قیمت یک سیخ جگر گوسفندی ۱۴۰۲

قیمت خرید اسوبوکو و یک سیخ جگر در بازار چند؟

میدان بهمن، راسته جگرکی‌های تهران است. جگرکی‌های بسیاری در این راسته برای مردم جگر کباب می‌کنند و می‌فروشند. بساط آتش و منقل در پیاده‌روها و بَر خیابان برقرار است و بوی جگرِ کبابی و نانِ داغ فضا را پر کرده. جگرسراهای این راسته امروز ظاهر مدرنی به خود گرفته‌اند و در منوی آنها جز دل و جگر و قلوه، انواع کباب و خورشت هم لیست شده. ساعت ۸ شب است و به نظر می‌رسد مغازه‌ها مشتری زیادی ندارند. از آقای فتحی که صاحب دو جگرسرا در این راسته است، درباره اینکه استقبال مردم چطور است سوال می‌کنیم. می‌گوید: گرانی اثر خودش را داشته و اگر گرانی نبود ما الان وقت سر خاراندن نداشتیم اما باز خدا را شکر راضی هستیم و آخر هفته‌ها استقبال خیلی خوب می‌شود.

گرانی‌ زیاد بود

فتحی نزدیک ۱۰ سال است که جگرسرا دارد. می‌گوید: گرانی‌ها در دو سه سال اخیر خیلی زیاد بوده. ما هر سیخ جگر گوسفندی را ۱۵۰۰ تومان می‌فروختیم که بعدا ۲ هزار و ۳ هزار شد، پارسال ۱۰ هزار تومان شد و امسال ۱۴ هزار تومان می‌فروشیم.

فتحی در مورد تغییر قیمت‌ها اضافه می‌کند: قبلا مواردی داشتیم که ما ۲ سال جگر را با یک نرخ می‌فروختیم اما حالا به خاطر روزشمار نرخ‌های ما هم ثابت نیست. مثلا یک بار شب خوابیدیم و صبح بیدار شدیم جگری که هر کیلو ۱۶۰ هزار تومان بود را ۲۴۰ هزار تومان خریدیم! الان هم هر کیلو را ۱۹۰ هزار تومان می‌خریم که البته افت هم دارد چون آشغال و خونابه دارد. برخی جاها جگر را ارزان می‌فروشند اما جگری که آنها کباب می‌کنند جگر میش یا بز است که مثل لاستیک می‌ماند یا جگر یخ‌زده عرضه می‌کنند که طعمش تلخ است و هیچ خاصیتی هم ندارد.

هر پرس جگر چند؟

قیمت هر سیخ جگر گوسفندی در میدان بهمن، بین ۱۲ تا ۱۴ هزار تومان است. قیمت هر سیخ دل و قلوه و خوئک و خوش‌گوشت هم ۱۴ هزار تومان است. فتحی درباره هزینه هر پرس جگر می‌گوید: اگر بخواهید یک سینی جزئی جگر بخوری که شامل ۱۰ سیخ جگر، گوجه کبابی، نوشیدنی و هزینه سرویس می‌شود باید ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزارتومان پرداخت کنی، اگر بخواهید خیلی پُر بخوری یک‌میلیون و ۵۰۰ تا یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار تومان باید پرداخت کنی. برای همین گرانی‌ها بوده که مشتریان ما کم شده‌اند چون قبلا این موقع وقت سر خاراندن نداشتیم. ما قبلا مشتری‌هایی داشتیم که در هفته ۵ بار اینجا غذا می‌خوردند اما الان یک‌بار در ماه یا هر دو ماه یک‌بار می‌آید.

وی در مورد تغییر مشتری‌ها هم می‌افزاید: تا چند سال پیش که گوسفند ۲۰۰ هزار تومان بود جگر ارزان بود و همه می‌آمدند و جگر می‌خوردند اما الان که یک رأس گوسفند ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شده فقط آنهایی که حقوق‌ بالای ۸ میلیون تومان می‌گیرند می‌توانند جگر بخورند. در حال حاضر هم بیشتر مشتری‌های ما از بالا شهر می‌آیند و می‌گویند ما قبلا فست‌فود می‌خوردیم اما الان جگرخور شده‌ایم چرا که هم سالم‌ است هم خوشمزه.

واردات جگر باید آزاد شود

«علی درخور»، نایب رئیس اتحادیه فروشندگان دل و جگر و قلوه تهران درباره وضعیت بازار دل و جگر می‌گوید: به خاطر کمبود کشتار روز، در حال حاضر قیمت‌ جگر بالاست و قصاب‌ها اینقدر گران کرده‌اند که اصلا نمی‌شود خرید.

درخور می‌افزاید: قیمت جگر تا ۳۰۰ هزار تومان هم بالا رفت و ۲ دست جگر نیم میلیون تومان فروخته می‌شد. حالا کمی بهتر شده و امروز قیمت هر کیلو جگر گوسفندی در قصابی‌های سطح شهر ۲۲۰ هزار تومان است. در این وضعیت مسئولان اجازه واردات به ما نمی‌دهد و می‌گویند قیمت‌ها باید تنظیم شود و اگر قیمت جگر پایین بیاید کسی کباب یا جوجه نمی‌خورد! در حالی که این درست نیست و نسبت به حقوق‌هایی که مردم می‌گیرند جگر باید کیلویی ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان باشد.

کی جگر بخوریم؟ بهترین زمان مصرف + خواص و مضرات جگر

شما هم وقتی بوی جگر کباب‌شده در هوا می‌پیچد، دل‌تان ضعف می‌رود؟ باید بگوییم که حق دارید، ولی قبل از نوش جان کردن این خوراکی خوشمزه، بهتر است بهترین زمان مصرف جگر را بدانید!

بهترین زمان مصرف جگر و خواص آن

جگر یکی از خوراکی‌های خوش‌مزه و به‌شدت مفید است که افراد زیادی عاشق آن هستند. اگر شما هم یکی از طرفداران جگر هستید و دوست دارید در هر وعده جگر بخورید، باید به شما بگوییم که گاهی، دست نگه دارید. در واقع پیش از این کار، باید بدانید که بهترین زمان مصرف جگر چه زمانی است و البته خوردن جگر برای چه کسانی مفید نیست. همراه ما باشید تا در این مقاله از به‌روز مگ (مجله به‌روز مارت)، به بررسی کامل جگر، خواص، مضرات و البته طرز تهیه آن بپردازیم.

جگر سیاه چه خواصی دارد؟

همه ما می‌دانیم که جگر به‌شدت مفید است، اما فواید جگر سیاه دقیقا چیست؟ در ادامه، مهم‌ترین خواص جگر را با هم بررسی می‌کنیم:

    آهن: میزان آهن موجود در جگر سیاه بسیار بالا است و در هر 100 گرم جگر، 78 میلی‌گرم آهن وجود دارد. آهن باعث افزایش خون‌سازی و خون‌رسانی به بخش‌های مختلف بدن شده، عملکرد ذهن را افزایش می‌دهد و باعث بهبود عملکرد عضله‌های بدن می‌شود. با توجه به همین موضوع، بهترین زمان مصرف جگر برای زنان و دختران، در طی دوره ماهانه است.

    ویتامین A: یکی از مهم‌ترین فواید جگر، تامین ویتامین A بدن است. ویتامین A باعث افزایش سلامت استخوان‌ها شده، از سلامت چشم‌ها محافظت کرده و عملکرد سیستم ایمنی بدن را افزایش می‌دهد.

    ویتامین B12: از دیگر خواص جگر وجود ویتامین B12 در آن است. این ویتامین علاوه بر بهبود عملکرد سیستم عصبی بدن، از خستگی و بی‌حالی نیز جلوگیری کرده و میزان انرژی فرد را افزایش می‌دهد. به همین خاطر بهترین زمان مصرف جگر برای افراد مختلف، پس از اتمام دوره‌های بیماری طولانی یا بعد از انجام فعالیت ورزشی و جسمانی سنگین است.

    پروتئین: پروتئین یکی از مهم‌ترین ماده‌های لازم برای سلامت و رشد بدن است که به‌وفور در جگر یافت می‌شود. در هر 100 گرم جگر، 35 گرم پروتئین وجود دارد و مصرف جگر در وعده‌های مختلف، می‌تواند میزان پروتئین لازم بدن را به‌راحتی تامین کند.

علاوه بر این مواد معدنی و ویتامین‌ها، میزان زیادی ویتامین C، فسفر و روی نیز در جگر وجود دارند. همه این مواد معدنی و مغذی، بسیار مفید هستند، ولی در برخی شرایط خاص، می‌توانند خطرات زیادی هم برای بدن انسان ایجاد کنند. به همین دلیل، همه باید بهترین زمان مصرف جگر را بدانند و با بررسی شرایط خود، از خطرات مصرف بیش از حد جگر جلوگیری نمایند.

مضرات جگر چیست؟

اگر شما هم دوست دارید که در هفته چندین بار جگر بخورید، این بخش را با دقت بیشتری بخوانید. برخی از مهم‌ترین مضرات جگر که ناشی از زیاده‌روی در مصرف این خوراکی است:

    افزایش کلسترول: جگر سیاه سرشار از کلسترول است. مصرف غذاهای دارای کلسترول بالا در طولانی‌مدت، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد. با توجه به این موضوع، باید بدانید که بهترین زمان مصرف جگر حتی برای افراد کاملا سالم، چند وعده در ماه است و مصرف روزانه و روتین آن، به‌شدت ضرر دارد.

    احتمال مسمویت با ویتامین A: از آن‌جا که جگر حاوی میزان بسیار زیادی ویتامین A است، با زیاده‌روی در خوردن جگر، احتمال وقوع این مسمومیت به‌صورت چشم‌گیری بیشتر می‌شود. به همین خاطر، باید با وسوسه خوردن یکی دو سیخ جگر در روز مقابله کرده و بدانید که بهترین زمان مصرف جگر برای افراد عادی و سالم، حداکثر یک بار در هفته است.

    احتمال وقوع تداخل دارویی: داروها و ویتامین‌ها، علی‌رغم فواید بسیار زیادشان، در صورت تداخل با یکدیگر ممکن است دردسرساز شوند. این موضوع برای افراد با بیماری‌های خاص بسیار مهم‌تر است. بنابراین در صورتی که از داروهای خاص استفاده می‌کنید و البته علاقه زیادی به جگر دارید، حتما با پزشک خودتان مشورت کرده و با دقت زیاد، بهترین زمان مصرف جگر را برای خود تعیین کنید.

جگر با داشتن انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی، یک غذای سنگین به‌شمار می‌آید و به همین خاطر، عوارض خوردن جگر در شب بیشتر است. بهتر است این غذا را در طی روز میل کنید که تا پیش از خواب، به‌صورت کامل هضم شود. نحوه پخت این ماده خوراکی، بر میزان فواید و یا ضررهای آن تاثیر می‌گذارد. به همین خاطر، این سوال مهم همیشه وجود دارد که بهترین روش پخت جگر چیست؟

خوشمزه‌ترین روش‌های پخت جگر

در همین بخش باید چند موضوع مهم را یادآوری کنیم: لطفا از خوردن جگر خام و نیم‌پز خودداری کنید. جگر خام، می‌تواند باعث ایجاد مشکلات مختلفی در بدن انسان شود و تنها با حرارت دیدن و پخت کامل، این خطرات از بین می‌روند.

منبع:

youtube.com

فروشگاه آنلاین گوشت و مرغ

دکمه بازگشت به بالا