خطیب زاده: به پایان مذاکرات وین نزدیک شده‌ایم/ شاهد اقدام عملی از سوی کره نبوده‌ایم

سخنگوی وزارت امور خارجه سعید خطیب زاده به س questionsالات رسانه ها درباره موضوعات سیاست خارجی پاسخ داد.

به گزارش روابط عمومی ، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره وضعیت نهایی مذاکرات وین “گزارش دقیق و جامعی از آخرین وضعیت اجرای برجام ، از جمله موانع مذاکرات و مذاکرات ، امروز در وین منتشر شد. این گزارش بیست و دومین گزارش سه ماهه وزارت امور خارجه است که طبق تعهدات قانونی خود به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است. با توجه به اینکه این آخرین گزارش وزارت امور خارجه در اواخر دولت دوازدهم است ، سعی بر آن بود تا نگاه جامعی به نحوه اجرای و توسعه بیشتر شورای امنیت سازمان ملل داشته باشیم. من به همه روزنامه نگاران و مفسران محترم توصیه می کنم این گزارش را بخوانند. این گزارش به دنبال ارزیابی عادلانه و کارشناسی شده و توصیه هایی در مورد نحوه اقدام است.

وی گفت: “اگر بخواهم با توجه به پیشرفتی كه حاصل شد ، سخنان مختصری بیان كنم ، می توان گفت كه ما به پایان مذاكرات وین نزدیك هستیم.” برخی از مسائل حل نشده باقی مانده است ، اما مهمتر از همه ، وزن مسائل حل نشده بسیار بیشتر از مسائل حل نشده است. ما راه طولانی را طی کرده ایم ، اما این کار آسان نخواهد بود. امیدواریم که طرف های دیگر بتوانند تصمیمات خود را بگیرند ، در این صورت می توانیم به توافقی برسیم که همه دوست داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد که همه هیئت ها در وین پیشرفت نسبتاً خوب را تأیید کردند و همه آنها جدی بودند که موافقت خود را برای از سرگیری کار شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کنند و به راه خود ادامه دهند ، اما توافق کردند که برخی از موضوعات اساسی باید مورد توجه قرار گیرند. تصمیم گیری کشورها را مرور کنید. همه در کشور ما اتفاق نظر دارند که اولاً تحریم های ایالات متحده باید به طور مtedثر برداشته شود و ثانیا ، شرایط پس از اسکان مجدد هیچ ارتباطی با این توافق نامه ندارد. بارها و بارها عنوان شده است که پس از اجرای کامل توافق هسته ای و تصویب آن ، جمهوری اسلامی ایران اجرای کامل تعهدات خود را آغاز می کند.

خطیب زاده افزود: از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران پیشرفت مذاکرات در وین خوب بوده است زیرا متنهای زیادی تهیه شده و بخشهای ناتمام از وضعیت خاصی برخوردار هستند. این تفاوت ها را به وضوح نشان می دهد. “این به تصمیم گیرندگان کمک می کند تا بفهمند در کجای مرحله تصمیم گیری قرار دارند.

وی گفت: از ابتدای مذاکرات موضع ما تغییری نکرده است و ما می خواهیم تحریم ها برداشته شود ، همچنین آزمایش و آزمایش شود و سپس کشور ما تعهدات خود را از سر بگیرد. از طرف دیگر ، ایالات متحده باید به عنوان متخلف شورای امنیت سازمان ملل متحد تضمین های لازم را ارائه دهد. در گفتگوهای وین ، در چارچوب منافع ملی ، اهدافی را که فقط مقامات عالی رتبه سیستم تعیین کرده اند ، دنبال می کنیم.

وی گفت: “البته مهمترین چیز برای دولت های دوازدهم و سیزدهم دستیابی به منافع عالی مردم است و اینجا زمان دوم است.” روشن است که هرچه زودتر این نتیجه مهم حاصل شود ، عواقب لغو تحریم ها در کشور نیز زودتر آشکار خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه وی در پاسخ به س aboutالی درباره برخی اخبار منتشر شده درباره ارزیابی دولت بایدن از تغییر تحریم های اقتصادی علیه ایران وی همچنین گفت که مدت هاست که شکست سیاست حداکثر فشار برای کارشناسان شناخته شده است. هیچ یک از این اهداف سیاست محقق نشد. در عین حال ، غیرقانونی بودن تحریم های یک جانبه و ناکارآمد بودن این ابزار در صحنه بین الملل مورد توافق است. طی چهار دهه گذشته ، دولت های مختلف ایالات متحده طیف گسترده ای از مجازات ها را علیه ایران اعمال و اجرا کرده اند ، اما واقعیت این است که حتی مقامات آمریکایی معتقدند که این کشور در دستیابی به اهداف تحریم خود ناکام مانده و راه به جایی نبرد.

خطیب زاده توضیح داد که به طور کلی ، ارزیابی و ارزیابی تغییرات در سیاست تحریم های ایالات متحده به مشاهده و تأیید این ادعاها بستگی دارد.

وی همچنین نماینده دستگاه دیپلماسی است با استناد به درخواست رابرت مالینی برای آزادی زندانیان آمریکایی “آزادی گروگان های ایرانی که به بهانه های دروغین در ایالات متحده و برخی دیگر از کشورهای غربی نگهداری می شدند ، همیشه در دستور کار بوده است. وزیر امور خارجه مدتهاست خواستار تبادل همه زندانیان ایرانی و آمریکایی است. دولت بایدن نیز از بدو تأسیس این موضوع را مورد توجه قرار داده است. مذاکرات در این زمینه در حال انجام است و در صورت تکمیل مذاکرات متعاقباً اعلام می شود.

خطیب زاده پاسخ به سوالی درباره اخبار مربوط به توافق نامه اعلام شده در مورد همکاری کره جنوبی و ایالات متحده در مورد دارایی های منجمد ایران وی همچنین گفت که پس از تغییر دولت در ایالات متحده ، کره جنوبی علاقه مند به حل مشکلات روابط دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران ، به ویژه رفع محدودیت های منابع مالی با بانک های ایرانی است. از جمله سفر نخست وزیر کره جنوبی به تهران در تاریخ 22 تا 23 آوریل. در همه این جنبش ها ، کره جنوبی قول داده است که گام های عملی را برای حل این مسائل بردارد. اما علیرغم گفتگوها و مذاکرات مقامات جمهوری اسلامی ایران و کره جنوبی ، از جمله در سفر نخست وزیر به تهران ، یک واقعه مهم برای حل مشکلات بین دو کشور و به ویژه رفع محدودیت ها رخ داد.

وی ادامه داد: اخبار مربوط به جستجوی طرف کره ای برای امکان استفاده یا انتقال بخشی از منابع مالی کشورمان در بانک های این کشور منتشر می شود ، اما متأسفانه در عمل ما شاهد اقدامات عملی حتی برای نقل و انتقالات هستیم. “یا برای تسهیل خرید این موارد از کره یا کشور ثالث.

سخنگوی هیئت دیپلماتیک گفت: “تجربه نشان داده است که چنین اقدامات و اظهارات ساده ای برای رسانه ها در کره جنوبی روال متداولی است که تکرار خواهد شد و این مهم تا زمانی که جمهوری اسلامی ایران عملی و م effectiveثر نبیند ، مهم است. نتیجه ” “رسانه نمی دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاسخ به س aboutالی درباره برخی اظهارات در مورد تعلیق پروژه واکسن کوبا مشخص شده:

پروژه تولید مشترک بین ایران و کوبا برای واکسن کوبایی Subrana 2 Crona که سال گذشته در جریان سفر دکتر ظریف به هاوانا آغاز شد ، به خوبی در حال توسعه است و همکاری نزدیک بین انستیتو پاستور ایران و م Finnishسسه فنلاندی کوبا ادامه دارد. موضوع انتقال فناوری این واکسن به کشور ما که یکی از بهترین واکسن ها در جهان است و نتایج و اثربخشی بسیار بالایی را در مورد سویه های جدید این ویروس نشان داده است ، هم افزایی خوبی بین طرفین است. همچنین یک بحث علمی فشرده هفتگی بین مدیران و دانشمندان دو موسسه در مورد تحقیقات بالینی و روند جایگزینی و بهینه سازی تولید مداوم و مداوم وجود داشت.

خطیب زاده افزود: بیانیه مشترک م Instituteسسه پاستور ایران و م Instituteسسه فنلاندی کوبا در روز شنبه 10 ژوئیه و سفر احتمالی رئیس جمهور م Instituteسسه فنلاند کوبا ، دکتر ویسنته به کشورمان ، همکاری نزدیک را تأیید می کند. طرفین “. انشاالله در آینده ای نزدیک و با تولید این واکسن در انستیتوی پاستور کشورمان ، مردم ایران بتوانند از این واکسن استفاده کنند و همکاری این دو نهاد معتبر ایرانی-کوبایی تأثیر مثبتی در سلامت عمومی.

گفت خطیب زاده در واردات واکسن از چین نقش دارد وی همچنین به همکاری گسترده دو کشور اشاره کرد. تاکنون بیش از 6 میلیون دوز واکسن از طریق چین وارد شده است که از این تعداد حدود 800000 واکسن از طریق چین تهیه شده است. آخرین محموله از چین یک و نیم میلیون دوز در این هفته (پنجشنبه و شنبه گذشته) بود.

وی گفت: با رصد ، امیدواریم واردات واکسن از چین طی روزهای آینده ادامه داشته باشد و در هر صورت پس از تحویل نهایی واکسن به ما اطلاع داده می شود.

نماینده دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این خبر که اتحادیه جهانی دوچرخه سواری انتخاب فدراسیون دوچرخه سواری کشورمان و احتمال تعلیق فعالیت های این فدراسیون ایران را قبول نکرد وی گفت: انتخابات فدراسیون دوچرخه سواری کشورمان با رعایت کامل منشور فدراسیون جهانی دوچرخه سواری برگزار و به تصویب نهادهای داخلی مربوطه رسید. فدراسیون جهانی دوچرخه سواری ، احتمالاً تحت تأثیر آن و دریافت اطلاعات نادرست ، فدراسیون دوچرخه سواری کشورمان به تمام س questionsالات پاسخ داده و این س raisedال را مطرح کرد که آیا روند سوerstand تفاهم در این فدراسیون در حال انجام است؟

سخنگوی وزارت امور خارجه وی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت دولت لبنان وی گفت: “ما معتقدیم كه این مسئله داخلی لبنان است و در امور داخلی هیچ كشوری از جمله لبنان دخالت نخواهیم كرد.” ما همچنین به تصمیمات گرفته شده توسط لبنانی ها احترام می گذاریم و امیدواریم که به زودی دولت لبنان تشکیل شود.

وی افزود: ما معتقدیم که مداخله خارجی ایالات متحده و دیگران اوضاع لبنان را بدتر می کند و ما این اقدامات را نقض ثبات لبنان می دانیم. لبنان یک دولت مستقل و یک رئیس جمهور و یک پارلمان و مردمی دارد که می توانند به تنهایی مشکلات را حل کنند و مورد احترام هستند. ترکیب دولت و نحوه تشکیل آن توسط مردم لبنان و خود لبنان تعیین می شود و آنها هیچ فشار و اجبار خارجی را نمی پذیرند.

خطیب زادهدر پاسخ به س fromال وزارت بازرگانی ایالات متحده در مورد تحریم های جدید علیه برخی از شرکت های متهم به ارتباط با چین ، روسیه و ایران.وی افزود: وابستگی واشنگتن به تحریم ها منافع شخصی این کشور را نمی بیند. در دنیای بهم پیوسته امروز ، کشورهای تحت تحریم آمریکا ثابت کرده اند که با مقاومت در برابر ضایعات واشنگتن می توان بدون سلطه و اجبار زندگی کرد. با تحریم های یک جانبه ، ایالات متحده نه تنها به کشورهای هدف آسیب می رساند ، بلکه با ادامه این سیاست ، نهادها و شرکت های آمریکایی را از بازارهای جهانی محروم می کند.

خطیب زاده در پاسخ به قطعنامه پارلمان اروپا درباره حقوق بشر علیه ایران و تحریم برخی از مقامات ایرانی وی گفت: “ما تصمیم پارلمان اروپا را شدیداً محكوم می كنیم.” این تصمیم بی اساس و نامطلوب است و نمونه بارز مداخله در امور داخلی ایران است.

وی خاطرنشان کرد که متأسفانه پارلمان اروپا که خواستار حقوق بشر برای مردم ایران است ، در برابر تروریسم اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران و کشتار مردم بی گناه در یمن و فلسطین سکوت اختیار کرده است.

خطیب زاده تأکید کرد: پارلمان اروپا باید استفاده از حقوق بشر را به عنوان ابزاری متوقف کند و در تعامل با جمهوری اسلامی ایران موضعی متعادل و منطقی اتخاذ کند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا