زوایای هوشمندسازی انرژی در برنامه هفتم توسعه
در گفتوگو با آنا تشریح شد؛
عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد: مجلس در سال ۱۴۰۲ نگاه ویژهای را به دانشبنیانها در قالب قانون بودجه ۱۴۰۳ و برنامه هفتم توسعه داشته است و در آینده نیز نگاه حمایتی به این شرکتها در راستای هوشمندسازی انرژی ادامه خواهد داشت.
موسی احمدی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به معضلات و مشکلاتی که کشور در زمینه آب با آن مواجه است، عنوان کرد: میتوان از ظرفیت دانشبنیانها برای ایجاد بهرهوری در تولید و مصرف منابع انرژی از جمله برق و باد استفاده کرد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: کشور ما بحرانی مانند کمبود آب مواجه است که بخشی از آن ناشی از تغییرات اقلیمی است و لازم است که اقدامات زیربنایی برای افزایش بهرهوری ایجاد شود.
احمدی تاکید کرد: اکنون مباحثی درباره استفاده از ظرفیت دریاها مطرح است و در بخش مصرف نیز باید با استفاده از دانشبنیانها مصرف آب را به کمترین میزان ممکن رساند. این درحالی است که در کشاورزی سنتی متداولترین روش آبیاری غرقآبی بوده است در حالی که روشهایی متعددی برای بهرهوری آب با استفاده از مکانیزاسیون و کشاورزی صنعتی آن هم با روشهایی که دانشبنیانها در اختیار قرار میدهند وجود دارد.
وی عنوان کرد: یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه شود آن است که منابع انرژی فسیلی بخش عمده منابع انرژی را به خود اختصاص میدهد و در کشور ما تنها ۱۵ درصد از این انرژی به عنوان خوراک واحدهای پتروشیمی مورد استفاده قرار میگیرد.
ضرورت ایجاد ارزشافزوده بالاتر در منابع فسیلی با استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان
وی افزود: نفت خام، گاز طبیعی و ذغال سنگ منابع انرژی فسیلی در جهان هستند که باید بتوان با استفاده از دانش دانشبنیانها و سرمایه بخش خصوصی، سرمایهگذاری دولتی و یا جذب سرمایه خارجی ارزش افزوده بیشتری در تولیدات آنها ایجاد کرد.
احمدی با اشاره به تجربه مدیریتیاش در سازمان ثبت اسناد و سابقه همکاری با بنیاد ملی نخبگان، بیان کرد: اکنون شرکتهای دانشبنیان ایجاد شده و توسعه یافتهاند و امروز وجود دانشبنیانهایی که در بسیاری از بخشهای اقتصادی کشور ورود کردهاند از افتخارات ایران است.
فروش تجاری ایدههای دانشبنیانی به دلیل فقدان حامیان مالی
عضو کمیسیون انرژی تصریح کرد: از گذشته جوانانی وجود داشتند که طرح، ایده و برنامه داشته، اما حامی مالی نداشته و به همین دلیل ایدههای خود را تجاریسازی میکردند و به خارج از ایران میبردند، اما امروز تلاش زیادی در حال انجام است تا دانشبنیانهای بیشتری به صنعت نفت وگاز و پتروشیمی جذب شوند.
وی گفت: مدیران باید به این باور برسند که با داخلیسازی میتوان بسیاری از نیازهای صنایع را برطرف کرد و تجربه نیز نشان داده که در برخی از بخشها صفر تا ۱۰۰ امور اجرایی توسط شرکتهای داخلی انجام شده است و در مورد دانشبنیانها نیز این ظرفیت وجود دارد که آنها را در بسیاری از بخشها به کار گرفت.
تجهیز برخی صنایع بزرگ به کنسرسیوم شرکتهای دانشبنیانی
احمدی عنوان کرد: ایدهها و طرحها و دانشی که جوانان خلاق و نخبه کشور دارند را باید در ارتقای بهرهوری و بهبود شرایط تولید به کار گرفت. برخی شرکتهای داخلی مانند مپنا کنسرسیوم شرکتهای دانشبنیان دارند و یکی از ارکانی که میتواند شعار امسال که جهش تولید با مشارکت مردم است را محقق کند استفاده از شرکتهای دانشبنیان است.
وی افزود: در مجلس در سال ۱۴۰۲ نگاه ویژهای را به دانشبنیانها در قالب قانون بودجه ۱۴۰۳ و برنامه هفتم توسعه داشته است و در آینده نیز نگاه حمایتی به این شرکتها ادامه خواهد داشت.
ادامه نگاه حمایتی مجلس به دانشبنیانها
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه نگاه حمایتی مجلس به دانشبنیانها ادامه دارد، تاکید کرد:یکی از مجموعههایی که میتواند شعار امسال را در عمل محقق کند شرکتهای دانشبنیانی هستند که از نیروهای جوان، نخبه و با استعداد کشور شکل گرفتهاند.
وی افزود: دانشبنیانها بسیاری از پیشرفتهای صنعتی را با مهندسی معکوس در کشور اجرایی کردهاند و در صنعت، کشاورزی و سایر بخشهای اقتصادی ایدههای خلاقانه خود را تبدیل به دانش یا محصول کردهاند.