به گزارش خبرنگار روابط عمومی از کرمانشاه به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی ایرج بهرامی، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی شهرستان سرپلذهاب برای نخستین بار در چند منطقه این شهرستان زعفران کشت شد.
وی افزود: زعفران در گذشتههای دور در کرمانشاه کشت شده و در طی ۱۰ سال گذشته در بعضی شهرستانهای استان کشت و پرورش این محصول شروع شده است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان سرپلذهاب تصریح کرد: با توجه به تنوع اقلیمی در شهرستان سرپل ذهاب، امسال برای نخستین بار در چند منطقه بصورت آزمایشی کشت زعفران در شهرستان سرپل ذهاب انجام شد.
بهرامی ادامه داد: زمان کشت محصول زعفران از مردادماه تا مهرماه است که پس از کاشت، پیاز زعفران در مزرعه به مدت هفت تا هشت سال باقی میماند و محصول میدهد و از این نظر احتیاجی به کاشت مجدد در سالهای بعد ندارد.
وی در ادامه تشریح کرد: زعفران گیاه کمآبی است و در طول سال به ۲ تا چهار مرحله آبیاری نیازدارد، دوره رشد پیاز زعفران از پاییز شروع میشود و شامل ۲ مرحله گلدهی در پاییز و تکثیر پیاز زعفران در زمستان و بهار است.
بهرامی در ادامه گفت: کشت زعفران در قطعات اراضی کوچک مقدور بوده و از اردیبهشت ماه آبیاری آن قطع میشود و از این لحاظ شرایط بسیار خوبی برای توسعه مشاغل کوچک روستایی فراهم میکند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با برنامه اصولی و هدفمند اقدامات موثری در راستای توسعه زعفران در شهرستان سرپل ذهاب صورت پذیرد.
46