سه رسالت مهم اساتید گروه معارف در دانشگاه‌ها

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اعلام کرد؛

سه رسالت مهم اساتید گروه معارف در دانشگاه‌ها

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه نسل جوان ما توسط رسانه‌های مختلف هدایت می‌شوند، گفت: اساتید معارف باید علاوه بر نقش تربیتی و مسلح کردن نسل جوان به آموزش‌های دینی، بتوانند این نسل را با اهداف و مبانی حرکتی انقلاب اسلامی آشنا کنند.

به گزارش خبرگزاری آنا، علیرضا رهایی در نشست توانمند سازی اساتید معارف اسلامی دانشگاه‌های فنی و مهندسی که در این دانشگاه برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر فلسطین، تاکید کرد: بیش از یک سال است که مردم غزه تحت هجوم وحشیانه رژیم اشغالگر صهیونیستی قرار گرفتند، این رژیم با پشتیبانی همه دنیای استکبار به ویژه حمایت آمریکا وحشیانه‌ترین هجوم و برخورد را با ملت ستم دیده فلسطین داشت. به طوریکه بر اساس آن ده‌ها هزار نفر از مردمی که سال‌ها مورد ستم و ظلم این رژیم بودند به شهادت رسیدند. این هجوم که از فلسطین شروع شد در لبنان نیز ادامه پیدا کرد و بسیاری از نیرو‌های مقاومت در پی آن به شهادت رسیدند. امیدوارم به زودی شاهد نابودی این غده سرطانی که در قلب جهان اسلامی ایجاد شده است، باشیم.

وی در ادامه تصریح کرد: مضمون جلسه امروز بسیار مبارک و خوب است چرا که همه ما نیاز داریم مباحثی که با آن برخورد می‌کنیم، بروز باشد تا تحلیلی از مسائل روز برای ارائه آموزش موثر و نافع داشته باشیم. از این جهت از مسئولان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری تشکر می‌کنیم که این به روزسازی را انجام دادند چرا که این رفت و آمد، گفت و شنود بسیار موثر است.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: اگر ما دنیای امروز را تحلیل کنیم مشاهده خواهیم کرد که نسل امروز ما و نسل جوانی که سر کلاس‌های درس می‌نشینند، نسلی رسانه‌ای هستند شاید ما به عنوان نسل‌های قدیم که در دهه ۵۰ در این دانشگاه مشغول تحصیل بودیم با نسل جدید متفاوت باشیم. در واقع امروزه دنیای استعمار با ابزار رسانه ملت‌ها و جوانان را هدایت می‌کند. به طوریکه برخی مواقع اگر مبدا ظواهر جوانان را در محیط‌های مختلف ببینیم، خواهیم دید که در چند ماه قبل در فضای رسانه‌ای سیاست‌های آن نوع ظواهر تعریف شده است و جوانان ما نیز به همان مسیر کشیده می‌شوند.

رهایی تاکید کرد: یکی از موضوعات مهم ما در دانشگاه باید شناخت مخاطب باشد اینکه بدانیم مخاطب ما در چه فضایی زندگی می‌کند و اگر می‌خواهیم برای آنها محتوایی تعریف کنیم باید در مورد نوع محتوا و چگونگی ارائه آن فکر کنیم تا آن محتوا بتواند بر روی جوانان اثرگذاری داشته باشد.

این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین یادآور شد: نکته دوم این است ما یک نسل رسانه‌ای داریم که توسط رسانه‌های مختلف هدایت می‌شوند و بر روی افکار این نسل اثرگذاری مثبت و منفی صورت می‌گیرد. متاسفانه ما در ابتدا یعنی زمانی که فضای مجازی به سرعت در حال رشد بود در سیاست کلی و کلان خود به این موضوع کم توجهی کردیم و تولید محتوای خود در این فضا را با تاخیر شروع کردیم. اگر چه خوشبختانه با هشدار‌هایی که دیده شد و تاکیدات ویژه مقام معظم رهبری توجه و سازماندهی در این زمینه صورت گرفت که پیشرفت خوبی نیز دارد، اما تا رسیدن به شرایط مطلوب هنوز فاصله داریم.

رهایی در ادامه خاطر نشان کرد: باید تحولی در همه برنامه ها، محتوا و شناخت مخاطب خود داشته باشیم تا با توجه به شرایط روز، سیاست‌های جدید را پیش ببریم. برنامه‌ها و دروس معارف در این زمینه از جنبه تربیتی و مسلح کردن نسل جوان به آموزش‌های دینی بسیار می‌تواند مهم باشد.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: در مجموع به نظر می‌آید تمامی تحولاتی که در سطح کشور پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در کشور اتفاق افتاد همچنین مباحتی نظیر اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان، صنعت دانش بنیان و … که توسط مقام معظم رهبری در زمان‌های مختلف مطرح شد، موضوعاتی هستند که می‌توانند سرفصل‌های ذهنی ما باشد تا بدانیم جهت گیری، سیاست و برخورد ما باید در چه مسیری قرار بگیرد.

رهایی خاطر نشان کرد: بحث دنیای امروز و سلطه رسانه‌ای باید مدنظر ما دانشگاهیان قرار بگیرد. بر این اساس برگزاری این نشست‌ها به منظور تحلیل و گفت و شنود در خصوص مسائل مهم کشور و دنیا مهم است تا چگونگی برخورد ما با نسل جوان بخصوص در دانشگاه‌ها را تعیین کند.

دکمه بازگشت به بالا