نقش اختلالات سیستم ایمنی در شکست مکرر درمان ناباروری
عوامل مرتبط با سیستم ایمنی از جمله عواملی هستند که در بروز و حفظ حاملگی م affectثر هستند. البته سیستم ایمنی بدن در برابر عوامل تهاجمی نقش محافظتی دارد ، اما در برخی موارد از تعادل خارج می شود ، جنین را به عنوان یک ماده خارجی می شناسد و به آن حمله می کند. در چنین مواردی ، آسیب به سیستم ایمنی بدن می تواند از کاشت یا سقط جنین جلوگیری کند.
به گزارش روابط عمومی ، دکتر مریم توکلی ، ایمونولوژیست و عضو مرکز درمان ناباروری ابن سینا ، در مورد نقش سیستم ایمنی بدن در رشد و پیشرفت بارداری صحبت کرد. “آن زمان ما مورد توجه قرار گرفتیم. در دوران بارداری موفقیت آمیز ، سیستم ایمنی بدن مادر با جنین سازگار می شود و آن را می پذیرد ، اما اگر به دلایلی سیستم ایمنی بدن مادر تعادل خود را از دست بدهد ، آسیب می بیند و نمی تواند با جنین سازگار شود ، در نتیجه ، آن را نپذیرید. . این رد از ابتدا شروع می شود و از کاشت جنین جلوگیری می کند ، یا ممکن است پس از بارداری رخ دهد و منجر به سقط جنین شود.
وی درباره زمان سقط جنین به دلیل عوامل ایمنی شناختی گفت: سقط جنین ایمنی معمولاً در سه ماهه اول بارداری اتفاق می افتد. البته برخی از اختلالات سیستم ایمنی بدن می تواند منجر به سقط جنین یا زایمان زودرس در سه ماهه دوم شود ، اما سقط جنین معمولاً به دلیل عوامل ایمونولوژیک در سه ماهه اول بارداری است.
به گفته ابن سینا ، یکی از اعضای تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ، نیاز به مشاوره ایمنی شناسی وجود دارد: در صورت عدم سقط مکرر یا از کار افتادن ایمپلنت ، در درمان ناباروری به مشاوره ایمونولوژیک نیاز است. اگر خانمی زیر 35 سال باشد ، مشاوره ایمنی پس از سه سقط جنین یا کاشت ناموفق و اگر وی بیش از 35 سال سن داشته باشد ، پس از دو سقط یا کاشت ناموفق لازم است.
وی در مورد شیوع سقط جنین یا عدم موفقیت در درمان ایمونولوژیک به دلایل ایمنی شناختی افزود: مطالعات مختلف آمار متفاوتی را ارائه می دهند و حتی برخی مطالعات به دلیل ایمنی شناسی شیوع سقط جنین 60-70٪ را پیش بینی می کنند. تجربه ما در مرکز درمان ناباروری ابن سینا ، یک مرکز ارجاع برای سقط مکرر ، نشان می دهد که 30٪ سقط جنین به دلیل اختلالات سیستم ایمنی بدن است و نسبت این علل در شکست مکرر ایمپلنت حتی کمتر است.
توکلی عوامل اصلی جنینی را دلیل اصلی نارسایی مکرر ایمپلنت عنوان و خاطرنشان کرد: وقتی جنین ظهور می کند ، باید موادی تولید کند که به کاشت کمک می کنند. وقتی جنین این مواد را آزاد می کند ، مادر در پاسخ به لانه گزینی نیز مواد را آزاد می کند. در حقیقت ، به نظر می رسد برای اینکه لانه گزینی و بارداری انجام شود ، باید مکالمه بین جنین و مادر آغاز شود. در بیشتر موارد ، شکست ایمپلنت با شکست روبرو می شود زیرا جنین چنین کارهایی را انجام نمی دهد یا مادر مسئولیتی ندارد. ممکن است در پاهای جنین بلاستوسیست داشته باشیم که بسیار خوب به نظر می رسند و رشد می کنند ، اما نمی توانند مواد لازم برای کاشت را تولید کنند.
وی گفت: اختلالات ایمنی یا خود ایمنی به معنای ضعف سیستم ایمنی یا بیماری نیست. سیستم ایمنی بدن به طور طبیعی در برابر عوامل خارجی واکنش نشان می دهد ، اما گاهی اوقات می تواند اشتباه کند و در برابر برخی از قسمت های بدن واکنش نشان دهد ، و در چنین مواردی ما دچار نقص سیستم ایمنی هستیم. خود ایمنی همیشه به معنای بیماری نیست ، مگر در مواردی که عملکرد اندام را مختل کند ، مانند روماتیسم. در حقیقت ، در بسیاری از موارد ، سیستم ایمنی بدن براساس سابقه و آزمایش تشخیص داده می شود ، هیچ علامتی ندارد و اگر قصد بارداری ندارید ، هرگز ممکن است متوجه شود.
وی در مورد علل اختلالات ایمنی گفت: هیچ علت خاص و خاصی برای اختلالات سیستم ایمنی وجود ندارد و این زمینه های ژنتیکی از جمله عوامل محیطی و سبک زندگی می توانند در بروز این اختلالات تأثیر بگذارند. خلق و خو و استرس نیز می تواند نقش داشته باشد.
ابن سینا ، یکی از اعضای تیم مرکز درمان ناباروری گفت: “در برخی موارد ، اختلالات ایمنی با اختلالات انعقادی مانند لخته شدن خون در ارتباط است.” پروتئین های تشکیل دهنده ترومبوس در خون وجود دارد و همچنین پروتئین هایی که ترومب ها را حل می کنند و از تشکیل آنها جلوگیری می کنند. این دو گروه پروتئین همیشه در هماهنگی و تعادل کار می کنند ، اما گاهی اوقات به دلیل عواملی مانند تغییرات هورمونی در بارداری ممکن است از تعادل خارج شوند. این کاهش تعادل باعث ایجاد لخته در زنان مستعد اختلالات انعقادی می شود. اگر این لخته ها زود تشکیل شوند ، از کاشت جنین جلوگیری می کنند و اگر بعداً در جفت ظاهر شوند ، خون رسانی به جنین را متوقف می کنند و در نتیجه سقط می شود.
این متخصص ایمونولوژی درباره زمان و روند مشاوره ایمنی شناسی توضیح داد: همانطور که در بالا ذکر شد ، زنان زیر 35 سال سه سقط جنین یا کاشت ناموفق داشتند و زنان بالای 35 سال دو سقط جنین یا کاشت ناموفق داشتند. این مشاوره ها و معاینات باید حداقل یک ماه و نیم قبل از بارداری یا انتقال جنین انجام شود ، تا بتوانیم معاینات لازم را انجام دهیم و بر اساس نتایج ، سیستم ایمنی بدن مادر را برای بارداری آماده و آماده کنیم. اساس مشاوره به دست آوردن یک تاریخچه واضح و کامل از خانم است. بر اساس این سابقه ، ما مشاوره می گیریم تا بتوانیم آزمایشات لازم را درخواست کنیم. این مرحله بسیار مهم است زیرا آزمایشات ایمونولوژیک دامنه وسیعی را شامل می شوند و ما فقط می توانیم آزمایش های لازم و مناسب را بر اساس یک تاریخچه دقیق و دقیق درخواست کنیم. همچنین داشتن یک سابقه خوب در زمینه درمان و انتخاب داروها و کمک به ما در کنترل عوارض جانبی داروها بسیار مهم است. بنابراین مهم است که بیمار با دقت و توجه به س questionsالات ما پاسخ دهد.
توکلی گفت که این درمان به شرایط هر فرد بستگی دارد و گفت: “ما تشخیص را بر اساس آنامز و نتایج آزمایش انجام می دهیم و داروهای لازم را با توجه به شرایط هر فرد تجویز می کنیم.” دارو باید یک ماه قبل از بارداری یا انتقال جنین شروع شود ، بنابراین می توان سیستم ایمنی و انعقاد مادر را برای پذیرش جنین تنظیم کرد. البته اگر خانمی به بیماری خود ایمنی مانند روماتیسم یا مولتیپل اسکلروزیس مبتلا باشد ، باید توسط پزشک اجازه بارداری داشته باشد. از آنجا که تغییرات هورمونی در دوران بارداری می تواند باعث شیوع یا تشدید برخی بیماری های خود ایمنی شود ، لازم است شرایط زن را بسته به نوع بیماری بررسی کنید تا احتمال بارداری تأیید شود.
وی در مورد روابط عمومی مرکز درمان ناباروری ابن سینا گفت: خوشبختانه مرکز درمان ناباروری ابن سینا اولین مرکز درمان ناباروری در کشور است که در زمینه سقط مکرر و کاربرد بالینی ایمونولوژی فعالیت می کند. سقط مکرر با اختلالات ایمنی همراه است ، اثربخشی درمان در مرکز ابن سینا بیش از 87 است. البته مرکز ابن سینا یک مرکز پیچیده است و چون سقط جنین معمولاً چند عاملی است ، ما همیشه روی ایمونولوژی ، ژنتیک ، غدد درون ریز و غیره تمرکز می کنیم. ما به یک جنبه محدود نمی شویم.
انتهای پیام