چگونه وثیقه نقدی را آزاد کنیم

آزادی وثیقه و قرار وثیقه، یکی از انواع قرارهای می باشد که منتهی به بازداشت می باشد که مقام قضایی برای متهم صادر می کند تا بتواند تا قبل از زمان دادگاه آزاد باشد. برای تهیه وثیقه می توانید با مراجعه به مجموعه ما مشکلتان را برطرف نمایید و با مشاوره ای جامع در این موضوع راهنمایی کامل بشوید. متهم پس از صدور رای آزادی به قید وثیقه می‌تواند سند را به دادگاه معرفی نماید و به این صورت قرار بازداشت خود را منتفی نماید. وثیقه در لغت به معنای استوار، آنچه بدان اعتماد شود و محکم کاری می باشد و در اصطلاح حقوقی معنای وثیقه مبلغ مالی یا دارایی منقول یا غیرمنقولی می باشد که در ازای آزادی متهم صادر می گردد.

زمانی مطرح می شود که وثیقه گذار بنا به دلایلی ملکی خود را نیاز داشته باشد یا بخواهد متهم را به مرجع قضایی معرفی کند. شرایط آزادی وثیقه در قانون آیین دادرسی کیفری بیان شده است و به وثیقه گذار این حق را داده است که هروقت بخواهد، با معرفی متهم سند خود را آزاد کند.
با توجه به این که همه انسان ها از حق آزادی برخوردارند، قانون گذار با توجه به شرایط و اوضاع و احوال فرد متهم، راه هایی را برای رهایی فرد از بازداشت و آزادی موقت او در نظر گرفته است. یکی از این راه ها تودیع وثیقه است. در واقع قرار وثیقه از شدید ترین قرار های تأمین کیفری است. اگر متهم بتواند وثیقه مورد نظر دادگاه را تهیه کند، بازداشت منتفی می شود، ولی باید هر زمان که لازم باشد در مرجع قضایی حاضر شود.

آنچه که در مقاله به آن پرداخته شده است:

ماده قانون در مورد ضبط وثیقه

اگر متهم در مواقع لازم در مرجع قضایی حاضر نشود. وثیقه گذار نیز نتواند ظرف بیست روز متهم را تسلیم کند و تحویل دهد، وثیقه مورد نظر ضبط خواهد شد. وثیقه می تواند توسط خود متهم و یا شخص ثالث به دادسرا سپرده شود.

قانون آیین دادرسی کیفری در مورد ضبط وثیقه

در چه مواردی وثیقه گذار خواستار آزادی وثیقه است؟

ماده قانون در مورد آزادی وثیقه

براساس ماده 228 قانون آیین دادرسی کیفری؛

کفیل یا وثیقه گذار در هر مرحله از تحقیقات و دادرسی با معرفی و تحویل متهم؛
می تواند حسب مورد، رفع مسئولیت یا آزادی وثیقه خود را از مرجعی که پرونده در آن جا مطرح است درخواست کند.
مرجع مزبور مکلف است بلافاصله مراتب رفع مسئولیت یا آزادی سند فراهم نماید.

وثیقه گذار چه کارهایی برای آزادی وثیقه انجام می دهد؟

شرایط آزادی وثیقه

با حاضر نمودن متهم نزد مقام قضایی، از وی تقاضای آزادی و فک وثیقه خود را بنماییم. بهتر است که درخواست به صورت کتبی صورت پذیرد گرچه تقاضای شفاهی نیز کافی می باشد.
شرایط آزادی وثیقه طبق ماده 228 قانون آیین دادرسی کیفری که پیشتر به آن اشاره شد، صورت میپذیرد و وثیقه گذار با تحویل متهم درخواست آزادی وثیقه خود را می نماید.
براساس تبصره این ماده، این امکان به وثیقه گذار داده شده است که حتی اگر متهم توسط سایر مراجع به علت دیگری در بازداشت باشد هم از این حق خود استفاده کند.
قاضی در این خصوص صورت جلسه را تنظیم می کند. به متهم ابلاغ می شود که در صورت داشتن وثیقه دیگر آن را معرفی نماید تا توسط کارشناس بررسی و قبول شود. در صورت عدم پذیرش توسط کارشناس و یا عدم معرفی وثیقه جدید توسط متهم، متهم بازداشت می شود.


رویه قضایی در مورد آزادی وثیقه

رویه قضایی در این خصوص به صورت یکسان عمل می کند؛ به همین جهت آزادی وثیقه ملکی و وثیقه نقدی مطابق ماده 228 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و با معرفی و تحویل متهم صورت می گیرد و نیاز به تشریفات خاصی ندارد. وثیقه گذار در هر زمان می تواند با تحویل درخواست آزادی وثیقه خود را بنماید.

باید بدانید که اجاره سندبرای دادگاه دارای حساسیت های بسیار بالایی است و در صورتیکه کار توسط افراد بی تجربه و دلال انجام شود ، احتمال آن بسیار بالا خواهد بود که در حین کار مشکلات عدیده ای برای شما بوجود آید ، لذا پیشنهاد میشود فرایند اجاره سند توسط وکلای حقوقی و موسسات معتبر انجام شود .

شرایط آزادی با وثیقه

وثیقه یکی از انواع تضمین‌های حقوقی است که در سیستم قانونی و دادرسی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. عمل وثیقه دادن و متقاضی گذاشتن وثیقه به طور آسان تصور نشده و ممکن است با پیچیدگی‌ها و مشکلاتی همراه باشد. برای افرادی که برای اولین بار به این امر می‌پردازند، شرکت در جلسه مشاوره حقوقی در مورد وثیقه می‌تواند بسیار مفید باشد. بی‌خیالی از قوانین مرتبط با وثیقه و عدم مشورت با متخصصان حقوقی می‌تواند منجر به مشکلات جدی شود.
اطلاع به‌دست آوردن از مواردی چون شرایط آزادی با وثیقه، روش‌های ارزیابی املاک، شرایط توقیف وثیقه، و دیگر جنبه‌های مرتبط با این مسأله، از جمله سؤالاتی است که مشاوره حقوقی می‌تواند به شما پاسخ دهد. وارد شدن به امور حقوقی بدون اطلاعات کافی در مورد قوانین، مانند گام زدن به مین‌ها بدون دانش از موقعیت آنها، می‌تواند منجر به مشکلات جدی شود.

مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری

مشورت با یک وکیل متخصص در زمینه وثیقه و حقوقی امور مرتبط با آن بسیار مهم است تا از پیش‌بینی و رفع مشکلاتی که ممکن است به وثیقه‌گذار برسد، جلوگیری شود. اطلاعات صحیح و توجیهی می‌تواند به افراد کمک کند تا در امور حقوقی خود به صورت مؤثرتری عمل کنند و از پیچیدگی‌ها و مشکلات احتمالی جلوگیری کنند.

در این مقاله قصد داریم تا شرایط آزادی وثیقه را با هم مرور کنیم. وثیقه یکی از انواع قرار تأمینی است که در نظام دادگاهی و قانونی کشور استفاده می‌شود. برخلاف تصور عموم وثیقه دادن و وثیقه گذاشتن کار چندان آسانی هم نبوده و می‌تواند دردسرهای زیادی نیز به دنبال داشته باشد. برای کسانی که برای بار اول اقدام به گذاشتن وثیقه می‌نمایند، شرکت در جلسه مشاوره حقوقی وثیقه می‌تواند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار باشد. بدون توجه به قوانین مربوط به وثیقه و بی‌مهابا وارد گود شدن مسلماً باید انتظار دردسرهای آن را نیز بکشید.

آگاهی از مواردی مانند شرایط آزادی وثیقه، نحوه کارشناسی ملک، شرایط توقیف وثیقه و بقیه موارد مربوط به آن از جمله سؤالاتی است که  می‌تواند پاسخی مناسب برای همه آنها برای شما داشته باشد. قدم گذاشتن در مسائل حقوقی بدون اطلاع از بندهای قانونی مانند وارد شدن در یک میدان مین بدون خبر داشتن از محل مین‌ها است.

 

خروج از نسخه موبایل