کشور نروژ به عنوان یک کشور توسعه یافته حوزه اسکاندیناوی که عضویت اتحادیه اروپا و شینگن را دارد، اخیرا جزو مقاصد مهاجرتی و مسافرتی ایرانیان شده است چرا که علاوه بر سطح اقتصاد بالا، دارای جاذبه های توریستی و گردشگری مخصوصا جاذبه های طبیعی بی نظیری است. در سالها گذشته، متقاضی دریافت ویزای نروژ بایستی به صورت حضوری در سفارت نروژ اقدام به انجام مصاحبه، انگشت نگاری و … می کرد ولی هم اکنون با تغییراتی که در نحوه تعیین وقت سفارت نروژ انجام شده، فرآیندها تسهیل شده است.
انواع ویزای نروژ Norway Visa
کشور نروژ ویزاهای متفاوتی دارد که بر اساس اقامت کوتاه و بلند مدت آن و اجازه اقامت در دسته بندی های زیر قرار می گیرد: ویزای تجاری (اقامت کوتاه مدت)، گردشگری / سایر (اقامت کوتاه مدت)، دیدار خانواده و دوستان (اقامت کوتاه مدت)، ویزای تحصیلی (اقامت کوتاه مدت)، الحاق به خانواده (اجازه اقامت – بلند مدت)و اجازه کار (اجازه اقامت – بلند مدت)، ویزای تحصیلی (اجازه اقامت – بلند مدت). فرد متقاضی بر اساس نوع ویزای درخواستی، بایستی مستندات و مدارک لازم را برای دریافت ارائه دهد.
مدارک لازم برای ویزای نروژ
مدارکی که برای أخذ ویزای نروژ لازم است در ادامه آورده شده است. این مدارک در سه قسمت مدارک هویتی، مدارک مسافرتی و مدارک کاری/ تحصیلی دسته بندی می شوند.
- تصویر و کد پیگیری تکمیل فرم درخواست روی وبسایت سفارت به آدرس
- پاسپورت با اعتبار بالای 6 ماه
- شناسنامه
- پرداخت هزینه بیمه مسافرتی
- بیمه مسافرتی معتبر در حوزه شینگنبا پوشش حداقل 30 هزار یورو برای بازه زمانی که متقاضی قصد مسافرت دارد.
- تهیه بلیط پرواز و یا رزرو پرواز
- رزرو هتل( ووچر رزرو هتل)، تأیید محل اقامت فرد دعوت کننده
- پرینت حساب بانکی سه ماهه برای تأیید تمکن مالی فرد
- مدارک اشتغال به کار، بیمه، فیش حقوقی یا تأییدیه از کارفرما
- مدارک مالکیت کسب و کار برای افرادی که صاحب کسب و کار هستند.
- مدارک بازنشستگی برای افرادی که بازنشسته هستند.
- مدارک تحصیلی و گواهی اشتغال به تحصیل برای متقاضیانی که دانش آموز و یا دانشجو هستند.
- مدارک مرتبط با دعوت نامه فرستاده شده توسط کارفرما، اپلیکیشن دانشگاه یا کالج
مراحل درخواست و تعیین وقت سفارت
همانطور که در بالا اشاره شد، تغییراتی در نحوه دریافت ویزا و تعیین وقت سفارت نروژ اتفاق افتاده است. هم اکنون دیگر نیازی به مراجعه به سفارت نروژ در تهران نیست. سفارت نروژ مشابه برخی دیگر از کشورهای اروپایی عضو حوزه شینگن، فعالیت های مرتبط با أخذ ویزا را به واگذار کرده است. بنابراین دیگر موضوعی با عنوان تعیین وقت سفارت نروژ وجود ندارد و با تغییری که انجام شده، مراحل تعیین وقت سفارت به شکل زیر است:
1- ایجاد اکانت روی وبسایت پادشاهی نروژ
ایجاد اکانت به صورت آنلاین روی ایجاد شده و موارد لازم بایستی تکمیل و یا آپلود شود.
2- پرداخت هزینه سفارت نروژ
هزینه ویزای مسافرتی یکبار ورود برای افراد بالای 12 سال، 80 یورو، کودکان بین 6 الی 12 سال، 40 یورو و برای زیر 6 سال رایگان است.
* توجه نمایید همه ساله در تعرفه های ویزای نروژ تغییراتی بوجود می آید، بنابراین توصیه می شود هزینه های به روز را در بخش مشاهده نمایید.
3- ارسال ایمیل اطلاعات پروفایل اکانت و درخواست وقت از کارگزاری وی اف اس گلوبال
برای دریافت وقت ملاقات در کارگزاری وی اف اس، باید یک ایمیل به آدرس فرستاده شده و اطلاعات زیر در متن ایمیل ارسال شود:
- نام و نام خانوادگی متقاضی
- شماره پاسپورت
- تاریخ انقضای پاسپورت
- ملیت
- جنسیت
- تاریخ تولد
- شماره تماس
- تاریخ مسافرت
- نوع ویزای درخواستی
- تایید پرداخت در پرتال ویزای نروژ (Cover Letter)
4- حضور در روز مشخص شده در مرکز VFS Global برای بررسی مدارک و انجام انگشت نگاری( بیومتریک)
بعد از ارسال مدارک به وی اف اس گلوبال، لازم است متقاضی در روز مشخص شده در دفتر VFS حضور یافته و مراحل درخواست را تکمیل کرده و همزمان مرحله انگشت نگاری را نیز انجام دهد. دفتر کارگزاری وی اف اس که امور مربوط به ویزای نروژ را انجام می دهد، در مجتمع تجاری هروی سنتر پاسداران قرار دارد. اطلاعات کامل کارگزاری در ادامه آورده شده است.
اطلاعات و آدرس دفتر کارگزاری وی اف اس گلوبال VFS global
تهران، پاسداران، میدان هروی، خیابان موسوی (گلستان پنجم)، طبقه چهارم مجتمع هروی سنتر، مرکز درخواست ویزای نروژ
ساعات و روزهای کاری: همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۵ عصر به جز روزهای جمعه و شنبه و تعطیلات رسمی
5- بررسی و دریافت جواب درخواست ویزا
اطلاعات تکمیل شده توسط وی اف اس طی یک روز کاری به سفارت نروژ ارسال می شود و بعد از بررسی هایی که سفارت نروژ انجام می دهد، نتیجه از طریق کارگزاری VFS، به متقاضی اطلاع داده می شود تا پاسپورت خود را دریافت کند. توجه نمایید که تصمیم نهایی روی دریافت یا ریجکت ویزای نروژ صرفا توسط خود سفارت نروژ انجام می گیرد. همچنین قابل ذکر است در برخی از کیس های پیش آمده، پاسپورت به سفارت نروژ در امارات متحده و شهر ابوظبی ارسال شده و صدور ویزا از طریق آن سفارت انجام می گیرد.
شرایط ویزای نروژ
کشور نروژ در شبهجزیره اسکاندیناوی است و بههمیندلیل برای ورود به نروژ نیاز به ویزای شینگن دارید. شرایط سختی برای گرفتن ویزای نروژ برای ایرانیان وجود دارد که باید این شرایط را قبل از برنامهریزی برای سفر به نروژ این را بدانید. برای اینکه بتوانید ویزای شینگن نروژ را بگیرید، باید دعوتنامهای از طرف دوست، فردی آشنا یا خانوادهتان ارائه دهید. باید در این دعوتنامه مدت اقامت شما در نروژ نوشته شده باشد؛ بنابراین اخذ ویزای نروژ با دعوتنامه برای ایرانیان امکانپذیر است.
· تمکن مالی خود را اثبات کنید
تمکن مالی برای دریافت ویزای مهاجرت به نروژ باید به یورو گفته شود و حتماً مدیر شعبه بانک صادرکننده باید این نامه را امضا و مهر کند. میانگین مبلغ تمکن مالی حدود ۲۰۰میلیون تومان برای هر متقاضی است.
· نامه گردش حساب بانکی خود را ارائه دهید
در نامه گردش حساب باید تعداد تراکنشهای سه ماه اخیر درج شده باشد. در آخر به این نکته توجه کنید که بدون داشتن هرکدام از شرایط گفتهشده، ممکن است درخواست شما برای اخذ ویزای کشور نروژ ریجکت شود.
انواع ویزای نروژ
پیش از اینکه با چگونگی گرفتن ویزای نروژ و انواع ویزای نروژ آشنا شوید، باید مکانی را که میخواهید از آن به نروژ بروید مشخص کنید و همچنین هدف شما از این مهاجرت یا سفر در نوع ویزا اهمیت دارد. چهار نوع ویزای متفاوت برای سفر به نروژ صادر میشود:
- ویزای نوع A: نام دیگر این نوع ویزا ویزای ترانزیت یا فرودگاهی است. اگر میخواهید از فرودگاه نروژ فقط برای تغییر مسیر و رفتن به کشور دیگری استفاده کنید، باید این ویزا را درخواست دهید
- ویزای نوع B: افرادی که فقط میخواهند در طول سفر خود از حوزه شینگن عبور کنند، میتوانند ویزای نوع B را داشته باشند
- ویزای نوع C: اگر یک سفر کوتاه و توریستی را به مقصد نروژ برنامهریزی کردهاید، باید ویزای نروژ توریستی داشته باشید؛ همچنین میتوانید از ویزای نوع C برای سفر به کشورهای دیگر حوزه شینگن استفاده کنید
- ویزای نوع D: ویزای نوع D از نوع ویزای بلندمدت است و برای افرادی صادر میشود که قصد ادامه تحصیل یا مهاجرت کاری به نروژ دارند. این ویزا به شما اجازه میدهد تا چندینبار از کشور نروژ خارج و سپس بدون هیچ مشکلی به آن وارد شوید
ویزای کار نروژ
یکی از مثالهایی که میتوان برای ویزای بلندمدت بیان کرد، ویزای کاری است. ویزای کاری شامل افرادی میشود که در جستوجوی شغل در نروژ هستند یا دعوتنامهای از یک شرکت و کارفرمای معتبری در نروژ داشته باشند. با توجه به اینکه ایرانیان نمیتوانند از طریق ویزای نوع اول اقدام کنند، باید رزومهای قوی و تسلط بسیار خوبی بر زبان انگلیسی و نروژی داشته باشند تا شانس استخدام خود را بالا ببرند.
ویزای تحصیلی نروژ
اگر در دانشگاههای کشور نروژ قصد ادامه تحصیل دارید، باید برای گرفتن ویزای تحصیلی نروژ اقدام کنید. تدریس در دانشگاههای معتبر و با سطح عملی بالا به زبان انگلیسی و نروژی است و میتوانید برای تحصیل در مقاطع مختلف این دانشگاهها اقدام کنید. دانشگاههای نروژ یکی از مناسبترین هزینهها را در بین دانشگاههای اروپا دارد؛ همچنین بعد از اتمام تحصیل در کشور نروژ میتوانید از طریق کار، نوع ویزا و اقامت خود را تغییر دهید.
اخذ ویزای تحصیلی نروژ بدون مدرک زبان کمی سخت خواهد بود؛ زیرا باید حداقل به یکی از زبانهای انگلیسی یا نروژی مسلط باشید و مدرک زبان معتبری را ارائه دهید تا بتوانید در دانشگاههای این کشور تحصیل کنید. در سالهای اخیر برخی از دانشگاههای نروژ به برگزاری کلاسهای زبان برای دانشجویان بینالمللی اقدام کردهاند؛ اما هزینۀ این کلاسها کمی بالا است.
ویزای خانوادگی نروژ
ویزای خانوادگی نروژ یکی دیگر از ویزاهای بلندمدت این کشور است که اعضای خانوادۀ نزدیک شهروندان نروژ میتوانند برای دریافت این ویزا اقدام کنند؛ بنابراین از طریق یکی از اعضای خانواده که در نروژ زندگی و کار میکند، میتوانید ویزای خانوادگی بگیرید. اگر میخواهید با شهروندی نروژی ازدواج کنید، ویزای شما از نوع خانودگی نیست و باید ویزای ازدواج نروژ بگیرید.
ویزای فرودگاهی نروژ
ویزای فرودگاهی یا ترانزیتی نروژ برای شهروندان برخی از کشورها مانند ایران، عراق، پاکستان، نیجریه، اتیوپی، سومالی، بنگلادش، سریلانکا و افغانستان صادر میشود. اگر میخواهید در فرودگاه نروژ توقف کنید و پرواز خود را به کشور دیگری تغییر دهید، باید ویزای فرودگاهی نروژ را داشته باشید. فراموش نکنید که این ویزا فقط به شما اجازه میدهد تا در فرودگاه، منتظر پرواز بعدی خود بمانید و نمیتوانید از فرودگاه خارج شوید.
منظور از ویزای شینگن نروژ چیست؟
ابتدا بهتر است با منطقه شینگن آشنا شوید. ۲۶ کشور اروپایی توافقنامهای را امضا کردند که در آن به شهروندان خود اجازه میدهند تا بدون داشتن گذرنامه در این حوزه شینگن سفر کنند. کشورهایی مانند نروژ، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند و سایر کشورهایی که عضو این منطقه هستند برای مسافران خود از کشورهای دیگر ویزای شینگن صادر میکنند؛ بنابراین شما برای سفر به نروژ نیاز به ویزای شینگن دارید تا در نروژ یا سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا بتوانيد اقامت کوتاهمدت داشته باشید.
مدارک لازم برای اخذ ویزای نروژ
برای دریافت ویزای کشور نروژ به مدارک مختلفی نیاز دارید که در ادامه با تعدادی از مدارک لازم برای ویزای نروژ آشنا خواهید شد:
- ابتدا باید فرم درخواست ویزای نروژ را بادقت و صادقانه پر کنید
- باید دو قطعه عکس از نوع فرمت گذرنامه را با فرم درخواست ویزای پیوست نروژ ارائه دهید
- کپی و اصلی گذرنامه و ویزاهای قبلی را تحویل دهید. از حداقل اعتبار سهماهه گذرنامه پس از زمان برگشت و داشتن دو صفحه خالی مطمئن شوید
- حتماً یک نسخه از رزرو بلیت رفتوبرگشت پرواز به نروژ یا برنامه پرواز را داشته باشید
- باید نامهای شفاف، صادقانه و با جزئیات از هدف و علت سفر خود به نروژ بنویسید و آن را به سفارت تحویل دهید
- باید شرایط اسکان خود را در نروژ توضیح دهيد و نامۀ رزرو هتل را ارائه دهید
- حداقل مبلغ بیمه سفر برای نروژ حدود ۳۰هزار یورو است که باید تأییدیه آن را داشته باشید
- وضعیت مدنی را باید اثبات کنید. در این مرحله باید کپی و اصل مدارک هویتی مانند گواهی و سند ازدواج، شناسنامه فرزندان، شناسنامه فوت همسر و شناسنامه همسر را ارائه دهید. درصورتیکه مجرد هستید، ارائه شناسنامه و کارت ملی کافی است
- تمام مدارک هویتی و اسناد ملکی شما باید ترجمه شوند؛ سپس اصل و کپی آنها ارائه شود
- باید هزینهای را برای گرفتن ویزا پرداخت کنید؛ سپس رسید آن را تحویل دهید
- فراموش نکنید که کاغذ تعیین وقت سفارت را همراه داشته باشید.
منبع: