اثرات مثبت و منفی بورس املاک بر بازار مسکن
جبران دوباره نقدینگی در بخش ساخت و ساز ممکن است تأثیر مثبتی در بورس املاک داشته باشد ، اما با توجه به ماهیت بورس ، این خطر وجود دارد که قیمت ها در روند رقابت افزایش یابد.
به گزارش روابط عمومی ، در تاریخ 4 ژوئیه سال 1399 و در یکصد و هشتاد و هفتمین جلسه بورس اوراق بهادار و شورای عالی بورس اوراق بهادار ، مقرر شد یک سرمایه املاک ، املاک و مستغلات و بورس اعطایی با سرمایه مجاز 5،000،000 تومان تأسیس شود. سازمان بورس اوراق بهادار موظف است مقدمات لازم را برای راه اندازی بورس املاک و مستغلات به عنوان پنجمین بورس اوراق بهادار در کشور در چهار ماه آینده فراهم کند.
این دوره زمانی می تواند هنگام مطالعه تخصص برای استفاده بهینه از بورس اوراق بهادار ، اثرات مثبت و منفی املاک و مستغلات ایجاد اختلاف نظر کند. با این حال ، با توجه به تأثیر سهم 35 درصدی بخش مسکن بر اقتصاد ملی و تقاضای سالانه یک میلیون خانه ، دولت تصمیم گرفته است که مبادله املاک را ایجاد کند.
به گفته دبیر شورای عالی بورس و اوراق بهادار ، 35٪ سازمانهای خصوصی و تعاونی ، 35٪ و 30٪ سازمانهای دولتی و غیردولتی در سه گروه صرافی املاک و مستغلات ، املاک و مستغلات شرکت می کنند.
35 درصد از این سهام صادر شده به سازمانهای بخش خصوصی توسط اتاق تعاون و اتاق بازرگانی و با مشارکت فعالان صنعت ساخت و ساز تعیین می شود. 35٪ از گروه سهامي وابسته به سازمانهاي دولتي و غيردولتي است كه بيشتر كشور را در اختيار دارند. در این بخش ، مبادله املاک و مستغلات ممکن است زمین هایی را به وجود آورد که انحصار شرکت های دولتی هستند و در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار نمی گیرند. از طرف دیگر ، 30٪ سهام بورس اوراق بهادار جدید از طریق سهام دار عمومی سهامدار ارائه می شود ، در جایی که سهامداران واقعی می توانند کنتور مسکن خریداری و فروش کنند. صنعتی که در صورت عدم کنترل می تواند منجر به نوسانات بازار مسکن شود.
بورس اوراق بهادار دارای جوانب مثبت و منفی است؛ مخالفان می گویند مبادله مسکن در جهان وجود ندارد ، اما به اصطلاح بورس کالا صندوق های زمین و سرمایه گذاری است که معمولاً با جذب سرمایه چندانی افزایش می یابد. آنچه در 30 درصد از بازار املاک و مستغلات باید انجام شود فروش و خرید کنتور مسکن توسط سرمایه گذاران کوچک است که نگرانی از وضعیت نامطلوب در بازار مسکن را ایجاد کرده است.
از سوی دیگر ، بورس اوراق بهادار یکی از نقدینگی بازارها است ، در حالی که مسکن بازاری است با نقدینگی کم. به همین دلیل نقدینگی بالا در بورس سهام ممکن است به دلایلی فرد را به سرمایه گذاری در سهام مسکن و استفاده از نقدینگی در جای دیگر تشویق کند. این می تواند دست سازندگان را تضعیف کند ، که می تواند در یک زمان دو تا دو سال دوام بیاورد.
نماینده: بورس اوراق بهادار کنترل نشده تأثیر منفی بر بازار مسکن دارد
علیرضا پاکیفاترات ، عضو کمیسیون عمران مجلس ، گفت: برنامه دولت برای ایجاد بورس املاک و مستغلات می تواند گامی مثبت در افزایش نقدینگی در سطح جامعه باشد اگر دولت و بورس از نزدیک کار ارز را رصد کنند. مالکیت املاک در صورت عدم کنترل در این بخش ، به ناچار مبادله املاک تأثیر منفی بر بازار مسکن خواهد گذاشت.
انتهای پیام