دستگاه پمپ کارواش صنعتی از قدیمی ترین پمپ هایی هستند که وقتی هد یا فشار بالا جهت پمپاژ نیاز است مورد استفاده قرار می گیرند. که این عملکرد از اصلی ترین کاربرد های آن ها محسوب می شود. این پمپ ها که با نام پمپ پیستونی کارواش نیز شناخته شده اند از نوع پمپ های جابجایی مثبت می باشند. عملکرد آن نیز به این صورت است که از طریق حرکت پیستون در سیلندر و حرکات رفت و برگشتی عمل پمپاژ را انجام می دهد.
علاوه بر پمپ پیستونی کارواش یا پمپ کارواش صنعتی که دارای فشار بسیار بالا و هد کمی می باشد، پمپ های پلانجری نیز از جمله پمپ های پیستونی محسوب می شوند. برای شناخت بیشتر در ادامه به طرز کار پمپ کارواش و انواع کاربرد های آن یعنی نحوه کار کارواش صنعتی و طرز کار کارواش خانگی خواهیم پرداخت.
از طریق یک سیستم دوار مانند الکتروموتور یا موتور تک بنزینی یا نفتی پمپ های پیستونی راه اندازی می شوند. این پمپ مناسب سیالاتی است که بدون ناخالصی هستند. به همین دلیل باید در ورودی پمپ یک صافی قرار داده شود. به دلیل اینکه اگر سیالات دارای ذرات جامد مثل شن و ماسه یا خمیری شکل باشند به پمپ آسیب می رسانند. به این ترتیب جابجایی هر سیالی که دارای ذرات جامد و ناخالصی هر چقدر ریز باشد، باعث صدمه زدن به سوپاپ و پکینگ پمپ خواهد شد.
طرز کار پمپ کارواش یا واتر جت نیز به این صورت است که با اتصال به یک مخزن، آب ورودی مورد نیاز تامین می شود. منبع آب به وسیله ی شیلنگ نازل به دستگاه وصل می شود. از طریق پمپ آب فشار قوی فشار آب ورودی افزایش می یابد و به این ترتیب آب با فشار بیشتری به سمت بیرون هدایت می شود. همین امر باعث اثر بخشی بهتر جریان آب به منظور حذف و زدودن آلودگی ها می باشد.
از طریق جریان برق و سوخت های فسیلی نیز انرژی مورد نیاز دستگاه تامین می شود. پمپی که در دستگاه به کار رفته از نوع پیستونی است که در بخش قبلی راجع به آن توضیح داده شده است. پمپ پیستونی هم برای مواردی مناسب است که به فشار خروجی بالا یعنی از 100 تا 1000 بار نیاز باشد.
از انواع پمپ پیستونی هیدرولیک نیز می توان به پمپ پیستونی محوری و پمپ پیستونی شعاعی اشاره کرد. در کی از مقاله های سایت pressurejet به طور کامل به این موضوع اشاره شده است که لینک آن در ادامه ارسال میگردد:
https://pressurejet.com/pages/391/High-Pressure-Washing.aspx
پمپ کارواش پیستونی شعاعی
این نوع پمپ پیستونی به صفحه ای استوانه ای شکل شبیه پره های دوچرخه متصل هستند. که پیستون ها از طریق نیروی گریز از مرکز و فشار سیال پشت آن ها با سطح رینگ در تماس هستند. و جهت پمپاژ سیال باید رینگ عکس العمل در حالت خارج از مرکز نسبت به محور روتور قرار داشته باشد.
پمپ کارواش پیستونی محوری
پیستونی محوری نیز شامل چند پیستون است که به یک سیلندر متصل اند و به صورت محوری در جهت مشابه هم حرکت می کنند. کاربرد این سیستم برای تنظیم فشار و جریان می باشد و برای ماشین آلات، کولر خودرو ها و… مورد استفاده قرار می گیرد.
طرز کار پمپ کارواش خانگی
طرز کار کارواش خانگی به این صورت است که با داشتن فشاری در حدود ۱۰۰ الی ۱۶۰ بار برای شست و شوی خانگی مناسب می باشد. تمیز کردن سطوح یکی از کاربرد های آن است که با افزایش فشار آب باعث بهتر تمیز شدن سطح می شود. از دیگر کاربرد های آن نیز شستشوی اتومبیل و دوچرخه، شست و شوی ماشین آلات، شست و شوی نمای ساختمان و استخر و…. می باشد.
نحوه کار پمپ کارواش صنعتی
این پمپ ها که به واترجت نیز شناخته شده اند دستگاه های شوینده فشار قوی است. نحوه کار پمپ کارواش صنعتی نیز به این شکل است که با افزایش جریان آب لایه های سخت تر آلودگی را از سطوح تمیز می کند. دستگاه های پمپ کارواش صنعتی با توجه به میزان فشار و دبی که تعیین کننده ی توانایی دستگاه است در انواع مختلف تولید شده اند. برخی از کاربرد های آن در زمینه صنعتی برای رسوب زدایی، لایه برداری، تمیز کردن آلودگی های روغنی و… می باشد.