کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد در زنجان شروع به کار کرد

روابط عمومی/زنجان معاون امور توسعه و پیشگیری اداره‌کل بهزیستی زنجان گفت: یکی از نگرانی‌های این روزهای والدین مخصوصاً آن‌هایی که فرزند نوجوان و جوان دارند رو آوردن به سمت مواد و اعتیاد است.

شهناز آقاخانی صبح امروز (۳ آبان‌ماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه اعتیاد می‌تواند مشکلات زیادی را برای آینده فرزندان و سلامت جسمی و روانی آنها ایجاد کند، اظهار کرد: والدین باید زمانی را به فرزندان خود اختصاص دهند و به‌طور منظم و هفتگی با آنها برنامه‌ریزی کنند و به کارهای مختلف بپردازند.

 وی با بیان اینکه در حقیقت دوره نوجوانی دوره‌ای پر از تعارضات و نوسانات است، افزود: سازمان بهزیستی یکی از متولیان آسیب‌های اجتماعی به ویژه پیشگیری از اعتیاد است و یکی از روش‌های مهم پیشگیری، آگاه‌سازی عموم است که این سازمان برنامه‌های متنوعی جهت آگاه‌سازی والدین از خطرات و مضرات مصرف مواد مخدر اجرا می‌کند.

آقاخانی با اشاره به آغاز طرح ملی کارزار رسانه‌ای “پیشگیری از اعتیاد والد آگاه فرزند ایمن” در استان زنجان ادامه داد: این کارزار از ۲ الی ۱۵ آبان‌ماه با موضوع “آیا می‌دانی الان فرزندت کجاست” در سراسر کشور اجرا می‌شود و گروه مخاطب والدین جهت آگاه‌سازی والدین و حساس‌سازی آن‌ها است.

وی بیان کرد: متاسفانه برخی خانواده‌ها برای جلوگیری از تحریک حس کنجکاوی در فرزندان خود، از مطرح کردن مسائل و ارائه اطلاعات صحیح به آنها خودداری می‌کنند. والدین نباید فراموش کنند که اگر اطلاعات صحیح را به فرزندان خود ندهند، ممکن است اطلاعات غلط را از دوستان خود کسب کنند.

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه والدین آگاه فرزندان ایمن تربیت می‌کنند و نقش آگاه و مؤثری را در پیشگیری از اعتیاد فرزندان دارند، اضافه کرد: در این زمینه خانواده‌ها می‌توانند با تامین نیازهای اساسی و تقویت روابط عاطفی در بین اعضای خانواده ، ایجاد فضای امن خانواده و دوستان همراه فرزند خود آن‌ها را از رفتارهای پر خطر از جمله مصرف موادمخدر و بزهکاری دور نگه دارند.

 این مسئول با بیان اینکه والدینی که نسبت به ایمن‌سازی فرزندان خود دغدغه دارند، همواره باید به سؤال‌هایی از قبیل اینکه فرزندشان الان کجاست، چه کار می‌کند، با چه کسی است و… پاسخ دهند، تاکید کرد: والدین باید دوستان فرزندان‌ خود را بشناسند و با آنها ارتباط برقرار کنند؛ چراکه یکی از ویژگی‌های دوره نوجوانی هویت‌یابی، کم‌رنگ شدن روابط نوجوان با خانواده، افزایش گرایش به دوستان هم‌سن و الگویابی از آن‌ها است.

 آقاخانی با بیان اینکه پیشگیری از اعتیاد یکی از مسائل مهم و ضروری است که باید اولویت کاری قرار گیرد، افزود: همه دستگاه‌های دخیل در این زمینه باید پای کار باشند تا از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های موجود دستگاه متولی در راستای اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی در راستای پیشگیری از اعتیاد به ویژه نوجوانان را استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه خانواده سالم و پویا خانواده‌ای است که بین اعضای خانواده ارتباط سالم برقرار کند، اذعان کرد: تنها دانش در این زمینه کافی نیست بلکه باید مهارت لازم را خانواده‌ها داشته باشند و از شیوه‌های مناسب در برقراری ارتباط با فرزندان آگاهی لازم را داشته باشند و با ایجاد عزت نفس در نوجوانان زمینه رشد نوجوان فراهم می‌شود.

این مسئول افزود: عوامل متعددی از جمله فقر مادی، عدم آگاهی، اختلافات خانوادگی، فشار دوستان و همسالان و… موجب اعتیاد جوانان و نوجوانان می‌شود.

وی تشریح کرد: در اجرای طرح کارزار رسانه‌ای سعی شده است به والدین گوشزد کنیم که والدین باید الگوی برای فرزندان باشند چرا که فرزندان بسیاری از الگوهای رفتاری را از طریق تقلید و همانند سازی کسب می‌کنند.

آقاخانی با بیان اینکه باید به علایق فرزندان احترام گذاشته شود و فرزندان را قربانی آرزوهای دست نیافتنی خود نکنیم، گفت: احساس عزت نفس و ارزشمندی در فرزندان باید تقویت شود و شناخت لازم از دوستان فرزندان داشته باشیم؛ چرا که دوستان نقش زیادی را در گرایش به موادمخدر دارند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا