تاکید رئیس دیوان عدالت اداری بر استفاده از ظرفیت‌های علمی پژوهشگاه قوه قضاییه

ظرف |قوه قضاییه

رئیس دیوان عدالت اداری بر استفاده از ظرفیت‌های علمی پژوهشگاه قوه قضاییه در کمیسیون‌های تخصصی دیوان تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی به نقل از قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین مظفری، رئیس دیوان عدالت اداری در نشست هیئت عمومی دیوان ضمن تقدیر از پژوهشگاه قوه قضاییه برای انجام طرح‌های پژوهشی پشتیبان کمیسیون‌های تخصصی این هیئت بر استفاده بیشتر از ظرفیت‌های علمی پژوهشگاه تاکید کرد.

وی در نشست روز سه شنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با اشاره به تفاهم نامه دیوان با پژوهشگاه قوه قضاییه اظهار کرد: برای تحقق همکاری‌های مشترک در این تفاهم نامه، پژوهش‌های تخصصی با موضوعات مورد نظر دیوان در پژوهشگاه انجام گرفت که برای ادامه این همکاری موثر باید نیازهای پژوهشی شناسایی شوند تا از ظرفیت‌های پژوهشگاه بیشتر استفاده کنیم.

 رئیس دیوان عدالت اداری برای ارزیابی و انتخاب آرای برتر قضات دیوان در جشنواره‌ای مستقل به عنوان اقدام مبتکرانه پژوهشگاه تقدیر کرد.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه: دیوان عدالت اداری مهم‌ترین رکن قوه قضاییه برای تنظیم گری و حکمرانی قضایی است

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی هادی رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه در بیان نقش آرای دیوان عدالت اداری در حکمرانی قضایی به اصل ۱۷۳ قانون اساسی اشاره کرد و گفت: این اصل با بند یک اصل ۱۵۶ قانون اساسی همسو است. از آنجا که دیوان عدالت اداری به منظور رسیدگی به شکایات، تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مأمورین یا واحدها یا آیین‌نامه‌های دولتی و احقاق حقوق آنها، ایجاد شده است به اعتقاد من مهم‌ترین رکن در قوه قضاییه برای تنظیم‌گری است و بعد از آن نیز سازمان بازرسی می‌تواند این نقش را داشته باشد.

وی ادامه داد: اصل ۱۷۰ قانون اساسی نیز به نوعی یک دیوان عدالت اداری در ابعاد کوچک را برای هر محکمه درنظر گرفته است. بر اساس این اصل، قضات دادگاه‌ها مکلفند از اجرای تصویب‌نامه‌ها و آیین‌نامه‌های دولتی که مخالف با قوانین و مقررات اسلامی یا خارج از حدود اختیارات قوه مجریه است خودداری کنند و هر کس می‌تواند ابطال اینگونه مقررات را از دیوان عدالت اداری تقاضا کند.

 هادی به واژه روح قوانین در اصل ۱۳۸ قانون اساسی نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس این اصل، هر یک از وزیران در حدود وظایف خویش و مصوبات هیئت وزیران، حق وضع آیین‌نامه و صدور بخشنامه را دارد، ولی مفاد این مقررات نباید با متن و روح قوانین مخالف باشد. قضات دیوان عدالت اداری نیز باید نگاهی داشته باشند که آیا روح قانون در مصوبه متجلی هست و آیا مصوبه خلاف قانون است یا خیر. این فضای جدیدی برای جامعه حقوقی و هم دیوان عدالت اداری ایجاد می‌کند.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه، دیوان عدالت اداری را پیشگام در استناد به اصول کلی حقوقی دانست و گفت: دیوان با استفاده از ظرفیت اصول حقوقی می‌تواند تطابق مقررات با روح قوانین را ارزیابی کند.

وی استفاده از ادبیات حقوق عامه در قانون جدید دیوان عدالت اداری را یک ابتکار و نقطه عطف برای ایفای نقش تنظیم‌گری عنوان و اظهار کرد: عبارت حقوق عامه در قانون جدید، مسیر جدیدی برای نقش تنظیم گری دیوان باز کرده است و ابزار بسیار مهم و موثری برای نظارت و ورود دیوان عدالت اداری در پرونده‌های حقوق عامه است.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه برای همکاری در ایفای نقش تنظیم‌گری دیوان عدالت اداری و رسیدن به وضعیت مطلوب اعلام آمادگی کرد.

در پایان مراسم از قاضی اشرفی و قاضی حسینی، مستشاران شعبه ۴۱تجدید نظر، قاضی برومند زاده رییس شعبه سوم تجدید نظر و قاضی کلانتری، رییس شعبه ۳۹ از شعب بدوی به عنوان صادرکنندگان رأی برتر تقدیر شد.

همچنین با هدف تکریم قضات هیئت عمومی، رای وحدت رویه شماره ۹۶۸ در بین آرا هیئت عمومی در سال ۱۴۰۱ برگزیده و تجلیل شد.

در این مراسم، محمدباقر الفت، معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه نیز در سخنانی از عملکرد قضات دیوان عدالت اداری، شجاعت و حفظ اصول اخلاقی و رفتار شایسته قضایی آن‌ها قدردانی کرد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا