کارشناسان هشدار می دهند که عدم تهویه مطبوع در بسیاری از نقاط جهان ، توزیع کنندگان واکسن را با مشکل روبرو خواهد کرد.
بسیاری از کشورهای آسیای میانه ، بیشتر هند و آسیای جنوب شرقی ، تمام آمریکای لاتین به استثنای بزرگترین کشورها و همه آفریقا به جز بخش کوچکی از آن تحت تأثیر قرار گرفته اند.
واکسن ها اگر در دمای مناسب از کارخانه تا سرنگ نگه داشته شوند ، مثر هستند.
اگرچه این به کشورهای در حال توسعه کمک کرده است تا “زنجیره سرماخوردگی” واکسن ها را حفظ کنند ، اما حدود سه میلیارد نفر در سراسر جهان در مناطقی زندگی می کنند که واکسیناسیون به دلیل این مشکلات ممنوع است.
مسئله زنجیره سرد واکسن ها آخرین نابرابری مربوط به اپیدمی ویروس کرونا در شانه فقرا است که در واقع در مناطقی که ویروس شیوع دارد کار می کنند و به آزمایش های گسترده در سیستم های مراقبت های بهداشتی دسترسی ندارند.
یخچال های طبی که دما را به منفی 70 درجه می رسانند ، در بیمارستان های ایالات متحده و اروپا نیز نادر هستند.
طبق مطالعه شرکت تدارکات آلمانی Dchal ، بیش از دو سوم جهان چشم انداز فناوری پیشرفته ندارند.
به گفته دی چال ، برای حفظ روند تولید برخی از جدیدترین واکسن های Covid 19 ، باید شرایط سخت دمایی (تا منفی 80 درجه) رعایت شود.
این شرکت گفت: “بنابراین ، مشکلات جدید زنجیره تأمین فعلی وجود دارد ، زیرا درجه حرارت استاندارد برای توزیع واکسن اکنون 2 تا 8 درجه سانتیگراد است.”
به گفته دیاهول ، میلیاردها نفر در کشورهایی زندگی می کنند که زیرساخت های لازم برای نگهداری زنجیره سرد از واکسن های موجود یا واکسن های احتمالی ویروس کرونا معمولی را ندارند.
سازمان بهداشت جهانی یکی از آژانس هایی است که امسال کارخانه کواکس را برای تنظیم تأمین و توزیع برابر واکسن در بین کشورهای عضو راه اندازی کرده است.
طبق گزارش ایندیپندنت ، هدف این طرح جهانی رساندن واکسن کرونا به فقیرترین افراد جهان است و واکسنهایی که ممکن است در مجموعه کواکس قرار بگیرند در دمای 2 تا 8 درجه سانتیگراد ذخیره می شوند.