بازنده آلمانی انتخابات آمریکا – خبرگزاری آنا

بازنده آلمانی انتخابات آمریکا

صدراعظم آلمان، در معادله ریاست جمهوریِ هم‌زمان پوتین و ترامپ، به نماد یک بازی دوسر باخت تبدیل شده و کمترین تضمینی برای بقای وی در مسند قدرت، وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری آنا، بدون شک باید صدراعظم سرزمین ژرمن‌ها را یکی از اصلی‌ترین بازندگان تحولات جاری در حوزه روابط بین‌الملل دانست. اولاف شولتس که به‌واسطه فروپاشی دولت ائتلافی خود، در دوراهی تشکیل دولت حداقلی یا برگزاری انتخابات زودهنگام قرار گرفت، در دوران ریاست جمهوری بایدن نیز در ترسیم خط مشی سیاست خارجی و حتی داخلی آلمان، رویکرد واقع‌بینانه‌ای نداشت.

حمایت مطلق از نسل‌کشی غزه و جنگ لبنان، جایگاه عمومی آلمان در قاره سبز را تا حدود زیادی تضعیف کرد

 در این دوران، برلین تبدیل به بازیگری بحران‌ساز در اروپا (ازجمله در پرونده مهم جنگ اوکراین) شد و فراتر از آن، با حمایت مطلق از نسل‌کشی غزه و جنگ لبنان، جایگاه عمومی آلمان در قاره سبز را تا حدود زیادی تضعیف کرد. در چنین فضایی، نه تنها حزب رقیب دموکرات مسیحی، بلکه حزب موسوم به آلترناتیو برای آلمان (AFD) انگیزه مضاعفی برای بازگشت به قدرت و سقوط زودهنگام دولت ائتلافی شولتس دارند.

روسیه و آمریکا، در دوران ریاست جمهوری هم‌زمان پوتین و ترامپ یک نقطه اشتراک گویا دارند: اینکه هیچ‌یک زیر بار بازی اروپا در قبال جنگ اوکراین نمی‌روند. فراتر از آن، هدف هر دو سیاستمدار روسی و آمریکایی، فروپاشی منطقه یورو و اتحادیه اروپاست. در چنین معادله‌ای شولتس به نماد یک بازی دوسر باخت در برلین تبدیل شده و کمترین تضمینی برای بقای وی در مسند قدرت، حتی در قالب صدارت اعظمی دولتی حداقلی وجود ندارد.

این بار ترامپ در آلمان با اولاف شولتسی روبه‌رو خواهد شد که خود در موضع ضعف است

برگزاری انتخابات زودهنگام نیز قطعاً به سود صدراعظم آلمان و همراهانش نخواهد بود، زیرا نظرسنجی‌ها، مؤید شکست سوسیال‌دموکرات‌ها وحزب باقیمانده در ائتلاف کنونی (حزب سبز) است. وقتی در سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ دونالد ترامپ قدرت را در آمریکا در دست داشت، او در اروپا با رهبری قدرتمند به نام آنگلا مرکل روبه‌رو بود که تلاش می‌کرد حداقل به‌صورت ظاهری، تصمیماتی را در تقابل با ترامپ صورت دهد. اما حالا سالهاست که مرکل بازنشسته شده و این بار ترامپ در آلمان با اولاف شولتسی روبه‌رو خواهد شد که خود در موضع ضعف است.

دولت شولتس سقوط کرده و در بهترین حالت ممکن، انتخابات زودهنگام اواخر فوریه ۲۰۲۵ برگزار خواهد شد که همین حالا هم به دلیل کمبود برگه رأی احتمال تعویق آن وجود دارد.

شولتس همین الان هم با خطر به قدرت رسیدن دست راستی‌ها روبه‌رو است و پیروزی ترامپ به مخالفانش انگیزه بیشتری می‌دهد تا بتوانند این سیاستمدار ضعیف و سردرگم را کنار بزنند. شولتس به‌عنوان رهبر بزرگ‌ترین اقتصاد آلمان که چالش‌های بزرگی با روسیه دارد، حالا روز‌های سختی برای تعامل با رهبر جدید آمریکا پیش‌رو دارد.

دکمه بازگشت به بالا