همه چیز درباره «اهدای خون بانوان»

با توجه به اینکه زنان رفتارهای خطرناک کمتری دارند و توجه بیشتری به زندگی سالم دارند، اهدای خون توسط زنان یکی از سالم ترین منابع خونی است، اما متاسفانه طبق اعلام سازمان انتقال خون ایران، میزان اهدای خون توسط زنان در کشور زیر پنج درصد است.

بر اساس این گزارش، خون مایع ارزشمندی است و با وجود پیشرفت های گسترده در علم پزشکی، هنوز جایگزین مناسبی برای آن پیدا نشده است. خون دارویی محسوب می شود که علاوه بر تزریق برای خونریزی، جراحی و بیماری های مختلف، فرآورده های چند سلولی و پلاسمایی نیز از آن تهیه می شود که هر کدام کاربرد خاصی برای درمان بیماران دارند.

در عین حال باید توجه داشت که زنان نیمی از جامعه بشری هستند و باید توانایی آنها را در اهدای خون یادآور شویم. شرایط کلی اهدای خون مانند سن، وزن، فشار خون، دما، نبض و … در زمینه اهدای خون برای زنان و مردان است. برخی جوامع اهدای خون را کاری مردانه می دانند. در عین حال زنان نیمی از جمعیت سالم و مناسب برای اهدای خون هستند و می توانند اهداکننده دائمی خون باشند.

بر اساس آمار سازمان انتقال خون ایران، اهدای خون زنان در بسیاری از کشورها 50 درصد، اما در کشور کمتر از پنج درصد است. بنابراین نیمی از مردم خون اهدا کردند. لازم به ذکر است که دو سازمان نظارتی بر انتقال خون در ایران وجود دارد که اخیراً مورد بحث مسئولان این سازمان قرار گرفته است.

در عین حال، مطالعات گسترده در ایران و سایر کشورهای جهان نشان می دهد که با توجه به اینکه زنان کمتر در معرض رفتارهای پرخطر هستند و توجه بیشتری به زندگی سالم دارند، اهدای خون توسط زنان یکی از سالم ترین منابع خونی است. . همچنین زنان به عنوان اعضای اصلی خانواده می توانند در اهدای خون علاوه بر ترویج رفتارهای نیکوکارانه و انسان دوستانه، در تربیت فرزندان خود و مشارکت در فعالیت های خداپسندانه شرکت کنند.

لازم به ذکر است که از مهم ترین عوامل می توان به مشارکت کم زنان در اهدای خون، ترس از کم خونی، ترس از کیسه های اهدای خون، ترس از ابتلا به بیماری های عفونی مانند ایدز و هپاتیت، ضعف قوای بدنی و … اشاره کرد. در حال حاضر آزمایش هموگلوبین برای اهدای خون به منظور تعیین سطح کم خونی و غلظت خون در اهداکنندگان قبل از اهدای خون انجام می شود. همچنین انتقال خون کامل در تمامی مراکز انتقال خون به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار می گیرد.

در عین حال اعلام شده است که مردان به دلیل مشکلات فیزیولوژیکی سالی چهار بار و زنان سه بار در سال می توانند خون اهدا کنند.

بر اساس اطلاعیه سازمان اهدای خون، سوالات متداول در مورد اهدای خون بانوان به شرح زیر است:

– کدام گروه از زنان می توانند خون اهدا کنند؟

هر فرد سالم اعم از زن و مرد در گروه سنی 18 تا 65 سال و با وزن حداقل 50 کیلوگرم می تواند خون اهدا کند.

چگونه به زنان خون اهدا می کنید؟

زنان قبل از بلوغ سالی سه بار و بعد از بلوغ تا چهار بار در سال می توانند خون اهدا کنند.

– زنان در چه شرایطی واجد شرایط اهدای خون نیستند؟

در دوران بارداری و تا شش هفته پس از زایمان، در صورت سقط جنین تا یک سال پس از آن، در دوران شیردهی تا زمان شیردهی، در دوران قاعدگی، در صورت قاعدگی شدید و دردناک و تا زمانی که علائم از بین بروند، زنان واجد شرایط اهداء هستند. خون نیستند

– آیا مصرف قرص های ضد بارداری مانع از اهدای خون شما می شود؟

خیر مصرف قرص های ضد باروری برای اهدای خون توصیه نمی شود.

– че компания байд номер днідных банван پش آز تاهانی هون؟

قبل از اهدای خون باید دو لیوان آب مصرف شود. 3 ساعت قبل از اهدای خون، علاوه بر رژیم غذایی معمول، یک وعده غذایی کوتاه میل کنید. از فعالیت بدنی خودداری کنید. همچنین پیراهن مناسب پوشیده شود تا آستین ها تا آرنج بالا بیاید.

– بعد از اهدای خون چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

پس از اهدا باید 10 تا 15 دقیقه روی تخت استراحت کنید. برای بلند شدن به دستی که خون آلود است تکیه نکن. بعد از استراحت از نوشیدنی ها و غذاهایی که در اختیار شما قرار می گیرد استفاده کنید. پوشش به مدت چهار ساعت باقی می ماند. تا یک ساعت پس از اهدا سیگار نکشید. در طول روز مایعات بیشتری بنوشید.

– اهدای خون چقدر طول می کشد؟

میانگین زمان اهدای خون 10 دقیقه است اما زمان صرف شده برای کل فرآیند اهدای خون از لحظه ورود و ثبت نام تا خروج از مرکز اهدای خون 30 تا 45 دقیقه است.

– آیا خون از دست رفته هنگام اهدای خون جبران می شود؟

یک واحد خون اهدایی تقریباً 225 میلی گرم دارد. در حالت عادی بدن به مرور زمان این سطح آهن را جبران می کند.

حاوی مواد غذایی قابل استفاده از جمله منابع غذایی حیوانی مانند جگر، گوشت قرمز (گاو و گوسفند)، مرغ، مرغ و ماهی، تخم مرغ زرد و منابع غذایی گیاهی مانند گیاهان با برگ های سبز تیره مانند جعفری، چغندر، تیره -برگ های رنگی، کاهو و حبوبات مانند یوزپلنگ، بادام، عدس و … آجیل و میوه های خشک مانند کدو و تخمه آفتابگردان، توت و انجیر خشک، کشمش سبز، بادام، پسته، آجیل.

پیام پایانی

دکمه بازگشت به بالا