آموزش کشت نهال گردو در چاله
آموزش کاشت نهال گردو پدرو: کاشت نهال گردو پدرو به این شکل است که یک شب قبل از کاشت ، باید آن ها را در آب قرار داده تا به اندازه کافی عملیات آبگیری توسط ریشه ها صورت پذیرد. به ریشه ها خوب نگاه کنید. اگر قسمتی از آن صدمه دیده، آن را با قیچی جدا و هرس کنید.
توجه داشته اشید که ریشه ها هنگام تهیه سالم و سلامت باشند. بهترین فصل کاشت نهال گردو پدرو در پاییز است چون ریشه گیاهان به هوای خنک نیاز دارند. همچنین در فصل پاییز و زمستان بارندگی زیاد است و نیاز آبی گیاهان که در اوایل کاشت بسیار زیاد است، برطرف میشود.
فاصله کاشت نهال گردو را ۶×۶ در نظر بگیرید و عمق چاله در کاشت نهال گردو را۶۰ سانت و عرض چاله ها رو ۶۰ سانت بزنید. نکته بسیار مهم در آموزش کاشت نهال گردو این است که ریشه های نهال گردو نباید در معرض نور و هوا بگیرند.
اگر زمان بیشتری برای عملیات چاله نیاز دارید، حتما حواستان به این نکته درباره ریشه ها باشد. برای جلوگیری از قرارگیری ریشه با نور و هوا، دور آنها را با کیسه پلاستیکی سیاه پوشانده یا بصور موقت در درون خاک یا ماسه قرار دهید.
آموزش کاشت گردو برای احداث باغ
ته چاله یک بیل کود پهن کهنه با خاک قاطی کنید و نهال را وسط چاله گذاشته و چاله را پر از خاک کنید و یک سطل آب برای هر نهال بریزید. در این مرحله کود شیمیایی و … نزنید.
دقیقا اوایل فصل بهار، از سر نهال ۲۰ سانت با قیچی بزنید و سپس با چسب باغبانی بپوشانید. به این فکر نباشید که نهال کوچک می شود بلکه به فکر رشد خوب اندام های رویشی نهال باشید. از اوایل فروردین ماه تا اواخر اردیبهشت ماه هر دوازده روز یک بار و از اواخر اردیبهشت ماه تا اواخر شهریور ماه هر هفته یک بار آبیاری کنید. دقت کنید هر نهالی که کاشته می شود، سال اول و دوم به خوبی آن را آبیاری کنید.
اگر فضایی که در آن کاشت نهال گردو را آغاز کرده اید در معرض بادهای فراوان و سنگین است، در کنار نهال خود، چوب یا چوب هایی را در زمین فرو برده و آن را به نهال خود ببندید.
این عمل باعث می شود که بادهای شدید، به نهال آسیب نرسانند، گاهی ممکن است تا چند سال این چوب ها، به نهال ها بسته بمانند.
روش کاشت گردو در گلدان
آموزش کاشت نهال گردو در گلدان به این صورت است که در قدم اول باید گردوهای سالم را به مدت 48 ساعت داخل آب نگه داری کرد. پس از این مدت یک شکاف بالای گردوها ایجاد کنید.
حال نوبت به انتقال گردوها به داخل ظرف می رسد. قبل از آن باید ظرفی را با سنگ ریزه ها پر کنید و گردوهای مرطوب را روی سنگریزه ها بریزید و روی آنها یک دستمال مرطوب قراردهید تا رطوبت به تمام گردوها برسد. برای اطمینان از این مورد می توانید با آبپاش روی گردوها مقداری آب اسپری کنید.
بهترین زمان کاشت گردو در گلدان
ظرف آماده شده را به مدت 1 ماه تا 45 روز کنار بگذارید تا گردوها جوانه بزنند. پس از این که گردوها جوانه زدند آن ها را به درون خاک منتقل کنید و شاهد به بار نشستن گردوها باشید.
بهترین فصل کاشت نهال گردو چه زمانی است؟
فصل پاییز زمان کاشت نهال گردو است. اگر بخواهیم به طور دقیق بهترین زمان کاشت نهال گردو را بیان کنیم، از اواخر فصل پاییز تا اوایل فصل بهار است. در این زمان شرایط خاک و آب و هوا شرایط خوبی را برای کاشت نهال گردو دارد. با توجه به حساسیت نهال ها به سرما در فصل زمستان اقدام به کاشت نهال گردو نکنید.
خاک مناسب برای کاشت نهال گردو کدام است؟
اولین نکته ای که درمورد بهترین مکان برای کاشت گردو باید به آن دقت نمود، زمین و خاک آن است. زمینی که قرار است در آن نهال گردو کاشته شود باید دارای خاک حاصلخیر و غنی باشد.
اگر فضای زمین باغچه مانند است، باید دقت کنید که زمین عاری از هرگونه گچ، سیمان و بقایای ساختمان باشد. سپس کاری که باید انجام شود، غنی کردن زمین و خاک مکان مربوطه است.
برای غنی کردن خاک مناسب برای کاشت نهال گردو باید مقداری خاک زراعی مرغوب از زمین زراعی یا مکانی مشابه تهیه کرد و سپس آن را با کود حیوانی پوسیده به همراه ماسه به مقداری که حداقل یک متر و نیم از ارتفاع باغچه را در بر بگیرد، مخلوط کرد.
باید توجه داشت اگر مقدار ماسه بیشتر از یک متر و نیم باشد، بهتر است. زیرا ریشه درختان، بیشتر از یک مترو نیم در اعماق زمین فرو می روند که یکی از نکات بهترین مکان برای کاشت گردو نیز دقت به همین موضوع است.
خاک زراعی خوب دارای رنگ تیره بوده و از قهوه ای و قرمز به سمت تیره و سیاهی نزدیک است. حتما دقت کنید که خاک تهیه شده مرغوب باشد و از سطح زمین (حداکثر 30 سانتی متر) جمع آوری شود.
تفاوت خاک زراعی خوب و نامرغوب در جنس و رنگ آن هاست. لازم است بدانید که خاک زراعی نامرغوب رنگی کمرنگ و متمایل به زردی و خاکستری دارد و در حالت خشک، چسبنده بوده و از هم جدا نمی شود، اما خاک زراعی مرغوب علاوه بر خصوصیات رنگی تیره که در بالا ذکر شد، به این شکل است که اگر در مشت فشرده شود، ذرات آن بهم می چسبد و با یک ضربه کوچک نیز از هم جدا شده و پودر می شود.
کود مناسب برای رشد درخت گردو
در ابتدا برای کاشت نهال گردو بهتر است خاکی انتخاب شود که غنی باشد و بعد از آن یکی از موارد مهم برای داشتن درخت سالم کود دهی به موقع برای تقویت مواد مغذی خاک است. برای انجام کود دهی بهتر است مقداری از خاک را برای آزمایش به آزمایشگاه برده تا میزان کمبود مواد معدنی شناسایی شود.
سپس بر اساس نیازهای خاک، کودهای مورد نیاز را به درخت بدهید و بهتر است کود دهی در فصل بهار انجام شود تا درخت بتواند محصول خوبی داشته باشد. کودهایی که در رشد درخت گردو مهم هستند کودهای نیتروژن و کود فسفر است و به روند فتوسنتز کمک می کند و کود پتاسیم باعث بالا رفتن سطح ایمنی درخت گردو، در مقابل بیماری ها و آفات می شود.
عملیات پرالیناژ و یا ضدعفونی نهال گردو چگونه است؟
عملیات پرالیناژ معمولا برای گیرایی بهتر نهال گردو انجام میشود. یعنی اگر نهال شما یک رقم ریشه لخت است، ریشه را باید با یک ترکیب خاص آغشته نمایید. برای نهالهایی با پایه گلدانی ترکیب قارچ کش را به همراه اسید هیومیک به قسمت روی گلدان اضافه کنید.
نحوه تهیه محلول پرالیناژ: 75 گرم کاپتان (قارچ کش)+ 5 کیلوگرم خاک رس (الک شده)+ 2.5 کیلوگرم کود دامی (الک شده)+ 50 لیتر آب.
ریشه نهال را تا قسمت طوقه با محلول پرالیناژ آغشته کنید. (طوقه به محلی گفته میشود که ریشههای مویی در آن ناحیه وجود دارند.)
آبیاری نهال گردو چگونه انجام میشود؟
پس از کاشت نهال گردو نوبت به آبیاری نهال میرسد. آبیاری باید در 2 مرحله انجام شود. در هر مرحله 10 لیتر آب به قسمت پای نهال گردو اضافه میکنید. پس از پایان مرحله اول آبیاری اجازه دهید تا آب به خوبی نشست نموده و در خاک فرو رود. سپس مرحله دوم آبیاری را به آن اضافه میکنیم.
در این مرحله باید خاک را به خوبی سیراب نمایید. به فاصله 6 روز تا 3 مرحله نهال گردو را آبیاری کنید. برای پیشگیری از خیس شدن طوقه هنگام آبیاری نهال گردو؛ بهتر است اطراف طوقه را کمی خاک بریزید تا بالاتر از سطح آب قرار بگیرد.
برای محافظت از نهال گردو چه اقداماتی انجام دهیم؟
پس از قراردهی نهال در گودال و اضافه نمودن خاک؛ برای پیشگیری از سوختن نهال گردو در اثر گرمای شدید تابستان و سرمای شدید در فصل زمستان، شما میتوانید تنه نهال را با محلول مخصوص محافظ تنه آغشته نمایید. (از قسمت پیوند تا بالای تنه)
برای جلوگیری از شکستگی و کج شدن نهال در اثر بادهای شدید میتوانید از قیم استفاده کنید. طول قیم بهتر است بین 1.5 تا 2 متر باشد. قیم را در نزدیکی نهال در زمین فرو نموده و با استفاده از طناب به نهال گره بزنید. گره نباید خیلی سفت و یا خیلی شل باشد.
نکات مهم در کاشت نهال گردو
در طراحی فاصله کاشت چند عامل باید در نظر گرفته شود:
۱- درخت گردو حدود ۱۵ تا ۲۰ سال فضای معینی را اشغال میکند لذا در طراحی فاصله باید نهایت کار در نظر گرفته شود.
۲- در سالهای اول تولید محصول بطور مستقیم به تعداد درخت بستگی دارد و هر چه درخت بیشتر باشد محصول بیشتر خواهد بود
۳- در نظر گرفتن ارقامی که در جوانههای جانبی بارده هستند.
۴- عملیات هرس و حذف درختان اضافی امکان کشت متراکم را فراهم میکند.
۵- هنگامیکه درختان نزدیک بهم و به صورت انبوه کاشته شده اند تنک کردن شاخهها برای تامین نور کافی ضروری است. حذف درخت باید قبل از متراکم شدن آنها صورت گیرد.
عمق چاله برای کاشت نهال گردو:
عمق چاله جهت کاشت نهال گردو اصلی ترین عاملی است که تاثیر بسزایی در رشد و نمو سالم نهال دارد. گردو به عنوان یک گونه درختی مقاوم به بیماری و با عملکرد بالا، ارزش اقتصادی و غذایی مهمی دارد. انتخاب عمق چاله مناسب و رعایت خاک، آب و هوا، تغذیه و سایر شرایط برای کاشت نهال گردو بسیار مهم است. زیرا ریشه های گردو تا سال ها پس از کاشت به رشد خود ادامه خواهند داد.
در این مقاله به اهمیت عمق چاله برای کاشت نهال گردو، تاثیر آن بر رشد ریشه و نکاتی برای انتخاب عمق کاشت مناسب برای نهال گردو پرداخته شده است. هدف از این مقاله تشویق محققان، باغداران و علاقه مندان به باغبانی برای انتخاب صحیح و بهینه عمق چاله برای کاشت نهال است تا بتوانند از مزایای اقتصادی و اکولوژیکی پرورش این گونه درختی ارزشمند بهره مند شوند.
عمق کاشت مناسب نهال گردو چقدر است؟
عمق مناسب چاله برای کاشت نهال گردو بسیار مهم است. عمق چاله کاشت درخت گردو حداقل 40 سانتی متری توصیه می شود تا ریشه ها به خوبی در خاک نفوذ کنند و به منبع آب و مواد معدنی نفوذ کنند. همچنین، حفر چاله به عمق 60 سانتی متر به ریشه ها اجازه می دهد تا بهتر و عمیق تر در خاک رشد کنند.اما عمق چاله نباید باعث شود که ریشه ها آب و مواد مغذی خود را از دست بدهند.
عمق مناسب برای نهال گردو:
هنگام کاشت گردو لازم است که ریشه ها کاملاً در چاله ها جا بگیرند و کاملاً توسط خاک احاطه شوند. به طور کلی عمق چاله بین 40 تا 60 سانتی متر برای کاشت نهال گردو مناسب است که می تواند رشد و نمو سالم نهال ها را تضمین کند و از بروز مشکلات پیش از وقوع آنها جلوگیری کند. با مشاهده دقیق تراکم خاک و انتخاب عمق مناسب از رشد موفق بهره مند خواهید شد.