علائم بیماری گردن قو چیست ؟

به گزارش دکتر نیوز، بیماری دفورمیتی سوان نک بیشتر در بیماران مبتلابه روماتیسم مفصلی دست ایجاد می‌شود. در روماتیسم مفصلی ولار پلیت Volar plate (رباطی بسیار محکم که در سطح ولار یا کفی مفصل اینترفالانژیال پرگزیمال است) شل می‌شود و به دنبال آن کشش تاندون اکستانسور انگشت می‌تواند مفصل اینترفالانژیال پرگزیمال را بیش‌ازحد معمول به سمت عقب باز کند و یا می‌توان گفت این مفصل را به سمت عقب خم می‌کند.

به دنبال آن بر اثر عدم بالانس و تعادلی که بر اثر این اتفاق در سیستم تاندون‌های اکستانسور انگشت ایجاد می‌شود کشش روی قسمتی از تاندون اکستانسور انگشت که به بند انتهایی متصل می‌شود کم شده و درنتیجه بند آخر انگشت خم می‌شود. گاهی هم ضعیف شدن ولار پلیت به دنبال آسیب‌های متعاقب ضربه به آن ایجاد می‌شود.

تغییر شکل گردن قو می‌تواند باعث درد و همچنین استفاده محدود از انگشتان دست شود. هر دو گزینه غیر جراحی و جراحی به‌طور مؤثر در تراز کردن انگشت برای کمک به مدیریت علائم وجود دارد.

در صورت مشاهده تغییر در انحراف مفاصل انگشت باید به پزشک مراجعه شود. این امکان وجود دارد که پزشک فقط با بررسی دستان در طی معاینه بدنی بتواند بیماری را تشخیص دهد. پزشک می‌تواند بعد از اشعه X تشخیص را تأیید کند. این روش همچنین به پزشک اجازه می‌دهد تا استخوان‌ها و مفاصل انگشتان را به دلیل ناهنجاری یا آسیب‌دیدگی مشاهده کند.

عوامل ایجاد دفورمیتی گردن قو انگشت دست

بسته به‌شدت بیماری، درمان برای تغییر شکل انگشت گردن قو می‌تواند متفاوت باشد. درمان‌های غیرتهاجمی شامل فیزیوتراپی (PT)، کاردرمانی (OT) و آتل‌ها هستند. روش‌های تهاجمی‌تر شامل جراحی است. این موارد می‌تواند از ترمیم جزئی بافت نرم تا اقدامات شدیدتری مانند تعویض یا فیوژن مفصل انگشت می‌باشد.

کدام قسمت‌ بدن درگیر دفورمیتی سوان نک می‌شود ؟

انگشتان دست چندین مؤلفه دارند. SND بر بسیاری از این قسمت‌ها ازجمله موارد زیر تأثیر می‌گذارد:

منبع
doctor-news.ir
خروج از نسخه موبایل