افزایش ظرفیت پزشکی برای دستیابی به نسبت ۲۰ پزشک به ۱۰ هزار جمعیت

معاون علمی و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی خطاب به حضار برای افزایش توان پزشکی گفت: در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در 23 آذر 1400 مفصل بحث کردیم. افزایش توان پزشکی با حضور رهبران و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی. مسئله اصلی طبق آمار، کمبود پزشک است. همچنین بستگان در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ایجاد الزامات و زیرساخت های لازم برای اجرای مصوبه افزایش توان پزشکی کادر مدیریتی برای اجرای طرح جامع علمی کشور جلوگیری کرده اند.

به گزارش روابط عمومی، دکتر منصور کبگانیان معاون علمی و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طرح جامع علمی برای اجرای نقشه جامع علمی کشور تصویب شده است، گفت: حداقل 5 سال در واقع 3000 نفر در شورای عالی بحث شد. البته افزایش تعداد دانشجویان پزشکی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد، اما پس از بررسی دقیق تعداد و درصد آنها; بیانات رئیس جمهور و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به گونه ای بود که موضوع برای اجرای طرح جامع علمی کشور برای بررسی دقیق به کمیته راهبری بازگردانده شد.

دکتر منصور کبگانیان با اشاره به حضور کارشناسان و دست اندرکاران حوزه پزشکی از رشته های مختلف آموزش عالی خاطرنشان کرد: این نشست با حضور رئیس فرهنگستان علوم پزشکی، رئیس سازمان نظام پزشکی، وزیر بهداشت برگزار شد. و رئیس کمیسیون آموزش پزشکی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی شورای اسلامی بحث افزایش ظرفیت پزشکی را بررسی کرد.

وی گفت: ستاد اجرای طرح جامع علمی کشور نیز زیرساخت ها و بودجه ای را در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار می دهد تا ظرفیت پزشکی افزایش یابد. رئیس جمهور در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت این بخش از کار و حمایت از آن را به دولت واگذار می کنم. دکتر میرکاظمی; رئیس برنامه و بودجه نیز برای این منظور اعلام آمادگی کرد. بنابراین کمیته راهبری در این زمینه دغدغه اجرای طرح جامع علمی کشور را ندارد، بلکه نیاز به چند بحث و اصلاحات زیربنایی مصوب در این جلسه بود.

معاون علمی و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بر اساس این مصوبه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف به ارسال الزامات نظام ارجاع، پزشک خانواده و مراقبت های بهداشتی است. شبکه به ستاد اجرای طرح جامع علمی». فراهم کند. اعضای جلسه خاطرنشان کردند که بسیاری از پزشکان عمومی کمتر مورد استفاده قرار گرفتند. پزشک خانواده یکی از شرایطی است که در کشور الزاماً به پزشک عمومی نیاز است، اما در حوزه پزشکی تخصصی باید انرژی را به نسبت 2 بگذاریم که منوط به تایید کمیته راهبری است. طرح جامع علمی کشور

دکتر کبگانیان گفت: محور دوم ظرفیت سازی دانشجویان پزشکی اولویت مناطق نیازمند است چرا که در برخی استان های مستقل تراکم پزشک داریم اما اکثر مناطق محروم با این موضوع مشکل دارند. امروز خوشبختانه محور سوم به دلیل اختلاف نظر بسیار نهایی شد. در محور سوم به این نتیجه رسیدیم که هدف ما برای سال 1410 رسیدن به استانداردهای منطقه ای و جهانی، دسترسی به 20 پزشک به ازای هر 10 هزار نفر جمعیت بوده و امروز این محور تصویب شده است.

وی افزود: در سال پایه گزارش که شامل 12 پزشک به ازای هر 10 هزار نفر جمعیت است، تعداد 13 پزشک به ازای هر 10 هزار نفر جمعیت مورد بحث و بررسی قرار گرفت و از طریق کارشناسی در ستاد اجرای نقشه جامع علمی کشور مورد توافق قرار گرفت. کشور. بر اساس آمار و ارقام و داده های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، 12 موضوع از ستاد اجرای نقشه جامع علمی کشور حذف شد، اما در پایان جلسه از 13 به 1400 موضوع افزایش یافت. در سال 1410 به ازای هر 10000 نفر 20.

دکتر کبگانیان مهم ترین بخش تصمیم گیری برای افزایش ظرفیت پزشکی بر اساس نرخ سود سالانه را برشمرد و گفت: با بحث هایی در این زمینه، درصدی برای کمیته تعیین شده است. بنابراین درصد مصوب این کمیته هر سال افزایش می یابد. اعضای کمیته تا دو سه روز آینده این موضوع را در کمیته تخصصی منتشر خواهند کرد. بنابراین مصوبه جدیدی در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی نداریم و در جلسه شورا اعلام می شود.

به گفته وی، پایبندان به این مصوبه مانند داوطلبان پزشکی و وزیر آموزش و پرورش از این روز می دانند که سازمان سنجش نسبت به سال گذشته چندین درصد توان دانشجویان پزشکی را افزایش می دهد، اما آسیبی نخواهد داشت. نسبت به سال های گذشته از 5 به 10 درصد افزایش یافته است اما ظرفیت پزشکی ستاد اجرای طرح جامع علمی کشور 30 ​​درصد افزایش یافته است که تا تصمیم کمیسیون تخصصی آن را واگذار می کنیم.

معاون علمی و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به آمار نگران کننده معدل 70 هزار نفری بالای 19 رشته پزشکی خاطرنشان کرد: این داوطلبان نخبگان کشور هستند و نباید به کشورهایی که ما قبول نداریم بروند. پزشکی “. از این رو از روسای تمامی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی می خواهم همکاری کنند تا نخبگان پزشکی کشور تا زمانی که به بسیاری از کشورها سفر نکنند، استانداردهای آموزش پزشکی را رعایت نکنند و در کنار خانواده آموزش های مسالمت آمیزی دریافت کنند. مردم آنها برای درمان به ایران می آیند.

دکتر منصور کبگانیان در خاتمه گفت: خوشبختانه بابت مشکلات موجود از جمله تعداد تخت های بیمارستانی نگرانی وجود ندارد. تعداد اساتید دانشگاه علوم پزشکی با اصلاح قوانین و همکاری شورای عالی پذیرش محقق می شود. همچنین بحث خوابگاه برای دانشجویان پزشکی مطرح است و از خانواده ها می خواهیم در این زمینه همکاری کنند، دولت سیزدهم باید این موضوع را مورد توجه قرار دهد چرا که یکی از مسائلی که اقوام مورد توجه اقوام قرار می گیرند، انشاءالله بحث خوابگاه است.

انتهای پیام/

خروج از نسخه موبایل