ابراز امیدواری برای توسعه دیپلماسی علمی کشور از طریق پردیس دانشگاهی اروند دانشگاه تهران

روابط عمومی/خوزستان رئیس دانشگاه تهران گفت: ان شاءالله پردیس دانشگاهی اروند دانشگاه تهران با جذب دانشجویان خارجی به ویژه عراقی الگویی برای توسعه دیپلماسی علمی کشور باشد.

سید محمد مقیمی امروز، یکشنبه در آئین افتتاح پنجمین پردیس بین المللی دانشگاه تهران کشور که در منطقه آزاد اروند راه‌اندازی شد، اظهار کرد: امروز در پردیس بین‌المللی اروند دانشگاه تهران شاهد برگزاری شورای دانشگاه تهران بودیم که این شورا پارلمانی علمی دانشگاهی‌ متشکل از روسای پردیس‌ها و دانشکده‌های دانشگاه تهران است که کار آن‌ها سیاست گذاری فصیح است.

به گزارش روابط عمومی، رئیس دانشگاه تهران افزود: با پیگیری‌ها و برنامه ریزی های صورت گرفته خوشبختانه اقدامات برای راه‌اندازی این پردیس دانشگاهی به سرعت پیش رفت و به زودی شاهد پذیرش دانشجو با اولویت جذب دانشجویان خارجی از جمله دانشجویان عراقی خواهیم بود.

وی با بیان اینکه پردیس‌های دانشگاهی دانشگاه تهران با ساختار جدیدتاسیس شده‌اند، تصریح کرد: این پردیس‌ها چندین ماموریت را دنبال خواهند کرد. این پردیس‌های بین‌الملی با رویکرد آموزشی و عمل و فناوری فعالیت می‌کنند و یکی از اهداف ما این است که دانشگاه‌ها را با محیط علم و صنعت آشنا کنیم.

مقیمی یادآور شد: ارتباط و سوق دادن و همچنین آشتی دانشگاه با صنعت، دستگاهای اجرایی و جامعه از مهمترین اهداف ما هستند و لذا بر این اساس تصمیم گرفتیم از چهارچوب‌های دانشگاهی خارج شویم و اکنون رویکردی که ما آن را دنبال می‌کنیم این است که دانشگاه را در کنار صنعت و جامعه آورده‌ایم، چرا که این موضوع ابزاری است که به ما کمک می‌کند تا جایگاه‌ها و پایگاه‌ها را در کنار صنعت و جامعه قرار دهیم و از آن بهره‌مند شویم.

وی اضافه کرد: در این راستا و همچنین در حاشیه افتتاح پنجمین پردیس بین‌المللی دانشگاه تهران نشست‌های کارشناسی بسیار موثر و خوبی را با مدیران ارشد منطقه‌آزاد اروند و مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان در حضور اعضای اصلی شورای دانشگاه تهران برگزار کردیم و به این جمع بندی رسیدیم که آن رویکرد جامعی که در خصوص حضور دانشگاه تهران به‌عنوان نماد آموزش عالی در کشور وجود دارد با محوریت این دانشگاه در کنار صنعت و جامعه قرار بگیریم و مسائل و مشکلات را حل کنیم.

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب دانشگاه تهران را دانشگاه ایران قلمداد می‌کنند، گفت: این مسئله نیز ماموریت و مسئولیت ما را در ادامه راه بسیار سنگین‌تر می‌کند لذا باید پیشگام باشیم.

وی بیان کرد: دانشگاه به تنهایی نمی‌تواند در یک مکان درب بسته و با حضور اساتید و یک حصار داخل دانشگاه مسائل جامعه را کند، بر این اساس از تمامی اساتید دعوت می‌کنیم که به این عرصه وارد شوند و در دل صنعت و جامعه قرار گیرند تا با کمک همه متخصصان بتوانیم مشکلات جامعه و صنعت را حل کنیم.

مقیمی به توافقات انجام شده برای جذب دانشجوی خارجی در پردیس بین المللی اروند اشاره کرد و ابراز کرد: پیرو توافقات و مساعدت‌های مدیرعامل سازمان منطقه‌ آزاد اروند و مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان الگوی محرومیت زدایی را در همین منطقه مینوشهر که محل شهادت بسیاری از عزیزان ما در دوران دفاع مقدس است اجرایی خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه مردم این منطقه در هشت سال دفاع مقدس دین خود را به ما و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ایران ادا کردند، خاطرنشان کرد: عزیزان ما برای دفاع از آرمان‌های جمهوری اسلامی جانشان را نثار کردند و امروز ما همان مسیر را در راه علم باید طی کنیم.

رئیس دانشگاه تهران عنوان کرد: امروز ما از طریق علم و فناوری باید بتوانیم در مسیر مرزهای دانش حرکت کنیم و مسائل جامعه را حل کنیم. در حقیقت مسئولیت ما دو چندان می‌باشد مخصوصا در این منطقه که حق بر گردن همه ما دارد.ما باید برای عمران آبادی شهرستان‌های آبادان و خرمشهر تلاش مضاعف کنیم چراکه مردم عزیز این منطقه همیشه جلودار و پیشگام بوده‌اند و در جنگ تحمیلی هزینه‌های سنگینی پرداختند و اکنون نیز نوبت ما است که دین خودمان را به آن‌ها بپردازیم.

وی ادامه داد: امید است دانشجویان ما از این محیط پردیس بین‌المللی دانشگاه تهران که در محدوده منطقه آزاد اروند راه اندازی شده است به عنوان ایستگاه مهارت ورزی از آن استفاده بهینه کنند چراکه ما در بحث کشاورزی و شیلات مواردی را پی‌ریزی کردیم و برای مسئله نفت نیز کارگروه‌هایی را تشکیل داده‌ایم.

مقیمی تاکید کرد: امیدواریم بارویکرد مثبتی که در پیش گرفته‌ایم همکاری بین نهاد علم و دستگاه‌های اجرایی شکل بگیرد و با این هماهنگی و هم افزایی قطعا دیگر دانشگاه‌ها هم در این مسیر حرکت خواهند کرد.

وی دیپلماسی علمی را یکی از عوامل بهبود روابط اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و … با دیگر کشورها دانست و گفت: باتوجه به مصوبه هیئت امنای شورای دانشگاه تهران برای راه‌اندازی پردیس بین‌المللی اروند پیشنهاد خوبی داده شد، رشته‌هایی که اولویت‌دار هستند هم مشخص شده است. هدف ما جذب دانشجویان خارجی به ویژه عراقی است و مسافت بین این منطقه و شهر بصره عراق یک مزیت است که بعد از کلاس دانشجویان می‌توانند به راحتی به محل سکونت خود بازگردند.

رئیس دانشگاه تهران، ادامه داد: معتقد هستیم این اتفاق تنها از طریق دیپلماسی علمی رقم خواهد خورد و این عامل باعث بهبود روابط سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حتی امنیتی و … می شود و موقعیت خوبی را پیش رو خواهد گذاشت. یکی از مکانیزم‌های خوب برای اجرای دیپلماسی علمی راه‌اندازی پردیس علم و فناوری و یا پردیس بین‌المللی اروند دانشگاه تهران است و امیدواریم اهدافی که تعیین شده را بتوانیم گام به گام عملیاتی کنیم.

وی از افزایش دو برابری دانشجویان خارجی در پردیس‌های دانشگاهی دانشگاه تهران خبر داد و بیان کرد: امید می‌رود با این اتفاق بتوانیم ظرفیت ویژه‌ای را در کشورمان برای جذب دانشجوی خارجی که پیامدهای خوشایندی در جهت حل مسائل اقتصادی و اجتماعی و … را در پی دارد رقم بزنیم. ان شاءالله پردیس دانشگاهی اروند دانشگاه تهران با جذب دانشجویان خارجی به ویژه عراقی الگویی برای توسعه دیپلماسی علمی کشور باشد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا