رمز ریال چیست و چه تفاوتهایی با رمز ارز دارد؟
بانک مرکزی اعلام کرده است که آماده عرضه «رمز ریال» است و پس از مرحله آزمایش آن، احتمالاً سال آینده شمسی جریان رمز ریال آغاز می شود، اما رمز ریال چیست، چه ویژگی هایی دارد و چه تفاوت هایی با رمز ارز دارد؟ رمز ریال در واقع ارز دیجیتال بانک مرکزی ایران است که به عنوان پول نقد الکترونیکی محسوب می شود و نسخه الکترونیکی اسکناس های رایج در ایران خواهد بود. ارزش آن نیز به ریال کاغذ سنتی موجود مرتبط است.
البته، پول نقد یا کارتهای اعتباری که بسیاری از افراد برای خرید روزانه از مغازهها یا پرداختهای بانکی از آنها استفاده میکنند، نوعی پول دیجیتال هستند. البته تاکنون این ارزهای دیجیتال توسط بانک های تجاری بر اساس اعتبار الکترونیکی بانک مرکزی صادر می شد.
بنابراین رمز ریال که می تواند توسط کارت یا گوشی هوشمند و کامپیوتر استفاده شود. این یک نسخه الکترونیکی ریال است که برای اولین بار به اشخاص حقیقی و حقوقی این امکان را می دهد که با افتتاح حساب نزد بانک مرکزی که موسسه ای امن تر از بانک های تجاری خصوصی است، ارز دیجیتال را در ازای سپرده های ریالی مستقیماً دریافت کنند.
بنابراین ریال دیجیتال مکمل پول نقد است نه جایگزین و در کنار سایر ابزارهای پرداخت روزمره مانند کارت بانکی، اینترنت بانک و موبایل بانک فعال می شود و به افزایش سرعت مبادلات پول کمک می کند. زیرا رمز ریال اجازه خواهد داد که ذات پول به صورت الکترونیکی منتقل شود و نیاز به تسویه بین بانکی را از بین ببرد. بنابراین تراکنش های مبتنی بر رمز ریال بلافاصله انجام می شود و دریافت و پرداخت وجه در کسری از ثانیه امکان پذیر خواهد بود.
طبق اعلام بانک مرکزی، ریال دیجیتال برخلاف ارزهای رمزپایه مانند بیت کوین قابل استخراج نخواهد بود و عرضه آن توسط این بانک تنظیم می شود. اما ارزهای رمزنگاری شده مانند بیت کوین تا حدودی قابل استخراج است و این امر در کنار غیرمتمرکز بودن آن به معنای عدم کنترل و نظارت بر آن توسط هیچ نهاد پولی و غیر پولی، از ویژگی های آن است.
اما علیرغم کنترل عرضه رمز ریال توسط بانک مرکزی ایران، عرضه ارز صادر شده توسط بانک های مرکزی حتی ارز دیجیتال محدود نیست و می تواند به طور مستمر توسط نهاد صادرکننده افزایش یابد. با این حال، بخشی از جذابیت ارزهای دیجیتال، علاوه بر تضمین اصالت و امنیت آنها بر اساس بلاک چین و الگوریتمهای منحصر به فرد، محدودیت دائمی ظرفیت استخراج آنها است.
البته بانک مرکزی ایران اعلام کرده است که از فناوری مشابهی برای ارائه ارزهای رمزنگاری شده برای انتشار ریال دیجیتال استفاده خواهد کرد. اقدامی که می تواند برخی از نگرانی های امنیتی معمول در سیستم پولی ایران را برطرف کند.
اقدام بانک مرکزی ایران برای پیشنهاد رمز ریال که یکی از اهداف آن بین المللی کردن ریال است، در شرایطی است که بزرگ ترین بانک های مرکزی جهان از جمله بانک مرکزی اروپا و آمریکا رشد خود را آغاز کرده اند. انتشار ارزهای دیجیتال؛ جدای از تلاش برای سادهسازی سیستمهای پرداخت و رفع نقاط ضعف گردش پول سنتی، این افزایش به دلیل نگرانی فزاینده آنها در مورد گسترش بازار ارزهای دیجیتال و مبادلات مبتنی بر آنها است.
بانک های مرکزی نگران از دست دادن کنترل گردش پول و مبادلات ارزی خود با افزایش ارزهای دیجیتال هستند. اما برخی کارشناسان هشدار می دهند که یک بحران اقتصادی می تواند تقاضا برای پول نقد ارز دیجیتال را افزایش دهد. اتفاقی که بانک های مرکزی در حال طراحی ابزاری برای مقابله با آن هستند. اما صرف نظر از این چالش، محبوبیت گسترده ارزهای دیجیتال صادر شده توسط بانک های مرکزی می تواند بانک های تجاری را از دسترسی به منابع مالی ارزان و پایدار محروم کند. بر این اساس، بانک مرکزی اروپا در حال بررسی طرحی برای تعیین سقف دسترسی اشخاص حقیقی و حقوقی به یورو دیجیتال است.
در عین حال، اقتصاددانان حدس می زنند که رواج استفاده از ارزهای دیجیتال در اقتصادهای نوظهور وابسته به ارزهای خارجی می تواند منجر به کاهش برابری ارزهای ملی آنها شود. اتفاقی که راه را برای بی ثباتی پولی و اقتصادی هموار خواهد کرد.
رمزریال چیست؟ | تفاوت رمز ریال با ارزهای دیجیتالی جهانی
مانی یکتا در ادامه به ویژگی های رمزیال پرداخت و گفت:
از جمله ویژگیهای این ابزار جدید میتوان به پرداخت سریعتر مشتری، امنیت بالاتر و فراهم کردن فضایی جدید برای توسعه تجارت الکترونیک در کشور اشاره کرد. هدف گذاری و اجرای طرح برای مصارف داخلی در نظر گرفته شده است و رمزریال به هیچ وجه نباید در خارج از کشور استفاده شود.
مهران محرمیان معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی امروز در برنامه زنده تلویزیونی گفت: در حال حاضر ۹۰ بانک مرکزی دنیا پروژههای ارز دیجیتال بانک مرکزی را شناسایی کردهاند و برخی از آنها مفاد مربوطه را تصویب کردهاند. پس از بررسی ها از سال 99 وارد مرحله نظارتی شده ایم، مردم می توانند با مراجعه به بانک و بابت پولی که در بانک دارند رمز ریال دریافت کنند، سقف دریافت رمز ریال بسته به تجاری یا غیرتجاری بودن کیف پول متفاوت است.
مهران محرمیان میگوید: ارزهای دیجیتال از جنبههای فنی، اقتصادی، نظارتی، پولی، ریالی و بهویژه حقوقی مورد بررسی قرار گرفته است که پس از ابلاغ مصوبه ملی ارزهای دیجیتال در شورای پول و اعتبار، آن را به صورت آزمایشی در شورای پول و اعتبار معرفی خواهیم کرد. چند ماه آینده
تفاوت بین رمز ریال و ارزهای دیجیتال جهانی
رمز ریالA مانند سایر ارزهای دیجیتال دنیا ماینینگ ندارد و صحبتی از سرمایه گذاری در آن نیست، اما یک ابزار پرداخت خواهد بود. در رمزریال هیچ واسطه ای وجود ندارد، در صورت ورشکستگی بانک به پول شما آسیبی وارد نمی شود.
«رمز ریال» نیازی به استخراج ندارد / ویژگیهای پول جدید ایران چیست؟
معاون بانک مرکزی گفت: رمز ریال رمز ارز معتبر جهانی مانند بیت کوین نیست، پشتیبانی نمی شود، نیاز به استخراج ندارد، انتشار رمز ریال در انحصار بانک مرکزی است و سرمایه گذاری در این زمینه وجود ندارد. فناوری های نوین. .
مهران مهرمیان گفت: در حال حاضر 90 بانک مرکزی در دنیا پروژه های رمزنگاری بانک مرکزی را تعریف کرده اند و برخی از آنها مقررات مربوطه را تصویب کرده اند. پس از بررسی ها، از سال 1378 وارد مرحله تنظیم مقررات شده ایم، مردم می توانند به بانک مراجعه کنند و با پولی که در بانک دارند، رمز ریال بگیرند. محدودیت دریافت رمز ریال بسته به تجاری یا غیرتجاری بودن کیف پول متفاوت است.
وی می گوید: ارز دیجیتال از جنبه های فنی، اقتصادی، نظارتی، پولی، ریالی و به ویژه حقوقی مورد بررسی قرار گرفته است. پس از ابلاغ تصمیم ارز دیجیتال ملی به شورای پول و اعتبار، طی چند ماه آینده آن را به صورت آزمایشی اجرا خواهیم کرد.
هفته گذشته صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی از تصویب آیین نامه کد ارز ملی موسوم به «رمز ریال» خبر داد. مطابق با؛ کد پول ملی فرم الکترونیکی همان ارزی است که توسط بانک مرکزی ایجاد و صادر می شود.
پول دیجیتال ایرانی به زودی پیاده سازی می شود | جزئیات استفاده عمومی از “رمز ریال”
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی گفت: کد پولی بانک مرکزی به نام رمز ریال به زودی به صورت آزمایشی اجرا می شود.
وی گفت: فتوای رهبر معظم انقلاب در خصوص کد پولی آموزنده و دقیق بود و موضوع را به مسائل حقوقی واگذار کردند و مسائل حقوقی نیز در حال پیشرفت است و همگرایی خوبی بین قوای مختلف وجود دارد.
معاون فناوری بانک مرکزی اضافه کرد: به زودی شاهد گشایش هایی در مسائل دینی خواهیم بود زیرا رهبری به خبرگان اعتماد دارند و با وجود اینکه علما نظرات متفاوتی دارند، اما بر اساس نظر ایشان بازتر است. رهبری.”
وی در خصوص صدور کدهای ارزی نیز گفت: راهکار بانک مرکزی برای رفع تناقض بین تمرکززدایی که ذاتی ارزهای رمزپایه است و از سوی دیگر بحث حاکمیت ارزهای کشورها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
محرمیان ادامه داد: بسیاری از بانک های مرکزی کشورها در این راستا تلاش می کنند که در بانک مرکزی کشورمان نیز از چند سال گذشته این موضوع مطرح شده و اقدامات فنی انجام شده و آیین نامه آن به تصویب پولی رسیده است. و شورای اعتبار».
به گفته این مقام مسئول، مرحله آزمایشی کد ارزی بانک مرکزی با نام رمز ریال به زودی اجرایی می شود و به صورت عمومی و به صورت اسکناس مورد استفاده قرار می گیرد، اما در فضای دیجیتال منتشر و در اختیار عموم قرار می گیرد. وی در خصوص استفاده از رمز ارز در واردات کالا گفت: مصوبه مردادماه هیئت وزیران استفاده از رمز ارز در واردات بود که آیین نامه اجرایی آن در حال تدوین است و اجرا و جزئیات این موضوع خواهد بود. مصمم. .