حافظ در گسترۀ جغرافیایی ایران؛ موضوع محوری یادروز حافظ امسال

روابط عمومی/فارس مدیر مرکز حافظ‌ شناسی موضوع محوری بیست‌وهشتمین یادروز حافظ را در آنلاین ۱۴۰۳ «حافظ در گسترۀ جغرافیایی ایران» معرفی کرد.

سعید حسام‌پور، مدیر مرکز حافظ‌ شناسی امروز، ۶ تیرماه خطاب به اصحاب رسانه گفت: مرکز حافظ‌ شناسی که همه‌ساله موضوع علمی محوری یادروز حافظ را اعلام می‌کند، برای بیست ‌و هشتمین مراسم این رویداد بین‌المللی (در مهرماه سال ۱۴۰۳)، موضوع «حافظ در گسترۀ جغرافیایی ایران» را تعیین کرده است و با توجه به همین موضوع پژوهشگران، حافظ‌پژوهان و همه‌ی علاقه‌مندان را به توجه و تمرکز بر این موضوع فرامی‌خواند.

دبیر علمی یادروز حافظ گفت: حافظ از روزگار خویش تاکنون  با جادوی اندیشه و شعر خود توانسته جایگاهی بی‌مانند در قلب و ذهن ایرانیان پدید آورد و پیوسته یاد و شعرش مونس مردم  و آرامش‌بخش آن‌ها باشد. در روزگار معاصر نیز، دوستداران و پژوهشگران شعر حافظ در جای جای ایران، هرکس با هر سطحی از دانش و تخصص کوشیده، گامی در راه گستراندن اندیشه و شعر حافظ بردارد.

وی ادامه داد: با توجه به کارنامه‌  حافظ ‌پژوهی، بایسته است مسیر رفته را به شایستگی ارزیابی و فعالیت‌های انجام شده را ژرف‌کاوانه بررسی کنیم تا تصویر و درک روشن‌تری از گذشته پدید آید. در آن صورت است که راه آینده می‌توان با آگاهی بهتر راهبردهای مناسب‌تر پیشنهاد کرد.

مدیر مرکز حافظ‌ شناسی با تأکید بر اینکه شناخت بهتر کارنامه‌ حافظ ‌پژوهی در مناطق گوناگون ایران (کتاب‌ها، مقاله‌ها و هرگونه فعالیت مردم‌نهاد)، به هم‌افزایی بیشتر دانسته‌ها و تجربیاتمان خواهد انجامید، گفت: از همین‌رو، در بیستم مهرماه ۱۴۰۳، در نشست‌های علمی یادروز حافظ برآنیم تا حافظ را در گستره جغرافیایی ایران واکاویم و تصویر روشن‌تری از همه‌ آنچه درباره‌ گسترش شعر و اندیشه‌ این شاعر محبوب در سراسر ایران شده پیدا کنیم.

حسام‌پور در ادامه‌ سخنان خود به ضرورت واکاوی موضوع اعلام شده پرداخت و گفت: این موضوع روشن است که پژوهشگران مناطقِ مختلف جغرافیایی ایران، هرکدام بنابر توانمندی‌ها و ذوق و سلیقه خود کوشیده‌اند چه از نظر پژوهشی و چه با نگاهی ترویجی، فعالیت‌های گوناگونی انجام دهند. با توجه به اینکه  تاکنون نهاد یا سازمانی این‌گونه فعالیت‌ها را به‌درستی رصد نکرده، ضروری است برای انسجام و هم‌افزایی بیشتر و جلوگیری از دوباره‌کاری‌ها و هم‌رسانی داده‌های موجود در کارنامه‌ی حافظشناسی، این گام برداشته شود.

وی افزود: مرکز حافظ‌شناسی بنا بر سنت سالانه خود، در سال جاری نیز با احترام و فروتنی از همه‌ هنرمندان، اندیشه‌وران، حافظ‌ پژوهان و پژوهشگران (در همه‎‌ رشته‌ها) در مناطق گوناگون میهن عزیزمان دعوت می‌کند تا پژوهش‌های مناطق خود را که در پیوند با حافظ صورت گرفته، بررسی و ارزیابی کنند و نتایج بررسی‌های خود را در قالب مقاله، حداکثر تا نیمه‌ شهریورماه   ۱۴۰۳، به مرکز حافظ‌شناسی، به نشانی   info.hafezstudies@gmail.com ارسال کنند.  

به گزارش روابط عمومی، از زمانی‌که «روز بزرگداشت حافظ» در تقویم ملی ایران به ثبت رسیده، هرسال بیستم مهرماه برنامه‌های گوناگون در شیراز و شهرهای مختلف ایران و جهان برگزار می‌شود، یکی از برنامه‌های اصلی مراسم یادروز حافظ، برنامه‌های علمی مرکز حافظ‌ شناسی است که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و حافظ‌پژوهان و استادان حافظ‌ شناس از سراسر ایران و جهان برای ایراد سخنرانی به شیراز دعوت می‌شوند تا تازه‌ترین دستاوردهای پژوهشی خود را در یک گردهمایی علمی و در پیوند با موضوع محوری اعلام‌شده از سوی این مرکز به دوستداران حافظ عرضه کنند.

از همین‌رو، مرکز حافظ‌شناسی، به‌منظور سامان‌دهی موضوع‌های پژوهشی و نگاه تخصصی به حافظ، هر سال یک موضوع اصلی برای نشست‌های علمی را اعلام می‌کند و در کنار آن، به اقتضای زمان و نیاز جامعه، سخنرانی‌های مختلفی در پیوند با حافظ برگزار می‌کند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا