چگونه از باتری ماشین نگهداری کنیم

اگر می‌خواهید که تا مدت ها از باتری ماشین‌تان استفاده کنید و حالا حالا ها نگران تمام شدن و یا خرابی آن‌ها نباشید، کافیست تا در نگهداری از باتری خودرو خود کوشا باشید. مراقبت و نگهداری از باتری خودرو کار سختی نیست و فقط کافیست تا برخی از موارد را شناسایی و به طور مداوم آن‌ها را بررسی کنید. در ادامه به شما می گوییم که بهترین راهکارهای مراقبت و نگهداری از باتری خودرو چه چیزهایی هستند و چگونه می توان عمر مفید باتری را افزایش داد؟

برای خرید باتری خودرو میتوانید به فروشگاه نکاس باتری مراجعه کنید.

نحوه مراقبت و نگهداری از باتری ماشین

باتری یکی از بخش های حساس خودرو به شمار می‌رود و در هوای سرد و گرم خیلی سریع تر از بخش‌های دیگر واکنش نشان داده و آسیب می بیند. در صورتی که می‌خواهید عمر باتری مفید باتری ماشینتان زیاد شود، لازم است تا مراقب آن باشید. به همین سادگی! بررسی و نگهداری دوره ای را را نیز فراموش نکنید. منظور از نگهداری دوره ای چیست؟ این نکات را به طور مستمر بررسی نمایید:

فاکتورهایی که باعث کاهش عمر مفید باتری می‌شوند!

زمانی که به مراقبت و نگهداری از باتری می‌ پردازیم اغلب ما فکر می‌کنیم که تنها باید به بررسی دوره‌ای باتری پرداخته و نکاتی که در بالا ذکر شده را رعایت کنیم، در صورتی که نگهداری صحیح از باتری بیشتر از هر چیزی منوط به ترک عادت های نادرست‌ ما است. بسیاری از ما روزانه در زمان رانندگی و یا استفاده از خودرو کارها و فعالیت هایی را انجام می‌دهیم که در دراز مدت می تواند به باتری خودرو آسیب رسانده و آن را از کار بیندازند. پس برای نگهداری از باتری خودرو ابتدا باید اقدام به اصلاح عادت های غلط خود نماییم و شرایط استانداردی را فراهم آوریم که سلامت باتری خودرو حفظ شده و عمر و کیفیت آن مناسب تر از همیشه باشد. این عوامل و فاکتورهای را می‌توان موارد زیر عنوان کرد:

مهم‌ترین عاملی که در نگهداری از باتری باید به آن توجه کنید، شرایط محیطی است. به طور مثال شرایط آب و هوایی مختلف از جمله وجود باران، زمین خاکی، گرما و سرمای شدید، دست انداز ها، انواع آسفالت ها و … همه می توانند بر روی عمر مفید باتری ماشین تاثیر گذار باشند و در نگهداری از باتری اهمیت فراوانی دارند. همچنین خودروهایی که بیشتر از حد در جاده ها رفت و آمد می‌کنند، نسبت به دیگر خودروهایی که تنها برای مصرف شخصی و ضروری مورد استفاده قرار می گیرند، مطمئناً انرژی بیشتری مصرف کرده و باتری خیلی زودتر در آن‌ها از کار می‌افتد.

عادت بد رانندگی نیز نباید فراموش شود. به عنوان مثال روشن و خاموش کردن خودرو در بازه زمانی کوتاه به طور مداوم یکی از عادت هایی است که باعث می‌شود تا باتری خیلی زودتر از حد معمول از کار بیافتد. هر چه که تعداد دفعات روشن خاموش شدن ماشین کوتاه و پشت سر هم باشد، احتمال از کار افتادن باتری نیز بیشتر می شود. از این رو سعی کنید که سفرهای کوتاه یا توقف های زیاد در مسیر طولانی نداشته باشید تا باتری خودرو تان آسیب نبیند.

با این حال ممکن است که از شرایط کار و یا زندگی شما به نحوی باشد مجبور شوید تا خودرو خود را در زمان های کوتاه و پشت سر هم خاموش و روشن کنید. به عنوان مثال راننده تاکسی باشید در این زمان شما می توانید از باتری هایی استفاده کنید که برای این کار طراحی شده‌اند و در مقابل استارت زدن های پی در پی و توقف های کوتاه می توانند دوام آورده و به این زودی ها عمر مفیدشان تمام نشود. به طور مثال باتری اوربیتال پریمیوم!

همچنین اگر از ابزارهای دیگر خودرو همچون یخچال، سیستم صوتی، فندک خودرو، کولر و … نیز زیاد استفاده می کنید، مخصوصاً در تابستان مصرف بالایی دارید بهتر است تا خود را برای تعویض باتری آماده نمایید.

 

ممکن است که شما در مراقبت و نگهداری از باتری خودرو سنگ تمام بگذارید، اما باز هم امکان دارد که به علت معیوب بودن دینام، باتری خودرو شما هم زودتر از کار بیافتد. دینام و باتری دو بخش مهم در خودرو هستند و فعالیت یکدیگر را تکمیل می کنند. دینام در اصل بخشی است که وظیفه شارژ شدن باتری را بر عهده دارد و زمانی که به مشکل بخورد در عملکرد باتری نیز اختلال ایجاد می کند. از این رو بهتر است تا در کنار نگهداری از باتری به سلامت دینام هم توجه نمایید. دقت کنید که عدم تعمیر به موقعیت و تعویض دینام می‌تواند منجر به خالی شدن کامل باتری شود.

امان از حواس پرتی! بسیاری از ما به دلیل مشغله ذهنی و فعالیت‌های روزمره بسیاری اوقات تجربه آن را داشته ایم که بدون خاموش کردن سیستم های الکتریکی ماشین موتور را خاموش کرده و به دنبال کارهای خود برویم. این کار باعث می شود تا تمام رشته های ما در نگهداری از باتری خودرو پنبه شود! از این رو همیشه به یاد داشته باشید که پیش از ترک خودرو سیستم تهویه هوا، سیستم صوتی و چراغ های خودرو را خاموش کنید.

مسلماً کنترل دمای هوا در دست شما نیست و ما نیز چنین چیزی را از شما نمی خواهیم! یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر روی سلامت و طول عمر باتری ماشین دمای هوا است. چه دمای هوای گرم و چه دمایی سرد باعث می‌شوند تا باتری تحت تاثیر قرار گرفته و کارایی اولیه خود را از دست بدهد. از این رو لازم است تا شما در چنین شرایطی توجه بسیار بیشتری نسبت به قبل به خود باتری خودرو خود داشته باشید. در ادامه این شرایط و راهکارهای نگهداری از باتری را در هوای سرد و گرم برایتان بازگو می کنیم.

دمای هوا همچنین باعث کم شدن روغن‌ موتور و البته دیگر مایعات خودرو نیز می‌شود؛ پس در فصل تابستان توجه بیشتری به خودرو خود داشته باشید.

علاوه بر خود دینام کابل های اتصال آن به باتری نیز می‌توانند در عملکرد باتری و عمر مفید آن تاثیرگذار باشند. از این رو برای نگهداری از باتری لازم است تا از سلامت این کابل‌ها هم اطمینان حاصل کنید. در صورتی که کابل اتصال باتری و دینام آسیب دیده و یا دچار پارگی یا ساییدگی شده باشد به طوری که جریان الکتریکی قطع و وصل شود، باعث می شود تا در طولانی مدت باتری مستهلک شده و ضعیف گردد.

همان طور که گفتیم دینام یک منبع شارژ برای باتری به شمار می رود و با یک کابل به باتری متصل می شود. این کابل در حقیقت رابطه انرژی بین این دو بخش است و در صورت وجود مشکل، در فرآیند عملکرد ارسال انرژی قطعی به وجود می‌آورد که همین باعث می شود تا جریان در باتری نوسان پیدا کند.

بر همین اساس در کنار توجه به خود باتری، اتصالات را نیز بررسی کنید و ببینید که پوسیده یا شل نشده باشند. به طور مرتب آن‌ها را تمیز کرده و بررسی کنید. در صورتی که این کابل ها شل شوند، نمی‌توانند به خوبی جریان الکتریکی را انتقال دهند و نوسانات را به وجود می‌آورند. نوساناتی که در نتیجه سبب سخت کار کردن باتری و از کار افتادن زود هنگام آن می شوند.

یکی دیگر از عواملی که در نگهداری از باتری اهمیت دارد، برق دزدی ماشین می‌باشد. این مورد از آن دسته مشکلاتی است که باعث می شود تا زمانی که موتور و تمامی دستگاه های الکتریکی ماشین خاموش هستند، باتری مصرف شود. این اتفاق به دلایل مختلفی رخ می دهد و باید توسط یک کارشناس عیب یابی و رفع گردد. هر چه که این اتفاق زمان بیشتری بیانجامد و و طول بکشد، عمر باتری نیز زودتر به پایان می‌رسد.

نگهداری از باتری چه فایده‌ای دارد زمانی که شما از یک باتری نامناسب استفاده کرده باشید؟! در گام اول باید این نکته را در نظر بگیرید که کدام باتری برای خودروی شما مناسب است و می تواند جریان الکتریکی مورد نیاز آن را تامین کند. سپس اقدام به نگهداری و مراقبت از آن نمایید. برای این کار می توانید به دفترچه راهنمای خودرو خود مراجعه کرده و باتری با آمپر مناسب خودرو خود را بیابید.

در صورتی که غیر از سیستم‌های خودرو از سیستم های صوتی، تصویری و … هم استفاده می کنید و یا در تابستان کولر ماشین را به طور مداوم استفاده و حتی در ترافیک زیاد قرار می‌گیرید، بهتر است تا باتری با کمی آمپر بالاتر را به کار بگیرید. به این ترتیب خواهید توانست تا مدت زمان طولانی تری از آن استفاده کنید.

یکی از مهم‌ترین فاکتورها و عواملی که باعث کاهش عمر مفید باتری می شوند، خوردگی و پوسیدگی پایانه های خود باتری هستند که باعث می‌شوند تا باتری خیلی زودتر از موعد مقرر خراب شود. به این ترتیب در اثر پوسیدگی اسید باتری در کانال نفوذ کرده و سپس سفت میشود. همین عامل باعث می‌شود تا مابین پایانه ها و نقاط اتصال تماس موثری برقرار نشده و ارتباط آن‌ها قطع گردد. این امر شارژ مجدد باتری را از طریق دینام با مشکل مواجه می سازد. از این رو لازم است تا برای نگهداری بهتر از باتری خودرو خود، این خوردگی ها را به طور مرتب رفع نمایید.

نکات مهم در زمان باز کردن باتری از خودرو

این نکته را نباید فراموش کنیم که با بهترین ترفندهای نگهداری از باتری خودرو و مراقبت از آن باز هم باتری طول عمر مفیدی دارد و در زمانی خاص نیاز به تعویض پیدا می کند. ما در این زمان لازم است تا برخی نکات را نیز رعایت کنیم. پس چنین می توان گفت که نگهداری از باتری خودرو نه تنها معطوف به زمان حضور آن در خودرو است، بلکه در زمان خروج آن و تعویض آن نیز صدق می کند. از این رو نکات زیر را در زمان باز کردن باتری از خودرو در نظر داشته باشید:

چگونگی افزایش طول عمر باتری

۱٫بهترین راه جهت افزایش طول عمر باتری مراقبت مستمر از باتری و موتور می باشد. در آب و هوای سرد برای افزایش عمر باتری، باتری را کاملاً شارژ و موتور را گرم نگاه دارید. در آب و هوای گرم و در طول تابستان، باید سطح الکترولیت را مرتباً بررسی کرد و آب باتری را به سطح لازم برساند. این مطلب ناشی از دمای زیاد زیر کاپوت است. استفاده از محافظ گرما در باتری ها رایج تر شده و تولید کنندگان خودرو توسط آن، باتری را از دمای بالای زیر کاپوت محافظت می کنند. برخی تولید کنندگان باتری نوعی باتری مخصوص مناطق گرمسیر تولید کرده اند که مقدار الکترولیت در باتری را افزایش داده اند تا خنک سازی بهتر انجام شود و یا از فرمولاسیون خاصی برای صفحه استفاده کرده اند.

۲٫ آب کاهش یافته را اضافه کنید. هرگز اسید یا آب آلوده اضافه نکنید و بیش از اندازه آن را از آب پر نکنید.
۳٫ قبل از روشن کردن اتومبیل کلیه تجهیزات جانبی برقی و چراغ های خودرو را خاموش کنید به دلیل این که باعث کاهش بار باتری در هنگام استارت و خصوصاً در هوای سرد می شود.
۴٫ روشن گذاشتن کلیه چراغ ها یا تجهیزات جانبی برقی دیگر خودرو و دشارژ کامل باتری خصوصاً در باتری بدون مراقبت و نگهداری، سبب خراب شدن باتری اتومبیل می شود. بعد از شارژ کامل باتری برای تعیین خسارات وارده احتمالی باتری را تست کنید.
۵٫ بار پارزیتیک را به کمتر از ۱۲۰ میلی آمپر کاهش دهید.
۶٫ باتری های با شارژ کامل را در مکان های سرد قرار دهید و مرتباً هنگامی که مقدار شارژ آنها به کمتر از ۸۰ درصد شارژ کامل می رسد یا بعد از ۶ ماه (هر کدام زودتر اتفاق بیافتد) آن ها را شارژ کنید.

۷٫ در آب و هوای سرد، افزایش قطر کابل باتری (نمره سیم کوچکتر) به افزایش توان در دسترس باتری برای موتورهای استارتر کمک می کند.
مهمترین علل ناتوانی ناگهانی باتری

کاهش الکترولیت (که عامل ۵۰ درصد از کارافتادگی باتری هاست) به دلیل گرمای بیش از اندازه در زیر کاپوت یا شارژ بیش از حد.
۲٫ دشارژ زیاد( روشن گذاشتن چراغ های اتومبیل)
۳٫ استعمال بیجا یا کاربرد باتریهای با سایز نامناسب.
۴٫ شل شدن تسمه دینام یا بدون شارژ ماندن.
۵٫ لرزش بیش از اندازه (به دلیل لق شدن بست های نگهدارنده)
۶٫ استفاده از آب آلوده.
۷٫ خوردگی.
۸٫ یخ زدگی.

برای خرید باتری دولتی تهران روی لینک زیر کلیک کنید.

خروج از نسخه موبایل