشور کرده است.
این شرکت به عنوان پیشران حوزه صنعتیسازی، دو حوزه تکنولوژیهای نوین ساختمان و فناوریهای رباتیک از جمله حوزههای اصلی تمرکز این شرکت در حال حاضر است. ارائه انواع سازههای پیش ساخته نظیر خانه، کانکس، استخر، دیوار و … از جمله محصولات این شرکت است.
طرحهای خانهسازی این شرکت حداقل ۵۰ درصد نسبت به مشابه داخلی کاهش یافته است و مدت زمان مونتاژ بعد از ارسال از کارخانه تقریبا ۳ روز برای هر واحد پیشبینی شده است، در حالی که در سازههای دیگر حداقل ۲۸ روز تا ۹۰ روز طول میکشد.
طرح تولید کنتورهای هوشمند حجمی آب
طرح تولید و استفاده از کنتورهای هوشمند حجمی آب برای به کارگیری در چاههای کشاوزری کشور گامی بسیار مهم در راستای حفاظت از آبهای سرزمینی و کاهش مصرف بیرویه آن بهویژه در بخش کشاورزی که بیش از ۸۵ درصد آبهای شیرین کشور در این بخش مصرف میشود، است.
استفاده گسترده از این محصول در سطح کشور، باعث کنترل و نظارت بر میزان آب برداشتی از چاهها و استفاده صحیح و نگهداشت آب برای نسلهای بعد خواهد شد، همچنین این طرح علاوه بر کمک به تعدیل یک چالش بزرگ در کشور و مدیریت بحران آب شده است، با توجه به تقاضای بالای محصول در سطح کشور و عرضه محدود آن به دلیل فناوری پیشرفته، با تولید ۱۰۰۰ دستگاه از این محصول تعداد ۷ نفر به طور مستقیم مشغول به کار خواهند شد.
محصول این شرکت دانشبنیان شامل کنتور حجمی هوشمند آب برای نصب بر روی چاههای کشاورزی است که در سال ۱۴۰۰ نشان دانشبنیان را دریافت کرد و در فروردین ۱۴۰۲ موفق به دریافت تاییدیه وزارت نیرو شد.
هدف از این طرح، تولید محصولی است که بتواند با توجه به بحران آب در کشور و خالی شدن سفرههای زیرزمینی گام مهمی را در کنترل میزان آب برداشتی توسط مالکان چاهها و نظارت بر این موضوع داشته باشد.
این محصول از امکانات ویژهای همچون امکان قرائت از راه دور در هر دو بستر GSM وGPRS، نرمافزار مدیریت دادهها، امکان ارتباط کنتور و تبادل اطلاعات بین سرور، آپ اندرویدی و کنتور، امکان قطع شناور یا پمپ و شیر برقی از راه دور برخوردار است.
این محصول با تعریف حق آبه مشخص برای هر چاه امکان استفاده بی رویه از آب چاهها را برای کشاورزان محدود میکند.
طرح نیروگاه بادی خانگی (توربین بادی محور عمودی شهری)
تأمین انرژی با قیمت مناسب یکی از اولویتهای امروز دولتها و کشورها است. این امر بهویژه در مناطق دور دست، کوهستانی و محروم که از شبکههای سراسری دور بوده و دسترسی مناسبی به آن ندارند، اهمیت دوچندانی مییابد.
از این رو طرح ایجاد و راهاندازی نیروگاه بادی خانگی، ضمن رفع چالش تأمین انرژی و ایجاد دسترسی و تأمین انرژی بهویژه برای مناطق محروم و دور دست با قیمت مناسب، کاهش هزینههای خرید و نصب و راهاندازی سیستم و تولید انرژی توسط منبع پاک و تجدیدپذیر، موجب افزایش اشتغالزایی در سطح کشور نیز میشود.
یکی از شرکتهای دانشبنیان متشکل از تیمی از متخصصان حوزه مکانیک، الکترونیک و برق قدرت با تجربه طراحی و ساخت نمونههای توربین بادی محور عمودی، برای اولین بار در ایران اقدام به ساخت نمونه صنعتی توربین بادی محور عمودی، ژنراتور بادی دور پایین، شارژر کنترلر بادی و اینوتر سینوسی کرده است.
در حال حاضر این شرکت به عنوان یکی از فعالین حوزه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور، محصولات متنوعی نظیر توربینهای بادی محور عمودی ۳۰۰ و ۵۰۰ وات و ۱ ،۲، ۳ و ۵ کیلووات، شارژر کنترلر بادی و هیبریدی، پک سیار خورشیدی و استراکچر خورشیدی را تولید و عرضه کرده است.
همچنین این شرکت طیف متنوعی از خدمات شامل امکانسنجی، پتانسیلسنجی، طراحی، شبیهسازی، ساخت و اجرای سیستمهای انرژی بادی و خورشیدی را نیز ارائه میدهد. این شرکت که هم اکنون در پارک علم و فناوری استان همدان مستقر است، موفق به اخذ مجوز دانشبنیانی نیز شده است.
