دانشگاه و حوزه ما با هیچ دانشگاه و حوزه‌ای در جهان اسلام قابل مقایسه نیست

روابط عمومی/خراسان رضوی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانشگاه و حوزه ما با هیچ دانشگاه و حوزه‌ای در جهان اسلام قابل مقایسه نیست.

حسن رحیم‌پور ازغدی امروز، ۲۵ بهمن‌ماه در همایش بین‌المللی مرجعیت علمی در عصر ظهور که در دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد، اظهار کرد: زمانی که دانشگاه‌های ما به فکر تمدن‌سازی می‌افتند، یعنی تمدن‌سازی شروع شده است. باید در اینکه آیا هم‌اکنون عصر ظهور است یا مرجعیت علمی چیست، تامل کرد.

وی افزود: هیچ فردی اطلاع ندارد که هم‌اکنون عصر ظهور است یا نه، ما امیدواریم که عصر ظهور باشد و دلیلی نداریم که بگوییم ظهور در حال اتفاق افتادن است. حتی خود حضرت نیز نمی‌داند که ظهور چه زمانی خواهد بود و ایشان هم منتظر امر الهی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: بشریت باید به بلوغ برسد تا زمینه ظهور فراهم شود. اکنون شرایط نسبت به چند صد سال گذشته بهتر و علائم این بلوغ دیده می‌شود.

رحیم‌پور ازغدی ادامه داد: پس از ظهور قرار است انقلابی جهانی اتفاق افتاده و کل نظام‌‎های سیاسی و اقتصادی جهان اصلاح یا سرنگون شوند. قائم یعنی انقلاب‌کننده و امام زمان، رهبر بزرگترین انقلاب تاریخ خواهد بود. نکته بعدی این است که لازم نیست هم‌اکنون عصر ظهور باشد، زیرا تمام ادوار عصر حضور است. ما نباید همه چیز را مشروط به ظهور کنیم، ظهور سقف تکامل بشر است و پیش از آن باید به سمت نقطه کمال حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه اشتباهی در مفهوم مرجعیت علمی پیش‌ آمده است، عنوان کرد: برخی فکر می‌کنند مرجعیت علمی زمانی است که مقالات ما در ISI ثبت شود، اما این موضوع لزوما به معنای تولید علم نیست. تولید علمی زمانی اتفاق می‌افتد که دانشگاه و حوزه بتواند مشکلات علمی و عملی جامعه را حل کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در ایران تقریبا تمام کتب درسی ترجمه است، گفت: در حالیکه تولید علم زمانی اتفاق می‌افتد که از ترجمه سبقت بگیریم. تمام متون ما ترجمه است، از کدام تولید علم صحبت می‌کنیم؟ ترجمه مشکلی ندارد به شرطی که توام با نگاه انتقادی باشد.

رحیم‌پور ازغدی با اشاره به اینکه معیارها و قوانین این حوزه توسط دیگران تعیین شده است، اظهار کرد: اگر تحلیلی در چارچوب این معیارها نباشد، فرد را دانشمند نمی‌بینند و این موضوع خلاف تمدن‌سازی است. زمانی که معیار دست خودمان نیست، نمی‌توانیم تمدن بسازیم و مولد علم نبوده و کارمند علم هستیم.

وی با بیان اینکه حوزه علمیه کارآمد حوزه‌ای است که به مسئولیت‌هایی که برای خود تعریف کرده عمل کند، گفت: ریزش نظام آموزشی ما در حوزه و دانشگاه بیشتر از رویش آن است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: اکثر خروجی‌های نظام آموزش و پرورش ما هیچ مهارتی ندارند. این چه وضعیتی است که اکثر فارغ التحصیلان دانشگاه‌های ما یا شغل ندارند یا کاری بلد نیستند.

رحیم‌پور ازغدی با اشاره به لزوم بررسی نسبت مقالات منتشرشده با مشکلات مردم، ادامه داد: دانشگاه به کارخانه تولید مدرک تبدیل شده است. این مطالب به مفهوم نادیده گرفتن پیشرفت‌ها نیست؛ باید توجه داشت دانشگاه و حوزه ما با هیچ دانشگاه و حوزه‌ای در جهان اسلام قابل مقایسه نیست.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: دانشگاه تمدن‌ساز دانشگاهی است که هر حرکتی می‌کند، نسبتش را با هدف نهضت اخرالزمان معلوم کند. عدالت، تربیت و رشد علمی از جمله این اهداف است.

رحیم‌پور ازغدی با اشاره به نواقص سند نقشه جامع علمی کشور بیان کرد: متولیان حوزه آموزش هنوز دقیقا نمی‌دانند که در چه رشته‌ای چه تعداد دانشجو و در چه سطحی باید بپذیریم. زمانی می‌توانیم بگوییم که دانشگاه ما کارآمد و مولد علم است که مبنای علمی، کتاب‌های ترجمه‌شده نباشد. یا مبنا ترجمه شده باشد، اما بتوان آن را نقد کرد.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل