واتراستاپ هیدروفیلی
نوارهای آب بندی هیدروفیلی بر پایه لاستیک های مصنوعی می باشد و به عنوان یک عامل مانع نفوذ آب در درزهای اجرایی با قابلیت متورم شدن بسیار بالا و به صورت کنترل شده در تماس با آب عمل می کند و شکل و عملکرد خود را در سیکل های تر و خشک شدن متعدد حفظ می کند. نوار واتراستاپ بتن که در اصلاح عامیانه به آن آب بند نیز گفته می شود، قطعات جانبی در سازه های بتنی است که در جهت آب بندی درزهای ایجاد شده در بتن به کار گرفته می شود.
در واقع می توان گفت واتراستاپ به حالت یک نوار آب بندی است که مانع از نفوذ آب به درون بتن های ساخته شده می شود که این مزیت منحصر به فرد واتراستاپ بتنی موجب شده تا امروزه اجرای آن در ساخت و ساز انواع بتن های ساختمانی، مورد توجه بسیاری از مهندسین و معماران ساختمانی قرار گیرد. عملکرد واتراستاپ در سازه های بتنی به گونه ای است که فضاهای خالی و ترک های موجود در سازه های بتنی را پر کرده و سدی را در مسیر عبور آب از میان بتن ایجاد می کند و به این صورت از نفوذ و رخنه کردن آن به درون بتن جلوگیری می کند.
قیمت نوار واتراستاپ بتن
واتراستاپ ها را می توان مهمترین بخش در اجرای سازه های آب بندی و ضد آب دانست. واتراستاپ ها با ایجا حائل در درزهای مختلف سازه ها مانع عبور و تردد آب از داخل به بیرون سازه و یا برعکس می شوند. لذا انتخاب صحیح واتراستاپ در اجرای سازه های بتنی از اهمیت بالایی برخودار است.
واتراستاپ بتن چیست ؟
واتراستاپ هایی که برای آب بندی انواع درزهای بتن کاربرد دارند در سه سیستم تزریق ، پی وی سی PVC، واتراستاپ های منبسط شونده بنتونیتی وجود دارند. هر یک از این واتراستاپ های بتن دارای معایب و مزایای زیادی می باشند. واتراستاپ های پی وی سی در دو نوع حفره دار و تخت برای درزهای انبساطی و اجرایی وجود دارند. همچنین این واتراستاپ ها در عرض و ضخامت های مختلفی وجود دارند. واتراستاپ های پی وی سی بسته به محل کاربرد در دو نوع واتراستاپ های کف خواب و دیواری تولید می شوند. واتراستاپ های PVC از نظر عرض و ضخامت دارای انواع متفاوتی می باشند
خواص و اثرات و مزایای واتر استاپ هیدروفیلی
- واتراستاپ هیدروسیل بر پایه لاستیک های مصنوعی می باشد و به عنوان یک عامل نفوذ آب در درزهای اجرایی با قابلیت متورم شدن بسیار بالا عمل می کند
- شکل پذیری زیاد و نصب آسان – بدون نیاز به اورلپ کردن یا جوشکاری در زمان نصب
- در سراسر چرخه استفاده خود در عملکرد اولیه خود باقی می ماند و خاصیت انعطاف پذیری و تغییر شکل به آن اجازه می دهد تا حفره ها و ترک های در اطراف خود را فورا پر کند.
- امکان اجرا بر روی سطوح ناصاف – مقاومت در مقابل تر و خشک شدن مداوم
- ایجاد تورم کنترل شده با توجه به عمر بتن – ایجاد تورم در آب شور و آب دریا
- دارای شکل پروفیل V شکل باز که جهت درگیرشدن با بتن عملکرد مناسبی دارد.
موارد کاربرد واتر استاپ هیدروفیلی
- طراحی شده برای نصب یک مانع آب بند در درزهای اجرایی در بتن مسلح و غیر مسلح
- هیدروسیل می تواند درهر دو حالت افقی و عمودی مورد استفاده قرار گیرد ولی در هیچ شرایطی نباید در درزهای انبساطی به کار رود. – آب بند دور انواع لوله ها
- آب بندی درزهای ایجاد شده در اتصالات فلز به بتن
- ما پیشنهاد می کنیم تایید نهایی برای استفاده در شرایط خاص را از گروه فنی ما دریافت کنید.
- درزها باید در تمام موارد دارای مقاطع پهن و تنگ باشند تا یک حداقل پوشش بتن ۶۰ میلیمتر را اطمینان دهند
انواع واتراستاپ
در خصوص آشنایی با این محصول، بهتر است ابتدا با انواع آن آشنا شوید. این محصول در سه دسته کلی تولید شده و مورد استفاده قرار میگیرد که شامل موارد زیر است:
- پی وی سی (PVC)
- هیدروفیلی
- بنتونیتی
واتراستاپ پی وی سی (PVC)
یکی از مهمترین و پرکاربردترین انواع این محصول نوع پی وی سی است. این نوع خود به دو دسته تقسیم میشود و شامل حفره دار و تخت است. کاربرد اصلی آن به منظور استفاده در درزهای انبساطی و اجرایی است. لازم به ذکر است این محصول در ابعاد و ضخامتهای مختلفی تولید و به بازار عرضه میگردد. از طرفی با توجه به کاربرد در زمان ساخت، در دو حالت کف خواب و دیواری تولید میگردد. از جمله مشخصات بارز آن نیز دوام بالا و مقاومت عالی است.
