منو غذایی در کرونا – روابط عمومی

پوست

روابط عمومی / بوشهر تغذیه مناسب یکی از مهمترین راه های سالم ماندن است ، بنابراین می توان با بسیاری از بیماری های عفونی مبارزه و پیشگیری کرد. یک نکته برای مرور در متون علمی و گزارشات مراکز تحقیقاتی معتبر: بهترین راه مبارزه با Covid-19 بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن و تأمین نیاز به مایعات ، الکترولیت ها ، انرژی ، پروتئین و عناصر کمیاب است. مقوی است.

افرادی که به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن و از دست دادن شدید اشتها از این بیماری رنج می برند ، به پشتیبانی کافی غذایی نیاز دارند که باید علاوه بر بهداشت (بحث در مورد خدمات تغذیه ای) مورد توجه قرار گیرد تا از آسیب بیشتر جلوگیری کرده و روند بهبودی این افراد تسریع شود. خاص باشید

اطلاعات عمومی در مورد تغذیه بیماران (فهرست)

برای تأمین نیاز به انرژی ، درشت مغذی ها و ریز مغذی ها ، توجه به رژیم غذایی بسیار مهم است و باید در رابطه با وضعیت بیماری Covid-19 و تغییر در اشتها و رژیم غذایی این بیماران مورد توجه قرار گیرد متخصصان رژیم های غذایی خاص.

– اطمینان از انرژی و دقت در محاسبه کالری و سایر مواد مغذی در جیره غذایی با قوام مختلف ، اعم از مایع یا نرم یا جامد ، بر اساس محاسبات علمی تنظیم رژیم غذایی.

هنگام تنظیم وعده غذایی اصلی ، شیرینی ها ، غذاهای کمکی و نوشیدنی در هر وعده غذایی ، به میزان انرژی ، پروتئین و سایر عناصر مغذی و ریز مغذی مورد نیاز بیمار توجه کنید. برای این منظور ، باید از دستورالعمل های پشتیبانی تغذیه ای برای بیماران سرپایی و بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونا یا مشکوک به آنها ، که در 23 مه 2016 اصلاح شده است ، استفاده شود.

برنامه های غذایی بیماران باید مطابق با متخصص تغذیه و مطابق جدول 1 تنظیم شود. در بیمارانی که شرایط خاصی دارند ، به توصیه یک متخصص تغذیه ، از مکمل غذایی کامل (فرمول کامل) به عنوان غذای اصلی و میان وعده استفاده کنید.

طبق مقالات اخیر منتشر شده برای بیماران Covid-19 ، بهترین رژیم غذایی یک رژیم خفیف ، دارای پروتئین زیاد و کالری زیاد است. در مورد رژیم صاف و کاملاً مایع ، توصیه می شود رژیم غذایی بیمار را حداکثر پس از 2 روز به یک رژیم غذایی ملایم تغییر دهید و به تدریج قوام غذای بدست آمده را مطابق با تحمل بیمار افزایش دهید.

منو برای وعده های غذایی روزانه

صبحانه: صبحانه یک وعده غذایی بسیار مهم است – می تواند روز شما را بخوبی رقم زده یا آنرا خراب کند
توصیه می شود از غذاهای بسته بندی شده مانند نان صنعتی و شکر بسته بندی شده استفاده کنید.
– بهتر است کشمش یا عسل را با شکر جایگزین کنید.
– ترجیحاً غذاهای دیگر مانند پنیر ، مربا ، عسل ، حلوای شکر و … باید در بسته بندی یک نفر باشد.
– استفاده از پنیر روغنی یا خامه ای به دلیل محتوای زیاد اسیدهای چرب اشباع توصیه نمی شود.
– تهیه نان سبوس دار در اولویت است.
– تخم مرغ پخته شده به خوبی پخته شده است.
– تهیه فرآورده های لبنی پروبیوتیک و بدون چربی ضروری است.
– خوردن غذای گرم هنگام صبحانه حداقل دو یا سه بار در هفته توصیه می شود.
برای صبحانه حداقل به یک نوع پروتئین نیاز دارید.