طرح تولید، فرآوری و تجارب آرتمیا
آرتمیا محصول استراتژیک صنعت آبزیپروری است و غذای اصلی مراحل اولیه نوزادان میگو، ماهیان دریایی، خاویاری و زینتی است و هیچ جایگزینی ندارد. لذا آرتمیا چالش بزرگ صنعت آبزیپروری در ایران و کل دنیاست.
صنعت میگو، ماهیان دریایی، ماهیان خاویاری و ماهیان زینتی به طور کامل وابسته به آرتمیا است که متاسفانه به علت تولید کم در حال حاضر حدود ۹۵ درصد نیاز کشور با صرف هزینه بالایی در سال از خارج خریداری میشود. لذا پرورش آرتمیا یکی از فعالیتهای پردرآمد تولیدی است که میتواند علاوه بر تامین کلیه نیازهای داخلی برای توسعه صنعت آبزیپروری، اشتغال مولدی نیز برای پر درآمدی تولیدی است که میتواند علاوه بر تامین کلیه نیازهای داخلی برای توسعه صنعت آبزیپروری، اشتغال مولدی را نیز برای جوانان ایجاد کند.
این در حالی است که هزینه خرید آرتمیا با کیفیت نیز بسیار بالاست. در این طرح برای پرورش آرتمیا از پساب آب شیرینکنها استفاده خواهد شد که خود مشکل نحوه دفع این پسابها مرتفع شود.
یکی از شرکتهای دانشبنیان با هدف ارائه خدمات در حوزه تولید و پرورش آرتمیا و ارائه مشاوره در این حوزه با تجربه ۳۰ ساله مدیران خود ایجاد شد. این شرکت طیفی از محصولات مختلف آرتمیا را نظیر سیست خشک آرتمیا، سیست دکپسوله آرتمیا، جنین منجمد آرتمیا، بیومس منجمد آرتمیا را تولید میکند. تیم فنی این شرکت از سال ۱۳۷۶ بیش از ۵۰ طرح تحقیقات ملی، استانی و دانشگاهی در ارتباط با آرتمیا و دریاچه ارومیه را اجرا کرده است.
طرح تولید محصولات غذایی و نوشیدنی پروبیوتیک با گلبرگ زعفران
یکی از محصولات جانبی که در تولید زعفران به دست میآید، گلبرگ زعفران است که با توجه به نسبت وزنی کلاله و خامه به گلبرگ و مقدار زعفران خشک تولید شده سالیانه، برآورد میشود سالانه بیش از ۴۰۰ تن کلاله خشک و ۴۰ هزار تن گل تازه زعفران در ایران تولید میشود که فقط کلاله خشک آن مورد استفاده قرار میگیرد و قسمت اعظم گلها هیچ گونه مصرف غذایی نداشته و به عنوان ضایعات دور ریخته میشود.
این در حالی است که مطابق با بررسیهای صورت گرفته، خواص دارویی نظیر ضد باکتری بودن، ضد اسپاسم، تقویت سیستم ایمنی، ضد سرفه، ضد افسردگی، تسکین دهنده درد، رفع مشکلات کبدی، کنترل کننده فشارخون، فعالیت ضد دیابت و آنتی اکسیدان به گلبرگ زعفران نسبت داده شده است.
همچنین از آنجا که گلبرگ زعفران در مقایسه با پرچم زعفران ارزانتر است و در مقادیر بسیار بیشتری تولید میشود، بنابراین میتوان آن را به عنوان منبع مناسبی در تولید محصولات مختلف در نظر گرفت. در این راستا، یکی از شرکتهای تعاونی دانشبنیان طی سالهای گذشته در زمینه تولید و عرضه محصولات ارگانیک و سلامت محور، انواع فینگر غلات سویق و انواع پودر غلات و مکملهای غذایی فعالیت داشته است.
این شرکت در سال ۱۴۰۰ نوشیدنی گازدار با گلبرگ زعفران را که دارای خواص پروبیوتیک بوده و معمولا به عنوان ضایعات زعفران شناخته میشود، تولید کرد.
دومین آبادیران در مصلای تهران
دومین نمایشگاه ابادیران امروز سهشنبه ۲۲ تا ۲۵ خرداد در مصلای تهران در ۵ بخش مسکن و زیرساختهای توسعه روستا، کشاورزی، دامپروری و شیلات، سلامت بهداشت و توانبخشی، اشتغال کوچک مقیاس و صنایع نرم و آموزشی میزبان بازدیدکنندگان است.
۳۴۶ شرکت و نهاد در این دور از برگزاری نمایشگاه حضور دارند که از این تعداد ۲۸۱ شرکت دانشبنیان، خلاق و فناور، ۲۰ گروه جهادی و مردمی و ۴۵ نهاد و دستگاه اجرایی هستند.
انتهای پیام