بحران در تگزاس؛ جنگ داخلی آمریکایی‌ها را ترسانده است

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنلاین روابط عمومی، اعزام نیروهای گارد ملی از چند ایالت جمهوری‌خواه به تگزاس، در یک رویارویی تنش‌آمیز با جو بایدن و دموکرات‌ها، ترس از بروز جنگ داخلی در آمریکا را افزایش داده و اکنون فضای سیاسی این کشور شاهد تشدید تنش میان جو بایدن و فرماندار تگزاس است.

از زمانی که فرماندار تگزاس دستور نصب موانع در مرز با مکزیک را داده، این اقدام او با حمایت دیگر ایالت‌های جمهوری‌خواه همراه شده است؛ اما در واشنگتن، جو بایدن و مقامات دموکرات خواستار برچیده شدن این موانع هستند. تنش میان این دو سیاستمدار در هفته جاری پس از آن شدت گرفت که دیوان عالی آمریکا از تصمیم دولت بایدن برای ملزم کردن تگزاس به برداشتن سیم خاردار و دیگر موانع احداث‌شده در مرز جنوبی حمایت کرد. 

«گِرِگ آبوت» فرماندار تگزاس اما اعلام کرده که این ایالت در معرض «حمله مهاجران» قرار گرفته و از رأی دیوان عالی تبعیت نمی‌کند؛ همزمان فرمانداران ۲۵ ایالت جمهوری‌خواه (از ۵۰ ایالت) روز پنج شنبه در بیانیه‌ای حمایت خود را از فرماندار تگزاس اعلام کرده و گفتند که او طبق قانون اساسی تگزاس، حق دفاع از ایالت خود را در برابر موج مهاجران مکزیکی دارد.


دیدار آبوت با نیروهای گارد ملی ایالت تگزاس پیش از اعزام آن‌ها به منطقه مرزی

 

در بیانیه فرمانداران ۲۵ ایالت جمهوری‌خواه آمده است: «ما این کار را تا حدی به این دلیل انجام می‌دهیم که دولت بایدن از اجرای قوانین مهاجرتی که قبلاً وجود داشته امتناع می‌کند و به طور غیرقانونی اجازه آزادی مشروط همگانی را در سراسر آمریکا برای مهاجرانی که به طور غیرقانونی وارد کشور ما شده‌اند، می‌دهد».

از طرفی حمایت دسته‌جمعی جمهوری‌خواهان از فرماندار تگزاس پس از آن صورت می‌گیرد که دونالد ترامپ از ایالت‌های تحت رهبری جمهوری خواهان برای همکاری با یکدیگر برای مبارزه با مشکل مهاجرت غیرقانونی در مرز جنوبی دعوت کرده است.

ترامپ با اشاره به «هجوم» مهاجرانی که به ایالات متحده می‌آیند، گفت: «ما همه ایالت‌هایی را که مایلند گارد ملی خود را در تگزاس مستقر کنند تا از ورود مهاجران غیرقانونی جلوگیری کرده و آنها را از مرز بازگردانند، تشویق می‌کنیم».

 

همزمان با اقدام ترامپ و فرمانداران جمهوری‌خواه برای مقابله با دولت بایدن، ترس از بروز جنگ داخلی در آمریکا افزایش یافته است. در این راستا «کیفن استیت» فرماندار جمهوری‌خواه ایالت «اوکلاهاما» گفته است: «اکنون مأموران فدرالی هستند که سیم خاردارها را قطع می‌کنند و همزمان گارد ملی ایالت تگزاس دستور دارند که آن‌ها را دوباره نصب کنند، این یک بشکه باروت است، شرایط بسیار عجیبی است و ما بی تردید در کنار حق تگزاس برای دفاع از خود هستیم».

از سوی دیگر نیز شماری از نماینده‌های دموکرات در کنگره آمریکا از دولت بایدن خواسته‌اند کنترل گارد ملی ایالت تگزاس را در اختیار گرفته و پس از آن موانع احداث‌شده در مرز جنوبی را بردارد. 


دیوان عالی رأی به برچیده شدن سیم‌های خاردار در مرز با مکزیک داده است

 

نکته قابل توجه اینکه نگرانی‌ها از بروز جنگ داخلی در ایالت تگزاس در حالی است که صداهای جدایی‌طلبانه در این ایالت مسبوق به سابقه است.به طوریکه در ژوئن سال گذشته نیز حزب جمهوری خواه تگزاس طی بیانیه‌ای ضمن مخالفت با پیروزی جو بایدن در انتخابات،خواستار جدایی تگزاس از ایالات متحده آمریکا شد.

پاسخ بایدن

در واکنش به این تحولات، جو بایدن نیز در صفحه شخصی خود در ایکس نوشت: «همه ما از مدت‌ها پیش می‌دانیم که مرزها مورد تهاجم قرار گرفته است، برای حل این وضعیت بسیار دیر شده است، به همین دلیل، دو ماه پیش، به تیم خود دستور دادم تا مذاکرات را با گروهی از سناتورهای دو حزب برای حل جدی و نهایی بحران مرزها آغاز کنند».

او افزود: «اجازه دهید صریح باشیم، آنچه مورد مذاکره قرار گرفته است، اگر به قانون تصویب شود، سخت ترین و عادلانه ترین اصلاحات امنیت مرزی خواهد بود. این به من، به عنوان رئیس جمهور، اختیار اضطراری جدیدی می‌دهد که وقتی مرز شلوغ می‌شود، مرز را ببندم. اگر این اختیار به من داده شود، از آن استفاده خواهم کرد».

 

علاوه بر این، بایدن گفت که کنگره باید بودجه مورد نیاز خود را برای تامین امنیت مرزها فراهم کند. درخواست بایدن شامل ۱۳۰۰ مامور دیگر گشت مرزی، ۳۷۵ قاضی مهاجرت، ۱۶۰۰ مامور پناهندگی و بیش از ۱۰۰ دستگاه بازرسی پیشرفته برای کمک به شناسایی و توقف ورود مواد مخدر «فنتانیل» در مرز جنوب غربی آمریکا می‌شود.

 

 

در این میان مقامات کاخ سفید از سخن گفتن درباره اینکه بایدن به دنبال در اختیار گرفتن گارد ایلتی تگزاس است یا نه، خودداری می‌کنند؛ «جان کربی» مشاور امنیت ملی کاخ سفید در این خصوص به خبرنگاران گفت که نمی‌تواند از جانب بایدن سخن بگوید.

گفتنی است که شهرهای آمریکا در مرز ۳۱۰۰ کیلومتری مکزیک با هجوم گسترده گروه‌های مهاجر مواجه هستند. به طوریکه طبق آمار رسمی تعداد مهاجران در ماه‌های پایانی سال ۲۰۲۳ به حدود ۱۰ هزار نفر در روز رسیده بود. پیش‌بینی می‌شود که با نزدیکتر شدن به موعد انتخابات ریاست‌جمهوری شاهدجنجال بیشتری بر سر موضوع کنترل مرزها در آمریکا باشیم.

پایان پیام/م




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

دکمه بازگشت به بالا