صبحانه بر اساس قوام غذایی:
توجه: لیستی از غذاهای مجاز در هر نوع رژیم غذایی آورده شده است و ترکیب مواد غذایی وظیفه متخصص تغذیه است که منو را بر اساس غذاهای مجاز در هر گروه برنامه ریزی کند:

مایع را تمیز کنید
برای بیمارانی که رژیم غذایی مایع یا شفاف دارند ، سه وعده اصلی و سه وعده غذایی یا وعده های غذایی مجاز ،
طبق برنامه متخصص تغذیه بیمارستان ، سوپ تصفیه شده ، فرنی ، شیر ، آب میوه طبیعی ، آب هویج ، ماست رقیق شده ، ژله ، سوپ تصفیه شده ، چای و عسل و … باید تقسیم شود

برای بیماران با مصرف کالری و پروتئین بالا (900 میلی لیتر در روز) 300 میلی لیتر 3 بار در روز (ONS) در طول وعده های غذایی یا بعد از وعده اصلی به صورت فرمول های تجاری کامل (فرمول کامل). با صلاحدید متخصص تغذیه به بیمار بدهید.

مایعات کامل

این مواد شامل غذا ، غذاهایی مانند شیر ، چای و عسل ، فرنی ، عدس ، سوپ ، دوغ ، ژله ، شیر برنج رقیق شده و … است. باید به صلاحدید متخصص تغذیه توزیع شود.
برای بیمارانی که به کالری و پروتئین دریافتی بالا احتیاج دارند ، یکی از روشهای زیر باید به تشخیص مشاور تغذیه مورد استفاده قرار گیرد:

900-600 میلی لیتر در روز (300 میلی لیتر 2-3 بار در هر بار) محلول خوراکی خوراکی (ONS) برای تغذیه ، مانند فرمول کامل ، به صلاحدید متخصص تغذیه. به بیمار بدهید.

به تشخیص مشاور تغذیه ، باید روزانه 300 سی سی شیر بادام در طی وعده های غذایی یا بعد از وعده غذایی اصلی به بیمار داده شود.

روش تهیه محلول 300 سانتی متری از شیر بادام:
یک کدو حلوایی را پوست بگیرید ، آنرا رنده کرده و با یک قاشق غذاخوری عسل و 300 سانتی متر آب مخلوط کنید.

– 600 میلی لیتر محلول Nog Egg در روز باید به تشخیص مشاور تغذیه در طی وعده های غذایی یا بعد از وعده غذایی اصلی به بیمار داده شود.

روش تهیه محلول 300 سی سی Nog Egg:
یک زرده و دو سفیده تخم مرغ آب پز + شیر خالص (برای بیماران تنفسی می توانید از غلات مختلف (1 لیتر + هسته) استفاده کنید (2 قاشق غذاخوری رنده شده + 1 قاشق غذاخوری عسل + 1 قاشق غذاخوری عصاره مالت)

برای سایر بیماران (نه از طریق استنشاق) به جای شیر کامل از شیر کم چرب یا نیمه بدون چربی استفاده کنید.

نرم
به بیماران از طریق درخواست متخصصان از شیر برنج ، گال ، پوره سیب زمینی ، تخم مرغ آب پز ، جوز هندی ، فرنی ، پوره سبزیجات ، پنیر ، زرده ، ژله ، شیر ، چای و عسل ، عدس ، سوپ و … تهیه می شود. تغذیه توزیع شده

سخت گیرانه
برای این بیماران ، تمام غذاهای مجاز که می توانند در صبحانه مصرف شوند ، مانند نان غلات ، سبوس ، پنیر ، شیر برنج ، گال ، سیب زمینی و تخم مرغ آب پز ، حلوای شکر ، فرنی ، سبزیجات ، زرده ، ژله ، شیر ، چای و و غیره. عسل ، عدس ، سوپ و غیره باید با صلاحدید متخصص تغذیه ، با در نظر گرفتن اصول تغذیه ، با استفاده از منوی پیشنهادی و میز ناهارخوری پیوسته بین این گروه از بیماران توزیع شود.

ناهار و شام

ظروف ارائه شده برای ناهار و شام بر اساس قوام:
توجه: لیستی از غذاهای مجاز در هر نوع رژیم غذایی آورده شده است و ترکیب مواد غذایی وظیفه متخصص تغذیه است که منو را بر اساس غذاهای مجاز در هر گروه برنامه ریزی کند:

مایع را تمیز کنید

سوپ یا آب گوشت بدون چربی + آب میوه های طبیعی + ژله (ترش و غیر ترش)

مایعات کامل
سوپ پروتئین بالا + ماست پروبیوتیک
سوپ سبزیجات و مرغ + روغن زیتون + ماست پروبیوتیک / کفیر

نرم
پوره گربه ، مرغ یا بوقلمون یا گوشت ، سیب زمینی آب پز یا پوره سیب زمینی ، سوپ بدون گوشت یا کوفته ، هویج یا کدو تنبل پخته شده ، ماست پروبیوتیک ، سوپ پروتئین بالا ، پوره سبزیجات ، پوره مرغ یا گوشت ، گلیم ، تست مخلوط ، لوبیای چیتی گوشت یا مرغ ، عدس یا گوشت چرخ کرده و …

توجه: متخصص تغذیه منو را با توجه به غذاهای مجاز در این گروه تنظیم می کند.

سخت گیرانه

در این نوع رژیم ها ، با در نظر گرفتن ملاحظات زیر ، می توانید از انواع غذاها و غذاها استفاده کنید:

سوپ به عنوان اشتها برای بیماران اورمیک داده نمی شود (به دلیل محتوای پتاسیم بالا)

پرچین های خام را برداشته و پرچین های پخته شده را با محصولاتی مانند: لب ، کدو تنبل ، هویج ، کلم بروکلی ، گل کلم ، فلفل دلمه ای ، گوجه فرنگی ، اسفناج ، شلغم جایگزین کنید.

از پرتقال ، لیمو ، زیتون و گوجه فرنگی به همراه غذا استفاده کنید (با آموزش مشاهده و شستشو) گوجه فرنگی باید پخته یا کباب شود ، زیرا فرایند پخت و پز باعث افزایش فراهمی زیستی لیکوپن می شود.

– گوشت چرخ کرده و شنیتزل و غذاهایی که ممکن است در وسط خوب پخته نشوند را تهیه کنید. (مرغ کبابی بهتر است وقتی به قطعات کوچک خرد و کاملاً پخته شود).

– ماهی در رژیم غذایی 2-3 بار در هفته ، به ویژه برای بیماران

– سوپ کدو تنبل ، سوپ شیر و جو ، سوپ نخود و قارچ ، سوپ شیر و قارچ و … در کنار غذا. مانند تهیه سوپ مقوی

سبوس را به سوپ ها ، خورش ها ، کاکائو و کتلت اضافه کنید

تهیه غذاهای نرم یا پوره برای بیماران مبتلا به بی اشتهایی یا معلولیت (گزارش مداوم بیماران از میزان مصرف غذا)

به رژیم های غذایی خود غذاهایی مانند پوره سیب زمینی به شکل پیاز و زردچوبه یا کاکائو سیب زمینی اضافه کنید

– غذاهای سرد مانند زیتون و آجیل را از فهرست کارمندان خارج کنید

– تمام شالی ها ، چه مرغ و چه گوشت چرخ کرده یا مرغ ، باید حداقل ده دقیقه پس از کباب شدن بخارپز شوند ، یا حداقل 70 ساعت در فر بپزند یا در فر بگذارند. درجه های سانتیگراد.

– نخود سبز ، خورشت کدو تنبل ، گوشت خورشتی ، خورشت خورشتی ، خورشت آلو اسفناج و کرفس و سبزیجات نپخته.

– در صورت امکان استفاده از روغن زیتون در وعده های غذایی روزانه توصیه می شود.

روش سرخ كردن را برداشته و از روش های بخارپز ، جوش یا سرخ كردن (ترجیحاً بخارپز ، آب پز یا كباب شده) استفاده كنید.

– امتناع قابل توجه از سرو غذای نپخته

– استفاده از جوانه های گیاهان (لوبیای موس ، گندم و …) در توده های مواد غذایی

– استفاده از نعناع و ریحان در ضایعات مواد غذایی

– از ادویه های محرک مانند ادویه جات فلفل و کاری استفاده نکنید

همچنین باید در نظر داشت که برخی مواد غذایی به نظر یک متخصص تغذیه محلی و منطقه ای هستند و با رعایت اصول تغذیه در این بیماران می توان از آنها در فهرست رژیم استفاده کرد.

پیش غذا

توزیع غذا به دلیل کاهش اشتهای این بیماران و از طرف دیگر افزایش نیازهای غذایی در این بیماران اجباری است.
وعده های غذایی برای بیماران و کارمندان شامل چای و عسل ، عدس ، ژله میوه ای (ترش نیست) ، شیر برنج ، پوره سیب زمینی ، تخم مرغ و گوجه فرنگی آب پز ، سیب ، پرتقال ، لیمو شیرین ، شیر کم چرب است. پروبیوتیک و خرما ، شیر بدون چربی ، ترجیحاً پروبیوتیک و موز ، پوره سیب ، پوره خرما و عسل ، پوره سیب و موز ، ترجیحاً شیر بدون پروبیوتیک ، پوسته های زرد (شیرین با عسل) ، بلغور ، فرنی و سوپ ، آب میوه مواد طبیعی (پرتقال یا هویج) ، پودرهای تجاری ، فرمول های کامل و غیره

لازم به ذکر است که در بعضی از بیمارستان ها اغلب از شیر برای میان وعده استفاده می شود که در این صورت می توانید آن را از صبحانه صرف نظر کنید.

نکات مهم در تنظیم رژیم غذایی بیماران مبتلا به عوارض

– به دلیل خاصیت گشاد کنندگی عروق نایژه ها ، قهوه تازه و طبیعی بدون هیچ گونه مواد افزودنی ممکن است در کاهش افسردگی تنفسی م (ثر باشد (قبل از استفاده در مورد سابقه مصرف قهوه و آلرژی از بیمار س askال کنید).

در این بیماران ، استفاده از قندها و قندهای ساده باعث کاهش افسردگی تنفسی و سرکوب عملکرد ایمنی بدن می شود.

کشمش (کشمش قرمز) ممکن است اثرات ضد التهابی و ضد التهابی داشته باشد که به دلیل سطح بالای هموگامی لینولنیک است و گزینه خوبی برای قند است.

استفاده از ترکیبات گریپ فروت یا سیر در بیماران ویروسی کرونا که تحت درمان با داروهای ضد ویروس قرار دارند ممنوع است و اثربخشی درمان را کاهش می دهد.

به دلیل محتوای بالای پروتئین و آنتی اکسیدان در پودر سویا ، استفاده از آن به صورت پودر در کنار آجیل ممکن است در بهبود وضعیت بیماران مثر باشد.

* نسخه دوم منوی رژیم غذایی برای بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونا در سال 1399 با تلاش و مشارکت متخصصان تغذیه بالینی در سراسر کشور و تحت نظارت گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت تهیه شد. تجدید نظر و طراحی مجدد ، در ماه مه اجرا شد.

خروج از نسخه موبایل