خصوصیات و ویژگی های تابلوهای ترافیکی
تابلو ترافیکی جاده ای
در میان تمامی تابلوهای ترافیکی جاده ای از اهمیت ویژه ای برخوردارند. قدمت استفاده از تابلوهای ترافیکی بسیار بیشتر از سایر تجهیزات ترافیکی است. مسیرهای بی انتها و پر پیچ و خم جاده ها در سراسر دنیا نیاز به علائم و نشان هایی دارد. نشانه هایی که رانندگان را از مسیر پیش رو، هشدارها، پیچ های تند، میزان شیب جاده، مسافت مانده تا نزدیکترین شهر یا روستا، مسیرهای فرعی و دوربرگردان و بسیاری اطلاعات دیگر مطلع سازد. تابلوهای ترافیکی ضمن راهنمایی و هدایت رانندگان به مقاصد و مسیرهای مورد نظر، نقش مهمی در ایمن سازی جاده ها و معابر درون شهری و برون شهری بر عهده دارند، بگونه ای که تصور تقاطع های بدون تابلوهای هدایت مسیر، شهری بی هویت را تداعی می کند.
خصوصیات و ویژگی های تابلوهای ترافیکی
مشخصات فنی و ویژگی های یک تابلو ترافیکی استاندارد شامل موارد زیر می باشد :
- رنگ آن در برابر تابش آفتاب و نفوذ رطوبت از بین نمی رود و دچار پوسیدگی یا زنگ زدگی نمی شود ؛
- سازگار با محیط زیست و شرایط جوی است ؛
- در ابعاد و اندازه های مشخص و استاندارد ساخته شده اند ؛
- از زبان بین المللی برخوردار بوده و چند زبانه هستند ، تا امکان استفاده از آن برای فارسی زبانان و انگلیسی زبانان میسر باشد ؛
- خوانا و قابل فهم هستند ، کلمات از بین نمی روند و کم رنگ نمی شوند ؛
- آلودگی های جاده نظیر گرد و غبار و دوده را به خود جذب نمی کنند ؛
- زنگ نمی زند ، فرسوده نمی گردد و هزینه نگهداری را کاهش می دهند؛
- مسیر را مشخص کرده و نام اصلی خیابان ها را ذکر می کند ؛
- شبرنگ هستند و قابلیت دید در شب دارند .
ضربه گیر ستون و تابلوهای ترافیکی در ابعاد ، اشکال و رنگ های متنوع ساخته میشوند . امروزه تابلوهای ترافیکی بهبود وضعیت تردد در مسیرهای عبور و مرور شهری و بین شهری مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به نیاز روز افزون به این محصولات ، تولید کننده های تابلو ترافیکی در مناطق مختلف کشور در حال فعالیت هستند . کیفیت محصولات تولید شده توسط برندهای مختلف متفاوت است . از این رو پیش از خرید علائم ترافیکی باید اطلاعات مفیدی در مورد این ابزار و تجهیزات در اختیار داشته باشید.
کاربردهای تابلو ترافیکی
اغلب شبرنگ ترافیکی در نقاط مختلف جهان دارای مشخصات و نماد یکسانی هستند . هریک از این تابلوها با نمادهای اختصاصی که بر روی آن ها حک شده است ، وضعیت ویژه ای را بیان می کنند . به طور کلی تابلوهای ترافیکی در گروه های مختلفی تقسیم بندی می شوند . اعلام آگاهی و یا الزام راننده از جمله مهمترین کاربردهای تابلو ترافیکی است . تابلوهای آگاهی دهنده راهنمای راننده تا انتهای مقصد خواهند بود .
بی توجهی به این تابلوها ممکن است موجب تاخیر در رسیدن و یا سرگردانی در مسیر شود . اما از دیگر کاربردهای تابلوهای ترافیکی میتوان اعلام وضعیتهای خطر را نام برد. عدم توجه به تابلوهای هشدار حادثه آفرین خواهد بود. از کاربردهای تابلو ترافیکی میتوان به کاهش ترافیک جادهای ، اعلام وضعیت هشدار ، اعلام مسیرهای پرپیچ و خم ، اعلام مسیر یک یا دو طرفه ، راهنمایی مسیر و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد .
یکی از اهداف اساسی فروشگاه تولید و عرضه انواع تابلوهای ترافیکی ، علائم بازدارنده و علائم دستوری ، تابلوهای راهنمایی و رانندگی ، علائم هشدار دهنده و علائم شرایط ایمن ، علائم آتش نشانی و علائم چند منظوره است که علاوه بر کیفیت بالا ، مطابق با ساختارهای استاندارد نظیر همخوانی رنگ و موضوعات ، رعایت میزان تراکم اطلاعات ، قابل رویت بودن از فواصل دور ، حفظ سادگی و خوانایی طراحی و تولید شده باشند تا موجب مسیریابی سریع رانندگان برای انتخاب کوتاه ترین و بهترین مسیر جهت کاهش زمان سفر و دست یابی آسان تر به مقصد گردند . تابلوهای ترافیکی ضمن راهنمایی و هدایت رانندگان به مقاصد و مسیرهای مورد نظر ، نقش مهمی در ایمن سازی جاده ها و معابر درون شهری و برون شهری بر عهده دارند ، بگونه ای که تصور تقاطع های بدون تابلوهای هدایت مسیر ، شهری بی هویت را تداعی می کند.
آشنایی با تابلوهای ترافیکی جاده ای
یکی از مهمترین علائم هشدار دهنده در جادهها تابلوهای ترافیکی بوده و قدمت استفاده از آنها از سایر شهری و جاده بیشتر است. وجود مسیرهای پر پیچ و خم در جادهها نشان دهنده ضرورت وجود تابلوهای جادهای برای مشخص نمودن مسیر است. در بسیاری از موارد بهدلیل نبود تابلوهای هشدار دهنده، خودرو از مسیر منحرف و دچار حادثه شده است. برای آشنایی با تابلوهای ترافیکی جاده ای در ادامه با ما همراه باشید.
بهطور کلی تابلوهای ترافیکی به دو دسته شهری و جادهای تقسیم میشوند. بیشتر جاده ای قابل استفاده در شهر نیستند. تابلوهای ترافیکی از لحاظ کاربرد و استفاده به سه دسته اخباری، انتظامی و اخطاری تقسیم میشوند. این تابلوها بهمنظور محافظت از عابرین، کنترل سرعت رانندگان، آگاهی از مسیر، هدایت راننده به مسیر درست و مواردی از این قبیل مورد استفاده قرار میگیرد. بیشتر تابلوهایی که در جادهها مورد استفاده قرار میگیرند از نوع اخطاری هستند. وجود مزیتهای بیشمار برای تابلوهای ترافیکی جاده ای سبب شده تا مسئولین راهسازی جادهای برای خرید و نصب آنها اقدام کنند؛ اما بیتوجهی به نقصهای ایجاد شده در آنها و عدم تعمیر تابلوهای معیوب میتواند سبب ایجاد حوادث جبران ناپذیری برای خودرو و سرنشینان آن شود. این نواقص شامل موارد زیر هستند.
- نصب در مکان نامناسب
- ناخوانا بودن نوشتهها
- آسیب دیدن قسمتی از تابلو
و مواردی از این دست که سبب ایجاد حوادث رانندگی میشوند. برای جلوگیری از این موارد باید در هنگام خرید تابلوهای ترافیکی جاده ای دقت داشته باشید که این تجهیزات دارای علامت استاندارد بوده و از لحاظ کیفیتی سرآمد باشند. کیفیت رنگ، نوع مواد بهکار رفته و ابعاد آن از مهمترین عواملی است که در هنگام خرید باید به آنها توجه کنید.
ضرورت استفاده از تابلوهای ترافیکی جاده ای
تابلوها یکی از مواردی هستند که سبب استانداردسازی جاده میشوند. این تابلوها باید قابلیت خوانده شدن و دیدن شدن داشته باشند. همچنین باید سبب جلب توجه رانندگان شده و آنها را از خطرهای احتمالی جاده آگاه کنند تا در صورت نیاز رانند بتواند بهترین واکنش را از خود نشان دهد.
- هدایت راننده در رسیدن به مقصد
- آگاهسازی راننده از سرعت مجاز
- اطلاع رسانی از وضعیت جوی جاده
- اعلام عبور حیوانات اهلی و وحشی
- اطلاع از عملیات عمرانی
این موارد نشان دهنده ضرورت وجود تابلوهای ترافیکی جاده ای هستند. در صورت نبود تابلو ترافیکی در جاده، آسیبهای مالی و جانی زیادی به شهروندان و خودروها وارد میشود.
تابلو ترافیکی استاندارد چه ویژگیهایی دارد؟
بهطور کلی تابلوهای ترافیکی جاده ای استاندارد، جنس مقاومی در شرایط محیطی مختلف دارد. مقرون بهصرفه بودن نیز از دیگر ویژگیهای یک تابلو ترافیکی جاده ای استاندارد است. این تابلوها علاوهبر این که باید با محیط سازگار باشند، باید علائم راهنمایی و رانندگی را به خوبی برای رانندگان به نمایش بگذارند. با خرید تابلو از مراکز معتبر، خریدی بهصرفه و باکیفیت داشته و از خسارات ایجاد شده جلوگیری کنید. ویژگیها و مشخصات تابلو استاندارد شامل موارد زیر است.
- رنگ تابلو در برابر نور خورشید و رطوبت از بین نمیرود و دچار زنگزدگی یا پوسیدگی نمیشود.
- با محیط زیست و شرایط جوی سازگاری خوبی دارد.
- ابعاد و اندازه آن براساس استانداردهای اعلام شده ساخته شده است.
- چند زبانه بوده و دارای زبان بین المللی است.
- کلمات خوانا و قابل فهم باشند و از بین نروند یا کمرنگ نشوند.
- آلودگیهای جاده مانند دوده و گردوغبار را به خود جذب نمیکند.
- نام اصلی و شناخته شده شهرها و مکانها را ذکر میکند.
- قابل دیده شدن در شب هستند.
تا به این جای مطلب نسبت به اهمیت و ضرورت استفاده از تابلوهای جاده ای مطلع شدهاید. تابلوهای جادهای در مسیر برون شهری نصب میشوند و اعلام کننده قوانین و مقررات راهنمایی رانندگی و اطلاعات جادهای نظیر وجود استراحتگاه، پارکینگ، تعمیرگاه، مسجد، پمپ بنزین، فاصله شهرها، شرایط جوی و مواردی از این دست هستند. در صورت نبود این تابلوها علاوهبر سردرگمی رانندگان در جاده، هرج و مرج نیز ایجاد میشود. بهطور کلی تمامی تابلوهای اطلاعاتی و بیشتر تابلوهای اخطاری زیرمجموعه تابلوهای ترافیکی جاده ای هستند. یکی از تفاوتهای عمده تابلوهای جادهای و شهری وجود شبرنگ برای دید بهتر راننده در شب است. تمامی تابلوهای نصب شده در جاده باید دارای شبرنگ باشند؛ این عمل به کاهش خسارات و افزایش ایمنی جاده کمک بسیاری میکند.
دوام و مقاومت تابلوهای جادهای موضوعی است که باید دقت بسیاری در آن داشت. تعمیر و نگهداری تابلوهای جادهای نسبتبه شهری دشوار است؛ بنابراین باید از مواد اولیه بسیار مرغوبی تولید شوند. تابلوهای جادهای باید تمامی اطلاعات جغرافیایی را در اختیار راننده قرار دهد تا فرد نسبت به جاده آشنایی بیشتری پیدا کند. چگونگی نصب این تابلوها در افزایش عملکرد آن نیز بسیار موثر است.
مزیت تابلوهای جاده ای
وجود تابلوهای ترافیکی جادهای تا حد بسیاری در کاهش خسارات و آسیبهای جادهای موثر است. نصب و بهکارگیری این تابلوها سبب آشنایی بیشتر راننده با قوانین جاده و مسیر میشود. انحراف از مسیر اصلی جاده در شب، یک نمونه از حوادثی است که منجر به بروز خسارات جبران ناپذیری میشود. برای جلوگیری از این حوادث باید از تابلوهای ترافیکی جادهای که مجهز به شبرنگ هستند به تعداد کافی در جاده استفاده کرد. خستگی ناشی از رانندگی در جاده از اصلیترین دلایل بروز تصادفات است؛ وجود تابلو اعلام مراکز رفاهی و استراحتگاه در هر جاده الزامی است. موارد بیان شده چند نمونه از مزیتهای اصلی تابلوهای جادهای بوده و این موارد به روشنی اهمیت وجود تابلوهای ترافیکی در جاده را نشان میدهند.
نصب تابلوهای ترافیکی جاده ای
تا زمانی که تابلوهای ترافیکی به درستی در جاده نصب نشوند، کارایی خاصی ندارند. در برخی موارد نصب تابلو در محلهای نامناسب بسیار خطرآفرینتر از نبود آن است؛ بنابراین عملیات نصب صحیح و در مکان مناسب تابلوهای ترافیکی جاده ای به اندازه خرید آنها دارای اهمیت است. تابلوهای ترافیکی بر روی پایه قرار گرفته و این پایه بر روی زمین نصب میشود. پایههای تابلوهای ترافیکی جادهای باید دارای مقاومت و دوام بیشتری باشند. برخی از این پایهها برای نمایش تابلوها در ارتفاع زیاد استفاده میشوند؛ بنابراین برای جلوگیری از بروز صدمات و ایمنسازی آن، نصب پایه تابلو باید توسط کارشناس فنی و نصاب حرفهای انجام شود.
برای انجام فرآیند نصب تابلو، ابتدا باید محلی مناسب را انتخاب کرد. این محل باید مورد تایید کارشناس راهنمایی و رانندگی باشد. تایید کارشناس بهمنزله دید بهتر راننده و عملکرد مناسب تابلو است. پس از شناسایی محل مورد نظر، خاک آن نیز باید مورد آزمایش قرار بگیرد. در برخی موارد ممکن است خاک بسیار سست باشد؛ بنابراین ایمنسازی و نصب آن با چالشهای زیادی همراه میشود. ابتدا پایه تابلو باید به درستی در محل نصب شده و سپس با استفاده از مصالح مقاومسازی شود. ضخامت پایه تابلو جادهای نسبت به شهری بسیار بیشتر بوده و نوع تابلو نیز در این ضخامت تاثیرگذار است.