عمومیکسب و کار ایرانیان

آموزش ساخت آبنمای دیواری حیاط

آموزش ساخت و اجرای آبنما

نکات زیر را می بایست در طراحی آبنما دیواری ساختارهایی که در رابطه با آب ساخته می شوند در نظر بگیرید.

  • حرکت
  • سرو صدا
  • تاثیر خنک کننده
  • انعکاس
  • آرامش
  • تحرک
  • حرکت
  • نور در آب جاری تلالو می نماید.آب های جاری در مقایسه با آب های راکد می توانند فضاهای بسیار متفاوتی به وجود آورند
  • در شهرهای بزرگ بهتر است حدود 25 درصد از مساحت کل پارک و یا فضای سبز به آب و آبنماها اختصاص داده شود.
  • آبنما بر حسب شرایط محیطی ،توپوگرافی زمین و هدف هایی که از ساخت آبنما در هر مکان وجود دارد،همچنین اکثریت افراد مخاطب از نظر فرهنگی ، اجتماعی و گروه سنی ساخته شود.
  • شکل و تعیین محل آبنما بستگی به موقعیت زمین وهماهنگی و همخوانی با دیگر عوامل باغ و پارک یا فضای سبز شهری ،هم چنین سلیقه و ابتکار طراح دارد.

آبنما دیواری حیاط‬‎ |آبنما دیواری سنگی‬‎

اجرای آبنما

ایزولاسیون یکی از مهمترین مراحل عملیات اجرای آبنمای دیواری است که در انواع مختلف تولید میشود که متداولترین آنها ایطوگام و قیرگونی میباشد که باعث جلوگیری از نفوذ و سرایت آب و رطوبت میشود که از مزیت های مهم این ایزولاسیون(ایزوگام و قیرگونی) میتوان به انعطاف پذیری یا ارتجاعی بودن آنها اشاره کرد که میتوان عایق بندی آبنما (fountain) را تا مدت زمان زیادی تضمین نماید.

ساختار مکانیکی آبنماها :

سیستم مکانیکی شامل لوله ها با قطرهای متنوع، پمپهای با توانهای متفاوت، نازلها و سیستمهای پنوماتیک میشود. این مجموعه که یک ساختار مکانیک سیالاتی را تشکیل میدهد جهت عملکرد بهتر و دقیقتر نیاز به طراحی دقیق و مهندسی دارد.

  • Piping : لوله کشی و ارتباط دهی آب در قسمتهای متفاوت است.
  • Pump : پمپهای مختلف جهت ایجاد فشار آب لازم استفاده میشود
  • Nuzzle : نازلها و فوارهها قسمتی هستند که در نهایت آب از آنها خارج میگردند. (تنوع در اندازه و ابعاد و تعداد این نازلها تاثیر به سزایی در ساختار کل رقص فوارهها دارند
  • Sources :مخازنی هستند که آب مورد نیاز را در خود جای میدهد.
  • Valves والوهای فرمانپذیر که میزان خروجی آنها با سیگنالهای الکتریکی و سرعت بالایی قابل کنترل هستند.

آبنما ها معمولا دارای سیکل بسته آب هستند و مصرف آب آنها فقط در حد تبخیر است. میتوان با بهره گیری از شیب ، مسیر حرکت آب را مشخص کرد و پس از آن با کارگذاری لوله های مکش آب و ریزش آب در ارتفاع و محل قرار گیری پمپ در انتهای گردش آب، بستر آبنما را برای عایق کاری آماده نمود. نکته بعدی در اجرای آبنما حیاط آرماتور بندی کف است تا مانع از نشست گردد همچنین از مسائل مهم دیگر ایجاد بستر مناسب است که با یک عایق کاری از چسب ها و یا حتی ایزوگامکاری در مقیاس کوچکتر (در مقیاس کمتر از دو متر حتی نیازی به آرماتوربندی نیست) و در مقیاس بزرگتر لایه های پوششی مناسب مانند بتن با عیار 300 تامین می شود که با این پوشش سیمانی آرماتورها مخفی خواهد شد.

 پس از این مراحل نیازمندیم با طراحی قوی آبنما را پوشش داده و تزئین نمائیم، زیرا نقطه عطف طرح نمایش این عنصر منظرسازی در بستری که قرار گرفته است، میباشد. تجیزات نوینی که اخیرا ارائه گشته، طراحی  و ساخت آبنماها را راحتتر نیز نموده است.

انواع آبنما و فواره

آبنما و فواره انواع و اقسام مختلف داشته و تنوع آن بسیار است،هرکدام در طراحی کاربرد خاصی داشته و برخی از آنها به شرح ذیل است:

آبنمای متحرك : آبنمای متحرك بر اساس ایجاد حرکت در افکت قابل مشاهده آب استوار است و به روشهای الکتریکی و مکانیکی امکانپذیر میباشد و برگشتی در ارتفاع به صورت غیر قابل کنترل به نمایش در می آورند. در انواع مدرنترین این آبنما امکان استفاده از پمپ ثابت و چند شیر برای کنترل ارتفاع آب میباشد که توسط کاربر قابل تنظیم است.  در زیر نمونه ای از آبنما متحرك به نمایش در آمده است. در این ساختار ارتفاع آب از یک میزان حداقل به حداکثر به صورت رفت و برگشتی حرکت مینماید.

آبنما شیشه ای

آبنمای شیشه ای و یا دیوار آب شیشه ای گونه ای از آبنماهای دکوراتیو است که در محیط های شخصی کاربرد فراوانی دارد و به عنوان یک المان چشم نواز و با طراوات در معماری داخلی مطرح است.

ابنمای مجسمه یا سازه حجمی آبنما

آبنمای معلق : در این نوع از آبنما پایه نگه دارنده طرح حجمی قسمت فوقانی آبنما که در ارتفاع تقریبا زیادی از سطح زمین قرار دارد طوری طراحی شده که با شدت فشار آب فواره ها به طریق هنرمندانه ای پنهان شده است و یا کاملا معلق است . این ابتکار بسیار جالب است و می توان ایده های زیادی را با این سبک اجرا کرد . آبنمای معلق

آبنمای آب و اتش: در این آبنما از ترکیب آب و آتش استفاده میشود، بدین صورت که علاوه بر نازل های آبی از نازل های خاصی جهت ایجاد آتش استفاده میگردد.  آبنما

آبنمای مه و آب: طرز کار این نوع آبنما بدین صورت می باشد که با استفاده از نازل های مخصوص و نیز فشار آبی كه توسط پمپ آن تامین می شود آب را به صورت پودر و مه مانند در می آورد.استفاده از این آبنماها در نمای رستوران ها و آلاچیق ها بسیار مرسوم شده است و باعث جلب مشتری ها و ایجاد فضای دلچسب می شود. خیلی از افراد ترجیح می دهند این آب نما در حیات خانه یا ویلای خود استفاده كنند تا حس حضور در جنگل را برایشان تداعی كند. آبنما

آبنمای دیواری : آبنماهای دیواری مناسب فضاهای مانند استخر، روف گاردن، لابی هتل و رستوران، ویلاها ، باغچه ها و تالارها و آپارتمانها است. این آب نما ها دارای قابلیت نور پردازی هم می باشند و نکته مهم آن سرعت کار اجرای بالا و آسان آن می باشد.  آبنما   آبنماهای ترکیبی: آبنماهای ترکیبی یکی از پرطرفدارترین انواع آبنماها برای فضاهای خارجی و داخلی محسوب می شوند که به خوبی با هر سبک از محوطه سازی هماهنگ می شوند و می تواند چهره ی فضای بیرونی شما را دگرگون کنند. آبنما

آبنمای پرده آب  آبنما

آبنمای حباب ساز برکه های مصنوعی آبنما

آبنمای مرکب یا ترکیبی

آبنما دیواری حیاط را چگونه، کجا و با چه متریالی بسازیم؟

آبنما دیواری حیاط از جمله روش‌های زیباسازی محوطه و حیاط است که در طراحی فضای سبز به ویژه در فضاهای کوچک بسیار استفاده می‌شود. آیا می‌توانیم آبنما را خودمان بسازیم؟ پاسخ به این سؤال که ذهن بسیاری از جستجو کنندگان را مشغول کرده است، مثبت است. در این مقاله به مراحل ساخت آبنما دیواری، انواع متریال مورد استفاده در آن و بهترین مکان برای جاگیری آبنما دیواری در حیاط پرداخته شده است. در ادامه با ویکی ساختمون همراه باشید.

آبنما دیواری حیاط از چه متریالی ساخته می‌شود؟

آبنما دیواری حیاط را می‌توان با استفاده از متریالی مانند سنگ لاشه، سنگ صیقل خورده، سنگ مصنوعی، سنگ ریزه رودخانه‌ای، شیشه، کاشی، آجر و فلز اجرا کرد.

آبنما دیواری ساخته شده با سنگ صیقلی و مصنوعی

به طور کلی آبنمای کلاسیک با سبک رومی، فرانسوی و انگلیسی به طور کلی کلاسیک اروپایی را با استفاده از سنگ جلاخورده یا سنگ صیقلی ساخته می‌شود. در گذشته از این نوع آبنماها به عنوان محل آبریز چشمه‌ها در شهرها استفاده می‌شد. ساخت این آبنماها در خانه میسر نیست ودر کارگاه‌ها ساخته می شوند و چنانچه از سنگ مصنوعی ساخته می‌شوند، باید قالب گیری و اگر از سنگ طبیعی ساخته می‌شوند باید تراشیده شوند.

آبنما دیواری حیاط ساخته شده از سنگ لاشه

از سنگ‌هایی صخره‌ای و تخته‌ای برای ساخت این نوع آبنما می‌توان استفاده کرد. بهترین ایده برای این کار، چیدن سنگ‌ها و تخته سنگ‌ها روی هم است. اگر در پای سنگ‌ها نیز بخشی برای جمع آوری آب منظور شود، نیز می‌توان از آن برای پرورش گل‌های نیلوفر آبی استفاده کرد.

آبنمای شیشه‌ای

برای ساخت آبنما دیواری حیاط می‌توان از شیشه نیز استفاده کرد. دیوارهای شیشه‌ای که آب از روی آن‌ها روان است نیز از انواع آبنمای دیواری شیشه‌ای محسوب می‌شوند.

آبنمای کاشی

برای ساخت آبنمای دیواری می‌توان از کاشی استفاده کرد. معمولاً کاشی‌های آبی که برای ساخت حوض از آن‌ها استفاده می‌شود، برای ساخت آبنمای دیواری هم استفاده می‌شود. کاشی‌های آبی ساده و طرح دار از جمله کاشی‌های پرطرفدار برای ساخت آبنمای دیواری حیاط هستند.

آبنمای فلزی

آبنماهای فلزی به طور کامل در کارگاه یا کارخانه ساخته می‌شوند و معمولاً به صورت یک کیت کاملاً بسته در یک محیط، معمولاً محیط‌های بسته قرار می‌گیرند و با اضافه کردن آب به مخزن آن و اتصال به برق، راه اندازی می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا