بیمه زندگی و پشتوانه مالی: چگونه بیمه زندگی می‌تواند به شما کمک کند که در زمینه مالی مستقل‌تر شوید؟

بیمه شخص ثالث یک بیمه نامه اجباری است

وسایل نقلیه زمینی به عضو جدایی ناپذیر  بیمه زندگی این روز‌ها تبدیل شده است. استفاده از خودرو و موتور سیکلت با توجه به سرعت بالایی که به انجام کار‌ها می‌دهند، مورد استقبال افراد قرار گرفته‌اند به گونه‌ای که اگر یک روز سازمان حمل و نقل عمومی‌ تعطیل شود به طور حتم بسیاری از امور زندگی دچار اختلال شده و نمی‌توان به راحتی رفت و آمد و تردد داشت. از این رو همیشه به دلیل استفاده زیاد از خودرو و موتور سیکلت باید بدانید که حادثه در کمین است و احتمال وقوع تصادف‌ها بالاتر خواهد بود. پلیس راهنمایی و رانندگی برای نظم بخشیدن به تردد وسایل نقلیه برخی از قوانین را اجرا کرده که در صورت عدم رعایت آن با جریمه و خلافی خودرو مواجه خواهید شد. بیمه شخص ثالث یکی از موارد الزام و اجبار است که هر خودرو یا موتور سیکلت باید آن را خریداری کند تا اجازه تردد شهری و بین شهری داشته باشند.

بیمه و سرمایه گذاری

چرا خرید بیمه شخص ثالث اجباری است؟

بیمه شخص ثالث یک بیمه نامه اجباری است که در صورت عدم خریداری آن با توقیف خودرو و موتور سیکلت توسط پلیس راهنمایی و رانندگی مواجه خواهید شد. جبران خسارت‌های رخ داده در حادثه رانندگی یکی از مزیت‌های خرید این بیمه نامه است زیرا در صورت بروز تصادف‌ها هزینه‌های ایجاد شده بسیار سنگین بوده و بهتر است که برای جبران این خسارت‌ها از یک پشتوانه مالی کمک گرفت. همچنین با طرح اجباری بیمه شخص ثالث اگر این بیمه نامه را تهیه نکرد، با جریمه دیرکرد عدم تمدید توسط پلیس راهنمایی و رانندگی روبه رو خواهید بود.

مزیتهای خرید بیمه شخص ثالث

همانطور که گفته شد، بیمه شخص ثالث هنگام بروز حادثه، بار سنگین جبران هزینه‌های ایجاد شده در تصادف‌ها را به بیمه‌گر منتقل می‌کند. پوشش‌های این بیمه نامه از دیگر مزیت‌های بیمه شخص ثالث است که در هنگام بروز حادثه کمک بسیار زیادی برای بیمه‌گزار خواهد بود. ممکن است که به صورت سهوی دچار حادثه شوید و جبران خسارت‌های مالی و جانی که برای اشخاص ثالث رخ می‌دهد، برای شما بسیار سنگین باشد، در این هنگام با استفاده از پوشش‌های حاصل از خرید بیمه شخص ثالث ماشین می‌توان میزان نگرانی‌ها برای جبران خسارت اشخاص ثالث را کاهش داد.

 سوالی که برای بسیاری از افراد وجود دارد این است که چرا این بیمه نامه با اسم شخص ثالث شناخته می‌شود؟ در قرارداد بیمه شخص ثالث به شخص اول بیمه‌گزار، به شخص ثانی بیمه‌گر و به شخص زیان دیده در حادثه شخص ثالث گفته می‌شود. همانطور که از اسم این بیمه نامه مشخص است، شرکت بیمه به جبران خسارت‌های اشخاص ثالث در حادثه می‌پردازد.

بیمه شخص ثالث به شخص اول بیمهگزار، به شخص ثانی بیمهگر می گویند

تاثیر نرخ حق بیمه در پوششهای بیمه شخص ثالث

پوشش‌های بیمه شخص ثالث به دو دسته جبران خسارت‌های مالی و جانی تقسیم می‌شود که با دریافت حق بیمه از سوی بیمه‌گزار، شرکت بیمه موظف به جبران خسارت تا سقف تعهدات خواهد بود.

خسارتهای مالی:

در پوشش خسارت‌های مالی، اگر بر اموال شخص یا اشخاص ثالث در حادثه رانندگی خسارتی وارد شود، بیمه‌گر موظف است که تا سقف تعهدات مشخص شده توسط بیمه‌گزار جبران خسارت کند. خسارت‌هایی مانند: تصادف دو ماشین که تنها به خسارت مالی منجر شده در این بیمه نامه تحت پوشش است و هزینه‌های تعمیرات بر عهده بیمه‌گر خواهد بود.

خسارتهای جانی و بدنی:

شرکت‌های بیمه پوشش خسارت‌های جانی و مالی را که در حادثه رانندگی برای شخص ثالث رخ می‌دهد را جبران خواهد کرد. مواردی مانند: فوت، نقص عضو و هزینه‌های درمان جزو پوشش‌های جانی در بیمه شخص ثالث است که در صورت وقوع حادثه جبران خسارت می‌شوند. همچنین مبلغ پرداخت خسارت با توجه به دیه اعلام شده در ابتدای سال 1401 مبلغی معادل 800 میلیون تومان در ماه‌های حرام است.

نرخ حق بیمه به انتخاب پوشش‌ها و سقف تعهداتی که انتخاب می‌شود مورد بررسی و محاسبه قرار خواهد گرفت. البته که موارد دیگری هم در مشخص کردن میزان نرخ حق بیمه تاثیر دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد.

تاثیر دیه در قیمت بیمه شخص ثالث 1401

میزان دیه یکی از عوامل مهم در تعیین نرخ حق بیمه شخص ثالث است. در ابتدای هر سال میزان دیه توسط قوه قضاییه مشخص می‌شود و به بیمه مرکزی اعلام خواهد شد. مطابق با میزان دیه نرخ حق بیمه و سقف تعهدات در شرکت‌های بیمه تعیین شده و به بیمه‌گزار اعلام می‌شود. مبلغ دیه در سال 1401 و در ماه‌های حرام (ذی القعده، ذی الحجه، رجب و محرم) معادل 800 میلیون تومان است.

عوامل تاثیر گزار در محاسبه نرخ بیمه ثالث

همانطور که توضیح داده شد، دیه اولین موردی است که قیمت نرخ بیمه نامه را مشخص می‌کند. عوامل تاثیر گزار دیگر در محاسبه حق بیمه و خودرو  عبارتند از:

  • تخفیف بیمه نامه راننده (تخفیف عدم خسارت در سال‌های متوالی)
  • جریمه دیرکرد تمدید بیمه (در صورت عدم تمدید بیمه شخص ثالث باید جریمه پرداخت شود که به صورت روزشمار و به مدت 65 روز است.)
  • تاریخ انقضای بیمه ثالث قبلی
  • میزان تعهدات در پوشش‌ها
  • تخفیف‌های مناسبی شرکت‌های بیمه مانند: تخفیفی گروهی، تخفیف اعیاد و روزهای خاص
  • سال تولید خودرو
  • سال ساخت ماشین
  • تعداد سیلندر
  • کاربری خودرو (تاکسی، آمبولانس، آتش نشانی و خودروی شخصی)

در ابتدای هر سال میزان دیه توسط قوه قضاییه مشخص میشود

محاسبه نرخ حق بیمه در کوتاه ترین زمان از بیمه دات کام

به طور کلی خرید بیمه شخص ثالث یکی از دغدغه‌های راننده‌ها و صاحبان وسایل نقلیه زمینی است. برای اینکه بتوان نرخ بیمه را در کوتاه‌ترین زمان محاسبه کرد باید به یک سیستم پیشرفته محاسبه نرخ حق بیمه نامه دسترسی داشت. با پیشرفت تکنولوژی در حوزه‌های مختلف، صنعت بیمه هم تغییراتی را برای ارائه خدمات بیمه‌ای در نظر گرفته است. کافی است که برای خرید آنلاین بیمه شخص ثالث ماشین به یکی از کارگزاری‌های نظیر بیمه دات کام مراجعه کنید. Bimeh.com یکی از سامانه‌های است که می‌توان تنها با چند کلیک و چند ثانیه از نرخ حق بیمه شخص ثالث مطلع شد.

نرخ بیمه شخص ثالث در سال 1401 چقدر است؟

نرخ بیمه شخص ثالث سال 1401 مطابق با بخشنامه ای به شرکت‌های بیمه ای اعلام شده است.

نرخ بیمه خودرو سواری در سال 1401

تعداد سیلندر نرخ بیمه
کمتر از چهار سیلندر 2.344.000 میلیون تومان
پیکان، پراید و سپند 2.776.000 میلیون تومان
چهار سیلندر 3.263.000میلیون تومان
بالاتر از چهار سیلندر 3.652.000 میلیون تومان

نرخ بیمه شخص ثالث ۱۴۰۱ خودروهای بیش از 6 سر نشین

نوع خودرو نرخ بیمه
استیشن، ون با ظرفیت 7 نفر 6.722.000 میلیون تومان
استیشن، ون با ظرفیت 9 نفر 6.916.000 میلیون تومان
ون با ظرفیت 10 نفر 6.993.000 میلیون تومان
مینی ‌‌بوس با ظرفیت 16 نفر 8.598.000 میلیون تومان
مینی ‌‌بوس با ظرفیت 21 نفر 8.931.000 میلیون تومان
اتوبوس با ظرفیت 27 نفر 13.169.000 میلیون تومان
اتوبوس با ظرفیت 40 نفر 16.569.000 میلیون تومان
اتوبوس با ظرفیت 44 نفر 17.584.000 میلیون تومان

نرخ بیمه موتور سیکلت در سال 1401:

  • گازی: 582.000 هزار تومان
  • دنده‌ای یک ‌سیلندر: 711.000 هزار تومان
  • دو سیلندر و بیشتر: 781.000 هزار تومان
  • دنده‌ای سه‌ چرخ و سایدکار: 84.000 هزار تومان

دکمه بازگشت به بالا