خزاعی، زین‌العابدین یا جعفری جوزانی؛ حق با کیست؟/ خیانت در امانت توسط جشنواره؟

مهسا بهادری: در اولین روز جشنواره فجر فیلم «بهشت تبهکاران» ساخته مسعود جعفری جوزانی بدون موسیقی، با پرده سبز در زمینه و بدون اصلاح رنگ اکران شد. در پردیس هدیش مال نسخه اکران شده این فیلم یک نسخه خام با وجود پرده سبز در زمینه‌ها، بدون موسیقی، با حرکت اسلوموشن بازیگران در برخی سکانسها به نمایش درآمد و با وجود اعتراض تماشاگران هم ادامه پیدا کرد.

برگزارکنندگان علت این اقدام را نرسیدن نسخه نهایی فیلم عنوان کردند! محصول بنیاد فارابی که سال قبل در هیات انتخاب به نمایش درآمد اما اعلام شد به جشنواره نرسیده و با گذشت یک سال هنوز فرصت نشده نسخه کامل آن آماده شود!

به دنبال این ماجرا محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی در گفت‌وگو با خبرگزاری روابط عمومی، علت این ماجرا گفت: دبیر خانه جشنواره پیش از این به دوستان اطلاع داده بود که فیلم‌ها تا یک تاریخی باید کامل به جشنواره برسند و طبیعتا این اتفاق برای همه فیلم‌ها رخ داده بود اما چند فریمی مثل گرده سبز و نبود موسیقی وجود داشت که سازندگان اثر قول داده بودند که پیش از شروع جشنواره این آثار را در اختیار ما قرار دهند. چون وقتی در سینما مردم بخاطر تماشای یک فیلم می‌روند و آن فیلم را پیش خرید کردند نمی‌توانیم آن‌ها را معطل بگذاریم و دبیرخانه جشنواره هم تا لحظات آخر منتظر ارائه کامل فیلم بودند که چنین اتفاقی رخ نداد.

مجید زین‌العابدین، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی هم در واکنش به این ماجرا توضیح داد: این فیلم هنوز به آمادگی صد در صد نرسیده است و سال گذشته نیز به جهت ناقص بودن صورت جلسه‌ای درباره آن امضا نشد. اگر «بهشت تبهکاران» با قواعد جشنواره ناسازگار بود این فیلم را در جشنواره شرکت نمی‌دادیم و جشنواره هم آن را نمی‌پذیرفت. مطلع هستم که «بهشت تبهکاران» تا شب گذشته همچنان در حال طی کردن مراحل پس تولید بوده است و در ابتدای امسال نیز بخش‌های تازه‌ای از آن مقابل دوربین رفته است. این فیلم محصول سال ۱۴۰۲ است و به همین دلیل در جشنواره حاضر است.

خزاعی، زین‌العابدین یا جعفری جوزانی؛ حق با کیست؟/ خیانت در امانت توسط جشنواره؟

در نشست خبری روز گذشته اما اظهارات مدیران با اظهارات عوامل سازنده تا حدودی تفاوت داشت و تفاوت هم در عدم رضایت عوامل برای اکران این فیلم بدون رفع نواقص بود.

علی قائم مقامی، تهیه‌کننده فیلم در ابتدای امر درباره این ماجرا گفت: فیلم بهشت تبهکاران از لحاظ پروداکشن متفاوت بود و دور روز مانده به جشنواره ما از مسئولان خواستیم تا به ما فرصت بدهند، اما گفتند قانون برای همه یکسان است و بدون هماهنگی با ما آن را اکران کردند.

مسعود جعفری جوزانی، کارگردان این اثر هم در توضیح این ماجرا با عصبانیت گفت:اینکه این نسخه اینگونه اکران شد کار غیرحرفه‌ای بود اینکه ما هرکاری می‌خواهیم انجام دهیم آن را سیاسی می‌کنیم، خیلی عجیب است، پرسش من این است در کجای دنیا تا این میزان اکران برای فیلم‌ها می‌گذارند.

او ادامه داد: اتفاقی که برای این فیلم رخ داد، چیزی نیست که آن را توجیه کنیم و این فقط یک توهین به ما نبود توهین به مردم هم بود، خیلی اشتباه کردند فیلمی را که من برای سنجش به آن‌ها داده بودم به اکران مردمی گذاشتند تماس گرفتیم گفتیم چرا چنین اتفاقی رخ داده است یک نفر گفت من دیوانه‌ای هر کاری می‌کنم، خب حتما دیوانه است دیگر، کارش را هم که انجام داد.

او در اعتراض به نبود فرصت برای تحویل نسخه اکران شده گفت: من دو سال پیش خودم داور جشنواره بودم یک فیلم را روز هجدهم به جشنواره تحویلی دادند. این کار را کردند که هنرمند خراب شود؟ من خراب نمی‌شوم، عاشق ایرانم و همیشه گفت و کارم را هم برای کشورم ساختم

مشکل این است همه چیز را امنیتی می‌کنیم و هر سال هم می‌خواهیم چرخ را دوباره از نو اختراع کنیم و این کاری که انجام دادند به شدت اشتباه و خیانت در امانت بود.

۲۴۵۲۴۵

خروج از نسخه موبایل