به گزارش خبرگزاری روابط عمومی، ویدئوی جدیدی در ژورنال «Nature» منتشر شدهاست. این ویدئو در بازه زمانی ۲۴۰ میلیون ساله آنچه بر قارهها گذشتهاست را به تصویر میکشد. نورهای نارنجی در ویدئو حاکی از فوران کیمبرلیت است. صدایی که در پسزمینه ویدئو شنیده میشود، به اتفاقی که در خصوص صفحات تکتونیکی افتادهاست، اشاره میکند. هنگامی که قارهها تکهتکه میشوند و از یکدیگر جدا میشوند، صداها روشنتر میشوند. هنگامی که آنها در حال ادغام هستند، نتها در کلیدهای مینور قرار دارند و صداها ناواضحتر شنیده میشوند.
نتیجه آنچه بر قارهها گذشتهاست، یک نمایش شنیداری و بصری است. فورانهای کیمبرلیت در مکانهایی اتفاق میافتد که امروزه الماس پیدا میشود. یکی از آن مکانها جنوب آفریقا است. فورانها اندکی پس از فروپاشی ابرقاره پانگهآ آغاز میشوند و طی میلیونها سال به سمت داخل قارههای جدید شکل گرفته امروزی گسترش مییابند.
توماس گرنون، زمینشناس در دانشگاه ساوتهمپتون در بریتانیا و همکارانش دریافتند که این الگو ناشی از یک سری ناپایداری است که در زیر قارههای در حال شکافته شدن یک ابرقاره رخ میدهد. این تجزیه به تدریج مناطق همسایه زیر قاره را بیثبات می ند، که به نظر میرسد بستر را برای ایجاد فورانهای ناگهانی کیمبرلیتها آماده میکند.
منبع: livescience
بیشتر بخوانید:
تغییر بزرگ در گوشی پرچمدار جدید سامسونگ
مقایسه ببر و شیر از نظر قدرت در جنگ رو در رو/ عکس
227227