در خصوص این محصول باید بگوییم لازم است از انعطافپذیری بالایی برخوردار باشد تا با ابعاد و حجم سازههای بتنی و یا پیچیده شدن دور مقاطع مختلف، سازگار باشد. از این رو این محصول با طول زیاد، مقاومت کششی عالی و سختی مناسب تولید میشود استاندارد تولید این نوع، شامل ISRI 13277 و CRD-C572 است. به طور کلی میتوان گفت این محصول، در شرایط مختلف از مقاومت بسیار زیادی برخوردار بوده و در برابر محیطهای قلیایی نیز بسیار مقاوم است. از این رو در صورت استفاده ترک نخورده و نشتی ندارد. کاربرد اصلی این محصول در آببند کردن سدها، تصفیهخانه، تونل انتقال آب و… است.
واتراستاپ هیدروفیلی
از دیگر انواع واتراستاپ، نوع هیدروفیلی است. این محصول در مواردی کاربرد دارد که لازم است نشت درزهای اجرایی و مقاطع بتنریزی رفع گردد. این محصول دارای خاصیت ارتجاعی بسیار بالا بوده و با استفاده از پلیمرهای لاستیکی تولید میشود.
واتراستاپ بنتونیتی
نوار آببند بنتونیتی، یک محصول رایج و پرکاربرد است. این محصول بر پایه سدیم بنتونیت فعال در ماتریس بوتیل ساخته میشود. همین مسئله سبب میشود که از خاصیت ارتجاعی بسیار بالایی برخوردار باشد. در واقع این محصول و محصولات مشابه لازم است با مواد خام بدون هرگونه افزودنی و ناخالصی ساخته شود.
نوار واتراستاپ چیست ؟
قبل از اینکه به موضوع انواع نوار واتراستاپ و کاربرد آنها بپردازیم، اجازه دهید این ماده را بهتر بشناسیم. واتراستاپ یک محصول ساختمان مناسب بتنی است که هدف آن جلوگیری از نفوذ مایعات در محل قطع بتن است. بنابراین کاربرد نوار واتراستاپ در بتن های چند مرحله ای ضروریست.
کیفیت نوارهای واتراستاپ
دانستن خواص نوارهای واتراستاپ که برای کاربردهای عایق در ساختمان ها ضروری هستند، به شما در انتخاب درست کمک می کند. هنگام انتخاب انواع نوار واتراستاپ، باید مطمئن شوید که نوار واتراستاپ شما دارای این ویژگی ها است. میتوانیم ویژگیهای مورد نیاز برای یک نوار واتراستاپ ایدهآل را به صورت زیر خلاصه کنیم: انواع نوارهای واتراستاپ استحکام کششی بالایی دارند.
این نوارها به دلیل منطقه استفاده از کشیدگی بالایی دارند.
انواع باکیفیت نوارهای واتراستاپ عموما دارای کشسانی داخلی و آب بندی عالی هستند.
واتراستاپ ها در برابر اسیدها، آب دریا و حتی گازوئیل بسیار مقاوم هستند.
نوارهای واتراستاپ در برابر قلیایی ها، آب کلردار و سایر مواد شیمیایی مبتنی بر آب بسیار مقاوم هستند
واتراستاپ را چگونه نصب کنیم؟
برای اتصال واتراستاپ به یکدیگر میتوانید از سشوار صنعتی استفاده کنید طوری که حدود 20 تا 40 سانتیمتر از واتراستاپ را به کمک حرارت روی همدیگر بنشانید.اتصالات بتنی، جایی که دو یا سه بخش از بتن به هم می رسند، ضعیف ترین نقاطی هستند که به راحتی در معرض نشت مایع هستند. بنابراین تعدادی از محصولات واتراستاپ برای تشکیل یک سد رطوبتی برای مقابله با این مسائل طراحی شده اند.نصب مناسب عملکرد واتراستاپ ها را در عایق بندی آب تعیین می کند و باعث کاهش پوسته پوسته شدن و ترک خوردن بتن اطراف می شود.
نصب و راه اندازی واتراستاپ:
واتراستاپ ها را در موقعیت مناسب قرار دهید. دقت کنید که حدود نیمی از عرض آن در بتن فرو رفته باشد.دقت کنید واتراستاپ را با کمک گیره به آرماتور راهنما که از قبل در محل نصب واتراستاپ آماده کردید به فاصله های حدود 20 تا 25 سانتیمتر از یکدیگر محکم کنید.حالا مرحله اول بتن ریزی را بصورتی که تا یخی از واتراستاپ را پوشش دهد اجرا کنید.