آموزش نصب قرنیز سرامیکی با چسب

مراحل نصب قرنیز

این مراحل شامل اندازه گیری، برش و نصب با چسب یا ملات می‌شود. قبل از چسباندن قرنیز با چسب باید سطح دیوار و کفپوش را کاملا تمیز و گردگیری کنید. مهم‌ترین نکته در آموزش چسباندن قرنيز این است که باید نصب قرنیز از یک طرف به‌طور منظم شروع شود.

بعد از زیرسازی و تمیز کردن دیوار و کفپوش نوبت به اندازه‌گیری قرنیزها می‌رسد. اندازه‌گیری دقیق قرنیزها به تمیزی کار و جلوگیری از هدر رفتن قطعات هنگام برش زدن کمک می‌کند.

برای چسباندن قرنیز روی گچ باید از ملات استفاده شود. بنابراین قبل از نصب قرنیز روی دیوار گچی باید ملات و وسایل لازم دیگر را آماده کنید. بعد از چسباندن قرنیز با ملات، آن را با میخ‌کوب به دیوار محکم می‌کنیم.

اینجا این سوال پیش می‌آید که برای چسباندن قرنیز از چه چسبی استفاده کنیم؟ بهترین چسب‌ برای چسباندن قرنیز چسب آکواریوم و چسب فوری است.

آموزش چسباندن قرنیزهای مختلف

نحوه نصب و چسباندن قرنیز به نوع آن و مصالح مورد نیاز بستگی دارد. به‌طور کلی بسته به نوع دیوار برای نصب قرنیز از چسب، ملات و میخ استفاده می‌شود. در مرحله آخر هم باید درزبندی دقیق انجام شود. در ادامه با نحوه چسباندن انواع قرنیز آشنا می‌شویم.

  1. آموزش چسباندن قرنیز ام دی اف (MDF) و پی وی سی (PVC)

از جمله مزایای قرنیز پی وی سی می‌توان به سازگاری آن‌ها با اکثر دیوارپوش‌ها و کفپوش‌ها اشاره کرد. این نوع قرنیزها در برابر حرارت، خراشیدگی و نور آفتاب مقاوم هستند و می‌توان تاسیسات الکتریکی را از آن‌ها عبور داد.

اولین مبحث در باب آموزش چسباندن قرنیز توجه به اندازه‌ها و زوایای دیوار است. برای نصب قرنیز پی وی سی باید قطعات را اندازه‌گیری کرده و برش دهید. در صورتی که زوایای محل تقاطع دیوارها 90 درجه نباشد لازم است قطعات را فارسی‌بر کنید. برای این کار می‌توانید از گونیای واشو استفاده کنید.

فارسی‌بر کردن از جمله مراحل نصب قرنیز است که باید با مهارت و دقت بالایی انجام شود. بعد از اتمام برش قطعات، نوبت به نصب آن‌ها می‌رسد.

(پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص رنگ کردن قرنیز، راهنمای را مطالعه فرمایید.)

در خصوص آموزش چسباندن قرنیز باید به این نکته اشاره کنیم که قرنیز پی وی سی باید با چسب چسبانده شود. برای سهولت کار می‌توانید از کاردک برای زدن چسب مماس یا لبه‌های بالایی و پایینی استفاده کنید.

مرحله آخر چسباندن قرنیز با چسب محکم کردن قطعات با میخ است. برای این کار باید از دستگاه میخ‌کوب استفاده کنید تا ظاهر کار تمیز و بی نقص‌ از کار در بیاید.

  1. آموزش چسباندن قرنیز چوبی

قبل از آموزش چسباندن قرنیز چوبی بهتر است در مورد کاربرد آن بیشتر بدانیم. کاربرد اصلی قرنیز چوبی برای کفپوش‌های لمینت و پارکت است. از آنجایی که چوب منبسط و منقبض می‌شود هنگام نصب، فاصله‌ای را بین پارکت و دیوار در نظر می‌گیرند. این فاصله با قرنیز چوبی پر می‌شود. برای چسباندن این نوع قرنیز از چسب استفاده می‌شود.

  1. آموزش چسباندن قرنیز پلاستیکی

برای نصب قرنیز پلاستیکی مانند قرنیز پی وی سی ابتدا باید قطعات را اندازه و برش بزنیم. در مرحله بعد پایین دیوار را به چسب آغشته می‌کنیم و با کاردک روی آن می‌کشیم تا حباب‌ها خارج شوند.

در این مرحله باید پشت قطعات قرنیز را چسب بزنیم و روی دیوار بچسبانیم. مزیت قرنیز پلاستیکی این است که با حرارت قابل تغییر شکل است. برای این کار می‌توانید از سشوار استفاده کنید تا قرنیز را روی سطوح منحنی بچسبانید.

  1. آموزش چسباندن قرنیز سنگی یا سرامیکی

در این مرحله از آموزش چسباندن قرنيز به نحوه چسباندن قرنیز سنگی می‌پردازیم. قرنیز سنگی بادوام‌ترین نوع قرنیز است و در برابر رطوبت و خراشیدگی مقاومت بالایی دارد. برای چسباندن قرنیز سرامیکی و سنگی از ملات ماسه و سیمان استفاده می‌شود.

برای نصب قرنیز سرامیکی ابتدا باید قطعات را با زاویه 45 درجه نسبت به دیوار نگه دارید. پشت قطعات سرامیکی را با ملات سیمان پر کنید و به دیوار تکیه بدهید. اگر نیاز است قطعات سرامیکی برش داده شوند یا فارسی‌بر شوند باید از دستگاه سنگ‌بر استفاده کنید.

استفاده از دستگاه سنگ‌بر به دقت و مهارت بالایی نیاز دارد. در مرحله آخر از دوغاب سیمان سفید و پودر سنگ گرانیت برای درزگیری قرنیزها استفاده می‌شود.

نکته قابل‌توجه در خصوص آموزش چسباندن قرنیز سنگی یا سرامیکی انتخاب چسب مناسب است. بهترین چسب برای چسباندن قرنیز سنگی، چسب کاشی است. برای این کار باید مراحل زیر را به دقت اجرا کنید.

یکی از نکات مهم آموزش چسباندن قرنبز توجه به آماده‌سازی مقدماتی است و در ابتدا باید زیرسازی انجام دهید. یعنی سطح دیوار و کفپوش را گردگیری و تمیز کنید. سپس ارتفاعی از دیوار که قرار است قرنیز چسبانده شود را علامت‌گذاری کنید. سطوح علامت‌گذاری شده را با کمک قلم‌مو چسب کاری کنید.

پشت قطعات قرنیز سنگی را هم چسب بزنید. قطعات را به قسمت‌های مورد نظر بچسبانید و محکم فشار دهید. در نهایت قرنیزها را درزگیری کنید. برای درزگیری قرنیزهای سنگی باید از چسب آکواریوم یا چسب تفنگی مخصوص درزگیری استفاده کنید.

نکات مهم برای انتخاب قرنیز

برای انتخاب و خرید قرنیز مناسب خانه باید برخی نکات را در نظر بگیرید. در ادامه این نکات مهم را فهرست می‌کنیم.

  • قرنیز باکیفیت باید در برابر گرما، سرما و رطوبت مقاوم باشد.
  • قرنیز انتخابی شما باید در مقابل ضربه، فشار و خراشیدگی مقاومت داشته باشد.
  • قرنیز باکیفیت رنگ ثابتی دارد و در برابر نور خورشید تغییر رنگ نمی‌دهد.
  • قرنیز باید در زمان برش و نصب استحکام کافی را داشته باشد و به‌راحتی شکسته یا خورد نشود.
  • لایه رویی قرنیز باید کیفیت بالایی داشته باشد.

یکی دیگر از نکات مهم در آموزش چسباندن قرنيز انتخاب رنگ آن است. رنگ قرنیز باید با رنگ دکوراسیون داخلی خانه همخوانی داشته باشد. رنگ قرنیز بهتر است یک یا چند درجه تیره‌تر از رنگ کفپوش اتاق‌ها باشد.

این تضاد رنگ بین قرنیز و کفپوش به زیبایی کار اضافه می‌کند. نکته دیگر هماهنگی رنگ قرنیزها با رنگ درب‌های خانه است. حتی می‌توانید در انتخاب آن‌ها رنگ شومینه و دیوارها را هم در نظر بگیرید. قرنیزهای رنگ سفید از جمله گزینه‌هایی هستند که تقریبا با هر دکوراسیونی همخوانی دارند.

قرنیزهای طرح‌دار نوع دیگری از قرنیزها هستند که در طراحی سقف اتاق‌ها کاربرد بیشتری دارند. اگر اتاق‌های کوچکی دارید یا ارتفاق سقف‌ها کوتاه است بهتر است از قرنیز 7 تا 10 سانتی‌متری استفاده کنید.

همیشه برای انتخاب قرنیز و رنگ آن به دکوراسیون داخلی خانه خود توجه کنید. برای دکوراسیون مینیمال و مدرن، استفاده از قرنیزهایی با رنگ‌های روشن و قهوه‌ای جلوه‌ای زیباتر به محیط می‌دهد.

جمع‌بندی

در مبحث آموزش چسباندن قرنیز اشاره کردیم که قرنیز انواع مختلفی دارد که از آن جمله می‌توان به قرنیز چوبی، پی وی سی، ام دی اف، پلاستیکی و سنگی اشاره کرد. برای چسباندن قرنیزهای پی وی سی و پلاستیکی از چسب فوری یا آکواریوم استفاده می‌شود.

با در نظر گرفتن نکات آموزش چسباندن قرنیز به‌راحتی می‌توانید دکوراسیون خانه خود را تغییر دهید. یادآور می‌شویم که در انتخاب رنگ قرنیز دقت کنید و قبل از انتخاب آن، رنگ دکوراسیون خانه و دیوارها و کفپوش را حتما در نظر بگیرید.

سوالات متداول

چسب مناسب برای چسباندن قرنیز پی وی سی کدام است؟

برای چسباندن قرنیز پی وی سی از چسب فوری یا چسب آکواریوم استفاده می‌شود.

بهترین چسب برای نصب قرنیز سنگی کدام است؟

برای چسباندن قرنیز سنگی از ملات سیمان یا چسب کاشی استفاده می‌شود.

مقاوم‌ترین نوع قرنیز کدام است؟

قرنیز سنگی یا سرامیکی محکم‌ترین و مقاوم‌ترین نوع قرنیز محسوب می‌شود.

مزایای قرنیز پی وی سی چیست؟

قرنیز پی وی سی در برای گرما، سرما و رطوبت عایق است و ماندگاری بالایی دارد.

 

نصب قرنیز سرامیکی

در گذشته کفپوش خانه ها یا از جنس سنگ، موزاییک و چوب بود، قرنیزهای چوبی و سنگی محبوبیت داشتند. امروزه به دلیل قیمت بالای سنگ و چوب و همچنین جایگزین شدن آن ها با مواد ارزان تر و تقریباً با همان کیفیت مانند سرامیک، ام دی اف و پی وی سی؛ این مواد محبوبیت دارند.

البته در خانه ها و ویلاهای لوکس همچنان استفاده از سنگ و چوب برای قرنیز استفاده می شود ولی عمومیت ندارد. قرنیزهای سرامیکی با طرح های چوبی، سنگی و رنگ های مختلف در بازار موجود هستند. در ادامه مراحل نصب آن توضیح داده شده است.

اندازه گیری

در ابتدا باید اندازه گیری متراژ مورد نیاز قرنیز را انجام داد و سپس با در نظر گرفتن رنگ کف، چارچوب های در و دیوار، یک رنگ و طرح مناسب برای قرنیز انتخاب کرد.

تمیزکاری زیر کار

اگر در خانه ای آماده قصد اجرای قرنیز دارید، باید سطح زیر کار را تمیز کرده تا عاری از گرد و غبار، چربی و برآمدگی یا فرورفتگی باشد. این مرحله برای مواقعی که اقدام به اجرای قرنیز با استفاده از چسب کاشی انجام می گیرد، رعایت شود و در صورت استفاده از ملات سیمان و ماسه این مرحله نادیده گرفته می شود زیرا هنوز سفید کاری دیوار و اجرای کف پوش انجام نشده است.

ساخت ملات

ازآنجایی که قرنیز جنس سرامیکی دارد، ملات آن با ملان کفپوش سرامیکی تفاوتی ندارد. از همین رو آب، سیمان و ماسه را با هم مخلوط کرده تا ملاتی آماده شود.

اجرای کار

از یک سمت دیوار شروع به نصب قرنیزها می کنیم. قرنیز را با زاویه ای چهل و پنج درجه نسبت به دیوار قرار داده و با کمچه پشت آن را با ملات پر کرده و آن را به دیوار تکیه داده و ضرباتی نرم محکم کنید. لبه های کار را تمیز کرده سپس تکه بعدی قرنیز سرامیکی را نصب کنید.

در بخش هایی که متراژ دیوار با متراژ قرنیز یکسان نیست، نیاز به برش قرنیز با استفاده از سنگ بر داریم. البته برای درآوردن دور ستون، جایی که دیوار دور میزند و به در ختم می شود نیز نیاز به اندازه گیری دقیق قرنیز و برش آن وجود دارد که باید با استفاده از سنگ بر انجام شود.وقتی کار اجرای قرنیزها به پایان رسید ملاتی از پودر سنگ و سیمان سفید تهیه می شود و روی قرنیزها به منظور درزگیری اجرا می شود.

نصب قرنیز سرامیکی با چسب

قرنیزهای سنگی و سرامیکی را بدون استفاده از ملات و با استفاده از چسب کاشی نیز می توان نصب کرد. به طور مثال اگر در خانه ای تا پیش از این از قرنیزهای چوبی، پلاستیکی، ام دی اف، پی وی سی و… نصب بوده و به دلیل گذر زمان و فرسودگی نیاز به ترمیم و جایگزینی دارد و استفاده از قرنیز سرامیکی مد نظر کارفرما است؛ استفاده از چسب راه حلی مطمئن است.

برای نصب قرنیز سرامیکی یا هر نوع قرنیز دیگری با چسب لازم است تمیزکاری زیر کار انجام شود. اگر پیش از این قرنیزی وجود داشته، برداشته شود، زیر آن تمیز شود، چسب یا ملات احتمالی کنده شود، زیر کار هموار و یکدست شود، سپس اقدام به نصب قرنیز با چسب شود.

برای نصب قرنیز باید بخش از دیوار که قرنیز تا آن قسمت بالا می آید، اندازه گیری شود. سپس با استفاده از کاردک و قلم مو اقدام به چسب کاری شود. همین کار برای پشت قرنیز نیز انجام شود و قرنیز با احتیاط به جای خود چسبانده شود و کمی فشار محکم شود.

پس از چسباندن تمامی قرنیزها و خشک شدن آن ها، نوبت به درزگیری است. درزگیری وقتی اجرای قرنیز با چسب انجام شده است، با استفاده از چسب آکواریوم یا چسب درزگیری رزینی انجام می شود. به منظور تمیزکاری هر چه بیشتر از تفنگ چسب و کاردک مخصوص (کاردک گونیا) فرایند درزگیری انجام شود.

 

دکمه بازگشت به بالا