چندین کشور دعوتنامهای از سوی فرانسه دریافت کردهاند تا سربازان خود را برای آموزش نیروهای اوکراینی به منطقه جنگی بفرستند اما فهرست کشورها و پاسخشان نشان میدهد که چگونه این ماموریت بین حامیان غربی کییف تفرقه انداخته است.
به گزارش روابط عمومی، روزنامه آلمانی وولت آم زونتاگ نوشت، برنامههای مربوط به اعزام سربازان اروپایی برای آموزش سربازان اوکراینی در این کشور روز به روز ملموستر میشود.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه میخواهد ائتلافی برای اعزام مربیان نظامی غربی به منطقه جنگی در چند روز آینده ایجاد کند.
وی اخیرا گفته بود: «چند شریک قبلا با این مساله توافق کردهاند. ما تنها نیستیم و در روزهای آینده این ائتلاف را راه اندازی خواهیم کرد.»
ایالات متحده نمیخواهد در این ابتکارعمل شرکت کند. جان کربی، مدیر ارتباطات شورای امنیت ملی آمریکا شامگاه جمعه در حاشیه سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به فرانسه گفته بود، واشنگتن از ابتدا به صراحت اعلام کرده که نمیخواهد سربازان آمریکایی را به اوکراین بفرستد.
کربی همچنین تاکید کرد: «تاکنون چنین بوده و در آینده نیز چنین خواهد بود.»
بر اساس اطلاعات روزنامه وولت آم زونتاگ، «تیهری بورخارد» رئیس ستاد کل ارتش فرانسه هفته گذشته نامهای به ایالات متحده آمریکا و حدود ۱۰ کشور اروپایی از جمله انگلیس، لهستان، هلند، سه کشور عضو بالتیک، دانمارک و سوئد ارسال و از این کشورها دعوت کرد تا در ائتلاف پیشنهادی ماکرون شرکت کنند.
بر اساس اطلاعات این روزنامه آلمانی، سربازان آلمانی در این ماموریت آموزشی شرکت نخواهند کرد.
همانطور که دیپلماتهای بروکسل گزارش میدهند، ماکرون همچنان در تلاش است تا این ماموریت آموزشی را زیر چتر ماموریت آموزشی اتحادیه اروپا در اوکراین (EUMAM) انجام دهد. این امر مستلزم تغییر دستور ماموریت است.
با این حال، دیپلماتهای اتحادیه اروپا گزارش دادند که در بروکسل در برابر ایدههای پاریس مقاومت وجود دارد. اکثر کشورهای اتحادیه اروپا مخالف حضور نیروها برای آموزش در اوکراین هستند. به عنوان مثال آلمان، ایتالیا و اسپانیا از این بیم دارند که آموزش در محل، خطر بزرگی برای تشدید تنش باشد و میتواند غرب را بیشتر وارد جنگ اوکراین کند.
مجارستان نیز به نوبه خود در نشست وزرای دفاع اتحادیه اروپا در پایان ماه مه تاکید کرد که اوکراین دیگر شانس واقعی برای پیروزی در جنگ را ندارد. با این حال، محافل دیپلماتیک اتحادیه اروپا همچنین گفتند که از نقطه نظر نظامی دلایل خوبی برای آموزش سربازان اوکراینی در کشورشان وجود دارد.
انتهای پیام