حیات بشر در قمر یخی زحل محتمل است
محقق دانشگاه واشنگتن؛
دادههای به دست آمده از مأموریت فضاپیمای کاسینی نشان داده، قمر یخی سیاره زحل اقیانوس آبی عظیمی را در خود جای داده که ممکن است میزبانی حیات بشر را دارا باشد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، تیم تحقیقاتی سیاره زحل به تازگی اظهار کردهاند، قمر اقیانوسی سیاره زحل، انسلادوس قادر به پشتیبانی از حیات است.
فابیان کلنر، سیارهشناس و اختر زیستشناس در دانشگاه واشنگتن میگوید، به عنوان یک دانشمند سیارهشناسی و اختر زیستشناس که بر روی دانههای یخ انسلادوس مطالعه میکند، باید مشخص شود که روی قمر یخی سیاره زحل یا سایر قمرهای یخی امکان حیات وجود دارد یا خیر.
تمرکز کلنر بر اکتشاف قمرهای یخی در منظومه شمسی، به ویژه قمر زحل انسلادوس و قمر مشتری اروپا است.
دادهها حکایت از آن دارند که زحل دارای ۱۴۶ قمر تایید شده است؛ بیش از هر سیاره دیگری در منظومه شمسی، اما انسلادوس از همه آنها مهمتر و برجستهتر است و به نظر میرسد که میتواند میزبان حیات باشد. تحقیقات نشان داده که در زیر سطح انسلادوس یک اقیانوس آبی عظیم وجود دارد.
گروه تحقیقاتی کلنر در حال کار بر روی تشخیص سلولهای بیگانه در این قمر و توسعه تکنیکهایی برای تشخیص مولکولهای زنده در آب و ابزارهایی برای اکتشاف عمیقتر این اقیانوس هستند.
این پژوهش اهمیت بسیاری برای دانشمندان حوزه فضایی دارد. چرا که کشف حیات در خارج از سیاره زمین علاوهبراینکه میتواند اطلاعات بیشتری درباره شرایط موجود در سیارات خارج از جو ارائه دهد، میتواند منشا دوره جدیدی از تحقیقات و ماموریتهای فضایی باشد.
فضاپیمای کاسینی ماموریت مشترک بین ناسا، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی ایتالیا است که طی سالههای کاوش خود به بررسی زحل، حلقهها و قمرهای آن پرداخت و یافتههای شگفت انگیزی ارائه کرد. براساس اکتشافات صورت گرفته، انسلادوس، تنها ۳۱۳ مایل (۵۰۴ کیلومتر) قطر دارد و زیر پوسته یخی خود یک اقیانوس آب مایع که سراسر قمر را در بر میگیرد، جای داده است.
به باور دانشمندان، انسلادوس هم مانند دیگر قمرهای یخی اطراف غولهای گازی دارای اقیانوس زیرسطحی مایع با گرمایش کشندی است.