گیمپلی کالاف موبایل بینظیر است
مقایسه بازی پابجی و کالاف دیوتی موبایل + خرید سی پی ارزان
مقایسه بازی پابجی و کالاف دیوتی موبایل شاید نه مقایسه کاملی محسوب شود و نه جهت مشخص کردن برتری یک به بازی نسبت به دیگری است. و از بزرگترین و محبوترین بازیهای موبایلی در سبک شوتر به شمار میروند. حتی اگر یک گیمر حرفهای و معتاد به بازیهای آنلاین نباشید، اصلا بعید نیست حداقل یکی از این دو بازی هیجان انگیز را روی گوشی خود نصب داشته باشید. با توجه به محبوبیت روز افزون این دو بازی بهتر است در مقایسه بازی پابجی و کالاف مقایسهای کلی از نقطه نظرات مختلف بین آنها داشته باشیم.
هر دو بازی پابجی و کالاف، باکیفیت، قوی و سرگرمکننده هستند. هدف ما در این پست صرفا بررسی تفاوتهای میان پابجی و کالاف دیوتی موبایل است. هر دو بازی علاوه بر نسخه موبایلی یک نسخه کامپیوتری نیز دارند که خارج از بحث و حیطه وبسایت ما میباشد و اصولا مقایسه بازی پابجی و کالاف صورت گرفته در این پست قابل تعمیم به نسخههای کامپیوتری نمیباشد.
بازی پابجی موبایل
همانطور که میدانید ایده اصلی فرود در یک جزیره و جنگ تا کشتن همه رقبا، از بازیهای کامپیوتری گرفته شده و توسط شرکت سازنده پابجی در طی چند سال اخیر به محبوبیت رسیده است. سایر بازیهای موبایلی مانند فری فایر و فورت نایت به دلیل داشتن گرافیک و گیم پلی کاملا متفاوت قابل مقایسه با این بازی نیستند. منظور از قابل مقایسه نبودن داشتن ضعف یا پایین بودن کیفیت این دوبازه نیست بلکه تفاوت در ساخت بازی ها است که پابجی و کالاف ساختار،گیم پلی و گرافیک مشابهی دارند.
بازی پابجی موبایل اولین بازی در سبک بتل رویال برای گوشیهای هوشمند نیست اما میتوان به این بازی لقب اولین بتل رویال موفق در این عرصه را داد. پابجی با داشتن گیم پلی پرامکانات و با جزییات، طرفداران بسیاری را درمدت کم جذب خود کرد و حتی توانست مخاطبان زیادی را به سبک بتل رویال علاقه مند سازد. عرضه بازی پابجی برای گوشیهای موبایل، حتی از نظر منتقدان این بازی نیز یک انقلاب در بازیهای موبایل محسوب میشود.
بازی پابجی در ی چند سالی که از انتشارش میگذرد راه پر پیچ و خمی را طی کرده است. باتوجه استقبال بینظیر بازیکنان از این بازی و بیرقیب بودن آن در ابتدای کار، انتظارات فراوانی از آن وجود داشت. این انتظارات رفته بیشتر میشدند و برآورده کردن آنها که عموما با افزودن امکانات جدید به بازی بود باعث افزایش حجم کار شرکت سازنده نیز میشد. همه این اتفاقات و انتظارات باعث فراز و نشیبهایی در نسخه های مختلف بازی شدند.
جالب اینجاست که اولین نسخه رسمی و کامل بازی ۳ سال پس از عرضه اولیه آن روانه بازار شد. هرچند تجربه شرکت سازنده پابجی شاید به اندازه سایر شرکتها نباشد. اما در چندسال اخیر با بازخوردهای دریافتی از بازیکنان، رفع مشکلات عدیده، این شرکت کاملا به بلوغ رسیده است.
بازی کالاف دیوتی موبایل
بازی کالاف دیوتی از بزرگترین فرنچایزها در میان بازیهای سبک شوتر به شمار میرود. شرکت اکتیویژن کار خود را از سال ۲۰۰۳ شروع کرد و با عرضه این بازی تا سالها حاکم مطلق در این سبک برای کامپیوتر بود.هفدهمین نسخه کامپیوتری کالاف دیوتی اخیرا به بازار عرضه شد و با انقلابی در صحنههای سینمایی و جلوههای ویژه توانست نظر بسیاری از کاربران را جلب کند. خط داستانی سری بازیهای کالاف دیوتی برای کامپیوتر از جنگهای جهانی اول و دوم در سالهای ابتدایی شروع شد و با جنگهای اخیر در نقاط مختلف جهان ادامه پیدا کرد.
جهت ایجاد جذابیت و نداشتن یکنواختی، این بازی در نسخه های چند سال اخیر با عرضه امکانات و سلاحهای مدرن و حتی جنگهای مربوط به آینده، محبوبیت و جایگاه خود را حفظ کرد.
درسال ۲۰۱۹ شرکت اکتیویژن با ارائه بازی کالاف دیوتی نسخه موبایل پا به عرصه بازیهای ویدیوئی موبایل گذاشت. با تجربه بیش از ۲ دهه در این زمینه، این شرکت موفق به جذب گیمرهای بسیاری شده و جایگاه ویژهای بدست آورده است. بازی کالاف دیوتی موبایل فقط به بخش آنلاین و بتل پس بازیهای شوتر میپردازد و دیگر از خط داستانی و مرحلهای خبری نیست. کاری که بازیهای رقیب نیز در اولویت خود قرار دادهاند.
در ابتدا ارزیابی موفقیت این بازی اما و اگرهای فراوانی همراه بود اما با گذشت تنها چند ماه از عرضه کالاف موبایل، موفقیت اکتیویژن در حوزه بازیهای موبایل نیز شروع شد. این غول شرکتهای بازیسازی پس از ارائه چندین عنوان تاحدودی ناموفق، بالاخره با هزینه زیاد توانست وارد سبک بازیهای بتل رویال شده و نامی برای خود دست و پا کند.
هرچند نسخه آنلاین کالاف موبایل اولین نسخه از این سری بازیهای اکتیویژن برای گوشیهای هوشمند نبود اما قطعا موفقترین و محبوب ترین میباشد. سریهای قبلی بیشتر شبیهساز نسخه های کامپیوتری برای موبایل بودند و بیشتر روی خط داستانی تمرکز داشتند. بخش آنلاین بازیهای کالاف دیوتی موبایل از دید اکثر بازیکنها بسیار محبوبتر از بخش داستانی این سری است.
طبق ادعای تنسنت و اکتیویژن، بازی کالاف دیوتی موبایل شروع فصلی جدید برای بازیهای آینده این شرکت است و در سالهای آینده شاید ظهور نسخههای مختلفی از این بازی با تمرکز روی جنبههای دیگری از سبک شوتر اول شخص خواهیم بود.
کدام بهتر است ؟ بازی کالاف دیوتی موبایل یا بازی پابجی موبایل
مقایسه بازی پابجی و کالاف دیوتی موبایل طبیعتا کار سادهای نیست. هر دو بازی گیم پلیهای لذتبخش و گرافیک مسحور کنندهای دارند. ولی به هر حال تصمیم بر این گرفتیم تا مقایسهای حدالامکان درست و به دور از غرض برای شما آماده کنیم. برای بسیاری از بخشهای این دو بازی به دلایل مختلف امکان مقایسه بازی پابجی و کالاف دیوتی وجود ندارد. پس به سراغ بخشهایی از بازی خواهیم رفت که بین دو بازی مشترک هستند و با هدف یکسانی ایجاد شده اند.
رابط کاربری و سیستم کنترل دو بازی
اولین چیزی که بعد از ورود به این دو بازی میبینید، صفحه اصلی است. صفحه اصلی هر دو بازی به طور کلی شبیه به هم طراحی شدهاند. شخصیت شما در وسط صفحه قرار دارد و سایر دکمهها و منوها در چهار سمت صفحه قرار گرفتهاند. مشکل عمومی در بازیهای این سبک که بازی کالاف دیوتی موبایل و پابجی نیز دارای این مشکل هستند، ریز بودن دکمهها و آیتمها میباشد. این مشکل احتمالا به دلیل زیاد بودن تعداد آیتمهای صفحه میباشد که مجبور هستند روی یک صفجه کوچک جایگذاری شوند. البته باید در این قضاوت گوشی های کوچک را نیز در نظر بگیریم که دست سازنده بازیها را میبندند.
منوها و سایر صفحات داخلی
با وجود این که طراحی منوهای هر دو بازی خوب هستند، به نظر میرسد منوها و صفحات بازی کالاف دیوتی موبایل طراحی منظمتر و کاربرپسندتری دارند. دکمهها نیز در بازی کالاف موبایل جایگیری بهتری دارند و به دلیل اندازه بزرگتر و فونت زیباتر، راحتتر میتوانید بدون خطا به منوها دسترسی پیدا کنید و تجربهی کاربری بهتری داشته باشید. در مقابل، منوهای بازی پابجی موبایل شلوغ هستند و عموما باعث سردرگمی بازیکنهای جدیدتر و حتی بازکینهای قدیمی نیز شوند. در طولانی مدت این تفاوت شاید به چشم نیاید ولی باتوجه به تجربه کاربری ما از گشت و گذار در منوهای هردو بازی، میزان اشتباه کلیک شدن و سردرگمی در بازی پابجی موبایل بیشتر بود.
دکمه ها، کنترل و عملکردهای داخل بازی
دکمهها و آپشنهای داخل بازی و در هنگام بازی در هردو بسیار شبیه هم هستند و به دلیل امکان شخصی سازی، نمیتوان مقایسه ای در این مورد انجام داد. البته هرچند قابلیتهای کنترل این دو بازی مشابه به یک دیگر هستند اما هر کدام از آنها ویژگیهایی مخصوص به خود را نیز دارند. مثلا در بازی پابجی موبایل قابلیت خم شدن به چپ و راست وجود دارد که میتواندبسیار بهدرد بخور باشد. در طرف دیگر، قابلیت سرخوردن هنگام دویدن در بازی کالاف دیوتی موبایل در همه حالتهای بازی قابل انجام است ولی در بازی پابجی فقط در چند حالت بازی (Game Mode) در دسترس میباشد.
در بازی کالاف دیوتی موبایل علاوه بر حالت عادی تیراندازی یک روش تیراندازی متفاوت هم وجود دارد که بیشتر برای بازیکنان مبتدی جذاب و به دربخور است. در این حالت تیراندازی، پس از هدف گیری دشمن، کاراکتر شما به طور خودکار شروع به شلیک گلوله میکند. سرعت شروع به تیراندازی در این حالت رابطه مستقیم با فاصله هدف با شما دارد و تیراندازی به اهداف دور با تاخیر بیشتر صورت میگیرد.
بازی کالاف دیوتی موبایل به صورت پیشفرض و رسمی به شما امکان استفاده از دستههای معروف بازی مانند ایکسباکس وان اس و دوالشاک ۴ را میدهد. در سمت دیگر اما، بازی پابجی موبایل از دستههای بازی پشتیبانی نمیکند و برای بهرهمندی از دستههای بازی باید از برنامههای غیررسمی سایر شرکتها استفاده کنید که طبیعتا مشکلات خود را دارند و با خطاهای گاه و بیگاه لذت بازی را تحت تاثیر قرار میدهند. (حتی بعضا خطر بن شدن در بازی را به وجود میآورند).
نکته: دیوایسهای کمکی (ماشهها) برای گوشیهای موبایل وجود دارد که از بالا به گوشی متصل میشوند و گوشی را تبدیل به یک دسته بازی حرفهای با مانیتور میکنند. قابلیت استفاده از این دیوایسها برای هردوبازی بدون هیچگونه مشکلی وجود دارد.
فیزیک بازی در بازی کالاف دیوتی موبایل در کل بهتر و طبیعیتر از بازی پابجی موبایل طراحی و پیادهسازی شده است. همچنین انیمیشنهای بازی کالاف نیز هنگام انجام برخی کارها مانند بالا رفتن از دیوار، بازکردن در، سوار شدن به وسیله نقلیه و … نرمتر و بهتر است. همچنین به لطف لباسهای خفاشی، در بازی کالاف هنگام افتادن از ارتفاعهای بلند خسارتی به شما وارد نمیشود که این قابلیت در بازی پابجی موبایل وجود ندارد و باید همیشه حواستان با محیط اطراف باشد.
گرافیک داخل بازی
هم بازی کالاف دیوتی موبایل و هم بازی پابجی موبایل دارای گرافیک حیرتانگیز و جزئیات بینظیری هستند اما تفاوتهای مختلفی نیز با یکدیگر دارند. بازی پابجی موبایل از موتور گرافیکی آنریل انجین 4 بهره میبرد ولی برخلاف آن کالاف از یک موتور گرافیکی اختصاصی که برپایه یونیتی است بهره می برد. دلیل اصلی واقعگرایانه بودن گرافیک پابجی و بافت محیط و اشیا نسبت به کالاف و سایر رقبا در همین موتور گرافیکی است.
در پابجی جزییات نسبت به بازی کالاف بهتر و واقعیتر نمایش داده می شوند در حالی که کالاف محیط را زیبا، هنری و جذاب جلوه می دهد اما وضوح به مراتب پایینترین دارد. ولی به دلیل همین جلوههای کامپیوتری، گرافیک بازی در انفجار و تخریب محیط در کالاف بهتر از پابجی به چشم میآید. پس واقعی بودن محیط و گرافیک بازی در پابجی بیشتر از کالاف است و جلوههای بصری در کالاف زیباتر طراحی شدهاند.
نکته: بازی پابجی یک مزیت ویژه در این زمینه نسبت به کالاف دارد. با کاهش گرافیک بازی در پابجی میتوانید بازی را روی گوشی های خیلی ضعیفتر نیز اجرا کنید اما در کالاف این امر کمتر جواب میدهد. در سمت دیگر بازی کالاف تجربه روانتری نسبت به پابجی روی سختافزار مشابه ارائه میدهد و برای بازی در بالاترین گرافیک نیاز به سختافزار معمولیتری نسبت به پابجی دارید.
از نظر لگهای زمانی و گرافیکی بازی کالاف پیوتی موبایل بهتر عمل کرده و طبق تجربه ما و اکثر بازیکنان، این بازی به مراتب روانتر از بازی پابجی میباشد.
از لحاظ طراحی محیطهای بازی، محیطهای بازی کالاف دیوتی از نظر بصری پویایی خاصی ندارند و بصورت ثابت طراحی شدهاند. در سمت مقابل محیطهای بازی پابجی موبایل پویایی خاص و زیبایی دارند. چرخه شبانه روز، محیطهای برفی و بارانی و سایر طراحیهای پویا تجربه لذتبخش تری را در پابجی ایجاد کردهاند.
در نهایت انتخاب میان این دو بازی از لحاظ گرافیکی کاملا سلیقهای است و هرکدام طرفداران خود رادارند. نکات ذکر شده در بالا صرفا برای بازیکنان تازه وارد میباشد تا راحتتر بازی خود را انتخاب کنند وگرنه بعد از مدتی بازی کردن، به بازی عادت خواهید کرد و بازیهای دیگر به نظرتان عجیب خواهند آمد.
سبک بازی، حالات و سیستم تیراندازی
در این مبحث مقایسه بازی پابجی موبایل و کالاف دیوتی موبایل، به دلیل سیاستهای متفاوت سازندگان خود فاصلهی بیشتری میگیرند. تجربه بازی پابجی بسیار آرام، روان و واقعگرایانه است درحالی که کالاف یک تجربه سراسر هیجان، اغراقآمیز و سریع هست. باتوجه به روحیه خود میتوانید هرکدام را انتخاب کنید. جدا از از تفاوت سبک، هر دوبازی در سبک خود بسیار فوق العاده کار کرده اند و نهایت لذت را برای شما به ارمغان میاورند.
هر دو بازی مورد نظر، تعداد مختلفی از حالتهای بازی (Game mode) را دارا میباشند که عموما در اکثر بازی های مشابه نیز میتوانید تجربه کنید. انواع حالتهای چند نفره مانند Team Deathmatch ،Domination و Search and Destroy و بتل پس، در هر دوبازی گنجانده شدهاند و در این زمینه تفاوتی بینشان وجود ندارد. اما به دلیل تمرکز زیاد بازی پابجی روی بتل رویال، در سایر حالتها بازی کالاف دارای عمق و کیفیت بالاتری است.
شخصیتهای مختلف موجود در کالاف با ویژگیهای متمایز، وجه تمایز اصلی این بازی با پابجی است. وجود شخصیتهای مختلف با تواناییهای خاص به شما این امکان را می دهد هرچه بیشتر به سبک مورد علاقه خود نزدیک شوید. در سمت دیگر تساوی بیشتر بین بازیکنان تازه وارد و قدیمی و عدم سردرگمی در انتخاب شخصیتها نیز از مزیت بازی پابجی محسوب میشود.
در بازیهای ویدیویی عموما دو روش برای سیستم تیراندازی وجود دارد. در روش اول که «هیتاسکن» (Hitscan) نام دارد، به محض زدن دکمهی شلیک، تیر به هدف اثابت میکند (بدون هیچگونه تاخیری و بدون طی کردن مسافت توسط گلوله). روش دوم که به آن شلیک «پروجکتایل» (projectile) میگویند، حرکت تیر در یک مسیر مشخص با در نظر گرفتن سرعت گلوله محاسبه میشود و بین شلیک و خوردن تیر به هدف وقفه وجود دارد. روش دوم واقعگرایانه تر و طبیعی تر جلوه میدهد.
در همه حالتهای بازی پابجی و بخش بتل رویال کالاف دیوتی موبایل تیرها با روش پروجکتایل شلیک میشوند که باعث شبیهسازی واقعی از یک نبرد میشوند. البته طبیعتا این روش باعث سخت شدن کار تکتیراندازها در محیطهای بزرگ میشوند و تعادل بهتری ایجاد میکنند. با توجه سریع بودن سبک بازی کالاف، روش تیراندازی حالتهای چندنفرهی این بازی، هیتاسکن میباشد که برای گیمپلی برقآسای آن مناسبتر نیز است. در سمت دیگر گلولهها در بازی پابجی موبایل همانند دنیای واقعی، کاهش ارتفاع جزیی دارند و اگر به سمت هدفهای دور شلیک کنید، تیر شما پایینتر از جایی که هدف گرفتهاید اصابت میکند.
نقشهها و مدهای بازی کالاف دیوتی موبایل و بازی پابجی موبایل
نقشههایی که طی سالهای گذشته در نسخههای کامپیوتری بازی کالاف دیوتی موبایل دیده بودیم در نسخه موبایلی نیز وجود دارند که علاوه بر تجدید خاطرات، به دلیل تجربه و بازخورد بیشتر شرکت اکتیویژن از نظر گیمپلی تعادل خوبی را نسبت به پابجی به ارمغان میآورند. در سمت دیگر حالت بتل رویال بازی کالاف تنها یک نقشه دارد ولی برای حالت بتل رویال بازی پابجی موبایل ۵ نقشهی متنوع وجود دارد که یک مزیت چشمگیر به حساب میآید. انتخاب نقشه متناسب با توانایی خود در حالت بتل رویال بهتر از اجبار به مبارزه در یک نقشه است.
البته در نظر داشته باشید هرچند هر کدام از نقشههای بازی پابجی منطقهای جغرافیایی مانند دشت، صحرا یا کوهستان برفی دارند اما در بازی کالاف نیز شرکت اکتیویژن توانسته با ایجاد محیطهای محتلف در همان یک نقشه تا حدودی این ضعف را جبران کند.
در بخش بتل رویال هر دو بازی، میتوانید بین دوربینهای اول شخص و سوم شخص تغییر حالت بدهید. در این بخش، بقیهی حالتهای بازی کالاف دیوتی موبایل بجز بتل رویال فقط دوربین اول شخص دارند. پابجی موبایل نیز یک حالت مخصوص دارد که فقط اجازهی استفاده از زاویهی دید اول شخص میدهد.
از لحاظ مودهای موجود در دو بازی، به دلیل سریعتر بودن و بیشتر بودن آپدیت بازی کالاف دیوتی موبایل، این بازی دارای مودها و ایونتهای بیشتری نسبت به پابجی میباشد. شرکت اکتیویژن اکثرا آپدیتهای هفتگی دارد که در آن امکانات و ایونتهای مختلفی را معرفی میکند. در سمت دیگر این تعداد بهروزرسانی ممکن است برای برخی خوشایند نباشد چون برای بازی کردن باید هر هفته ۵۰۰مگابایت تا ۱ونیم گیگابایت دانلود انجام بدهند.
نکته : در نقشههای هر دو بازی وسایل نقلیه اعم از: وسایل نقلیه زمینی، دریایی و حتی هوایی (هلیکوپتر) وجود دارد. در این قسمت، این وسایل در بازی پابجی موبایل دارای تنوع بیشتری هستند. در سمت دیگر وسایل نقلیهی موجود در پابجی موبایل به سوخت نیاز دارند و ممکن است حین راه مجبور به پر کردن باک آنها شوید. این مورد در کالاف دیوتی وجود ندارد و نگرانی خاصی ایجاد نمیکند. در ضمن در بازی کالاف با وجود اینکه مدلهای کمتری از وسایل نقلیه وجود دارد اما هر کدام از آنها خاص هستند و حتی میتوانید در این بازی تانک نیز پیدا کنید.
منبع: