کارنامه مسکنسازان چینی در الجزایر پیش روی ایران
شنیده ها حاکی از آن است که چینی ها در حال برنامه ریزی برای ساخت بلوک با هزینه هر متر مربع 150 دلار در پروژه مسکن ایران هستند، در حالی که سازندگان ایرانی می گویند چینی ها در سوریه و الجزایر با قیمت 350 تا 400 دلار خانه می سازند. متر؛ بنابراین ممکن است بخواهند این شکاف قیمتی را با خرید نفت ارزان از ایران کم کنند.
به گزارش روابط عمومی، به نظر می رسد بحث استفاده از فناوری چینی برای ساخت مسکن و تاسیسات بسیار سخت باشد. این زمانی است که صنعت ساختمان ایران در حدود 10 سال پیش پیشرفت چشمگیری داشت. سازندگان ایرانی می گویند که اکنون در ایران از فناوری های مختلفی استفاده می شود مانند قالب گیری تونل، سیستم پیچ فلزی سبک، سیستم سوپرپنل و بولت، پروژه های زیادی با این روش ها ساخته شده است و چینی ها تمایلی به تغییر تکنولوژی تولید ندارند. ایران.
حال سوال اینجاست که چرا دولت نیاز به قرارداد با شرکت های چینی دارد؟ دلیل اصلی ممکن است کمبود منابع مالی باشد. در صورت امضای قرارداد با چین برای افزایش تولید و تامین مسکن، به دلیل تحریم ها می توانیم نفت را فرآوری کنیم. با توجه به توانمندی های مناسب تولیدکنندگان ایرانی در صنعت ساختمان، می توان از منابع حاصل از فروش نفت برای کارهای مهم کشور استفاده کرد.
ما از نظر سدسازی و تعداد مهندسان رتبه دوم را در جهان داریم
ایرج رهبر، نایب رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران در گفت وگو با روابط عمومی، گفت: در کشور 5000 انبوه ساز و 500 هزار مهندس داریم که اکثر آنها هستند. بیکاری به دلیل سقوط مسکن ما از نظر ظرفیت مهندسی و فنی سد در دنیا رتبه دوم را داریم. اکنون به جای اینکه به فکر صادرات خدمات فنی و مهندسی باشیم، به فکر واردات این خدمات هستیم.
در مورد استفاده از چین برای ساخت و ساز در ایران بین دولت و مجلس اتفاق نظر وجود ندارد. رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: باید از ظرفیت های بخش داخلی در پروژه های مسکن استفاده شود. اما محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی گفت که با چینی ها مذاکره می شود و فناوری به ایران می آید. به گفته محمودزاده، اگر این تجهیزات زیر نظر چین ساخته شود، 30 درصد ارزان تر خواهد بود.
رکورد چین در سوریه، الجزایر و حتی کشور خودمان را در نظر بگیرید. سازندگان چینی قصد دارند با متری 150 دلار (حدود 4 میلیون تومان) در ایران خانه بسازند. به گفته انبوه سازان ایرانی، سازندگان چینی در سوریه و الجزایر خانه هایی با قیمتی بین 350 تا 400 دلار (حدود 10 میلیون تومان) در هر متر ساخته اند. بنابراین اگر چین بخواهد با قیمت کمتر از نصف در ایران خانه بسازد، سعی می کند از راه های دیگری مانند خرید نفت ارزان هزینه های خود را تامین کند.
سند 25 ساله همکاری ایران و چین به طور مستقیم به موضوع مسکن نمی پردازد. این سند که در 27 آوریل به امضای وزرای خارجه دو کشور رسید، همکاری اقتصادی دو کشور در صنایع نفت، صنعت و معدن و در بخش انرژی (انرژی، انرژی های تجدیدپذیر و غیره) را پیش بینی می کند. و همچنین عدم توافق مستقیم در مورد ساخت و ساز مسکن و تنها توسعه عمومی سواحل مکران.
محمد اسلامی وزیر اسبق راه و شهرسازی با رد تسلط شرکت های چینی بر پروژه های کشور در قالب قرارداد 25 ساله گفت: سند به هیچ عنوان مربوط به این دوره نیست. تعجب می کنم که عده ای بی سواد، غیب، نادان این موضوع را تا این حد تحلیل می کنند. وی تصریح کرد: این یک سند راهبردی است که در حال مذاکره است و هر کشوری منافع ملی خود را دارد و باید در درازمدت به این موضوعات پرداخته شود و برای پایداری این روابط باید روابط بین کشورها بلندمدت باشد. “
از طرفی چینی ها تجربه خوبی از توسعه در ایران ندارند. بزرگراه تهران – شمال پس از دو سال بهره برداری رها شد و در نهایت وزارت راه و شهرسازی این کار را به پیمانکاران داخلی واگذار کرد. سال گذشته باید راه آهن اصفهان-کم-تهران را تکمیل می کردند که به دلیل مشکلات مالی شکل نگرفت.
یکی دیگر از دلایل استفاده از چین برای پروژه های مسکن در ایران کاهش پروژه است. اما واضح است که هر پروژه نیاز به بودجه به موقع دارد. تجربه مسکن آنلاین و مسکن ملی نشان داده است که متقاضیان اغلب تحویل خود را به تاخیر می اندازند که منجر به طولانی شدن روند اجرایی می شود.
یکی از مشکلات پروژه های عمرانی موانع تامین زمین و صدور پروانه است. برخی از پروژه های اقدام ملی پس از حدود دو سال با این دو معضل دست و پنجه نرم می کنند. بنابراین به نظر نمی رسد سازنده ایرانی باشد یا چینی. هیچ سازنده ای بدون زمین و مجوز و پول نمی تواند کار کند. اما مشکل اینجاست که دولت ایران گاهی بهتر با تولیدکنندگان خارجی مذاکره می کند تا با ایرانی ها.
ایرج رهبر می گوید: در پروژه مسکن آنلاین به شرکت های ترکیه ای برای واردات تجهیزات معافیت مالیاتی داده شد. و شرکت های ایرانی این فرصت را از دست داده اند. بنابراین امکان رقابت از بین می رود. این در حالی است که در مسکن آنلاین بسیاری از سازندگان ایرانی به دلیل اعتباری که دارند پروژه ها را با هم تلفیق کرده اند. اما برخی از مشکلات پس از 14 سال باقی می ماند. به عنوان مثال، اخیراً شرکت عمران پردیس زمین و ملکی را 30 تا 40 درصد بالاتر از هزینه واقعی برای پاسخگویی به مطالبات پیمانکاران مسکن آنلاین در این شهر به زیان پیمانکاران اهدا کرد. همه شرایط رقابت بین تولیدکنندگان ایرانی و خارجی از بین رفته است و مشخص است که ایرانی ها در این شرایط نمی توانند دوام بیاورند.
انتهای پیام/