انواع سمعک از نظر سایز و ظاهر  

 

 

سمعک داخل گوشی سمعک داخل گوشی برای افراد مختلف بصورت اختصاصی ساخته می شود. برخی کمپانی ها سمعک نامرئی آماده هم تولید می کنند که با استفاده از قالب های آماده و دارای سایزهای مختلف داخل گوش قرار می گیرد. سمعک داخل گوشی نیاز به مراقبت بیشتری دارد و نسبت به جرم گوش و رطوبت حساس تر است.

 سمعک IIC

سمعک IIC کوچکترین گروه سمعک داخل گوشی را سمعک IIC تشکیل می دهد. سمعک IIC کاملا داخل مجرای گوش قرار میگیرد. با توجه به سایز بسیار ریز سمعک IIC ، هیچ قسمتی از آن در نمای ظاهری بیرونی گوش دیده نمی شود. سمعک IIC دارای محدودیت فضاست و به همین دلیل دارای قدرت کمتری نسبت به دیگر مدلهای سمعک داخل گوشی است. با استفاده از سمعک IIC می توان کم شنوایی ملایم تا شدید (تا 70 دسی بل) را پوشش داد . برای ساخت سمعک IIC مجرای گوش فرد باید دارای قطر و اندازه خاصی باشد تا تمام قطعات درون پوسته سمعک مدلسازی شده جای گیرد. افرادی که دارای مجرای گوش بسیار باریک و پر پیچ و خمی هستند امکان استفاده از سمعک داخل گوشی در سایز IIC (سمعک نامرئی ) را ندارند. سمعک IIC برروی خود دارای ولوم کنترل و دکمه تغییر برنامه نمی باشد و امکان تغییر دستی تنظیمات وجود ندارد. اما امروزه تکنولوژي وایرلس سمعک این امکان را فراهم کرده است تا سمعک IIC هم مانند سایر مدلهای هوشمند بطور مستقیم به موبایل های هوشمند اندروید و ios و لوازم جانبی متنوع متصل شود. سیستم وایرلس سمعک IIC باعث راحتی و رضایت روزافزون کاربران شده است. شاید اصلی ترین مزیت سمعک IIC عدم تاثیر بر عملکرد طبیعی لاله گوش باشد. لاله گوش در طبیعی بودن ، جهت یابی و جمع آوری صداها نقش دارد.

    سمعک CIC

سمعک CIC کاملا درون مجرای گوش قرار می گیرد. اگر به گوش فرد نگاه کنیم تنها قسمت کوچکی از بخش بیرونی سمعک CIC دیده می شود. سمعک CIC قدرت بیشتری دارد و امکان پوشش کم شنوایی های ملایم تا شدید (تا 80 دسی بل) را دارد. سمعک CIC معمولا دارای دکمه تغییر برنامه و ولوم کنترل بر روی خود نمی باشد. مدل های وایرلس سمعک CIC بطور مستقیم به موبایلهای هوشمند و یا لوازم جانبی متنوع متصل می شود. سمعک CIC هم از ویژگی های طبیعی لاله گوش بهره می برد و تاثیر مخربی بر روی آن ندارد.

 

 

 

سمعک ITC

سمعک ITC قسمت کونکا گوش (ورودی مجرای گوش) را در بر میگیرد. در مواردی که محدودیت فضای مجرای گوش برای ساخت سمعک CIC و یا IIC وجود داشته باشد میتوان از سمعک ITC استفاده کرد. تمام قسمت خارجی سمعک ITC از بیرون دیده می شود. سمعک ITC دارای قابلیت بکارگیری ولوم کنترل و دکمه تغییر برنامه می باشد. همچنین سمعک ITC در مدل های وایرلس خود امکان اتصال مستقیم به موبایلهای هوشمند و یا لوازم جانبی متنوع را فراهم می کند. سمعک ITC همانند سمعک CIC قابلیت پوشش کم شنوایی های ملایم تا شدید (تا 80 دسی بل) را دارد. در سمعک ITC میتوان بجای یک میکروفون از دو میکروفون بصورت همزام استفاده کرد تا قدرت تمرکز بر گفتار و جهت های جلو و عقب را بکار گرفت. این قابلیت یکی از برتری های سمعک ITC نسبت به سمعک CIC و سمعک IIC می باشد.

سمعک ITE

سمعک ITE بزرگترین مدل سمعک داخل گوشی را به خود اختصاص می دهد. این سمعک حداقل نصف فضای بیرونی لاله گوش را پر می کند. دو مدل سمعک ITE وجود دارد. مدل HalfShell که نصف فضای بیرونی لاله گوش را میگیرد. مدل FullShell تمام قسمت بیرونی گوش را پر میکند. سمعک ITE امکان بهره گیری از ولوم کنترل و دکمه تغییر برنامه را دارد. همانند دیگر مدلهای سمعک داخل گوشی ، سمعک ITE در مدل های وایرلس خود بطور مستقیم به موبایل های هوشمند یا لوازم جانبی متنوع متصل می شود. بهره گیری از دو میکروفون بصورت همزمان قابلیت تمرکز بر گفتار را در جهت های مختلف به سمعک ITE بخشیده است. قابلیت تمرکز بر گفتار و جهتداری میکروفون های سمعک ITE قدرتمندتر از تمام مدل های سمعک نامرئی است.

سمعک پشت گوشی (BTE)

سمعک پشت گوشی پشت لاله گوش کاربر قرار می گیرد و بوسیله قالب گوش صداها را به گوش انتقال می دهد. در مواردی که سمعک داخل گوشی قدرت پوشش کم شنوایی فرد را ندارد می توان از سمعک پشت گوشی استفاده کرد. سمعک پشت گوشی قدرت بیشتری دارد و قابلیت پوشش تمام انواع کم شنوایی ها را دارد. سمعک پشت گوشی بطور مستقیم در معرض جرم گوش و رطوبت گوش نیست و طول عمر بیشتری دارد. تکنولوژی های ضد آب و ضد گرد و غبار در سمعک های پشت گوشی بیشتر به چشم می آید. زیرا سمعک BTE دارای درزبندی و طراحی بدنه بهتری است. در بیشتر موارد سمعک پشت گوشی دارای دو میکروفون مجزاست و قابلیت تمرکز بر گفتار را در جهت های مختلف دارد. سمعک پشت گوشی بدلیل بکارگیری فضای استاندارد قطعات و تکنولوژی های قوی تر محیط را به شکل بهتر و دقیق تری شناسایی می کند. در واقع میکروفون های سمعک پشت گوشی در فاصله استانداردی نسبت به یکدیگر قرار می گیرند و حساسیت استانداردتری نسبت به دریافت صدا از جهت های مختلف دارند. سیستم وایرلس در سمعک پشت گوشی پیشرفته تر و کارامدتر است. سمعک پشت گوشی علاوه بر امکان اتصال به موبایل های هوشمند و لوازم جانبی مختلف ، دارای قابلیت وایرلس دوگوشی می باشد. با استفاده از این تکنولوژی اطلاعات سمعک پشت گوشی هر گوش با سمت مقابل به اشتراک گذاشته می شود. سمعک پشت گوشی در بیشتر موارد دارای ولوم کنترل و دکمه تغییر برنامه بر روی بدنه خود می باشد. سمعک پشت گوشی قابلیت پوشش کم شنوایی ملایم تا عمیق را دارد.

 

 

 

استاندارد ترین سمعک برای کودکان و نوزادان سمعک پشت گوشی است. گوش کودکان دائما در حال رشد است و تنها با تعویض قالب سمعک پشت گوشی می توان از همان سمعک استفاده نمود. همچنین بدلیل حساسیت و ضرورت بالای شنوایی برای کودکان استفاده از سمعک پشت گوشی استاندارد تر بنظر می رسد.

سمعک RIC

سمعک RIC یکی از انواع محصولات شنوایی است که بلندگوی آن درون مجرای گوش و بدنه سمعک پشت لاله گوش قرار می گیرد. بلندگوی سمعک RIC با استفاده از یک سیم باریک به بدنه سمعک متصل شده است. سمعک RIC علاوه بر اینکه قابلیت پوشش کم شنوایی های متنوعی را دارد دارای سایز کوچکتری نسبت به سمعک پشت گوشی استاندارد است. سمعک RIC را سمعک پشت گوشی نامرئی هم می نامند. مزیت مهم سمعک RIC قابلیت تعویض بلندگوی آن و امکان استفاده از بلندگوی قوی تری است. به جای تعویض سمعک با استفاده از تعویض بلندگوی سمعک RIC می توان کم شنوایی شدیدتری را پوشش داد که کاهش هزینه ها را در پی دارد. سمعک RIC معمولا دارای دو میکروفون است و همانند سمعک پشت گوشی از فواصل استاندارد و مناسبی برای قرارگیری آن استفاده شده است. امکان تمرکز بر گفتار و جهت های مختلف با استفاده از میکروفون های سمعک RIC وجود دارد. سمعک RIC وایرلس امکان اتصال به لوازم جانبی متنوع و موبایل های هوشمند را دارد. همچنین سیستم وایرلس دوگوشی قدرتمندی در سمعک RIC وجود دارد و تبادل اطلاعات محیط بین دو طرف در هر لحظه در حال انجام است. سمعک RIC براحتی قابلیت پوشش کم شنوایی های ملایم تا شدید رو به عمیق (تا 95 دسی بل) را دارد

خروج از نسخه موبایل