پرطرفدار ترین ارقام نهال هلو + نکات کاشت آن

مشخصات نهال هلو

نهال هلو دارای محصول پرطرفداران می باشد و می توان گفت هلو محبوب ترین میوه تابستانی به شمار می رود. نهال هلو دارای انواع متفاوت می باشد که دارای ویژگی های مختلف می باشد. قیمت نهال میوه به نسبت نهال های دیگر و همچنین میزان سوددهی بالایی که در آینده این نهال برای ما خواهد داشت بسیار پایین می باشد. اگر شما قصد تهیه نهال هلو به میزان انبوه دارید و یا حتی قصد خرید یک نهال و کاشت ان در حیاط منزل دارید بهتر است با ویژگی های این نهال آشنایی داشته باشید تا بتوانید نهال مناسب و سالم را انتخاب نمایید. همچنین از نکات مهمی که قبل و حین کاشت باید رعایت شود مطلع شوید. همچنین برای نگهداری از این نهال میزان و نوع آبیاری مناسب این نهال بسیار حائز اهمیت می باشد.

علاوه بر رعایت نکات ذکر شده اطمینان از کیفیت و سلامت نهال نیز بسیار مهم می باشد. در واقع گام اول دستیابی به درختان پربار و محصولات مرغوب انتخاب و خرید نهال مرغوب می باشد. خرید نهال هلو از نهالستان معتبر آکین نهال یک تضمین خرید نهال مرغوب برای شما می باشد. این نهالستان به دلیل این که دارای باغ مادر می باشد بذر تمامی نهال ها را به طور مستقیم در باغ کاشته و همچنین مراحل پیوند را انجام می دهد. در واقع حذف واسطه موجب افزایش اطمینان از سلامت نهال ها برای نهالستان و باغداران می باشد.

انواع نهال هلو

نهال هلو دارای انواع و اقسام بسیار متنوع می باشد. نهالستان آکین نهال 14 رقم از انواع نهال هلو را در باغ مادر خود تولید و عرضه می دارد. نهال های هلو این نهالستان شامل نهال هلو زعفرانی، هلو انجیری عسلی، هلو انجیری پلنگی، هلو انجیری زودرس، هلو انجیری زعفرانی، هلو انجیری خونی، هلو البرتای زودرس و دیررس، هلو جوادی، هلو کاردی، هلو کاظمی و هلو قجیز قائنات می باشد.

محصول انواع نهال هلو از لخاظ شکل ظاهری و رنگ با یکدیگر متفاوت می باشند. بعضی از ارقام هلو گرد و برخی دیگر انجیری و تخت می باشد. هلو در رنگ های زرد و صورتی و قرمز و یا ترکیب از این رنگ ها می باشد. برخی از گونه ها درشت و برخی ریزتر می باشند. همچنین برخی از گونه ها هسته جدا هستند و در برخی گونه ها هسته به قسمت گوشتی چسبیده است.

باید دقت داشته باشیم برخی از گونه های هلو مدت نگهداری بیشتری دارند و این یک مزیت به شمار می رود. برخی دیگر به علت زودرس بودن نوبرانه وارد بازار می شوند و قیمت نسبتا بالاتری دارند. همچنین برخی از گونه های هلو مانند هلو آلبرتا دریرس مناسب تهیه کمپوت می باشند و برخی مناسب مصرف تازه خوری هستند.

البته لازم به ذکر است که انواع نهال هلو علاوه بر تفاوت محصول، دارای ویژگی ها و نیاز های متفاوت می باشند. در واقع هر نهال نیاز به شرایط لازم برای رشد و عملکرد مناسب دارد که در صورتی که این شرایط فراهم نشود بازدهی مناسب را از خود نشان نخواهد داد. بنابراین قبل از خرید نهال باید با ویژگی های کلی نهال هلو و همچنین ویژگی های هر یک از انواع هلو آشنایی داشته باشید تا بتوانید خرید مناسب با منطقه مورد نظر خود را انجام دهید.

انتخاب نهال مناسب

یکی از سوالاتی که در هنگام خرید نهال مطرح می شود این است که بهترین نهال هلو کدام است. اما باید پاسخ داد که نمی توان یک نهال را به عنوان بهترین نهال معرفی کرد و انتظار داشت با کاشت ان در هر منطقه آب و هوایی بهترین بازدهی محصول را داشت. در واقع هر نهال برای رشد و عملکرد مناسب خود نیاز به شرایط خاصی دارد و در صورت تامین این نیازهای نهال بهترین عملکرد خود را نشان می دهد.

برخی گونه های نهال هلو نیاز سرمایی بیشتری دارند و همچنین دیرگل می باشند. این نهال برای اطمینان از تامین نیاز سرمایی شان باید در مناطق سردسیر کاشت شوند. این نهال ها همچنین به دلیل دیرگل بودن از سرمای بهاره نیز در امان می مانند. با کاشت این نهال در مناطق گرمسیر و مناطقی که دارای زمستان معتدل می باشد، به دلیل اینکه ریسک عدم تامین نیاز سرمایی و در نتیجه شکوفه ندادن نهال وجود دارد مناسب نیست.

 این نهال ها معمولا در مناطق مرتفع کاشت می شوند. همچنین این نهال مقاومت بسیار بالایی در برابر سرمای شدید زمستان و مقاومت نسبتا خوبی در برابر رطوبت کم و متوسط دارند. هلو کاظمی و هلو مغان دیررس از گونه نهال های سردسیری می باشند.

نوع دیگری از انواع نهال هلو به دلیل زودگل بودن و حساسیت بالا نسبت به سرمای دیرهنگام بهاره به هیچ وجه مناسب کاشت مناطق سردسیر نیست. کاشت این نهال ها در مناطق سردسیر ممکن است موچب یخ زدگی هال و از بین رفتن ان و یا سرما زدگی و ریزش گل های نهال و همچنین از بین رفتن محصول شود. نهال های زودگل و زودرس مناسب کاشت مناطق گرمسیر می باشند. این نهال ها اغلب تحمل گرمای شدید تابستان را دارند و نسبت به انواع آفات و بیماری درختان هلو مقاومت بسیاری بالایی دارند. کاشت این نهال ها در زمین هایی که دارای حداکثر ارتفاع 1200 متر از سطح دریا می باشند مناسب است. از انواع نهالی گرمسیری می توان به هلو انجیری و هلو زعفرانی اشاره کرد.

نکات کاشت نهال هلو

نهال هلو معمولا از سال دوم باردهی خود را آغاز می نماید. عمر مفید این درخت حدود 8 الی 12 سال می باشد . با وجود اینکه این نهال دارای عمر مفید نسبتا کوتاه می باشد اما از آنجا که باردهی انواع درختان هلو بسته به نوع آن در حدود 10 الی 40 تن بازدهی سالیانه در هر هکتار را می باشد، می توان گفت کاشت آن بسیار مقرون به صرفه است و در زمان مدت عمر مفید درختان، سود دهی عالی خواهد داشت.

فاصله مناسب برای کاشت نهال هلو به نژاد نهال و میزان رشد عرضی و گستردگی شاخ و برگ نهال ها بستگی دارد. اما معمولا فاصله 3 الی 7 متر برای کاشت این نهال مناسب می باشد. نهال های هلو در هنگام کاشت نیاز به قیم گذاری دارند. نهال هلو برای رشد مناسب و داشتن محصولات با کیفیت و شیرین نیاز به آبیاری منظم دارد. میزان نیاز آبی هلو در ارقام مختلف تفاوت دارد. اما می توان گفت این نهال به 2 بار آبیاری در هفته نیاز دارد.

منبع:

https://akinnahal.com/

دکمه بازگشت به بالا