زنگ خطر جرائم خشن؛ نیاز به برخورد قاطع

به گزارش خبرگزاری روابط عمومی از سنندج،  امنیت در جامعه مستلزم همکاری تمام سازمان‌ها و نهادها و آحاد جامعه است. بدون مشارکت کلیه سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با موضوعات امنیتی نمی‌توان امنیتی پایدار و با ثبات برقرار کرد.

یکی از عواملی که امنیت جامعه را خدشه‌دار می‌کند جرائم خشن است. این گونه جرائم علاوه بر اینکه به صرف جرم بودن و قانون شکنی آزاردهنده و نیازمند مقابله هستند، از جهت خشن بودن و تاثیری که بر احساس امنیت جامعه می‌گذارند، بسیار نابهنجار و نیازمند برخورد جدی با آنها است.

اخیرا متاسفانه با نوعی از جرائم خشن مواجه شده‌ایم که بعضاً مجرمان در روز روشن و در ملأ عام در اتوبان‌ها و خیابان‌ها جلوی رانندگان را می‌گیرند و با تهدید آنها با سلاح‌های سرد و قمه زورگیری کرده و اموال با ارزش آنها را ‌ربوده و صحنه را ترک می‌کنند.

 این نوع جرم فقط مجازات سرقت را ندارد بلکه به دلیل خشن بودن آن و قابل رویت بود توسط تعداد زیادی از افراد که در صحنه حاضر هستند، موجب رعب و ترس فراوان در افراد و کاهش احساس امنیت روحی، روانی و جانی مردم می‌شود  لذا جبران آن هم بسیار دشوار است چون اثرات ماندگاری بر ذهنیت افراد می‌گذارد، لذا باید با این گونه جرائم به شدت برخورد شود و این امر علاوه بر اینکه می‌طلبد که پلیس در مبارزه با این گونه جرائم با شدت و قدرت و سرعت بالا و بدون اغماز برخورد کند، انتظار می‌رود که سایر سازمان‌ها و نهادهای مرتبط هم به وظیفه خود عمل کرده و در جلوگیری از این گونه جرائم خشن اقدام مناسب و پیشگیرانه داشته باشند.

 بر این اساس قوه قضاییه به عنوان مجری قانون باید به شدت و با اشد مجازات با این گونه قانون شکنان برخورد کند لذا سرعت عمل در رسیدگی به جرم این افراد و در نظر گرفتن حداکثر مجازات قانونی به دلیل تاثیری که بر امنیت روانی جامعه گذاشته‌اند، مطالبه می‌گردد. این افراد نباید بتوانند با گذاشتن وثیقه و یا امور مشابه آزاد بشوند و الگویی باشند برای دیگر مجرمان و هزینه جرم برای آنها به قدری بالا برود که نه خود و نه دیگران این جرم را دیگر تکرار نکنند.

همچنین از دیگر سازمان‌های مرتبط با موضوع به ویژه از صدا و سیما انتظار می‌رود که نحوه برخورد با مجرمان خشن و عاقبت جرم آنها به بهترین نحو به مردم منتقل شود تا هم احساس امنیت مردم ترمیم گردد و هم سایر مجرمان عبرت گرفته و از تکرار چنین جرائمی بپرهیزند.

دکتر فریبا شایگان جامعه شناس

خروج از نسخه موبایل