میلگرد a4 چه نوع میلگردی است؟

 میلگرد a4 و مهمترین ویژگی های آن

میلگرد A4 یک نمونه میلگرد آجدار با کیفیت بالا و طرح آج متفاوت است. میلگرد A4 دارای آج های دوکی‌شکل به ‌صورت مارپیچ یا هفت و هشت  است. از مهمترین ویژگی ‌های این میلگرد می‌ توان به مقدار مقاومت کششی، قابلیت جوش ‌پذیری و مشخصات مکانیکی مطلوب آن (شکل‌پذیری آسان) اشاره کرد. در این مقاله از آهن ملل به صورت اختصاصی به معرفی میلگرد A4   (آج ۵۰۰ و آج ۵۲۰)، ویژگی ها و کاربردهای آن می پردازیم؛ جهت اطلاع از سایر انواع میلگرد و تیرآهن می توانید به مقاله مربوطه در سایت تیرآهن 12 مراجعه نمایید.

۱          نام محصول          میلگرد A4

۲          حروف اختصاری

S (آج ۵۰۰)

F (آج ۵۲۰)

۳          دسته بندی            میلگرد آجدار

۴          ویژگی ها            مقاومت کششی بالا (۶۵۰ تا ۶۹۰ نیوتن بر مترمربع)

سختی و استحکام بالا

قابلیت جوش‌ پذیری و شکل‌ پذیری بالا

انواع استانداردهای میلگرد

در کشورهای مختلف استاندارهای متفاوتی برای انواع میلگرد وجود دارد، خواص مکانیکی میلگردها نیز بر اساس استاندارد استفاده شده متفاوت است. در کشور ما هم سازمان ملی استاندارد ایران همگام با استانداردهای معتبر جهانی قوانین و ویژگی های این حوزه را تصویب نموده است.

طبق این استانداردها، میلگرد در ایران در چهار گرید A1، A2، A3 و A4 تولید می شود. انواع میلگرد با توجه به معیارهای دیگر نیز قابل دسته بندی هستند؛ به عنوان مثال از نظر جنس، کاربرد یا سایز میلگرد. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با انواع دسته بندی میلگرد مقاله زیر را مطالعه کنید.

گرید میلگرد چیست؟

طبق استاندارد ملی ایران شماره ۳۱۳۲، میلگردهای گرم نوردیده برای تسلیح بتن، به دو دسته میلگرد ساده و میلگرد آج دار تقسیم می شوند. طبقه بندی میلگردهای ساده و آج دار نیز در  4  گرید زیر صورت می گیرد:

میلگرد ساده یا A1

میلگرد آجدار مارپیچ یا A2

میلگرد آجدار جناغی یا A3

میلگرد آجدار مرکب یا A4

این طبقه بندی برای انواع استانداردهای میلگرد در جدول زیر همراه با علامت مشخصه هر طبقه آمده است:

استاندارد  علامت مشخصه    طبقه بندی میلگرد  کد نشانه گذاری     ردیف

A1        س ۲۴۰  میلگرد ساده          ۱

A2        آج ۳۴۰

میلگرد آجدار مارپیچ (یکنواخت یا دوکی)

J          ۲

آج ۳۵۰  L          ۳

A3        آج ۴۰۰

میلگرد آجدار جناغی (یکنواخت یا دوکی)

C         ۴

آج ۴۲۰  H         ۵

A4        آج ۵۰۰

میلگرد آجدار مرکب (دوکی)

S          ۶

آج ۵۲۰  F          ۷

میلگرد A4 چیست؟ شکل ظاهری میلگردهای A4

همانطور که گفته شد، به میلگرد آجدار با آج ۵۰۰ و آج ۵۲۰، میلگرد A4 می گویند. شکل ظاهری این میلگرد با توجه به نحوه قرارگیری آج های عرضی، کاملا متفاوت از میلگردهای آجدار A2 و A3 است. میلگرد  A4 ، دارای آج های عرضی دوکی شکل در دو طرف آج طولی است. آج های عرضی آن به صورت چهار نیم مارپیحچ به شکل هفت-هشت و با زاویه ۳۵ درجه و ۷۵ درجه مطابق شکل زیر روی سطح میلگرد قرار می گیرند.

در کل ویژگی های ظاهری (طول و کیفیت سطحی) میلگردهای آجدار از جمله میلگرد a4 باید به صورت زیر باشد:

انحنای موضعی میلگرد نباید از ۶ میلیمتر در هر متر طول بیشتر شود و در کل انحنای کل یک شاخه نباید از حاصل ضرب طول شاخه در انحنای موضعی بیشتر شود.

سطح میلگرد باید فاقد عیب تاخوردگی (روی هم افتادگی) باشد. همچنین وجود سایر عیوب موضعی مانند ترک، پوسته، برجستگی، فرورفتگی، حفره و ناخالصی غیرفلزی (آخال) که بر روی خواص مکانیکی (کشش و خمش) آن اثر منفی ایجاد نماید، مجاز نیست.

برای میلگردهای آج دار، صدمات و نواقص موضعی منفرد روی آج ها به تعداد حداکثر ۳ عدد در هر متر طول، مجاز است.

خصوصیات میلگرد A4

میلگرد A4 به دلیل مقاومت کششی ۶۵۰ تا ۶۹۰ نیوتن بر مترمربع و همچنین به دلیل روش تولید آن (پیشرفت تکنولوژی نورد از لحاظ کنترل درجه حرارت و سرعت سرد کردن)، قابلیت جوش‌ پذیری و شکل‌ پذیری بالایی دارد. به همین دلیل این نوع میلگرد در رده میلگردهای سخت قرار می گیرد. به طور کلی استحکام میلگرد A4 15 الی ۲۰ درصد بیشتر از سایر میلگردهای آجدار است. بر روی میلگرد A4، آج های دوکی شکل وجود دارد و به همین دلیل با نام میلگرد مرکب نیز شناخته می شود.

کاربردهای میلگرد A4

در اکثر منابع، کاربرد این میلگردها برای طراحی و ساخت انواع سازه‏ های ساختمانی بتن آرمه (بجز دیوارهای برشی و قاب چرخشی ویژه) عنوان شده است. اما در استاندارد ملی ایران ۳۱۳۲، تنها به عدم استفاده از این نوع میلگردها در بتن پیش تنیده اشاره شده است. (بتن پیش تنیده روشی است برای برطرف کردن ضعف بتن در برابر کشش. از بتن پیش تنیده در ساخت تیرها، کف طبقات یا پل هایی با طول دهنه زیاد، که امکان بهره بردن از بتن مسلح معمولی نیست، استفاده می شود)

به طور کلی کاربرد میلگردهای A4 در پروژه های ساخت و ساز، باعث کاهش هزینه (خرید میلگرد به تعداد کمتر)، کاهش فضای طراحی سازه و در نتیجه افزایش فضای مفید ساختمان و افزایش سرعت آرماتوربندی پروژه می شود.

قیمت میلگرد A4

قیمت میلگرد با توجه به عواملی مانند نوع میلگرد، روش ساخت، ویژگی های میلگرد و همچنین سایز میلگرد تعیین می شود. در بین انواع میلگرد، میلگرد آجدار به دلیل استفاده در تولید بتن مسلح اهمیت بسیاری داشته و از پرفروش ترین میلگردها می باشد. قیمت میلگرد A4 نیز به دلیل کیفیت بالای آن همیشه مورد توجه خریداران بوده است. قیمت این میلگرد به دلیل سختی، خاصیت شکل‌ پذیری و جوش ‌پذیری  بالا، بیشتر از سایر میلگردهای آجدار است. برای دانستن قیمت روز میلگرد A4 می توانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید.

استاندارد میلگرد  A4

سازمان ملی استاندارد ایران همگام با استاندارهای معتبر جهانی، در بازنگری مجدد، میلگردهای A4 یا همان آجدار ۵۰۰ و ۵۲۰ را تصویب نموده است. همانطور که در مبحث «علامت اختصاری میلگرد کارخانه های ایران» توضیح دادیم، بر روی تمامی میلگردهای آجدار از جمله میلگرد a4، مشمول استاندارد ۳۱۳۲، باید اطلاعات زیر در حین فرایند نورد درج شود:

از علامت اختصاری میلگرد چه می دانید؟

اکثر میلگردها ظاهر نسبتا یکسانی دارند به طوری که ممکن است بسیاری از افراد آن ها را اشتباه بگیرند. برای جلوگیری از بروز خطا و کاهش سردرگمی، علامت اختصاری روی میلگردها حک می شود. این علائم اختصاری اطلاعات مفیدی در مورد شرکت تولید کننده، نحوه ساخت و ترکیب مواد هر میلگرد به شما خواهد داد. اگر می خواهید علامت اختصاری انواع میلگرد را بشناسید مطلب را مطالعه نمایید.

 نام یا علامت تجاری شرکت تولید کنند

کد فرایند تولید

کد علامت مشخصه میلگرد

کد نشانه گذاری مشخصه میلگرد a4 نیز به صورت زیر است:

کد نشانه گذاری     علامت مشخصه    ردیف

S          آج ۵۰۰  A4        ۱

F          آج ۵۲۰  ۲

به طور مثال درج حروف اختصاری ST  بعد از نام شرکت تولید کننده، به معنای «میلگرد آج ۵۰۰، با روش تولید ترمکس» است. در ادامه مقاله تعریف ترمکس، در قسمت فرآیند تولید میلگرد A4 توضیح داده شده است.

ویژگی های میلگرد A4

طبق استاندارد، مشخصات میلگرد a4 (ترکیب شیمیایی و ویژگی های کششی) به صورت زیر است:

ترکیب شیمیایی مذاب ریخته گری میلگرد a4

حداکثر کربن معادل نیتروژن  گوگرد    فسفر      منگنز     سیلیسیم   کربن      علامت مشخصه    طبقه بندی

–          –          ۰.۰۴۵   ۰.۰۴۵   ۱.۸۰     ۰.۶۰     ۰.۴۰     آج ۵۰۰  A4

۰.۶۱     ۰.۰۱۲   ۰.۰۴۰   ۰.۰۴۰   ۱.۸۰     ۰.۵۵     ۰.۳۲     آج ۵۲۰

ویژگی های کششی میلگرد a4 (تنش تسلیم میلگرد a4)

استحکام کششی (N/mm2)  استحکام تسلیمی بالایی (N/mm2)     علامت مشخصه    طبقه بندی

۶۵۰      –          آج ۵۰۰  A4

۶۹۰      ۶۷۵      آج ۵۲۰

ضوابط استفاده از میلگردهای A4

ضوابط استفاده از میلگرد A4 طبق استاندارد شامل نکات زیر می شود:

میلگردهای آج ۵۰۰ و آج ۵۲۰ در تمام قطرها، باید به صورت شاخه با طول های مساوی بسته بندی شوند.

انحنای موضعی شاخه میلگرد نباید از ۶ میلیمتر در هر متر طول بیشتر شود.

انحنای کل یک شاخه نباید از حاصلضرب طول شاخه در انحنای موضعی بیشتر شود.

عملیات جوشکاری نباید در دمای ۱۸- درجه سلسیوس و پایین تر انجام شود.

بعد از پایان پذیرفتن جوشکاری، باید اجازه داد تا میلگرد با طور طبیعی سرد شود، شتاب دادن به فرآیند سرد شدن ممنوع است.

مزایای استفاده از میلگرد A4

میلگرد A4 مزایای بیشماری دارد که در زیر به برخی از مهمترین آنها اشاره کرده ایم:

فرآیند تولید میلگرد A4

فرآیند تولید میلگرد A4، نتیجه پیشرفت تکنولوژی نورد است. به این صورت که در روش تولید این نوع میلگرد درجه حرارت و سرعت کاهش دما به طور دقیق کنترل می شود، این روش، امکان تولید شمش هایی با کربن پایین را فراهم می کند؛ به همین دلیل میلگردهای A4 از شمش های فولادی با کربن پایین (کربن ۰.۳۲ تا ۰.۴) ساخته می شوند. حداکثر کربن معادل نیز در میلگرد A4 آج ۵۲۰ برابر با ۰.۶۱ است. (کربن معادل (CE) پارامتری است که به وسیله آن خواص فولاد و چدن (مانند حرارت پیش گرمایی) را درجه بندی می کنند.)

در  صورتی که در فرآیند تولید میلگرد A4 از فرآیند ترمکس نیز استفاده شود، امکان تولید میلگردهای آج ۵۲۰ و بالاتر وجود دارد. فرآیند ترمکس، فرایند خاموش کردن و  یا Self-tempering (خودتمپرینگ) در مراحل نهایی نورد است. در این روش میلگردهایی با درجه سختی بالا و در عین حال بسیار انعطاف پذیر تولید می شود. برا آشنایی کامل با فرآیند ترمکس و میلگردهای تولید شده به وسیله این فرآیند، مقاله زیر را مطالعه نمایید.

میلگرد یکی از مقاطع فولادی شناخته ‌شده در ساختمان‌ سازی است. با توجه به استانداردی که میلگرد در کشور شما به تولید می‌ رسد، شکل ظاهری، خواص و محل استفاده آن تغییر خواهد کرد. در کشور ایران پراستفاده ترین نوع میلگرد، میلگردهای آجدار هستند. این دسته از محصولات را برای افزایش استحکام در زمان ساخت سازه مورد استفاده قرار می‌دهند. البته میلگردهای نوع آجدار تنها مقاطع تولید شده در ایران نیستند؛

میلگردهای آلیاژی (میلگرد CK45، ST52، ST37 و …)،‌ ساده، آلومینیوم، استنلس استیل، گالوانیزه، میلگرد سیاه،‌GFPR و … از دیگر انواع این مقطع فولادی هستند. در این مقاله هدف اصلی تیم مرکزآهن آشنا کردن شما با انواع میلگردهای آجدار و بررسی تفاوت ظاهری و کاربردی آنهاست. علاوه بر آشنایی با انواع میلگردها، پس از مطالعه این محتوا می‌توانید تفاوت میلگرد a2 و a3 و تفاوت میلگرد a3 و a4 را نیز به راحتی تشخیص بدهید. همچنین سایر کارخانجات در انواع ساده و آجدار به صورت روزانه در سایت مرکز آهن آلات قرار داده شده و شما می توانید جهت استعلام قیمت به سایت مراجعه نمایید.

انواع میلگرد از نظر شکل ظاهری

قبل از بررسی تمام خواص میلگردها بهتر است تعریفی جزئی از این مقاطع را بلد باشید. فولادهای با سطح مقطع دایره ای شکل و نسبت طول به قطر بالا را میلگرد گویند. بتن مقاومت فشاری بالایی دارد ولی مقاومت کششی آن بسیار کم است. به طور کلی مقاومت فشاری بتن در حدود 10 برابر مقاومت کششی آن است؛

به همین دلیل استفاده از بتن در قطعات تحت فشار مانند ستون ها و پایه ها مناسب است. در این میان پایین بودن مقاومت کششی بتن، موجب می شود که استفاده از آن بدون کمک در قطعاتی که به طور همزمان تحت تاثیر کشش و فشار هستند با محدودیت همراه باشد. میلگرد این محدودیت را برای بتن برطرف می‌کند.

به این ترتیب جسم مرکبی که از ترکیب فولاد و بتن حاصل می شود را بتن مسلح یا بتن آرمه می نامند. از نظر شکل ظاهری میلگردها به دو صورت با سطح رویه ساده (صاف) و آجدار تولید می شود. البته شما می‌توانید میلگرد را از نظر ترکیب فولادی نیز دسته بندی کنید. چند نمونه از این میلگردها، ، فولاد vcn، میلگرد mo40 و … هستند که در این محتوا ما با آن‌ها کاری نداریم.

این محصول دارای جنس های مختلفی می باشد که براساس کاربرد و خواص آن مصرف می گردد. با این حال پر مصرف ترین میلگردی که در صنعت کاربرد دارد با مشخصه فولادی معمولی بوده و شامل دسته بندی خاصی می باشد.

طبقه بندی فولاد میلگرد به چه نحو است؟

این محصولات براساس مقدار معینی از مقاومتشان در برابر نیروی کششی طبقه بندی می شوند که در اصطلاح به آن مقاومت مشخصه فولاد می گویند.

تفاوت انواع میلگرد در چیست؟

در کارگاه ساختمانی از لحاظ رده مکانیکی یا شکل ظاهری به طور کلی به چهار دسته تقسیم بندی می شوند که تحت عناوین زیر می باشند.

a1، a2، a3 و a4

A1 تا A4 نحوه تشخیص انواع میلگرد

نوع اول مقاطعی نرم و بدون آج ، نوع دوم نیمه سخت با آج ساده، نوع سوم سخت با آج پیچیده و چهارم مقاطع سخت با آج های مرکب می باشد.

طبقه بندی میلگردها از نظر شکل ظاهری

این محصولات براساس مقدار معینی از مقاومتشان در برابر نیروی کششی طبقه بندی می شوند که در اصطلاح به آن مقاومت مشخصه فولاد می گویند. در استاندارد روسیه میلگردها مطابق جدول زیر به انواع A1 و A2 و A3 تقسیم می شوند.

همچنین در کارگاه ساختمانی از لحاظ رده مکانیکی یا شکل ظاهری به طور کلی به چهار دسته تقسیم بندی می شوند که تحت عناوین a1، a2، a3 و a4 نامیده شده و در ادامه هرکدام از آن ها به تفکیک شرح داده می شوند. در ادامه قصد داریم شما را با انواع میلگرد آجدار و ساده آشنا کرده و مشخصات و ویژگی‌ های هر کدام را به طور دقیق بررسی کنیم.

میلگرد A1: (نرم بدون آج) اولین گروه، میلگردهای a1 می باشند که اسم آئین نامه آن ها F240 یا رده مقاومتی 240 هستند که به میلگردهای A1 یا ساده معروفند و هیچ گونه شکل آج بر روی آن ها وجود ندارد. از لحاظ سختی در رسته میلگردهای نرم تقسیم بندی می شوند. میلگردهای A1 دارای ویژگی‌ های مختلفی هستند به طور مثال تنش جاری و گسیختگی این سری میلگردها به ترتیب 2300 و 3800 کیلوگرم بر سانتی‌ متر مربع تعریف شده است. تغییرات پلاستیکی که در این میلگردها وجود دارد نزدیک به 25 درصد ذکر شده است. از میلگردهای گرید A1 برای آهنگری و جوشکاری استفاده می‌ شود. دلیل استفاده از این محصول برای جوشکاری، میزان کربن پایین در ترکیب شیمیایی میلگرد است.

میلگرد A2: ( نیمه سخت با آج ساده) رده بعدی میلگردهای A2 هستند که به شکل آجدار بوده و از لحاظ طبقه بندی در رده S340 دسته بندی می شوند و جزء میلگردهای نیمه سخت هستند. یک محور در امتداد طولی بوده و یک سری دورپیچ به صورت مارپیچ نسبت به این محور طولی قرار دارند. این محصولات از لحاظ مقاومتی نسبت به میلگردهای A1 مقاوم تر می باشد. از لحاظ کاربرد در صنعت ساختمان نیز بیشتر در میلگردهایی که عملکرد برشی دارند مانند خاموت ها ، کمرکش های دیوارهای برشی قابل استفاده می باشند.

