علمی و پزشکیکسب و کار ایرانیان

طرز استفاده از ضد جوش

کرم ضد جوش چیست؟

محصولات ضد جوش مثل لاکچری کوین حاوی عناصر مختلفی هستند که همه آن‌ها در راستای کاهش چربی پوست و مبارزه با آکنه موثر می‌باشند. در ادامه این بخش قیمت سرم لاکچری کوین و مهم‌ترین ترکیبات به کار رفته در این محصولات را بررسی خواهیم کرد.

سالیسیلیک اسید

این اسید نقش مهمی در جلوگیری از انسداد منافذ پوست داشته و معمولاً در محصولات ضد آکنه از ۰٫۵ تا ۵ درصد سالیسیلیک اسید استفاده می‌شود. البته برخی افراد ممکن است با استفاده از آن دچار خارش و سوزش ملایمی در پوستشان شوند.

بنزوئیل پراکسید

وجود بنزوئیل پراکسید در محصولات ضد جوش موجب از بین بردن باکتری‌های مولد آکنه، چربی اضافه زیر پوست و سلول‌های مرده خواهد شد. دوز این ماده در ضد جوش‌های صورت معمولاً از ۲٫۵ تا ۱۰ درصد متغیر است. از عوارض کرم ضد جوش حاوی بنزوئیل پراکسید می‌توان به خشکی پوست، قرمزی، سوزش، خارش و پوسته ریزی اشاره کرد.

آلفا هیدروکسی اسید

آلفا هیدروکسی اسیدها ترکیبی از اسیدهای میوه هستند که برای از بین بردن سلول‌های مرده پوست و کاهش التهاب جوش مورد استفاده قرار می‌گیرند. معمولاً در ضد جوش‌ها از گلیکولیک اسید و لاکتیک اسید به این منظور استفاده می‌شود تا موجب تسریع رشد سلول‌های جدید و افزایش نرمی و لطافت پوست شوند.

گوگرد

سولفور یا گوگرد نوعی کانی است که موجب از بین رفتن سلول‌های مرده پوست و حذف چربی اضافه آن می‌شود. البته دقت داشته باشید که مصرف بیش از حد محصولات حاوی گوگرد ممکن است باعث خشکی پوست شوند.

فواید و عوارض کرم ضد جوش

هر محصولی مثل سرم ویتامین a لاکچری کوین در کنار فواید خود، ممکن است باعث بروز عوارضی در برخی افراد شود و ضد جوش صورت هم از این قاعده مستثنا نیست. در این بخش عوارض و فواید کرم‌های ضد جوش را مشاهده می‌کنید:

فواید ضد جوش

  • رفع جای جوش
  • رفع التهابات پوستی
  • کاهش چشمگیر چربی پوست
  • صاف و یکدست کردن پوست
  • درمان جوش‌های سرسیاه و سرسفید
  • جلوگیری از بروز مجدد جوش و آکنه
  • برطرف کردن انسداد منافذ پوست
  • کمک به بازسازی سلول‌های پوستی

معایب کرم ضد جوش

  • زمان‌بر بودن روند درمان از چند هفته تا چند ماه
  • نیاز به ادامه دادن روند درمان حتی بعد از محو شدن جوش‌ها
  • احتمال بروز خشکی، پوسته ریزی و سوزش در طول درمان

طریقه استفاده از کرم ضد جوش بسیار مهم بوده و باید توجه داشته باشید که در صورت استفاده نادرست از این محصولات ممکن است آسیب‌های زیادی به پوستتان بزنید. البته توصیه می‌کنیم هنگام مصرف آن‌ها به دستورالعمل درج شده روی بسته‌بندی توجه داشته باشید.

نحوه استفاده از کرم ضد جوش

به طور کلی نحوه استفاده از کرم ضد جوش طبق مراحل زیر است:

مرحله اول: شستشوی صورت

ابتدا لازم است به کمک یک ژل شستشوی مخصوص پوست‌های چرب، پوستتان را بشویید تا کاملاً تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد. به این ترتیب می‌توانید مطمئن شوید که کرم ضد جوش تاثیر حداکثری را روی پوست شما خواهد داشت.

مرحله دوم: روش استفاده از ضد جوش صورت

پوست صورت را کاملاً خشک کرده و سپس ضد جوش را تنها روی نواحی دارای جوش و اکنه پخش کنید. البته باید بدانید که روش استفاده از کرم ضد جوش با توجه به محصول متفاوت است و برخی از این محصولات برای استفاده در کل صورت مناسب هستند. اما متخصصان توصیه می‌کنند ضد جوش را فقط روی جوش و آکنه بزنید.

مرحله سوم: بعد از ضد جوش چی بزنیم؟

در پاسخ به این سوال که بعد از ضد جوش چی بزنیم؟ باید بگوییم ابتدا چند دقیقه به محصول زمان دهید تا کاملاً جذب جوش‌ها شود. سپس می‌توانید از یک کرم مرطوب کننده فاقد چربی و مواد کومدوژنیک برای رطوبت رسانی به پوستتان استفاده کنید.

پیشنهاد می‌کنیم مرطوب کننده‌ای را انتخاب نمایید که با داشتن آنتی اکسیدان‌های قوی و مواد موثر بتواند به ترمیم و بهبود بافت پوست کمک کند.

مدت استفاده از کرم ضد جوش چقدر است؟

مدت استفاده از کرم ضد جوش با توجه به شدت جوش‌ها، نوع پوست و ترکیبات محصول در هر فرد متفاوت است؛ اما به طور کلی برای کسب نتیجه لازم است ۲ هفته تا یک ماه و نیم به طور مرتب از این محصولات استفاده کنید.

نکته مهم در طریقه استفاده از کرم ضد جوش این است که باید پشتکار داشته باشید، نا امید نشوید و حتی در صورت مواجهه با جوش‌های جدید هم استفاده از محصول را قطع نکنید.

فواید کرم ضد جوش

حال که با کرم ضد جوش و ترکیبات آن به طور کامل آشنا شدید، قصد داریم فواید کرم ضد جوش برای درمان تمامی مشکلات پوستی را ذکر کنیم که به شرح زیر می باشند:

  • صاف و یکدست کردن پوست
  • جلوگیری از ایجاد مجدد آکنه و جوش
  • رفع کننده تمامی التهابات پوستی
  • کاهش چشمگیر میزان چربی پوست
  • رفع جای جوش
  • رفع انواع جوش های سرسیاه و سرسفید
  • پیشگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی پوست در برابر کرم های ضد جوش
  • باز کردن منافذ پوست
  • از بین بردن باکتری های روی پوست
  • بازسازی سلول های پوستی
  • و…

موارد ذکر شده به عنوان مهم ترین فواید انواع کرم ضد جوش شناخته می شوند که البته برخی از انواع کرم های ضد جوش دارای تاثیر گذاری بیشتر و برخی دارای تاثیر گذاری کمتری هستند.

نکات مهم در انتخاب کرم ضد جوش

همواره در انتخاب و خرید کرم ضد جوش باید به برخی نکات و فاکتور های بسیار مهم توجه کرده و همیشه آن ها را مد نظر داشت. از مهم ترین نکاتی که قبل از انتخاب و خرید کرم ضد جوش باید به آن توجه داشت، نوع پوست، نوع آکنه و نوع جوش می باشد. به طور کلی دو نوع آکنه پوستی شامل آکنه التهابی و آکنه غیر التهابی وجود دارد و همچنین انواع مختلف جوش نیز شامل موارد زیر هستند:

  • جوش های سرسیاه
  • جوش های سرسفید
  • پاسچول (جوش چرکی)
  • پاپول (جوش نوک تیز)
  • ندول
  • کیست

برای هر کدام از انواع آکنه و یا انواع جوش کرم های ضد جوش مخصوصی وجود دارند که از نظر ترکیبات و روش مصرف با یکدیگر متفاوت هستند. نکته دیگری که همواره باید در انتخاب و خرید کرم ضد جوش به آن توجه داشت، علت آن است. علل ایجاد آکنه و جوش شامل حساسیت، بلوغ، مواد غذایی بسیار چرب، نوع پوست و… هستند که این موارد باید با مشورت یک پزشک متخصص بررسی شود. فاکتور های دیگری نیز که باید در انتخاب کرم ضد جوش به آن توجه کرد به شرح زیر می باشند:

  • سن فرد
  • نوع پوست
  • دارو های مصرفی فرد
  • و…

موضوع مهم دیگری نیز که باید به آن توجه بسیار ویژه ای داشت، این است که استفاده از برخی از کرم های ضد جوش برای خانم های باردار مضر است. خانم های باردار حتما باید با مشورت پزشک خود اقدام به انتخاب کرم ضد جوش مناسب نمایند.

امروزه برند های بسیار زیادی در زمینه تولید کرم ضد جوش فعالیت دارند و محصولات هر کدام نیز از ویژگی های خاصی برخوردار هستند. نوع، کمیت و کیفیت ترکیبات بکار رفته در محصولات برند های مختلف با یکدیگر متفاوت هستند و لازم است به این نکته نیز توجه داشت. در سال های اخیر محصولات برند های خارجی به دلیل اثر گذاری فوق العاده و بسیار سریع بیشتر مورد توجه متقاضیان قرار گرفته اند.

دوره مصرف انواع کرم های ضد جوش نیز معمولا متفاوت هستند و برخی از انواع کرم های ضد جوش باید برای یک دوره طولانی مدت مصرف شده تا تاثیر گذار باشند اما برخی از کرم های ضد جوش نیز وجود دارند که با مصرف یک دوره 2 ماهه می توان به نتیجه دلخواه رسید.

طرز استفاده از کرم ضد جوش

بسیاری از افراد با طرز استفاده از کرم های ضد جوش آشنا نبوده و نکات مهم در نحوه مصرف کرم های ضد جوش را رعایت نمی کنند. استفاده غیر صحیح و غیر اصولی از کرم های ضد جوش همواره باعث کاهش اثر گذاری آن و همچنین باعث آسیب رسانی به پوست نیز خواهد شد. بنابراین لازم است با طرز استفاده از کرم های ضد جوش و نکات آن کاملا آشنا بوده و تا فرآیند درمان به خوبی انجام گیرد.

قبل از استفاده از کرم های ضد جوش لازم است متناسب با نوع پوست و میزان چرب بودن آن، از یک صابون یا یک ژل مخصوص برای شستشو و تمیز کردن پوست استفاده کرد. شستشوی کامل پوست به خصوص برای خانم هایی که از انواع کرم های آرایشی استفاده می کنند، کاملا الزامی است.

پس از شستشوی کامل پوست و خشک کردن آن لازم است مقداری از کرم ضد جوش را تنها بر روی نقاط دارای جوش و آکنه پخش کنیم. حدالامکان توصیه می شود از مالیدن کرم ضد جوش به بخش های کاملا سالم پوست جلوگیری نمود زیرا برخی از ترکیبات کرم های ضد جوش می توانند برای بخش های سالم پوست مضر باشند.

برخی از داروهای مالیدنی یا موضعی ضد جوش منجر به تحریک خشکی قرمزی و یا خارش پوست می شوند. برای مقابه با این مشکل باید چند قانون کلی را رعایت شود.

  1. در شروع مصرف داروهای موضعی باید از مقدارکم و مدت مواجهه (مدت زمانی که دارو روی پوست میماند) کوتاه داروها استفاده شود تا پوست به تدریج به داروها عادت کند.
  2. باید میزان مصرف داروها (چه ازلحاظ مقدار و چه ازلحاظ مدت مواجهه) براساس تحمل پوست تنظیم شود. یعنی اگر به دنبال مصرف داروهای موضعی پوست خشک یا قرمز شد، نوبت بعدی مقدار کمتر دارو استفاده شود و همچنین مدت مواجهه دارو با پوست کاهش یابد. دارو پس از مثلاً پنج دقیقه یک ربع یا یک ساعت شسته شوند.
  3. هرگز نباید روی پوست قرمز و ملتهب داروی مالیدنی محرک استفاده شود. اگر به دنبال مصرف داروهای مالیدنی پوست شما قرمز و ملتهب شده صبرکنید تا قرمزی والتهاب بخوابد و سپس داروها را ادامه دهید.
  4. داروهای مالیدنی را فقط در نواحی ایجاد جوش استفاده کنید. مثلاً اگر جوش ها فقط درناحیه پیشانی ایجاد می شوند داروها فقط به ناحیه پیشانی بمالید. اگر جوش درهمه صورت پراکنده است داروها را به همه صورت بمالید.
  5. بیاد داشته باشید نواحی تحتانی صورت مثل چانه و اطراف دهان به داروها حساستر هستند و بیشتر درمعرض خشکی و قرمزی هستند. داروها را در این ناحیه با احتیاط مصرف کنید.
  6. همیشه از یک شوینده ملایم برای شستشوی صورت استفاده کنید. صابون هایی که پوست را خشک میکنند، برای افرادی که درحال مصرف داروهای موضعی هستند مناسب نیستند. شوینده ایی برای پوست ایده ال است که به دنبال شستشو، پوست راخشک نکند. اگر پوست با آب خالی تمیز می شود نیازی به استفاده ازشوینده نیست.
  7. همیشه ازیک مرطوب کننده مناسب و فاقد چربی استفاده کنید. استفاده ازیک مرطوب کننده به دنبال هربار شستشوی صورت پوست را نرم کرده و تحمل پوست را به داروهای موضعی افزایش میدهد.

به طور کلی نحوه استفاده از کرم و ژل ضد جوش به این شکل است که، ابتدا منطقه ای را که می خواهید درمان کنید مرطوب کنید. مقدار کمی از محصول را روی دستان خود قرار دهید. آن را صاف کنید یک لایه نازک از ژل یا کرم را روی تمام مناطق آسیب دیده از پوست قرار دهید. اگر تمام صورت شما دارای جوش است، هر بار از یک نوار ژل (به طول ۲.۵ سانتی متر) استفاده کنید.

معمولاً یک یا دو بار در روزآشنایی با طرز استفاده از ضد جوش صورت به شما کمک می‌کند تا بتوانید به کمک این محصولات، پوستتان را کاملاً صاف و عاری از جوش و آکنه نمایید. در مدل‌های مختلفی از قبیل اسپری، محلول، کرم و ژل تولید می‌شود و نقش بسزایی در درمان جوش‌ها خواهد داشت.

دکمه بازگشت به بالا