معرفی و تجلیل از برگزیدگان هفدهمین دوره جایزه افضلیپور در دانشگاه کرمان
به گزارش خبرگزاری روابط عمومی؛ آیین هفدهمین دوره جایزه افضلیپور با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان، رییس دانشگاه شهید باهنر، روسای پیشین این دانشگاه، جمعی از مسئولان، دانشگاهیان و دانشجویان در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
دکتر حسین اکبری رییس دانشگاه شهید باهنر کرمان در این آیین ، گفت: تقدیر از بزرگان علم و هنر در جهان سابقه طولانی دارد و مردمان خردمند با پایه ریزی اهدای جوایز، فرهنگ غنی و پرباری را ایجاد کردند تا به روند رشد علمی و توسعه زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی خود شتاب دهند.
او افزود: امروزه بیش از ۳۹۰ جایزه علمی معتبر در سراسر جهان وجود دارد و به مردان و زنان بزرگی اهدا میشود که با تلاشهای خلاقانه و فعالیتهای نوآورانه خود دانش و کیفیت زندگی بشر را ارتقا دادهاند.
وی گفت: اگرچه جوایز علمی در آغاز تنها به رشتههای خاص داده میشد اما به تدریج بر دایره شمول آنها افزوده شد و امروز کمترین رشته علمی، ادبی و هنری را میتوان تصور کرد که موضوع اهدای جوایز بزرگ ملی یا جهانی نباشد.
رییس دانشگاه شهید باهنر کرمان اظهار کرد: جوایزی مثل جایزه نوبل یا جایزه فیلدز که هر چهار سال یکبار به چهار ریاضیدان جوان داده میشود و افتخار ایران، مریم میرزاخانی است که موفق به دریافت این جایزه شد همچنین جایزه مصطفی که جایزه علم و فناوری ایرانی است و هر دو سال به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اهدا میشود.
وی افزود: جایزه افضلیپور هم با معیارهای بسیار دقیق و سختگیرانه علمی در دانشگاه شهید باهنر کرمان اهدا میشود که از جوایز معتبر علمی و از پر سابقه ترین جوایز است.
اکبری فرد گفت: این جایزه توسط زنده یاد دکتر علی میرزایی اولین رییس دانشگاه و دکتر علی مصطفوی از سال ۱۳۸۰ بنیان نهاده شد و هدف اصلی آن تقدیر از مقام والای علم و هنر، تشویق و ترویج هرچه بییشتر علم، آموزش و پژوَهش و رشد و تعالی در دانشگاههای کشور بخصوص دانشگاه شهید باهنر است.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره بنیانگذار دانشگاه کرمان ادامه داد: شادروان افضلیپور سال ۱۳۴۹ به کرمان قدم گذاشت که این خاک را مقدس کرد و قدوم اندیشمندان زیادی به این دانشگاه باز شد و در هر دوره اهدای جایزه افضلیپور شاهد قدوم بزرگان و درختان پر ثمری هستیم.
شادروان مهندس علیرضا افضلیپور موسس دانشگاه کرمان است و این دانشگاه سال ۱۳۵۴ با پذیرش ۹۰ دانشجو آغاز به کار کرد و در سالهای بعد با کمک همسرش بانو “فاخره صبا” به تکمیل و توسعه آن اهتمام ورزید.
جایزه علمی افضلیپور به پاس خدمات و گرامیداشت یاد بنیانگذار دانشگاه در کرمان و پاسداشت مقام علم طی سالهای اخیر در ۲ بخش اساتید کشوری و دانشگاه شهید باهنر کرمان اهدا میشود.
دکتر اصغر خالدان عضو بازنشسته هیات علمی دانشگاه تهران در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی (فیزیولوژی ورزش) به عنوان استاد کشوری و دکتر منصور صاحب الزمانی در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی در بخش دانشگاهی، منتخبان هفدهمین دوره جایزه افضلیپور هستند.
همچنین عباس اخوین (خطاط) در بخش هنری کشوری و سید علی میرافضلی (شاعر و رباعی سرا) در بخش ادبی استانی به عنوان منتخبان هفتمین دوره جایزه هنری – ادبی صبا معرفی شدند.
جایزه هفتمین دوره کارآفرین برتر نیز به مرحوم مهدی آگاه تعلق گرفت.
در این آیین همچنین دکتر اصغر خالدان منتخب کشوری جایزه افضلیپور و دکتر منصور صاحبالزمانی عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان حضور داشتند اما استاد عباس اخوین به دلیل بیماری حضور پیدا نکرد.
جایزه مرحوم مهدی آگاه نیز به خانواده وی اهدا میشود.
در مراسم امروز علاوه بر معرفی و تجلیل از استادان برگزیده هفدهمین دوره جایزه علمی افضلی پور؛ از منتخبان جایزه افضلی پور در بخش دانشجویان دکتری، برگزیدگان یازدهمین دوره جایزه دکتر علی افضلی پور (برادر مرحوم افضلی پور) شامل دانشجویان برتر رشتههای آمار و شیمی در مقطع کارشناسی، پنجمین دوره جایزه دکتر علی افضلی پور (دانشجویان برتر علمی دانشگاه در مقطع کارشناسی) و پنجمین دوره معرفی کارمند نمونه دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز تجلیل شد.
بنابر سوابق موجود نخستین دوره این جایزه سال ۱۳۸۲ برگزار شد و جایزه افضلی پور بر اساس آیین نامه مربوطه و رای هیات امنا، به یک نفر عضو هیات علمی برگزیده کشوری و یک نفر برگزیده داخلی (عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر یا دانشگاه علوم پزشکی کرمان) تعلق میگیرد همچنین در سالهای بعد جایزه هنری و ادبی صبا به یاد بانو فاخره صبا به این جایزه افزوده شد.
از سال ۱۳۹۲ جایزه علمی علی افضلی پور نخستین دارنده مدرک دکتری رشته ریاضی و آمار ایران (برادر علیرضا افضلی پور) نیز در این مراسم به دانشجویان برگزیده رشتههای آمار و شیمی اهدا میشود و در سالهای اخیر با توجه به اهمیت کارآفرینی و اشتغال همچنین به منظور تقویت پیوند دانشگاه با جامعه و صنعت، جایزه ای با عنوان جایزه کارآفرین برتر پیش بینی و از سال ۱۳۹۵ به کارآفرینان برگزیده کشوری اهدا شده است.