تنش جاری میلگرد A2 3000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی آن 5000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشد. از دیگر ویژگی‌ های میلگرد آجدار گرید A2 می‌ توان به میزان تغییر شکل پلاستیکی (19 درصد) اشاره کرد. از نظر کارشناسان جوشکاری روی این گرید میلگرد کار درستی نیست و بهتر است صورت نگیرد هرچند در صورت اجبار شما می‌ توانید میلگردهای A2 را جوشکاری نیز بکنید.

میلگرد A3: (سخت با آج پیچیده) رده بعدی A3 بوده و میلگردهای آجدار با شکل آجدار مارپیچ می باشند و از لحاظ سختی در رده نیمه سخت قرار دارند. شکل آج ها در این میلگرد نسبت به محور طولی به صورت جناقی (هشتی شکل ) می باشند و از لحاظ مقاومت نیز نسبت به میلگردهای A1 و A2 مقاومت بالاتری دارند. تنش جاری میلگرد 4000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی 6000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشد.

همچنین تنش نسبی پلاستیکی نیز 14 درصد بوده و به عنوان میلگرد خشک شناخته می شود. لازم به ذکر است که این دسته از میلگردها نیز قابلیت جوشکاری نداشته و به عنوان میلگردهای اصلی سازه و میلگردهای طولی تیرها و ستون ها مورداستفاده قرار می گیرند. میلگرد A3 در کارخانه های مختلف با قیمت‌ ها و سایزهای مختلف در کشور ایران تولید می‌ شود. انواع مختلف از بهترین میلگردها با آج 400، ، میلگرد 16 اصفهان، میلگرد 16 بناب، و … در سایت مرکزآهن موجود می باشند.

تفاوت میلگرد A2 و A3 چیست ؟

یکی از راه های شناسایی این دو محصول شکل آج آن ها می باشد. شکل آج A2 به صورت منفرد و موازی و در میلگرد A3 به صورت ضربدری و هفت و هشت می باشد. در طراحی پی از محصول طولی A3 و میلگرد عرضی A2 استفاده می شود. میلگرد A3 تردتر و شکننده تر بوده ولی A2 انعطاف پذیرتر می باشد.

اگر آج محصول به صورت فنری باشد از نوع A2 است. البته توجه داشته باشید که برای شناسایی نوع میلگرد علاوه بر بررسی ظاهری آج، ترکیبات شیمیایی میلگرد را نیز بررسی کنید. دلیل تاکید بر تمام این بررسی‌ ها، افراد سودجویی هستند که میلگردهایی با آج نوع A3 و ترکیبات آلیاژی میلگرد گرید A2 به بازار عرضه می‌ کنند.

از آنجایی که هر دو این آنالیزها برای ساختمان سازی استفاده می شوند، می توانید در هنگام خرید از کارخانه ای خرید کنید که هر دو گرید را موجود دارد. برای مثال کارخانه مجتمع فولاد شاهرود هر دو این گریدها را تولید می کند. از جمله محصولات این کارخانه می توان به میلگرد با سایزهای زیر اشاره کرد.

میلگرد A4: رده بعدی A4 بوده که جزو محصولات سخت محسوب شده و از لحاظ رده مقاومتی در آئین نامه از این میلگردها به عنوان میلگرد رده S500 ذکر می شود. شکل آج ها به صورت آج مرکب نسبت به محور طولی می باشد و از این طریق نسبت به سایر رده ها متمایز است. استفاده از این میلگردها اخیرا در سازه ها کاربرد زیادی داشته و اگر در طراحی ها از این محصول استفاده کنیم نسبت به وزن مصرفی حدود 1 تا 2 کیلو در هر متر مربع در مجموع سبک سازی می شود. قیمت میلگرد A4 نسبت به نوع های A2 و A3 بیشتر بوده و میزان آن بسته به سایز آرماتور می باشد.

کاربرد میلگرد a1، a2، a3 و a4

میلگردهای معرفی شده دارای کاربردهای متفاوتی در ساخت و ساز و صنعت می باشند. میلگردهای نوع a2 به دلیل شکل پذیری مناسبی که دارند معمولا در ستون، تیر و دیوار برشی مورداستفاده قرار می گیرند. برای فونداسیون می توانید از هر دو میلگرد نوع a2 و a3 استفاده نمایید ولی برای ساخت پی بهتر است برای آرماتورهای طولی از میلگرد a3 و برای آرماتورهای عرضی از میلگرد a2 استفاده کنید.

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که به دلیل ترد بودن و شکل پذیری کم میلگردهای a3 استفاده از آن ها در مناطق مستعد زلزله و برای مواردی مانند ساخت ستون، دیوار برشی و تیر و تیرچه و دال ممنوع می باشد. همچنین از میلگردهای A4 نیز در ساختمان سازی استفاده نکرده و برای کارهای سنگین مناسب می باشند. در ادامه تفاوت ویژگی انواع میلگردهای a3 ، a2، a1 و a4 در جداول مربوطه تقدیم حضورتان می گردد.

اگر در حوزه ساختمان سازی تجربه فعالیت داشته باشید، حتما می‌دانید که میلگرد در ساخت اسکلت چه مقدار مصرف دارد.

یا کاربرد هنگام ساخت سازه‌های مکعب مستطیل شکل دیده‌اید. به این اسکلت‌های فولادی آرماتور و به فرایند انجام آن آرماتوربندی گفته می‌شود. حضور میلگرد در فرایند آرماتورسازی به استحکام سازه کمک شایانی می‌کند. چرا که هنگام وقوع حوادث طبیعی چون زلزله مانع از فروپاشی بتن می‌شود. بتن به دلیل مقاومت کششی بسیار پایینی که دارد، قابلیت تحمل نیروهای شدید را ندارد.

تولید محصولات با کیفیت در داخل کشور باعث شده تا از برندهای داخلی چون  در آرماتوربندی استفاده شود و نیازی به تهیه برندهای خارجی این محصول نباشد. اگر از میلگرد شناخت کافی داشته باشید، حتما می‌دانید که این محصول به دو صورت ساده و آجدار تولید می‌شود.

در واقع میلگرد استوانه باریک فولادی است که بسته به وجود و یا عدم وجود آج بر روی بدنه به دو گروه آجدار و ساده تقسیم بندی می‌شود. به طور کلی میلگردهای آجدار در مقایسه با میلگرد ساده از استحکام بالاتری برخوردار هستند. داشتن چنین استحکامی به ترکیب شیمیایی آلیاژ فولادی و نحوه خنک شدن پس از تولید وابسته است. هرچه میلگرد داغی که از خط نورد خارج می‌شود سریع‌تر خنک شود، استحکام بالاتری خواهد داشت.

سوالات متداول میلگرد A4 یا آج ۵۰۰ و آج ۵۲۰

انواع میلگرد به چند دسته طبقه‌ بندی می شوند؟

طبق استاندارد، میلگرد در ایران در چهار گرید A1، A2، A3 و A4 تولید می شود.

میلگرد نوع A1 یا میلگرد ساده

میلگرد نوع A2 یا میلگرد آج دار ۳۴۰ و ۳۵۰

میلگرد نوع A3 یا میلگرد آج دار ۴۰۰ و ۴۲۰

میلگرد نوعA4 یا میلگرد آج دار ۵۰۰ و ۵۲۰

میلگرد A4 چه کاربردهایی دارد؟

در اکثر منابع، کاربرد این میلگردها برای طراحی و ساخت انواع سازه‏ های ساختمانی بتن آرمه (بجز دیوارهای برشی و قاب چرخشی ویژه) عنوان شده است. اما در استاندارد ملی ایران ۳۱۳۲، تنها به عدم استفاده از این نوع میلگردها در بتن پیش تنیده اشاره شده است.

استفاده از میلگرد A4 چه مزایایی دارد؟

خروج از نسخه موبایل