یک گام برای جبران ضرر خودروسازان

فضای اقتصاد ایران در هفته‌ای که گذشت تحت تاثیر قیمت‌گذاری خودرو، پاسکاری دو نهاد در اعلام قیمت و سرانجام اعلام نرخ های جدید توسط مدیرعامل سایپا در روز ۲۰ فروردین ماه قرار داشت؛ با این اقدام ممکن است مقداری از ضرر خودروسازان کاسته شود و در مسیر بهبود وضعیت قرار گیرند.

به گزارش روابط عمومی، سرانجام روز ۲۰ فروردین ماه انتظارها برای تعیین قیمت‌های جدید خودرو به پایان رسید. اعلام نرخهای جدید در دومین روز هفته گذشته در حالی انجام شد که سال گذشته قیمت کارخانه‌ای خودرو افزایش نیافته بود و به همین دلیل فاصله عجیبی بین قیمت کارخانه و بازار ایجاد شد. در این شرایط خودروسازان به سمت ضرر انباشته می‌رفتند و دلالان سودهایی به جیب می‌زدند.

خودروسازان کیلومترها عقب‌تر از دلالان

از اواسط ماه جاری شورای رقابت به عنوان متولی تعیین سیاست‌ها و قیمت های جدید خودرو نرخهایی را اعلام کرده بود که گفته می‌شود در مواردی تا بیش از ۷۰ درصد افزایش داشت. به دنبال آن معاون اول رییس‌جمهور به قضیه ورود کرد و خواستار اصلاح قیمت‌ها شد. نهایتا نرخ های جدید با رشد متوسط ۲۹ درصد اعلام شد. با این حال هنوز هم قیمت کارخانه‌ای با نرخ‌های بازار تفاوت‌های چشمگیری دارد؛ مثلا ۲۰۷ اتوماتیک درب کارخانه ۳۴۸ میلیون تومان برای سال جاری قیمت‌گذاری شده و امروز در بازار آزاد یک میلیارد و ۱۴۵ میلیون تومان فروخته می‌شود.

کارشناسان صنعت خودرو معتقدند افزایش قیمت رسمی خودروها، تاثیری در بازار قیمت‌های بازار آزاد نداشته و تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز و تورمی افزایشی پیش رفته؛ اما نباید از نظر دور داشت که این وضعیت بایستی با عرضه کنترل شود.

سکه کاهشی شد

حوزه مهم دیگری که برای مردم اهمیت دارد، بازار ارز است که خوشبختانه این روزها در آرامش به سر می‌برد. دلار به نوعی سمت و سوی قیمت‌ها در بازارهای دیگر از جمله طلا و مسکن را تعیین می‌کند. این روزها با وجود افزایش قیمت اونس جهانی طلا، سکه طلا در بازار ایران نسبت به ابتدای هفته کاهش قیمت داشت. اگر ثبات قیمت ارز ادامه پیدا کند می‌توان به آرامش بازارهای طلا، خورو و مسکن امیدوار بود.

روزهای پایانی ماه عسل بخر و بفروش‌ها

اما قیمت های پیشنهادی مسکن در سال جاری با نوساناتی مواجه شده است؛ نرخهایی که به گفته مشاوران املاک، خریداری برای آنها نیست و روی کاغذ دچار تغییر شده است. البته برخی فروشندگان مسکن هم تحت تاثیر انتظارات تورمی که معمولا در اواخر و اوایل هر سال ایجاد می شود فعلا فروش را به تعویق انداخته‌اند و ممکن است در اردیبهشت ماه به تدریج پس از پایین کشیدن فتیله قیمتهای پیشنهادی وارد بازار شوند.

درخصوص تولید چهار میلیون مسکن طی چهار سال نیز دولت برنامه‌های خود را دنبال می‌کند. روز گذشته در ششمین نشست شورای عالی مسکن با حضور رییس‌جمهور، نقاط قوت و ضعف طرح نهضت ملی مسکن مورد بررسی قرار گرفت و قرار شد از توان بخش خصوصی، بیشتر استفاده شود. بسته پیشنهادی ۱۴ گانه‌ای هم در حوزه های تامین مالی، کمک به دهکهای پایین، تامین مصالح ساختمانی و ساخت شهرکهای جدید در نوار ساحلی جنوب کشور ارایه شد.

مرغ بالا رفت گوشت پایین آمد

هفته‌ای که گذشت درخصوص کالاهای مورد نیاز مردم شاهد کاهش و افزایش‌هایی بودیم. قیمت مرغ و گوجه فرنگی مقداری بالا رفت اما گوشت گوسفندی تا ۳۰ هزار تومان پایین آمد. به طور کلی اتفاقات مهمی در بخش کشاورزی و بازار مواد غذایی رخ داد که از مهمترین آنها می‌توان به تغییر وزیر جهادکشاورزی، نوسانات قیمت محصولات پروتئینی و کشاورزی اشاره کرد.

تجارت فولاد بین ایران و عربستان

به دنبال از سرگیری ارتباطات سیاسی بین ایران و عربستان سعودی کم‌کم ارتباطات اقتصادی نیز در حال شکل‌گیری است. به گفته سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت، از سه ماه گذشته تاکنون بیش از ۱۴ میلیون دلار تجارت فولاد میان ایران و عربستان انجام شده است. باید به این نکته توجه کرد که تجارت های مرتبط با فولاد معمولاً بازار های مستمر و ادامه دار را می طلبد و این موضوع نشان دهنده آن است که روابط تجاری دو کشور برای مباحثی مانند فولاد که به استمرار نیاز دارد مهیا شده که این موضوع می‌تواند در آینده به توسعه روابط اقتصادی در سایر سطوح نیز منجر شود.

دولت چقدر به بانک مرکزی بدهی دارد؟

مجموعه‌ای از عوامل سبب افزایش پایه پولی می‌شود که یکی از آنها ناترازی سیستم بانکی و ناشی از اضافه‌برداشت بانک‌ها بوده و عامل دوم آن ناترازی دولت و بدهی آن به سیستم بانکی است. این موضوع را محمدرضا فرزین ـ رییس کل بانک مرکزی در یک گفت و گوی تلویزیونی بیان کرده است. او همچنین اعلام کرد که دولت حدود ۱۱۷ همت به بانک‌های مختلف بدهی دارد و اگر می‌خواهیم تورم را کنترل کنیم هم دولت و هم بانک‌ها باید ناترازی‌شان را حل و فصل کنند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا