موارد مصرف کود سولفات پتاسیم چیست؟
روش تولید کود سولفات پتاسیم
عنصر نسبتاً فراوانی در پوسته زمین است به همین دلیل تولید کود پتاس در هر جایی از دنیا به راحتی صورت می گیرد. پتاسیم سولفات به ندرت به صورت خالص در طبیعت یافت می شود. در عوض به طور طبیعی با نمک های حاوی منیزیم، و کلرید (به ترتیب منیزیم، سدیم و کلسیم) مخلوط می شود. این مواد معدنی برای جداسازی نیاز به پردازش اضافی دارند.
در قدیم این از واکنش KCl با اسید سولفوریک تولید می شد ولی محققان بعداً فهمیدند كه می توانند تعدادی از مواد معدنی خاك را برای تولید K₂SO كه امروزه متداول ترین روش تولید است دستکاری كنند. به عنوان مثال، مواد معدنی طبیعی حاوی K (مانند کائینیت و شونیت) با استفاده از محلول های آب و نمک با دقت شسته می شوند تا فرآورده های جانبی را حذف کرده و K₂SO₄ را تولید کنند. صنعت معدن نیز از فرآیندی مشابه برای برداشت K₂SO₄ از دریاچه نمک بزرگ در یوتا و از ذخایر معدنی زیرزمینی استفاده می کند.
در برخی نقاط جهان این کود از واکنش مینرال های langbeinite با محلول KCl که مواد جانبی (مانند منیزیم) را حذف می کند، تولید می شود. بسته به نوع مواد اولیه قابل استفاده، روش های پردازش مشابهی در بسیاری از نقاط دنیا برای تولید کود سولفات پتاسیم استفاده می شود.
مصارف کود سولفات پتاسیم در کشاورزی
پتاسیم برای تکمیل بسیاری از عملکردهای اساسی در گیاهان از جمله فعال کردن واکنش های آنزیمی، سنتز پروتئین ها، تشکیل نشاسته و قندها و تنظیم جریان آب در سلول ها و برگ ها مورد نیاز است. غالباً غلظت K در خاک برای حمایت از رشد گیاه سالم بسیار کم است.
سولفات پتاسیم منبع عالی K برای تغذیه گیاهان است. بخش پتاسیم از K₂SO₄ هیچ تفاوتی با سایر کودهای پتاسیمی متداول ندارد. با این وجود سولفات پتاسیم منبع مهمی از S نیز دارد که گیاهان برای سنتز پروتئین و عملکرد آنزیم ها به آن نیاز دارند. مانند پتاسیم، گوگرد نیز می تواند برای رشد کافی گیاه بسیار مورد نیاز باشد.
علاوه بر این، در برخی از خاک ها و محصولات زراعی از مصرف Cl اضافی باید خودداری شود. در چنین مواردی K₂SO₄ یک منبع K بسیار مناسب است.سولفات پتاسیم فقط یک سوم KCl محلول است بنابراین به اندازه برای افزودن به خاک از طریق آب آبیاری حل نمی شود و در صورتی ترجیح داده می شود که نیاز به S اضافی باشد.
کود سولو پتاس سوپرمکس به صورت گرانول هایی در اندازه های مختلف تولید می شود ولی تولید کنندگان معمولا ذرات ریز (کوچکتر از ۰.۰۱۵ میلی متر) تولید می کنند تا قدرت انحلال این کود برای آبیاری یا اسپری شاخ و برگ افزایش یابد.
برخی از پرورش دهندگان اسپری شاخ و برگ ها با K₂SO₄ را روش مناسبی برای استفاده از K و S اضافی در گیاهان می دانند . با این حال، اگر غلظت بیش از حد زیاد باشد، می تواند باعث آسیب برگ ها شود.
کود مایع گوگرد پتاس سوپرمکس چیست ؟
اهمیت استفاده از کود سولفات پتاسیم
سولفات پتاسیم به عنوان ماده ای مغذی در هر مرحله از رشد گیاه قابل استفاده است و علاوه بر تامین پتاسیم همزمان نیازهای گیاه به سولفات را تا حد مورد نیاز تامین می کند.
مصرف این کود در سیستم آبیاری قطره ای و خاکهای قلیایی باعث اسیدی شدن منطقه اطراف ریشه شده و جذب و ریزمغذی های موجود در خاک را تسهیل می کند. همچنین لازم به ذکر است که پتاسیم بهترین گزینه در کشت هیدروپونیک به عنوان منبع پتاسیم است.
کود سولفات پتاسیم باعث فعال کردن بیش از۵۰ آنزیم، ساخت پروتیین ها، دخالت در فتوسنتز، تنظیم فشار اسمزی، بزرگ شدن سلول ها، تحریک تقسیم سلولی و رشد، تنظیم حرکات روزنه ها، کمک به انتقال شیر پرورده، تنظیم موازنه آنیون و کاتیون در گیاهان شده و به افزایش مقاومت به خشکی، سرمازدگی و شوری، مقاومت نسبت به خوابیدگی و یا ورس در غلات کمک می کند.
مدیریت استفاده از کود سولفات پتاسیم
پرورش دهندگان گیاهان غالباً از K₂SO₄ برای محصولاتی استفاده می کنند که کلرید اضافی – کودهای KCl متداول – برای آنها نامطلوب است. شاخص نمک نسبی K₂SO₄ نسبت به سایر کودهای K معمولی پایین تر است، بنابراین شوری کل کمتری به ازای هر واحد K به زمین اضافه می شود.
میزان نمک (EC) حاصل از محلول K₂SO₄ کمتر از یک سوم غلظت مشابه یک محلول KCl است. در جایی که نرخ بالایی از K₂SO₄ مورد نیاز است مهندسین کشاورزی معمولاً استفاده از این کود را در دوزهای متعدد توصیه می کنند. این امر به جلوگیری از تجمع اضافی K توسط گیاه و همچنین به حداقل رساندن هرگونه آسیب احتمالی ناشی از نمک کمک می کند.
روش و زمان درست استفاده کود سولفات پتاسیم
سولفات پتاسیم به بهبود تولید محصولاتی مانند گندم، ذرت، پنبه، یونجه و بادام زمینی کمک می کند. از آنجاییکه اکثر گیاهان پتاسیم مورد نیاز خود را در مراحل اولیه رشد جذب میکنند، بنابراین بهترین زمان کوددهی هنگام کاشت محصول و یا در مراحل اولیه رشد است.
برای اثربخشی بهتر این کود در درختان میوه توصیه می شود مصرف آن به بعد از گلدهی و در طول دوره رشد میوه موکول شود. شایان ذکر است که کودهای پتاسیم کاملا در آب قابل حل بوده و در بعضی موارد دارای شاخص نمک بالا هستند. در نتیجه هنگامی که به دانه و یا پیوند نزدیک می شوند ممکن است به جوانه زنی گیاه آسیب برسانند.
توجه داشته باشید که این آسیب ها در خاکهای شنی، تحت شرایط آب و هوایی خشک و در غلظت بالای کود بیشتر رخ می دهند. بنابراین بهترین مکان برای قرارگیری کود در با فاصله ۱.۵ اینچ از زیر دانه و به فاصله ۳ اینچ از کنار آن است.
از دیگر نکات مهمی که باید در رابطه با کود سولفات پتاسیم به آن توجه کنید این است که مصرف پاییزه پتاسیم در خاکهای لومی شنی، شنی یا خاکهای آلی توصیه نمی شود زیرا بارش های این فصل به راحتی باعث شست و شوی کود می شود.
سولفات پتاسیم گرانول
سولفات پتاسیم گرانول یک کود عالی با پتاسیم بالا است که مواد مغذی ضروری را فراهم می کند که به گیاهان در مقاومت در برابر بیماری ها و آفات کمک می کند. این ترکیب ماندگاری طولانی تری را تضمین می کند و بدون کلرید اضافی که می تواند به محصولات زراعی آسیب برساند، محصولات مغذی و جذاب تری را تولید می کند. استفاده از سولفات پتاسیم گرانول به گیاهان کمک می کند که در برابر خشکسالی، رطوبت بیش از حد (باران بیش از حد) و دماهای شدید مقاوم تر شوند.
سولفات پتاسیم پودری
سولفات پتاسیم پودری دارای خلوص بالا، سطوح پایین کلسیم، منیزیم، سدیم و سایر فلزات و بدون وجود کلراید است. این یک پودر کریستالی خوب، با جریان آزاد و قابلیت نگهداری خوب و محتوای فلزات سنگین کم است. این ترکیب به عنوان مواد خام برای تولید پرسولفات پتاسیم و سایر کاربردهای شیمیایی و فنی و کاربردهای بیوتکنولوژیکی به کاربرده می شود. این ماده همچنین در صنعت مصالح ساختمانی برای محرک های انیدریت اسکرید، گچ مخصوص، گچ تخته های گچی، پرکننده ها استفاده می شود.
سولفات پتاسیم صنعتی
سولفات پتاسیم صنعتی یک نمک معدنی است که به طور طبیعی به عنوان آرکانیت معدنی کمیاب یافت می شود و به عنوان کود، و به عنوان پیش ساز شیمیایی دیگر ترکیبات پتاسیم استفاده می شود. سولفات پتاسیم صنعتی علاوه بر اینکه منبعی برای پتاسیم و گوگرد است، یک کود انتخابی برای خاک هایی است که مشکل انباشت کلر دارند یا برای گیاهانی که در حضور یون های کلر نمی توانند رشد کافی داشته باشند. این نمک کریستالی سفید غیر قابل اشتعال است که از نمک خام آن در تولید شیشه استفاده می شود.
سولفات پتاسیم کشاورزی
سولفات پتاسیم کشاورزی حاوی دو مورد از مواد مغذی ضروری یعنی پتاسیم وگوگرد است که گیاهان برای رسیدن به رشد مطلوب و رسیدن به حداکثر پتانسیل خود به آنها نیاز دارند. تقریبا هر عملکرد فیزیولوژیکی اصلی گیاه به یکی یا هر دوی این مواد مغذی بستگی دارد. کشاورزان با استفاده از سولفات پتاسیم می توانند این مواد مغذی را برای گیاهان و درختان خود تامین کنند. کشاورزان می توانند این کود را به صورت استفاده در مخازن، کود دهی، آبیاری قطره ای یا به صورت اسپری در زمین های کشاورزی به کار ببرند.
سولفات پتاسیم ایرانی
سولفات پتاسیم ایرانی رایج ترین کود پتاس است که به عنوان منبع عالی پتاسیم و کلرید عمل می کند. این ماده نه تنها عملکرد و کیفیت محصول را بهبود می بخشد بلکه چندین مزیت را نیز به همراه دارد. اولین مزیت استفاده از سولفات پتاسیم ایرانی کاهش کلرید خاک است و دیگری افزایش گوگرد موجود در خاک و پایین آوردن سطح شوری خاک است. زیرا این کود نسبت به اکثر کودهای پتاس دارای شاخص نمک کمتری است. بنابراین در مواقعی که شوری خاک نگران کننده است، آن را به انتخاب ارجح تبدیل می کند
سولفات پتاسیم پتروشیمی ارومیه
سولفات پتاسیم پتروشیمی ارومیه یک ترکیب معدنی است که نمک اسیدی اسید سولفوریک است. پتاسیم و سولفات هر دو عنصر اصلی برای تغذیه حیوانات و کودهای شیمیایی در بخش کشاورزی هستند. این ماده به صورت سولفات پتاسیم پودرشده، گرانول های فشرده و گرانول های ریز در بازار موجود است. سولفات پتاسیم پتروشیمی ارومیه یک کود پتاسیم ممتاز است که مزایای زیادی نسبت به سایر کودهای پتاس از جمله کلرید کم، گوگرد اضافه شده و کاهش شوری دارد. به دلیل اینکه از طریق دو روش اولیه تولید می شود، می تواند به شکل های متفاوتی در بازار عرضه شود.
کاربرد سولفات پتاسیم
سولفات پتاسیم به عنوان پیشران توپخانه و کاهش دهنده فلاش استفاده می شود. این ماده در ساخت سرامیک، شیشه، تولید صفحات گچی و مواد منفجره به عنوان سرکوب کننده فلاش و در سودا بلاست و به عنوان مکمل خوراک دام و برای سنتز آلومینیوم پتاسیم استفاده می شود. همچنین به عنوان جایگزین نمک و به عنوان کود برای محصولات زراعی مانند برخی از سبزیجات و میوه ها به کار برده می شود.
زمان مصرف کود سولفات پتاسیم
کود سولفات پتاسیم در پاییز یا بهار برای اکثر خاک ها استفاده می شود. خاک های شنی با ظرفیت تبادل کاتیونی پایین توانایی کمی در نگهداری پتاسیم دارند. البته بهتر است پتاسیم را تا حدی متحرک در نظر بگیرید و آن را نزدیک به زمان کاشت بکار ببرید. استفاده از این کود نه تنها کیفیت و عملکرد محصول را بهبود می بخشد بلکه گیاهان را در برابر خشکسالی، یخبندان، حشرات و حتی بیماری ها مقاوم می کند بنابراین بهتر است به زمان کودهی توجه کنید.
آنالیز سولفات پتاسیم
سولفات پتاسیم به شکل یک ماده جامد بی رنگ یا سفید با طعم شور و تلخ است. این ماده دارای جرم مولی ۱۷۴ گرم بر مول و نقطه ذوب (درجه سانتیگراد) ۱۰۶۷ و نقطه جوش (درجه سانتیگراد) ۱۶۸۹ است و آزادانه در آب حل می شود. این ترکیب در اتانول، استون، دی سولفید کربن نامحلول است. سولفات پتاسیم برای بهبود کیفیت رنگ و طعم میوه ها و به عنوان جایگزین نمک معمولی (کلرید سدیم) و به عنوان کود برای تامین نیاز گیاه مورد استفاده قرار می گیرد.
محلول پاشی سولفات پتاسیم
کود محلول در آب با محتوای گوگرد سولفات و پتاسیم بالا همراه با مقدار بهینه سدیم به راحتی در آب حل می شود و برای آبیاری قطره ای و محلول پاشی مناسب است. محلول پاشی سولفات پتاسیم تقویت رشد گل و میوه را تضمین می کند. محلول پاشی روشی است که در آن کود به صورت مایع استفاده می شود. این روش مقاومت گیاهان را در برابر آفات و بیماری ها افزایش می دهد و برای اکثر محصولات زراعی قابل استفاده است.
قیمت کود سولفات پتاسیم ۵۰ کیلویی
کود سولفات پتاسیم یکی از کودهای پرکاربرد در کشاورزی است که در بسته بندی های مختلف در بازار موجود است. قیمت کود سولفات پتاسیم ۵۰ کیلویی بسته به برند آن متفاوت است و توسط شرکت های مختلف تولید و به بازار عرضه می شود.
قیمت کود سولفات پتاسیم سنگی
سولفات پتاسیم سنگی یا گرانوله برای تامین پتاسیم مورد نیاز گیاهان در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. این کود برای کاشت و پرورش سیفی جات و بسیاری از محصولات دیگر مانند گوجه فرنگی، کاهو، اسفناج و کرفس استفاده می شود. قیمت کود سولفات پتاسیم سنگی برحسب وزن بسته آن و نوع شرکت تولید کننده متفاوت است.
کاربرد کود سولفات پتاسیم
کودهای پتاسیم اساسا از پتاسیم در ترکیب با کلرید، سولفات یا نیترات تشکیل شده اند. تقریبا تمام کودهای پتاسیمی محلول در آب هستند. از آنجایی که کودهای پتاسیمی همگی در آب محلول هستند، همه آنها به یک اندازه در دسترس گیاهان قرار می گیرند. به دلیل وجود عناصر دیگر، کودهای پتاسیم حاوی گوگرد، منیزیم یا سدیم در برخی از خاک ها اهمیت زراعی بیشتری دارند. از کودهای پتاسیم حاوی کلر یا گوگرد با احتیاط استفاده کنید، زیرا ممکن است برای برخی محصولات مضر باشد.
این کود برای گیاهان حساس به کلر و شوری بسیار مطلوب است و باعث تجمع ذخایر مواد مغذی در ریشه های خوراکی و میوه های درخت می شود. پتاسیم همچنین تعرق گیاه را تنظیم می کند و در برابر خشکسالی، سرما و بیماری های قارچی از محصولات کشاورزی مراقبت می کند.
قیمت کود سولفات پتاسیم گرانوله
این کود پرکاربرد به اشکال مختلف تولید شده و در بازار موجود است. انواع گرانوله کود پتاسیم سولفات را کشاورزان برای محصولات مختلف مورد استفاده قرار می دهند. برای آگاهی از قیمت کود سولفات پتاسیم گرانوله می توانید به سایت های فروش محصولات کشاورزی مراجعه نمایید.
مقدار مصرف کود سولفات پتاسیم
مقدار مصرف کود سولفات پتاسیم بسته به نوع محصولی که کشت می کنید متفاوت است. معمولا مقدار مصرف کود بر روی برچسب بسته بندی نوشته است اما برای اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان کشاورزی مشورت کنید.
بطورکلی مقدار مصرف این کود به ازای هر درخت به ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم و در هر هکتار ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم است. برای محلول پاشی با این کود باید۱۰۰ تا ۱۲۰ گرم از کود را در یک لیتر آب حل کرده و مورد استفاده قرار دهید.
قیمت کود سولفات پتاسیم دولتی
هر ساله وزارت کشاورزی برای حمایت از کشاورزان و باغداران در کشور برخی از کودها را با نرخ دولتی در تعداد محدود به فروش می رساند. قیمت کود سولفات پتاسیم دولتی تاحدودی کمتر از قیمت اصلی محصول است و می تواند تا حدودی باعث کاهش هزینه تمام شده محصولات برای کشاورزان شود.
قیمت سولفات پتاسیم
قیمت سولفات پتاسیم به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. برای آگاهی از قیمت این ترکیب شیمیایی می توانید به مراکز فروش محصولات شیمیایی و کودهای کشاورزی مراجعه نمایید.
خرید سولفات پتاسیم
خرید سولفات پتاسیم در حال حاضر به صورت اینترنتی و حضوری امکان پذیر است. شما می توانید آن را به راحتی برای مقاصد مختلف تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهید.
فروش سولفات پتاسیم
خرید و فروش این ترکیب شیمیایی بازار پر رونقی دارد و شما می توانید آن را به صورت آنلاین یا حضوری خریداری کرده و مورد مصرف قرار دهید