تاثیر نمک برای درخت گردو

ریختن نمک پای درختان گردو خوب است یا بد؟

محبوب بودن گردو یکی از دلایل خرید نهال گردو است، چرا که درخت پر بار گردو سود بالایی برای آن ها به همراه خواهد داشت. نگهداری و سالم نگه داشتن درختان گردو اهمیت زیادی دارد. تکنیک های زیادی وجود دارند که به باغداران کمک می کنند تا درختان خود را سالم و پر بارتر پرورش دهند. یکی از قدیمی ترین باورهایی که در مورد تقویت درختان گردو وجود دارد، این است که نمک برای درختان گردو بسیار مفید است. افراد قدیمی اعتقاد داشتند که نمک می تواند تاثیر زیادی روی مغز گردو و طعم آن داشته باشد. فکر می کنید این باور چقدر درست است؟ با ما همراه باشید تا شما را با تاثیر ریختن نمک پای درختان گردو آشنا کنیم.

بهترین کود شیمیایی برای درخت گردو |بیل زدن پای درخت گردو

شرایط محیطی مطلوب برای رشد درختان گردو چیست؟

پاسخ صحیح به این سوال، نیازمند آگاهی از شرایط خاک و عناصر موجود در آن است. اگر عناصر اعلام شده در خاک به مقدار کافی وجود داشته باشد؛ درخت سالم و پرمحصول و میوه ها سالم و با کیفیت خواهند بود. به این ترتیب هرچه عناصر در خاک کمتر و یا حتی بیشتر از حد نیاز باشند؛ میتوانند به سلامتی درخت و میوه آسیب برسانند.

در نتیجه ابتدا باید یک نمونه خاک از قسمت های مختلف زمین و از لایه های رویی و زیرین خاک برداشته و با مراجعه به لابراتوارهای مخصوص، آن را مورد آزمایش قرار داده، تا بدانیم با چه خاکی رودرو هستیم. به این ترتیب است که میتوانیم با آگاهی از عناصر مورد نیاز درخت گردو و با توجه به شرایط خاک، آنها را با استفاده از کود شیمیایی جبران نماییم. در این آزمایش میزان شوری خاک نیز مشخص میشود؛ تنها در صورتی که شوری خاک، کمتر از 1.5 ds/m باشد و شوری آب آبیاری کمتر از 1.1 دسی متر؛ باید با اضافه نمودن نمک، شوری خاک خود را کنترل کنید.

نکته ی حائز اهمیت در کیفیت میوه درخت گردو؛ محل کاشت آن است. باید درخت گردو در محلی با نورگیری مناسب کاشته شود. هرچه نور دریافتی توسط درخت بهتر باشد، درخت رشد بهتری داشته و محصول دهی آن بیشتر و با کیفیت تر میشود.

تاثير نمک بر درخت گردو چیست؟

همان طور که اشاره کردیم، بسیاری از افراد اعتقاد دارند که ریختن نمک پای درختان گردو می تواند تاثیر زیادی روی محصول نهایی داشته باشد. چنین باغدارانی معتقدند که ریختن نمک در پای درختان گردو می تواند موجب شود تا جانوران ریز و آفات درختان از بین رود. در نهایت درخت تنه سالم تری دارد. بدین ترتیب درخت گردو در فصل بهار و تابستان رشد بهتری خواهد داشت.

همچنین بعضی از باغداران بر اساس باورهای قدیمی اعتقاد دارند که این کار می تواند طعم مغز گردو را بهتر کند. این در حالی است که امروزه بر اساس تحقیقات مختلف، می توان نتیجه گرفت که ریختن نمک پای درخت گردو نه تنها سودی ندارد، بلکه می تواند آسیب های زیادی نیز به درخت وارد کند. این کار معایب زیادی برای درختان گردو به همراه خواهد داشت.

معایب ریختن نمک پای درخت گردو

همان طور که در ابتدا بیان کردیم، بسیاری از باغداران بر اساس برخی گفته های قدیمیان اعتقاد دارند که ریختن نمک پای درختان گردو می تواند موجب سالم بودن درخت و پربارتر شدن آن شود. در بخش قبل گفتیم که این باورها امروزه کاملا غلط است؛ زیرا نمک نه تنها نمی تواند برای درخت گردو مفید باشد، بلکه روی آن تاثیر منفی نیز دارد.

برای شناخت معایب استفاده از نمک پای درخت گردو باید بدانید که نمک از ترکیب دو عنصر کلر و سدیم ایجاد می شود. اضافه کردن این ترکیب به خاک می تواند تعادل ترکیبات خاک را بهم بزند. در نهایت این بهم خوردن ترکیب می تواند معایبی را برای درختان گردو به همراه داشته باشد. از مهم ترین تاثیرات ریختن نمک می توان موارد زیر را نام برد.

مسمومیت درخت گردو

یکی از مهم ترین تاثیرات منفی که نمک می تواند روی درخت گردو داشته باشد، می توان به مسمومیت درخت اشاره کرد. در صورتی که خاک بیش از حد سدیم و کلر داشته باشد، می تواند درخت را مسموم کند. البته باید بدانید مسمومیت درخت گردو و شدت آن به میزان تحمل شوری درخت و نژاد آن بستگی دارد.

هر چقدر نژاد درخت گردوی مورد نظر به شوری حساس تر باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که در معرض مسمومیت قرار بگیرد. بنابراین با این که افراد قدیمی اعتقاد دارند که نمک می تواند درخت را بارور کند، اما تحقیقات علمی که این روزها انجام شده، خلاف این موضوع را ثابت می کند. مسمومیت درخت می تواند علائم زیادی داشته باشد. از مهم ترین علائم مسمومیت درخت گردو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رشد شاخه و ساقه کاهش می یابد.
  • نوک برگ ها یا حاشیه آن ها می سوزد
  • مغز گردوها در مقایسه با سال های قبل کوچک تر می شود
  • مغز گردو دچار سوختگی خواهد شد

جذب پایین عناصر مورد نیاز درخت از خاک

زمانی که تعادل ترکیبات خاک بهم بخورد، می تواند تاثیر زیادی روی جذب عناصر دیگر داشته باشد. اضافه شدن مقدار زیاد کلر و سدیم به خاک باعث شده تا  درخت گردو با کمبود مس، آهن، روی و غیره مواجه شود. بنابراین ریختن نمک پای درختان گردو در نهایت رشد درخت را با کندی مواجه می سازد. همچنین این  امر موجب شده تا عمر اقتصادی درختان گردو نیز کمتر شود.

گرفته شدن نم خاک

یکی دیگر از تاثیرات منفی افزودن  نمک به درخت گردو، گرفته شدن نم خاک است. با ریختن نمک به پای درختان گردو، ریشه درختان نمی توانند آب کافی را دریافت نمایند. شاید تا به حال این موضوع را شنیده باشید که یکی از خواص نمک جذب رطوبت و نم است. این موضوع در مورد خاک پای درختان نیز وجود دارد. نمک می تواند رطوبت خاک را بگیرد و در پی آن ریشه نمی تواند رطوبت لازم را دریافت کند. زمانی که آب از ریشه درخت خاج شده و جذب نمک شود، برگ درختان گردو زودتر از موعد مقرر زرد شده و می ریزند.

پیری زودرس درخت گردو

هر درخت گردو به طور متوسط می تواند 100 سال عمر کند. عمر اقتصادی این درختان بین 40 تا 50 سال بیان شده است. ریختن نمک پای درختان گردو می تواند از عمر کلی و اقتصادی آن ها بکاهد. در این صورت بعد از گذشت چند سال متوجه می شوید که درخت شما دیگر میوه نمی دهد. این موضوع می تواند خسارت های  زیادی را برای باغداران به همراه داشته باشد. دقت داشته باشید افزودن مکرر و مستمر نمک به درختان گردو می تواند حتی موجب مرگ ناگهانی درختان گردو نیز شود.

کیفیت مغز گردو کاهش می یابد

قدیمی ها می گفتند ریختن نمک پای هر درخت گردو می تواند کیفیت مغز آن را بالا ببر و مغز آن طعم بهتری خواهد داشت. این در حالی است که اگر سدیم و کلر خاک و بافت های درخت بیش از حد طبیعی باشد، علاوه بر این که برگ های درختان گردو زرد می شوند، هورمون های گیاه نیز تا حد قابل توجهی کاهش می یابد.  در نهایت این امر می تواند منجر به تولید گردوهای با مغزهای خالی یا بسیار بی کیفیت شود. چنین گردوهایی خواهان زیادی ندارند. به همین علت باغداران متحمل ضررهای زیادی خواهند شد.

چرا باید پای درختان گردو نمک بریزیم؟

و اما تاثیرات ریختن نمک پای درختان گردو چیست؟ کشاورزان قدیمی معمولا مقداری سنگ نمک از درختان گردو آویزان میکردند. و یا در پای درختان نمک میریختند، و معتقد بودند این کار باعث افزایش کیفیت میوه و از بین رفتن کرم های درخت میشود. باید گفت که این کار نه تنها برای درختان گردو مفید نیست؛ بلکه آسیب هایی را نیز به درخت گردو وارد میکند.

آسیب اول: نمک حاوی 2 عنصر سدیم و کلر است. وجود نمک بیش از حد در خاک میتواند به درختان آسیب جدی وارد کند. و باعث برهم زدن تعادل سدیم و کلر در خاک میشود. درختان به خصوص درختان گردو، حساسیت بسیار بالایی در مقابل این موضوع از خود نشان داده و ممکن است درختان خود را در اثر مسمومیت از دست بدهید.

آسیب دوم: از طرفی در صورت شوری بیش از حد خاک، جذب عناصر مفید در درختان مثل مس و روی و… کاهش یافته و در نتیجه درخت آسیب دیگری در اثر کمبود سایر عناصر خواهد دید.

آسیب سوم: شوری و بافت شور خاک، باعث پیری زودرس و کاهش محصول دهی درخت خواهد شد.

آسیب چهارم: درختان در خاک های شور؛ ضعیف تر شده و در مقابل بیماری ها و حمله آفات آسیب پذیرترند.

آسیب پنجم: شور بودن بیش از حد خاک؛ از تولید هورمون گیاهی جلوگیری کرده و باعث بروز مشکلاتی در روند تولید مغز گردو میشود.

آسیب ششم: با جذب شوری خاک توسط ریشه؛ و انتقال آن به وسیله آوندها به سرتاسر درخت؛ باعث بروز آسیب در سلول های گیاهی خواهد شد.

شوری بیش از حد خاک به بافتهای چوبی درخت منتقل شده و در زیر بافت چوبی جمع میشوند. رفته رفته با انتقال شوری توسط آوندها به برگ، باعث سوختگی حاشیه برگ ها خواهد شد. در موارد شدیدتر حتی میتواند باعث مرگ درختان بشود. در این قسمت به برخی از مضرات شوری بیش از حد خاک در درختان گردو اشاره مینماییم:

  • سوختگی نوک و حاشیه برگ ها
  • کاهش رشد شاخه ها
  • کاهش اندازه ی مغز گردو
  • افزایش آفتاب سوختگی
  • خرد شدن هسته
  • تنش آبی
دکمه بازگشت به بالا